2012 Şubat Anneleri

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
bende mama vermen istiyorum ama Azo'cum senn verdgn gibi olanlardan kasıkla verilenlerden :D sanki bebekler bi tek oyle doyucakmıs gibime geliyo hani biz yemek yiyoz ya katı seyler onlar hep sıvı hep sıvı sanki doymuyomus gibime gelio ondan cok hevesliyim kasıkla mama yedirmeye :tskler:

Valla azusum pek iyi gectigi soylenemez ;)
Konusmaya girdigim sirada patronun odasina bi arkadas da girdi ve cikmadi.oturdu benle birlkte onun yaninda konusamadim.gicik.artik ise donusume kaldi konusma.

Aksam ogununde doktor bize de muhallebi verdi ama el yapimi.o verdigin mama kasik mamasi mi azosum yoksa biberonla mi?

Kizlar benim verdigim milupanin mamasini hem koyu kivamli yapip kasikla verebiliyorsunuz hem de sivi kivamli biberonla.Ben biberonla verdim.
Bu arada babusum hayirlisi olsun ya vardir her iste bir hayir.

Azoşum seni topikte az görüyorum artık, nasılsın? İhmal etme bizi boş zamanlarında gel..

Gökçe hiç girmiyor artık, facede olmasa göremeyeceğiz.

Canim benim simdide telden giriyorum.aksamlari esim bilgisayara el koyuyor.ben de telden girince pek yazamiyorum alinti felan zor oluyor.Gunduz de zaten artik Kuzey uyumuyor desem yeridir.uyuyunca da ya dinleniyorum ya da ev isi :) ay bi saate anca yazabildim ya minik minik harfler :)

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Gidip uyusam iyi olacak... Benimki birazdan 1. kalkışı yapar, saat 5 te de asker gibi diker hepimizi ayağa :D :D Bugün çok yorgunum, yarın daha çok gelmeye çalışıcam inşallah... Gerçi randevu alabilirsem bi hastaneden randevu alıp kızımı doktora götürmeyi düşünüyorum... Sanırım karın ultrasonu çektircem... Çünkü bu akşam yine krize girdi... Of offf... İnşallah bişeyi yoktur da, huyu böyledir... Canı sağ olsun da çekerim sinirini nazını... Hepinizi öperim kızlar... Kandilinizi de kutlarım... İnşallah bugün ettiğin-m-iz/edeceğin-m-iz tüm güzel dualar kabul olsun... Bol uykulu, iyi geceler

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Gidip uyusam iyi olacak... Benimki birazdan 1. kalkışı yapar, saat 5 te de asker gibi diker hepimizi ayağa :D :D Bugün çok yorgunum, yarın daha çok gelmeye çalışıcam inşallah... Gerçi randevu alabilirsem bi hastaneden randevu alıp kızımı doktora götürmeyi düşünüyorum... Sanırım karın ultrasonu çektircem... Çünkü bu akşam yine krize girdi... Of offf... İnşallah bişeyi yoktur da, huyu böyledir... Canı sağ olsun da çekerim sinirini nazını... Hepinizi öperim kızlar... Kandilinizi de kutlarım... İnşallah bugün ettiğin-m-iz/edeceğin-m-iz tüm güzel dualar kabul olsun... Bol uykulu, iyi geceler

Allahım evlatlarımızı korusun beklesin canımcım. seninde kandilin kutlu olsun.

Benim hiç uykum yok ama uyumam gerek:) Benim oğluşumda geceleri uykusuz. Sabah 5 de ayakta. Babasına atıp kaçıyorum odaya. Sağolsun eşimde oynatıp duruyor beyefendiyi..

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

Canim haber ver son durumu.
Hepinizin kandili mubarek olsun kizlar.
Ben de simdi cikip yedircem kuzumu.Operim hepinizi.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Yaaa kızlar, benim kızımda sorun mu var acaba? Biz hiç "agu" bile demedik... :( :( Hatta henüz kızım buuu guuu gaaa vb sesleri de çıkarmadı hiç... Kahkaha da atmadıi sesli de gülmedi... Hepinizinki yapıyo mu bunları?

canım bence her bebek degişik oluyor hiç oyle şeyler gelmesin aklına...
doktora sor için rahat edicekse aynını der bence..

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
yapma canım ya ne bulursa yesin...benimki sebze sevmez, ben de et yemem, anlaşamıyoruz zaten, genelde geç geldiği için de yemiş olur, üç gün aynı yemeği yediğimi bilirim bitsin diye. artık yapmıyorum valla, dışarıdan söylüyoruz ya da annem getiriyor, o toksa ben yiyorum, ertesi gün gündüze de yemeğim oluyor böylece.

ütü de yapmıyorum artık, onları da ütücüye veriyor, bi tek çamaşır bulaşık ve çocuk....temizliğe de çözüm bulsam süper olacak ama kadın almak zor geliyor yani evde bi yabancıya iş buyurmak, zaten evim de küçük, yaparım ama çocuğa bakacak biri lazım. geçen annemleri çağırdım onlar bakarken yaptım, bazen kuzeyi bebek arabasına oturtup süpürüyorum... ama o uyuyunca da dinlenmek istiyorum canım iş yapmak istemiyor...

en iyisini yapıyosun canım
valla ödemeler olmasa 15te bi kadın alcam ama şimdilikz or

yahu kızlar,
benim kız hep gulerken hava yutuyo hıckırık tutuyo ya cocugu guldurmeye korkuyom öfff...sizinkilere oluyomu yoksa bi benimkimi beceremiyo gulmeyi :)

yo canım olmuyo

iyi akşamlar canlar
biz bugün doktora gittik hem Kayra hem ben muayene oldum
Kayranın gelişimi süper dedi 7 kilo 63cm olmuşuz
bende 5 gündür hamile gibi geziyordum karnım balon gibi
ağrı sancı birde ameliyat yerim çok acıyordu tahmin ettiğim
gibi enfeksiyon varmış antibiyotik verdi

ohh maşallah kayra'ya
sana da geçmiş olsun cnm içten mi dıştan mı enfeksiyon olmuş

canım gecmis olsun sana..pasayada masallah...
benim kız zayıf mı diye dusunmueye basladım ben ya,bana pek ufak tefek gelmeye basladı :((
mama takviyesimi yapsam soyle gunde 2-3 defa acaba :eek:ys:

benimki burdaki kızlardan bile zayıf

kızlar bende daha adet olmadım :sok

ben de -rgulu

Ben hamileyken, eşim çok çok yoğun çalışıyor geldiğinde de pestil gibi oluyor diye hiç dayanamazdım.O zamanlar bizim kombi de verimsizdi iyi ısıtmıyordu ev serin olurdu.O işten gelir, ben de işten gelirim, o battaniyenin altında yarı mahmur tv seyreder dinlenir,şekerleme yapar ben o karnımla çorbasından,ana yemeğine, pilavına,makarnasına,salatasına,tatlısına kadar mükellef sofra hazırlar bi de hadi tv keyfi bozulmasın diye tv karşısına sofra kurardım.Çoğu zaman sofrayı da ben toplardım.Yardım etmez değil eder Allah razı olsun,lafım yok ama çoğunlukla yardım istemezdim.Gece 3te 9 aylık karnımla kalkıp su getirmişliğim vardır kendisine hadi sabah 5:30da kalkıyo,uykusu bölünmesin diye.Ben bu kadar vicdanlıyken, doğum sonrası bir tartışmamızda kendisine bu fedakarlıklarımı hatırlattığımda ne dedi biliyor musun? "Yapmasaydın.Gücün vardı ki yaptın."
Vay anasını dedim, Allah razı olsun yerine gücün vardı ki yaptın ha.
Gerçi sonradan öyle düşündüğü için değil, tartışma esnasında sinirlendirmek,canımı acıtmak için dediğini söyledi.Eminim de öyledir, ama ne olursa olsun, öyleyse bile ağzının fermuarı olacak arkadaş.Kocam değil 2 gözümden biri ol umrumda olmazsın ondan sonra sen.Üstüme düşenden fazlasını yapmam.Evet görevim neyse yaparım,sevgim de azalmaz ama asla ekstra fedakarlık etmem.
Eşimin bu sözü benim hayat felsefemi değiştirdi.
Kendinden ödün vermeyeceksin arkadaş, iyilik olsun diye yaptıkların sonra görevin oluyo.
Şimdi canım isterse yemek yapıyorum, istemezse yapmıyorum.Gücüm yoktu.Çocuk durmadı.Durduysa da durmadı.
Temizlik de yapmıyorum.Canım istemezse bir iğneyi alıp şurdan şuraya koymuyorum.Yemek mi yok, dışarıdan söyle, git ananda ye.Ev mi pis, kendin temizle, kadını çağır, ananı çağır.
Ben canımı koruyorum bundan böyle.Öyleleri daha kıymetli valla.

ay bunları al birini vur ötekine
ilk akşam yemek yok dedim yine mutfağı bile toplamamıştım şok oldu makina mı dolu die sordu böle ağzımla bilmem işareti yaptım
sonra girdi bulaşıkları makinaya dizdi
elde yıkancakları yıkadı :D ve ikimiz de aç kaldık
dün yine yemek yoktu
5 karış suratla girdi makarna yaptı o yedi ben yemedim aç yattım
bugün kandilin yüzü suyu hürmetine
yoğurt çorbası
tavuk
bulgur pilavı
salata yaptım ama kaldil dolayısyla yaptığımı köpek gibi yalvarana kadar da yapmıcamı söledim
bu arada nası makarna yapmışsa o kadar yağ koymuş ki tencereyi yıka yıka yağdan arındıramadım :D

Kızlar dün Ada altı açıkken kaka yaptı, tam yapma anında gördüm baktım kakanın üzerinde minik bir kan parçası var. sonra bir parçanın üzerinde daha gördüm.Ama kakanın içinde ve sümüksü değil sanki bi yerden bulaşmış gibi.Bugün kontrole gidicez ama doktoru arayayım dedim.Çok acil bir durum değil zaman zaman kılcal damarlarda çatlamalar olur takip edelim devam ederse tahlil isteriz dedi.
Telefonu kapatınca poposuna baktım, deliğin biraz iç kısmına doğru tahriş olmuş bir yer var. Pamukla dokundum kahverengi gibi kan bulaştı.Zaten dün çok ıkındı,yapamadı kakayı.Sabahtan biraz gazla çıkarmış, öğle vakti azıcık yaptı, bi de öğleden sonra.
Aslında hiç öyle azar azar yapmaz, rutini bir kezdir.
Ikınmaktan mı tahriş oldu kuzumun poposu acaba,inşallah önemli bişey değildir kızlar ya :(
Bugün aşı da olucaz bakalım.
Doktordan önce de şirketime gidicem.Benim maaşım doğum izninde tam yattığı için sgk.dan aldığım parayı teslim edicem ve yaptığı zamdan memnun olmadığımı böyle olursa başka iş bakacağımı söylicem...Bana şans dileyin.

geçmiş olsun canım benim
kimbilir nası acıyodur kıyamam
benim doğum param hala yatmadı
iş konusunda inşallah iyi gider canım

Sen bizim olayi da hatirlamiyorsundur oldu bayaaa..dimi hayatim

:sapan:

Hayatim
senin herkesle bi olayın mı var kız :) gel bizde bi olay yapalım hihihi :cokkomik:

:alsana:

Kızlar şimdi doktordan geldik.Öncelikle popomuzdaki duruma bakıldı, gerçekten çatlakmış.Birkaç gün bir leğene ılık su doldur ve ılık suya tut poposunu,sonra da bepanthene sür dedi.Zaten bugün kan tekrar olmadı ve çatlak da dünküne göre daha iyi.Ama ıkınma bugün de oldu,kakayı birkaç seferde yapabildi yazık kuzum...

Onun dışında zatürre, karma ve rotanın tekrarını olduk.Akşam sekiz buçuk-dokuz gibi yarım paranox fitil verirsin, bir de sabah kalkınca dedi.Ateş için.

Kilomuz 6640 gram boyumuz 65 cm maşallah subhanallah.Bu ay 350 gram alsa normal diyecektik, 630 gram almış çok güzel dedi.Boyumuz da 3 cm uzamış,geçen ay 62ydik

Onun dışında bir demir damlasına başladı, ama kabızlık, kakayı siyaha boyama gibi yan etkileri olur, duruma göre haberleşir ve bırakabiliriz dedi.

Oturtma konusunu sordum, kucağımızda evet, ama koltuk vs. gibi zeminlere 6 aydan önce oturtmuyoruz dedi.

Bunun dışında bizi ek gıdalara geçirdi.Nasıl bir yöntem izleyeceğimizi de yazarak verdi.Onu da paylaşıcam sizinle,az sonraaa :)

aşılar için geçmiş olsun
maşallah sıla'ya
ek gıdalarınız da hayırlı olsun canım

evet Hayatım biraz atışmıştık ve konu poaça:) Hormonlar ne hale getiriyor. Benim bi kişiyle poaça için tartışmam mümkün değildir ama olmuş tatlım..

Bu arada sanada söyleyeyim Karpuz anne sütünü artırıyor.

:D hatırlatma utamıom
aa hemen karpuz kesek -rgulu

Ek gıda durumu da şöyle:

Şimdi öğünleri sabah,kuşluk,öğle, ikindi ve akşam kabul ediyoruz.
Ek gıdaları kuşluk ve akşam veriyoruz.
Önce meyveler ve muhallebi ile başlanacak.Yoğurt ve çorbalar diğer aylarda.
Verilebilecek meyveler: Elma,armut,muz,şeftali,kayısı.
Öncelikle şeftaliyle başlanıyormuş ama daha tam mevsimi değil diye sizi elmayla başlatıcam dedi.
Cam rende ve tel süzgecimiz olacak dedi.

Kuşlukta: (Saat 10-10:30 arası)

1.gün: cam rendede rendelenen elma tel süzgeçten geçirilecek ve 1/2 çay bardağı elma suyu verilecek.

2.gün: 1/2 çay bardağı elma suyu
3.gün: 1 çay bardağı elma suyu
4. gün: 1 çay bardağı elma suyu
5. gün: 1/2 elmanın rendelenmiş püresi
6.gün: 1/2 armutun rendelenmş püresi
7.gün: 1/2 şeftalinin rendelenmiş püresi
8.gün:1/2 muzun rendelenmiş püresi
9.gün: 2-3 tane kayısının rendelenmiş püresi

9.günden sonra meyveleri karıştırarak verebiliriz.Ama hiç bir zaman 1.5 meyveyi geçmeyeceğiz. 4 kayısı 1 porsiyon meyve ediyor.

Akşam 18.00-20.00 arası

Muhallebi:

1su bardağı suya 3 tatlı kaşığı pirinç unu kaynatılacak.
Kaynamaya yakınken 4-5 damla limon eklenecek.
Soğumaya yakınken de 6 ölçek mama ekleyeceğiz.
Eğer tamamını tüketemezse ölçekler yarıya indirilebilir.

Meyve suları dahil tüm ek besin kaşıkla verilecek, asla biberon kullanılmayacak.

Ek besinle birlikte her meyve veya muhallebiden sonra 3-4 tatlı kaşığı kaynamış ılınmış su verilecek.

Diğer öğünlerde ve gece mamaya devam.6 aya kadar 1 numara.

cnm benim dr muz alerjik aynı zamanda kabız yapar dedi

ahhhh bu erkekler. Eşim işten gelince saat 6 gibi Selimi 15 dk oyalıyor. Sanra hadi tansel uyutalım diyor. Ya diyorum ne uykusu çoçugun uykusu yok ve saat altı buçuk. Bu saatte uyursa kaçta kalkar diyorum. Neyse al uyut dedim. Selim uyumak istemiyor uyutmaya çalıştı tabiki başaramadı. Sen nasıl avutuyorsun diyor.

benimkinin klasik lafı
sen de meme var ben nası avutayım

Günaydın kızlatr nasılsınız ??
su and kanal d'de izliyorum doktorum'u..ayy ya nasıl duygulandım...
asılamayı,tüp bebeği nasıl uyguladıklarını gosterdiler,iste 11 deneme yapılıp hala bebegi olamayanlar varmıs ya :(

Allah isteyen herkese nasip etsin yasatsın insallah,bizim de evlatlarımızı bizlere bagıslasın :utan:

Aminnnnn

Kizlar bugun guzel bi gun. Cok yakin arkadaslarimdan biri bu sabah dogum yapti. İkinci oglunu dunyaya getirdi. Hem de ilk ogluyla ayni gunde,ikisinin dogum gunu de ayni oldu. Aksam gormeye gidicez...

Bu sabah adaya meyve suyu vermeye basladim bakalim. Oncelikle bu is her acidan zahmetli. Emzirmek yada biberonla beslemek hakikaten kolaymis kizlar. Bi kere rendelemek tel suzgecten gecirmek zor. Koca elmadan yarim cay bardagi su ciktigi gibi tüm mutfagi da batirdim ;)
Ada yerken biraz zorlandi. Sanirim sevmediginden degil ama yutmasini yemesini bilemedi :) agzinda bekletti disari cikardi ilk zaman.ama pes etmedim kah iceri kah disari yarim saatten fazla sürdü yarim cay bardagini yememiz. Bitirdi ama nihayetinde. İlkini bitirmesi benim icin onemliydi ben cabuk demoralize olan cabuk yilginliga kapilan biriyim.bu ek gida isi kabusum olurdu yoksa.alisacak insallah yavastan.
Bu arada üstümüz basimiz batti. İki tane onluk batirdik pijamamiz da batti ;) sanirim bu ek gidalar icin kollara giyilen onlukler iyi olur.naylonlular.

bebiş analı babalı büyüsün ne güzel bi tesadüf aynı gün olması
ek gıdalara geçince bütün giysler lekeli çamaşır suyu da yok :)

selam hanımlar,
dün felaket hastaydım, her tarafım ağrıyordu ateşlendim de, kuzeyi oyalayacam diye canım çıktı. biri gelse de versem diye baktım hep. oğluma baktım baktım ağladım, anne olunca hasta olmak zor. eşimin de şehir dışı işi çıktı dün. neyseki annemler geldiler, akşam ablam kaldı yanımda da. onlar uyuttu akşam ben de dinlendim, terledim falan. bugün kırgınlık geçti gibi ama bu sefer de burnum akıyor, inşallah oğluma bulaştırmam.

tlf dan okudum dün paylaşımlarınızı, Ada nın ilk ek gıdası hayırlı olsun, isim konusunu konuşmuşsunuz bu arada, biliyorsunuz ki ben de ısınamadım ismimize, hala da öyle yani, alışılmıyor demek ki içimde kalacak. dr ilk kız demişti ve ben de ada koyalım demiştim sonra erkek olunca da ada koyun falan dediler ama nedense kızlara yakıştırıyorum ben o ismi. bu topikte bi sürü Ada mız olacaktı sanırım.

eşlerden de söz etmişsiniz, valla benim minnoş da ben otururken ben de durmaz ama babasının kucağında durur. bi de kuruluyor ki o zaman sormayın. geçen pazar ilk defa eşimle aynı anda kahvaltı edebildik, kuzey i kanguruya dışa dönük olarak koydu, babasının kucağında iki saat kadar ağlamadı bizimki.

hepiniz de çok hamaratmışsınız bu arada, ben evlendiğimizden beri bir hafta boyunca üst üste yemek yaptığımı hatırlamam. nedenlerinden bahsetmiştim zaten yemek yapmayı da sevmem, pasta börek tatlı daha çok işime gelir. mesela ütü yapayım ama yemek yapmayım o derece yani. eşimin bir gün daha neden yemek yapmadın dediğini duymadım, canın sağolsun der her zaman. geçen senelerde ertesi güne gömlek ütülemeyi unuttuğum günler olurdu, sorun değil ütüsüz giyerim üzerime kazak giyerim süveter giyerim derdi. şimdi gerçi hiç bir şey yapmıyorum. yine de biz kuzey den sonra çok sarsıldık... yaklaşık 20 senedir beraberiz 7 yıldır evliyiz, hiç bir dönemde bu kadar sarsılmamıştı ilişkimiz, sanırım bebek bakımı yüzünden daha da tartışırız. dr um da dedi geçen gittiğimizde ilk 6 ay çok zordur diye, ne biten ilişkiler gördüm ben dedi.

ay ne çok yazdım, demem o ki zor bir süreçten geçiyoruz hepimiz, inşallah kolay atlatırız...

geçmiş olsun canım

ben yarın icin randevu alcam kızlar genel cerrahi den..
hemoroid var sanırım bende..bundan bikac hafta once bi iki kez hafif kan gormustum gecer belki dedim kabızlıktandır diye ama bugun yine oldu korkmaya basladım artık gidicem yarın...:dertli::dertli::dertli:

bende de var o dertten

benimkide daha kahkaha aşamasına geçmedi cnm..ama acayip dilli emzik ağzındayken bile laf yetiştirio..artık kime kaptırıosa...babasına tamamen aşık..yüzünü görmesine gerek yok sesini duysa direk delirio eller kollar uçus moduna geçioo..liva gece 12 gibi mama emio hafif uyur uyanık altını felan da değiştirioum rahat yatsın die..o arada hafif gözlerini açıp nasıl gülüo babasına anlatamam deli kızz:D bazen kıskanıoum walla...:eek:ys:bu arada bizde eşimle hiç tartışmazdık 3 senedir ewliyiz ama sesimizi bile yükseltmedik birbirimizee..ama liva doğduktan sonra eşim tam bir kaynana oldu..livanın alt değiştirme saatinden tutun,banyosuna,verdiğim vitamine ona buna herşeye karışmak istioo..hatta gece uyandırıo hadi kalk biraz emzir kzıı az anne sütü alsın şu bu..benim sütüm çok çok azaldı..şu taşınma iş değişikliği olayları felan çok yıprattı benii..başlarda ii olan sütüm şimdi 30 ml çıkacak kadar war bende bazen günde iki kere öğün arasında yine de wermeye çalışıoum..dioum yeni mama emdi ben bilmioum şu bu bazen aşırı kırıcı oluoo.sonra özür dilio ama iş işten geçioo..bu arada 2 gündür de acayip moralim bozuk bir türlü iş bulamadım istediim gibi birde üstüne üstlük dün eşimin şirketi aniden iflas ettii..yöneticilerin hepsi kaçmış yurt dışına bi anda dım dızlak kaldık..ya şoka girdik resmen çok baba bir şirketti adamlar halbuki kimseye belli etmemiş kaç kattrilyon borçtalarmışş..dün dioum eşime bu kadar kurumsal şirket böle yaptıysa kimseye güwenemeyiz artık..işin iyi tarafı da şu eşim bölge müdürüydü..gelecek ay eşime ve diğer müdürlere hisse wermeyi düşünüolardıı..Allahım yüzümüze baktı da imza atmadı eşim onca borç kalcaktı bize de yoksa,dün şirketi mafyalar felan basmışş ist da genel müdürlükte durum berbatmışş,150 çalışan işsiz kaldı onca tazminatları felann...neyseki ucuz kurtuldukk..eşimi hale müşteriler arıyor..inanamıyorlar..adamlar bi gecede tüm depoyu ewleri şunları bunları satıp kaçmışlar şaka gibi..neyseki eşimi bi kaç yer daha istioudu şimdi oralarla görüşüo inş hayırlısıyla yeni bir işi olurr..işte böle kızlarr canım çok sıkkınn çookk..bu arada hepinizin kandili mübarek olsunn...

geçmiş olsun canım

Canim cok sikkin kizlar...
Annelik zor is kizim uc saattif ac ama emmiyor...sagdim sutumu oyle vereyim dedim aglamaktan cildirdi..neyse pes ettim ac ac uyuyor simdi..ne oldu bu kiza ya emmesi kilo alimi vok guzeldi..yaslandim inanin..cok takmayayim diyorum ama annelik merhameti..bi akil??

canım aç olsa emerdi

Kızlar ya Selim kakasını yapamıyor ağlaya ağlayauyudu:( Sizin minnoşlar günde kaç kere kak yapar. Selim genelde 2 kere yapar bugün yapamadı..

yaptı mı canım

milupanın rezene cayı canım.
ben mama verdiğim için veriyorum,su niyetine.
doktor su vermeye gerek yok demişti ek gıdaya gecene kadar ama benim içim rahat etmedi.
rezene vereyim hem bağırsak hareketlerini rahatlatır hem de su niyetine dedim.

cnm mama veren kişi ardından bi miktar su vermek zorundaymış ağzındaki mama kalıntıları gitsin diye yoksa bakteri üretiyomuş

kızlar bişey sorcamm,sizin bebeklerniz bişeye uzanıp mesela çıngırağı felan uzanıp kendi alıomu,livanın eline verioum çıngırağı böle bilinçli tutmuo elinden düşürüo felan daaha tam tutamıo siznkiler nasıl?:acep: annemde az önce acayip moralimi bozdu zaten bi komşumuz wardı oğlu wardı 2 yaşında çocuğa spastik teşhisi koymuşlar felan dio bana bu kanda felan belli oluomu nasıl anlamışlardır diee felann Allahım sen koru evlatlarımızz

benimki kucağumdayken saçıma ve gözlüğüme deli gibi yapışıo ama oyuncak tutmuyo ben de korkuyorum bazen

off bizim evde esim de bende Allah ne verdiyse goturuyoz cok sukur.. olmayanlara da versin ama gelene git demiyoz biz hihi
hadi esim zaten 6 kg dogmus ama ben 2800 dogmusum nere gidiyo bu yediklerim bide onu bilsem

yuuuu normal doğum mu? yırtaraktan :D

ya kızlar bişey anlatacağım beni ne olur yanlış anlamayın. maddiyatçı biri değilimdir ama samimi bir iş arkadaşım var evli değil. Selim doğdugunda bi pjama takımı getirdi %100 polyester:) marka bile yok. Ben onun kız kardeşi evlendiğinde altın takmıştım ve düğünü 3 saatlik bir mesafedeydi eşimi alıp gitmiştim. Bunu yakıştıramadım. hele aldığı kıyafeti giydirmem mümkün değil benide tanıyor ama.

nezaketsizlik bence

Şu an burnumdan dumanlar çıkıyo!
Bu eşimi bi kaşık suda boğabilirim!
Akşama arkadaşı ve nişanlısı iş çıkışı bize geliceklermiş.
Gelmesinler diyorum bebekli insanın evine 2 saat sonra geliyorum diye haber verilir mi!
Mutfak dandini, heryeri 4 pislik götürüyo.
Bebek görmeye gelememişler de anca oluyomuş.
Bebek 4 ay 1 haftalık oldu anam, yakında gelinlik çağa gelecek artık görülecek tarafı kalmadı deseydin dedim!
Bugün doğum yapan arkadaşımız ortak bir tanıdığımız bu gelecek çiftle.
O da doğum yapınca akılları başlarına geldi herhalde,aceleden aradan çıkaracaklar.Çıkaracaklar da ben nasıl yetişicem.
Ada da kalkmak üzere, 2 saate yakın da uyudu, şimdi onlar gelene kadar daha uyumaz da.Of of.

ayyyy en nefret ettiğim olay
misafirrrr
heleki ani haber veren yada habersiz gelen misafir

ne çok konuşmusuzunuz yaa. oku oku bitmiyor. önce bir selam vereyim bakalııııım

aşıya gittik. hemşireyi yabancıladı bu sefer de. aşıdan çok kadıncağızın sevgi gösterilerine ağladı sıpa.
gelince eşimin okuluna gittik. bir bakıcı adayıyla tanışmaya. kucaktan kucağa gezdi, gülücükler attı. hiiiç ağlamadı dengesiz benim oğlum ya,bu huyu bana çekmiş :kayris: neyse bakıcı adayı iyi, hoşe beğendik. hele Tuna çok sevdi. kucağında uyudu falan acayip kıskandııııım :iyyyy: ama bir sıkıntı var, sigortalı iş bulursa tercih etmek zorunda kalabilirmiş. hak verdim hikayesini dinleyince ama o da bize uymaz. o saatte nerde bakıcı bulurum. eşimi gönderdim git konuş, olumsuz olduğunu söyle diye... inşallah sigortasını da yatırma sözü verip gelmez :sapan: çok güveniyor bu bayana, kaçırmak istemiyor

geçmiş olsun cnm
ayyy kucağında mı uyudu
hemen uyandırır emzircem derdim
ben öle yapıom
biri alcaığı zaman emzircem deyip kapıp kaçıyorum hahaha

Kız Hayatım ben pazar günü 3,5 kg yaprak aldım pazardan, yıka yıka kaç gün sadece yıkamakla uğraştım. Sen nası sarıyodum haftada 2-3 kg valla çok takdir ettim Mısır ve doğranmış biberi nası atıyosun? Mısırı koçanıyla mı koyuyosun?

bilmem tvnun karşısında sarıyodum teyyy teyyy vakit vardı :)
mısır koçanıyla
biberleri doğruyom yıkıyom kurutuyom
istediğim miktarlarda buzdolabı poşetiyle atıyom

Teşekkür ederiz Pikem... Biz de Noyanımı ve seni çok beğeniyoz kızçemle. :) Bide Şahiniii, Tunayııı, Adeniii, Kuzeyleriiiiiii..... ehehehhehehe :D :D Babamız halen kızını vermemekte ısrarlı. Düşüncesine bile dayanamıyomuş :D Çok kıskanç adam canıııım... Valla ne yalan söyliim kaç gün oldu ne face e bakabildim ne buraya... Cidden çok özledim, sürekli aklımdaydınız. Hatta bugün sabah diyom ki; yarın Pikem istanbula gidicek, inşallah sorunsuzca gider falan. Ay nası parçam gibi olduysanız... Sizin derdiniz benim derdim, sizin mutluluğunuz benim mutluluğum gibi oldu.... :huhuu:

muckkk

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
kızlar dra gittik bu ay ilk kez bu kadarf az kg almış
sadece 500 gr. 6 kg olmuş yani boy 65 cm
dra ark. dediği gelişme geriliği olayını söledim
cahillikten öte kötü niyet dedi

evet çok kglu bi bebek değil ama gelişimi gayet iyi dedi sen de hep zayıfmışsın bak annen de hala çok zayıf dedi
karma aşısını olduk
böle işte

unuttuklarım var
4. ayın sonunda
elma
armut
kayısı
suyu kaşıkla verebilirsin dedi
eğer kgsunu çok kafana takıyosan bence gerek yok herşeyi iyi dedi
anne sütünün içine hipp pirinç unu koyarak 1 tatlı kaşığı kıvamı sen ayarla ister süt gibi sıvı ister muhallebi gibi kaşıkla

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
çok uygun bence tatlım. İstanbul gibi bir yer için. hala orda verdiğim kiralara içim gider :D şuanda bile burda onun 4te birini veriyorum. benim ilk kuralım o zaten. sadeceyle Tunayla ilgilenecek. bugün kadın da" Tuna uyuyunca evin işini de yaparım" dedi. aslaaaaa dedim. sizin işiniz Tuna olacak. neme lazım sonra çocuğu uyutup uyutup iş yapar, böyle göze girdiklerini sanıyorlar(arkadaşların bakıcılardan biliyorum) halbuki benim için çooooook büyük bir eksi... bir arkadaşımını bebeği geceleri hiç uyumuyordu, ve konuşmaya o kadar geç başladıki... sonra anladılar, kadın kızı nerdeyse sürekli uyutuyormuş :sapan: Tuna da meselai sallasan bütün gün uyur. Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın...

lidılcım moralini bozmak istemem ama başka iş yapmasa da tüm gün uyutup rahat etmek isteyebilir bence. sen zaten ilk hft da anlarsın tuna nın tüm gün uyuyup uyumadığını, ona göre tedbirini alıp konuşursun.

Yaaa kızlar, benim kızımda sorun mu var acaba? Biz hiç "agu" bile demedik... :( :( Hatta henüz kızım buuu guuu gaaa vb sesleri de çıkarmadı hiç... Kahkaha da atmadıi sesli de gülmedi... Hepinizinki yapıyo mu bunları?

valla simuşum her çocuğun gelişimi huyu suyu farklı, benimki yüz üstü yatmaktan nefret ediyor mesela, sinir oluyor, azo nunki öyle uyuyor.

benim minnoş 'kuzusu' lafına kahkahalar atıyor... en çok da dedesi söylerken.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
hayatım
senin kuzu sen olmadan uyumuyordu hatırladığım kadarıyla, sen nasıl başarıyorsun bir kaç çeşit yemek yapmayı? tebrik ediyorum.

ve de simuş o kadar çeşidi çocuklu halinle nasıl yaptın kız, valla bravo, ben de istiyorum böyle enerji.

bu arada hala iyileşemedim, gece çok fena oldum ve uyuyamadım, dertler gece azıyor, buna iyice inanıyorum artık.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Canim haber ver son durumu.
Hepinizin kandili mubarek olsun kizlar.
Ben de simdi cikip yedircem kuzumu.Operim hepinizi.

canım bence her bebek degişik oluyor hiç oyle şeyler gelmesin aklına...
doktora sor için rahat edicekse aynını der bence..

Az önce doktora gittik, başka bir hastaneye ve doktora, doktor rotanın var böyle bir yan etkisi dedi, videoyu dinlettim, çok üzüldü kadın ve karnına sancı giriyor belli dedi, muayene etti, idrar kültürü ve karın ultrasonu istedi. Ultrasonu yarın çektircez inşallah. İdrarı da torba verdiler, nasıl yapıştırılacağını gösterdiler, ben orda yaptırmak istemedim de, evde yapsın götürürüz. Kilomuzu az buldu biraz, diğer ay da bakmamız gerek ona göre bişe söylicem dedi. Demir hapı başlayalım, rengi biraz soluk gibi dedi. Şu sonuçlar çıktıktan sonra vericekmiş ilaçları. Ses çıkarmamasına da olabilir, normal dedi. Birazcık rahatladım ama şu sonuçları göriim de o zaman daha rahatlıcam inşallah...

hayatım

ve de simuş o kadar çeşidi çocuklu halinle nasıl yaptın kız, valla bravo, ben de istiyorum böyle enerji.

bu arada hala iyileşemedim, gece çok fena oldum ve uyuyamadım, dertler gece azıyor, buna iyice inanıyorum artık.

Lilacsım öncelikle geçmiş olsun tatlım. Umarım hemencik atlatırsın. Valla şuan kardeşim burda, o olmasa mümkün değil bişe yapamazdım. Bide teee Pazartesiden başladım yapmaya, anca yapabildim :D :D

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
en iyisini yapıyosun canım
valla ödemeler olmasa 15te bi kadın alcam ama şimdilikz or

yo canım olmuyo

ohh maşallah kayra'ya
sana da geçmiş olsun cnm içten mi dıştan mı enfeksiyon olmuş

benimki burdaki kızlardan bile zayıf

ben de -rgulu

ay bunları al birini vur ötekine
ilk akşam yemek yok dedim yine mutfağı bile toplamamıştım şok oldu makina mı dolu die sordu böle ağzımla bilmem işareti yaptım
sonra girdi bulaşıkları makinaya dizdi
elde yıkancakları yıkadı :D ve ikimiz de aç kaldık
dün yine yemek yoktu
5 karış suratla girdi makarna yaptı o yedi ben yemedim aç yattım
bugün kandilin yüzü suyu hürmetine
yoğurt çorbası
tavuk
bulgur pilavı
salata yaptım ama kaldil dolayısyla yaptığımı köpek gibi yalvarana kadar da yapmıcamı söledim
bu arada nası makarna yapmışsa o kadar yağ koymuş ki tencereyi yıka yıka yağdan arındıramadım :D

geçmiş olsun canım benim
kimbilir nası acıyodur kıyamam
benim doğum param hala yatmadı
iş konusunda inşallah iyi gider canım

:sapan:

:alsana:

aşılar için geçmiş olsun
maşallah sıla'ya
ek gıdalarınız da hayırlı olsun canım

:D hatırlatma utamıom
aa hemen karpuz kesek -rgulu

cnm benim dr muz alerjik aynı zamanda kabız yapar dedi

benimkinin klasik lafı
sen de meme var ben nası avutayım

Aminnnnn

bebiş analı babalı büyüsün ne güzel bi tesadüf aynı gün olması
ek gıdalara geçince bütün giysler lekeli çamaşır suyu da yok :)

geçmiş olsun canım

bende de var o dertten

geçmiş olsun canım

canım aç olsa emerdi

yaptı mı canım

cnm mama veren kişi ardından bi miktar su vermek zorundaymış ağzındaki mama kalıntıları gitsin diye yoksa bakteri üretiyomuş

benimki kucağumdayken saçıma ve gözlüğüme deli gibi yapışıo ama oyuncak tutmuyo ben de korkuyorum bazen

yuuuu normal doğum mu? yırtaraktan :D

nezaketsizlik bence

ayyyy en nefret ettiğim olay
misafirrrr
heleki ani haber veren yada habersiz gelen misafir

geçmiş olsun cnm
ayyy kucağında mı uyudu
hemen uyandırır emzircem derdim
ben öle yapıom
biri alcaığı zaman emzircem deyip kapıp kaçıyorum hahaha

bilmem tvnun karşısında sarıyodum teyyy teyyy vakit vardı :)
mısır koçanıyla
biberleri doğruyom yıkıyom kurutuyom
istediğim miktarlarda buzdolabı poşetiyle atıyom

muckkk

canım Selim kakasını yaptı hatta 3 defa:) 3. de sırtına kadar geçmiş yazık kuzumda birikim olmuş ya..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Az önce doktora gittik, başka bir hastaneye ve doktora, doktor rotanın var böyle bir yan etkisi dedi, videoyu dinlettim, çok üzüldü kadın ve karnına sancı giriyor belli dedi, muayene etti, idrar kültürü ve karın ultrasonu istedi. Ultrasonu yarın çektircez inşallah. İdrarı da torba verdiler, nasıl yapıştırılacağını gösterdiler, ben orda yaptırmak istemedim de, evde yapsın götürürüz. Kilomuzu az buldu biraz, diğer ay da bakmamız gerek ona göre bişe söylicem dedi. Demir hapı başlayalım, rengi biraz soluk gibi dedi. Şu sonuçlar çıktıktan sonra vericekmiş ilaçları. Ses çıkarmamasına da olabilir, normal dedi. Birazcık rahatladım ama şu sonuçları göriim de o zaman daha rahatlıcam inşallah...

Lilacsım öncelikle geçmiş olsun tatlım. Umarım hemencik atlatırsın. Valla şuan kardeşim burda, o olmasa mümkün değil bişe yapamazdım. Bide teee Pazartesiden başladım yapmaya, anca yapabildim :D :D

geçmiş olsun canımcım. Bizde idrarı torbada vermiştik, erkeklerde kolay oluyor. Gayta zor olmuştu, kaka yapan oğlum açıyorduk altını yapmıyordu. Bizde ilk dogduğunda çok ağladığında yaptırmıştık şükür bişey çıkmamıştı.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Duru sadece anne sütümü alıyor tatlım..Selimde çok soluk, anemi olabilir.Bizde kan şurubuna başlayacağız.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
hayatım
senin kuzu sen olmadan uyumuyordu hatırladığım kadarıyla, sen nasıl başarıyorsun bir kaç çeşit yemek yapmayı? tebrik ediyorum.

geçmiş olsun canım ya. Bende 1-2 kere hasta olunca dedimki; yanlızken hasta olmak bile bir lüksmüş bebekle ne zor oluyor.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
pikem bugünmü İstanbula gideceksiniz? Annen ve kayınvalden orda galiba. 2 tarafa gitmek için bölüneceksiniz.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Simuşum kardeşin müsaitse kalsın senle bırakma. Bunalmazsın en azından..

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979

çok geçmiş olsun simuş, umarım bişeyi yoktur kuzunun, demir damlası verdi bize de sağlk ocağı, 4 ay geçince rutin olarak veriyorlarmış her bebeğe.

geçmiş olsun canım ya. Bende 1-2 kere hasta olunca dedimki; yanlızken hasta olmak bile bir lüksmüş bebekle ne zor oluyor.

teşekkür ederim tanselim,vallahi bebekle hastalık zor çok zor, hele kırgınlık, o hiç bir yerinin tutmaması felaket... insanın kendisinin şefkate ve ilgiye ihtiyacı oluyor ama senden ilgi bekleyen bir minik varken çok zor...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
çok geçmiş olsun simuş, umarım bişeyi yoktur kuzunun, demir damlası verdi bize de sağlk ocağı, 4 ay geçince rutin olarak veriyorlarmış her bebeğe.

teşekkür ederim tanselim,vallahi bebekle hastalık zor çok zor, hele kırgınlık, o hiç bir yerinin tutmaması felaket... insanın kendisinin şefkate ve ilgiye ihtiyacı oluyor ama senden ilgi bekleyen bir minik varken çok zor...

oofff canım bilmememi..doğumdan sonra belfıtığından 3 hafta fiziktedavi aldım ne zordu, Allahım eve gelip dinlenmem gerek selim ilgi ister.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selam kızlarr.. beklenen oldu ve yanlıs tasınan laf sonucu 2 görümcemle aramıza sogukluk girdi.arayıp özür diledi kendince ama ben kızdım. ama sebebin anası her ne kadar ben sikayet edip didissemde kayınvalidemin beni fazla sevmesi sanırım. neyse bu bahaneyle artık kayınvalideme uzun bi süre gitmicem esime de söyledim.

herneyse kızcem ve uyku durumuyla ilgili gözlemlediklerimi anlatayım istedim 5 dk da.. defne dün cıgırmadan uyudu. ev kalabalıktı ama bütün gün yalnızdık ve 2 satte bir uyudu uyandı. sanırım bunu baska bi yerdeyken yapamadıgı için huysuzlanıyor. bol bol da oynadık dün. gece de nerdeyse hiç uyanmadı.

ikincisi de defne yüzü örtülürse anında uykuya geciyor. biz oyun oynarken gecen gün battaniyesini iki eliyle tutup yüzüne cekti. biraz konustu sesi kesildi. ellemedim ama anlamadım da. bi actım yüzünü uyumus:sok sonra bunu denedim bi kac kez. yüzü örtülünce aglamayı bırakıp uyuyo. dün aksam da o kalabalıga ragmen yüzünü örttük hemen uyudu hiç aglamadan. tabi eger günü baska bi yerde gecirdiysek ve baska bi evdeysek degil yüzünü örtmek kendini yere atsan faydası yok:tskler: uyku problemi yasayan denesin.

en kötü olan sabah saat 6 da mızıklamaya baslıyo. cok denedim gercekten yataga gelmek istiyo. gözü fıldır fıldır mızmızlayan cocuk bizim yataga koydugum an gülüyo küt gözü kapatıyo. sonra 9 a kadar bizimle uyuyo. esim de sok oldu sabah. nasıl vazgeciricem bilmiyorum. simdi sorun degil de büyüdükce hiç vazgecemez:utan:

bide ben yarın dügüne su elbiseyi giyicem. arkadaki cicekli olanı. ama inci takamam. giyinmeyi sevenn hanımmmmmlarrrr bana takı,ayakkabı ve canta konusunda renk ve model konusunda fikir verinnnnnnn:huhuu::huhuu: bide benim sacım küt yaff
di-XFWL.jpg

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar