ay ces ne kadar kolay gibi anlatmışsın.ben çok korkuyorum doğumdan.ilk bebeğim ve bilmiyorum başıma neler geleceğini.epidural olunca sancı hissetmedin mi az mı hissettim. evrim hanımı araştıracağım.peki hastaneden memnun musun?doğum ücreti ne kadar ödediniz?kusura bakma çok soru soruyorum ama 26. haftadayım.dr.um çok tatlı biri ,deneyimli ayrıca ama sezaryen yanlısı o yüzden değiştirmek ve oğlumu doğal şekilde doğurmak istiyorum.
Canım bir kere eğer benim gibi bir dogum sana da nasip ederse Allah gercekten hiiic korkmana gerek yok. korkulcak bşi olsa insanlar 2-3 cocuk dogurur muydu onu dusun. basina gelecekleri bilmemek bile o kadar güzel birsey ki dogum yolculugunda. her anini doya doya cikar, sancilarini bile doya doya cek derim bana kalırsa. yine olsa yine aynı sancıları cekerim. epiduralin etkisi gecince hemsirelere bilhassa gec haber veriyodum ki azcık sancıları hissedeyim. o ilacın etkisi gectiginde kalca eklemime oyle vuruyodu ki sancı inanılmaz korkunc bir acı gozlerimden yaslar fiskiriyodu aglamamama ragmen. ama dedigim gibi cok güzel anlardi. Ben sanirim bi kaç cocuk daha dogururum gibi geliyo o guzellikleri tekrar yasamak icin
epidural konusuna gelince. epidural uygulamasından once belinden 2 tane bolgesel uyusturucu igne yapiyolar, o azcık can yakıyo. epidurali takarlarken hiiiicbsi hissetmedim. epidurali taktıktan sonra evet sancı hissetmiyosun. sadece dozun sonu geldiginde, yani yeni dozdan once sancıları hissetmeye basliyosun. hemsireye haber veriyosun, yeni doz yapiyolar, sona yine sanci sifir. ama acilman tam olduktan sonra, dogum anı geldiginde, kakan gelmis gibi hissediyosun makatında bir baskı oluyo. bunu mutlaka ebeye soluyosun yoksa dogumhaneye girmeden dogurablirsin yani
dogumhaneye gidince de tek yapılması gereken kaka yapar gibi ıkınmak. basi ciktiktan sonra sen ıkınmıyosun zaten. doktor cekiyo bebegi. o anda eklemlerin ayrılcak gibi hissediyosun ama agri gibi degil de basinc gibi daha cok. iste booyle. korkmanı geretiren hicbisi yok. rahat ol.
Biz hastaneye yanılmıyosam 3700 odedik doktor da hastanenin doktoru oldugu icin ayrıca doktor parası yok. ama bizim hesap kabarık cıktı cunku ben anlattıgım gibi dogumdan 1 gün once de hastanede kaldım. Evrim hanimi da yine yine tavsiiye ediyorum. dün migrenim tuttu, onun icin bile aramis esim hangi ilaci icsek diye. gecenin bi yarisi esime mesaj atip sormus nasil oldum diye, bi de tansiyonumu olcmelerini istemis. bence karar vermesen bile bir kere git tanis derim ben. hayirli dogumlarin olur insallah.