2012 Şubat Anneleri

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
pikem bugünmü İstanbula gideceksiniz? Annen ve kayınvalden orda galiba. 2 tarafa gitmek için bölüneceksiniz.
evet canım ikiside istanbulda... ama bölünmeyecegiz cünkü asla kayınvalideme gitmem bana buraya geldiginde yaptıklarından sonra, ne de torununu görebilir, belki 2-3 yaşından sonra anca o da belki yani...

oglu giderse gider orasını bilemem...

belki cok sert gelicek size ama ben fil gibiyimdir, sayarım sabrederim cok uzunca bi süre, salak zannedenler olabiliyor bu yüzden ama aile terbiyesi diyorum ben.. ama geri dönülmez noktadan sonra da iki cihan bi araya gelse derler ya öyle oluyor... kayınvalide bunu başardı ya helal olsun ona....

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Ay tansel bak gene hatırladım kadını ve yaptıklarını bütün vücudumu ateş kapladı inanırmısı ya.........

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
selam kızlarr.. beklenen oldu ve yanlıs tasınan laf sonucu 2 görümcemle aramıza sogukluk girdi.arayıp özür diledi kendince ama ben kızdım. ama sebebin anası her ne kadar ben sikayet edip didissemde kayınvalidemin beni fazla sevmesi sanırım. neyse bu bahaneyle artık kayınvalideme uzun bi süre gitmicem esime de söyledim.

herneyse kızcem ve uyku durumuyla ilgili gözlemlediklerimi anlatayım istedim 5 dk da.. defne dün cıgırmadan uyudu. ev kalabalıktı ama bütün gün yalnızdık ve 2 satte bir uyudu uyandı. sanırım bunu baska bi yerdeyken yapamadıgı için huysuzlanıyor. bol bol da oynadık dün. gece de nerdeyse hiç uyanmadı.

ikincisi de defne yüzü örtülürse anında uykuya geciyor. biz oyun oynarken gecen gün battaniyesini iki eliyle tutup yüzüne cekti. biraz konustu sesi kesildi. ellemedim ama anlamadım da. bi actım yüzünü uyumus:sok sonra bunu denedim bi kac kez. yüzü örtülünce aglamayı bırakıp uyuyo. dün aksam da o kalabalıga ragmen yüzünü örttük hemen uyudu hiç aglamadan. tabi eger günü baska bi yerde gecirdiysek ve baska bi evdeysek degil yüzünü örtmek kendini yere atsan faydası yok:tskler: uyku problemi yasayan denesin.

en kötü olan sabah saat 6 da mızıklamaya baslıyo. cok denedim gercekten yataga gelmek istiyo. gözü fıldır fıldır mızmızlayan cocuk bizim yataga koydugum an gülüyo küt gözü kapatıyo. sonra 9 a kadar bizimle uyuyo. esim de sok oldu sabah. nasıl vazgeciricem bilmiyorum. simdi sorun degil de büyüdükce hiç vazgecemez:utan:

bide ben yarın dügüne su elbiseyi giyicem. arkadaki cicekli olanı. ama inci takamam. giyinmeyi sevenn hanımmmmmlarrrr bana takı,ayakkabı ve canta konusunda renk ve model konusunda fikir verinnnnnnn:huhuu::huhuu: bide benim sacım küt yaff
di-XFWL.jpg

Elbise çok güzelmiş, saçın küt ise bence kulak yada boyuna sade bir takı gerekebilir. ben bu elbisenin altına beyaz dolgu topuk ayakkabı giymek isterdim. Anamm bugun ne giysemi izleye izleye onlar gibi düşünmeye başladım:)

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Elbise çok güzelmiş, saçın küt ise bence kulak yada boyuna sade bir takı gerekebilir. ben bu elbisenin altına beyaz dolgu topuk ayakkabı giymek isterdim. Anamm bugun ne giysemi izleye izleye onlar gibi düşünmeye başladım:)

bence de boyuna ya da kulağa bi takı şart. ayakkabı çok fark etmez çünkü renkli bir elbise. ben de sürekli izliyorum bugün ne giysem i. 3 saat sürünce bi yerinden yakalıyorum mutlaka.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
ecrinn bi de örtü deneyim bakalım ama sanmam benimkine etki edeceğini, vallahi artık çıldıracam, tam çocuğu güç bela emzikle kendi kendine uyutmaya alıştırma konusunda yol katediyorum sonra hoop biri çıkıyor bir öğünde yine kucakta uyutuyor sil baştan başlıyoruz. ay yazık ağlamasına bağlıyorlar, valla bana da yazık ya, herkes günde taş çatlasa iki saat ilgileniyor hadi bir öğünde ağlamasın kucakta siz uyutun, ya ben ne yapayım koca gün, düşünen yok, sonra da çok ağırlaşmış sen nasıl taşıyorsun...niye kendi kendi uyumuyo bu çocuk falan...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
şimdi bi de sürekli kucakta ve dışa dönük durmak istiyor uyanıkken... yatarak falan oynamak istemiyor...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Nasılsınız kızlar pek yazamadım bugün.Ada ile dolu dolu geçti zaman,bi baktım ki akşam olmuş...
Simuşum Duruyu doktora götürmüşsün Allahın izniyle bir sorun yok,inşallah usg ve tahlil sonucunu alınca da iyice rahatlayacaksın.
Agular,hareketler, kahkahalar vs. kısmına da hiç takılma.Ben anladım ki her bebek farklı yönetiyor motor becerilerini.Farklı farklı ilerleme gösteriyorlar.Kimi önce kafasını kaldırıyor, ama dönemiyor, kimi dönüyor ama agu demiyor, kimi gülüyor ama tutmuyor henüz gibi...
Her bebek ayrı bir vaka.Anne karnındayken de öyle değiller miydi zaten.Bir ara ben de takıldım ama yapmayalım bunu.Hepsi Rabbimin izni ile kocaman olacaklar bir bakmışız.

Hayatım, Şahini doktora götürmüşsün sen de, gözün aydın herşey normalmiş.Bak gördün mü burda kendimizi yırttık ama ille doktordan duyunca başka oluyo dimi :D Doktor bile arkadaşının iyi niyetli olmadığına kanaat etmiş gördün mü.Artık sakın takma,Şahinin maşallahı var.Bırak kilolu olmasın, kilo her zaman zarar zaten.Normal olsun sana yeter.Zaten de herşeyi normal maşallah

Bana gelince kızlar, geçtiğimiz zamanlarda evde sıkılıyordum.Her gün gidemesem de bir yerlere çıkmanın planını yapıyordum kafamda.Markete dahi olsun gitsem diyordum.Şimdi de evden kıpırdamak dahi istemiyorum.Hem havaların kapalı gitmesinden hem de izin günümün azalmasından.Evde Adayla oturayım,onunla oynaşayım,vakit geçireyim,akşam olmasın eşim bile gelmesin istiyorum...
Hatta bazen içimden bi şantiye görevi çıksa da eşim şantiyeye gitse de Adayla başbaşa kalsak diyorum.İşe başlama hüznü mü çöktü nedir.
Halbuki işe başlayacak olmaktan o denli de rahatsız değilim...Bilemiyorum işte...

Tepki
56
Selam kizlaaaarrrrr....

Baaabuuuuuşşş dün senle konuşmuştukya bu yavrular ne zaman felan döncek diye.. Dün gece kabus gibiydi yaa.. Neden diye soracak olursan anlatıyom şimcik:) Bizim paşayı gece zor uyuttum 11 e geliyordu.. sonrada bende hemen yattım.. Gece 3 gibi ben uyandım yüzüstü yatırmıştım paşayı ne olur ne olmaz diye bir bakayım dedim ve oğlum sırt üstü yatıyor..:sok Neye uğradığımı şaşırdım .. hemen eşimi uyandırdım dedim ben bunu yüzüstü yatırmıştım şimdi sırt üstü yatıyor.. Eşim dedi dönmüş olmasın dedim imkansız.. ki üzerine örttüğüm battaniyede hiç bozulmamış gibi duruyor.. Eşim akıllı o an hemen çantasındaki biber gazını çıkardı odaları geziyor..:D Uykulu uykulu aklına hırsız geldi.. Hırsız oğlanımı gelip ters çevirecek sanki..Velhasıl neden o çocuk öyle döndü hala bilemiyoruz ama büyük ihtimalle gece bir ara uyandı ben emzirip geri yatırdım ve uykulu olduğum için hiç birşey hatırlamıyorum..:) Güya uykum hafiftir.. Şimdi korkar oldum ha farketmeden daha kötü birşey yapsaydım çocuğa uykulu uykulu..

Ecrincim bende be cikk oynarken yüzünü örtüyorum bazen ama benim oğlan ağlıyor hemen .. Bir keresinde yüzüstü yatırdım mutfağa gittim bi 2 -3 dk sonra benim oğlanın sesi kesildi geldim baktım ki gözler kapanmış nasıl korktum birşey mi oldu acaba diye nefesini felan kontrol ettim meğer yavrum uyuya kalmışş..

mannak

Aktif Üye
Tepki
177
slmmm kızlarrr
ooo ne kadar çok yazmışsınız tam 37 sayfa okumaya vaktim yok maalesef yaa inşş herşey yolundadır herkes için

biz salı günü önce doktora gittik rutin muayene için kızım 600 gr almış bu ay üzüldümama çok kusuyo kesin ondanbu kadar az aldı
:( doktor bu sefer pek ilgilenmedi bende uyu oldum yarın başka doktora götürücem kızımı ama bu doktor kesinlikle oturtmak yok dedi
kilosu normal dedi bebekler 5. ayda doğum kilosunu 2ye katlamalıymış siz 3. ayda katladınız az kilo almasını takmayın dedi
başkada pek bişi konuşmadık

neyse rota aşımızı olduk sağlık ocağınca kızım hiç sorun çıkarmadı çok şükür kusmadıda:):):)

yalnız benim kızım kaka yapamıyo yaa salı günü 4. gününde poposunu zeytinyağlı pamukla uyarınca yaptı
ama şimdi yine 3 gün oldu yapamıyo ya
yarın doktora götürücem neden böle oldu anlamadım yaa
yüzü berbat oldu kızımın sivilce isilik arası bişeyler çıktı geçmiyolar offffff

bu arada kızımın damaklarımı kaşınıyo ne
elisürekli ağzında nasıl hırsla emiyo anlatamam ya ben parmağımı verdim bakalım ne yapacak diye resmen ısırıyo bütün gücüyle diş çıkarmak için çok erken yaa

aaaaaaa bu arada bende sonunda adet oldumm
tam bir sene sonra:) en son 19.05.2011de olmuştum şimdide 21.05.2012de oldum :):)

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Selam kızlaaaarr....
bugun kızımı devlet hastanesnde b doktora goturduk..gelisimi icin ii dedi ama bu aydan sonra artık cok az kilo alıcak meraklanma dedi yani ayda 1 kg alırken bu 350-500 grama kadar inebilir dedi..

4.ayını doldurdugunda goz doktoruna goturun baktırın muayene ettirin mutlaka dedi ihmal etmeyin dedi.
onun harici yastıkla yatırıyosan buyuk yastıkta yatır dedi yani bizlerin yattıgı gibi yastıklarda..
diş olayı icin jel falan yazmıyorum ben dedi herseye mudahale edersek cocuk ogrenemez zorlukları en ufacık bi acıda yardıma ihtiyac duyar dedi..
(bu doktorlar amma sadist olmus he :miyagi:)

boyle iste..:ajan:

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Az önce doktora gittik, başka bir hastaneye ve doktora, doktor rotanın var böyle bir yan etkisi dedi, videoyu dinlettim, çok üzüldü kadın ve karnına sancı giriyor belli dedi, muayene etti, idrar kültürü ve karın ultrasonu istedi. Ultrasonu yarın çektircez inşallah. İdrarı da torba verdiler, nasıl yapıştırılacağını gösterdiler, ben orda yaptırmak istemedim de, evde yapsın götürürüz. Kilomuzu az buldu biraz, diğer ay da bakmamız gerek ona göre bişe söylicem dedi. Demir hapı başlayalım, rengi biraz soluk gibi dedi. Şu sonuçlar çıktıktan sonra vericekmiş ilaçları. Ses çıkarmamasına da olabilir, normal dedi. Birazcık rahatladım ama şu sonuçları göriim de o zaman daha rahatlıcam inşallah...

Lilacsım öncelikle geçmiş olsun tatlım. Umarım hemencik atlatırsın. Valla şuan kardeşim burda, o olmasa mümkün değil bişe yapamazdım. Bide teee Pazartesiden başladım yapmaya, anca yapabildim :D :D

simuşum çok geçmiş olsun kalbini ferah tut bişey çıkmıyacak inşallah bizim dr 4. ayın sonunda kan ilacına başlayalım dedi sonuçları alınca haberdar et bizi

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Kızlar Günaydın...

ya dun aksam okudum ustun koru,ECRİN yazmıs sanırım yuzunu ortunce uyuyo diye ben bi deniyim dedim korktu ya nefessiz kalmıs gibi yaptı ortmedim bidaha..

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Calmişim emzirme durumunu naptın,aldı mı Fatma sonradan?

Oncelikle ilgilendigin icin sagol babusum.. Canimsin..
Olay soyle gelisti gun icinde burkac denemem daha oldu ams aksam 6 ya kadar emmedi kuzum sonra artik ne kadar acikmissa yarim saat emdi arada cok bunaldigim icin kizimla bi parka gittik stresimizi atalim diye.. Stresimizi attik hastaligi kaptik geldik:(Sonra da bu sabaha kadar duzenli emdi.. Bugunu bilmiyorum bakip gorcez..
kizim grip oldu ya.. İcinizde bu durumu yasayaniniz var mi peditus veriyorum bitkisel ne versem bilemedim?... Burnu akinti dolu yavrumun yazik ya:(
Rabbim hepimizin evlatlarini korusun hastaliklardan coook zor!!

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Olay soyle gelisti gun icinde burkac denemem daha oldu ams aksam 6 ya kadar emmedi kuzum sonra artik ne kadar acikmissa yarim saat emdi arada cok bunaldigim icin kizimla bi parka gittik stresimizi atalim diye.. Stresimizi attik hastaligi kaptik geldik:(Sonra da bu sabaha kadar duzenli emdi.. Bugunu bilmiyorum bakip gorcez..
kizim grip oldu ya.. İcinizde bu durumu yasayaniniz var mi peditus veriyorum bitkisel ne versem bilemedim?... Burnu akinti dolu yavrumun yazik ya:(

gecmis olsun canım..surup olarak bilmiyorum ben ne kullanmak lazım ama ben kızıma burun damlası kullanıyorum tamamen yan etkisiz zararsız istedigin kadar istedigin surece kullanabiliyosun doktor yazmıstı okyanus suyu sterilize edilmis tabi
SİNOMARİN flakon diye soyle eczaneye 12 tane oluyo kutuda damlatıyosun gunde 2-3 kez cok ii geliyo, bebekler icin ozel zaten ustunde bebek resmi de var

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
gecmis olsun canım..surup olarak bilmiyorum ben ne kullanmak lazım ama ben kızıma burun damlası kullanıyorum tamamen yan etkisiz zararsız istedigin kadar istedigin surece kullanabiliyosun doktor yazmıstı okyanus suyu sterilize edilmis tabi
SİNOMARİN flakon diye soyle eczaneye 12 tane oluyo kutuda damlatıyosun gunde 2-3 kez cok ii geliyo, bebekler icin ozel zaten uTstunde bebek resmi de var

Ewet deniz suyu kullaniyorum bende canim sagol

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

geçmiş olsun canım öncelikle. ne yazıkki biz doğduğumuzdan beri burun hep tıkalı :( o kadar süre geçmesine rağmen ve dikkat etmemize rağmen bitmedi bitmediiiiiiiiiii :( otribebe ve gifrerin fizyolojik serumlarından kullanıyorum. bir de yine otribebeyle çekiyorum sümükleri. ama illa genize gidiyor. bu sefer doktor muconex verdi. birkaç sefer kullan at sonra dedi. ben de kullandım. öksürüğü arttırdı. balgamı çıkartmaya çalışıyor kuzum yazık :(

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
geçmiş olsun canım öncelikle. ne yazıkki biz doğduğumuzdan beri burun hep tıkalı :( o kadar süre geçmesine rağmen ve dikkat etmemize rağmen bitmedi bitmediiiiiiiiiii :( otribebe ve gifrerin fizyolojik serumlarından kullanıyorum. bir de yine otribebeyle çekiyorum sümükleri. ama illa genize gidiyor. bu sefer doktor muconex verdi. birkaç sefer kullan at sonra dedi. ben de kullandım. öksürüğü arttırdı. balgamı çıkartmaya çalışıyor kuzum yazık :(

gecmiş olsun sizede canım ya off ufacıklar insan mahvoluyo hastalandıklarında ya :(
inşallah gecer kısa zamanda :utan:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar