2012 Şubat Anneleri

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Amin canımmm..Ama sen fıstık gibisin ki zaten resimlerden gördüğüm kadarıyla

Maşallah tosunuma :D Canım sana da çok çok geçmiş olsun.

Geçmiş olsun babuşum.Şans dilemekte geç kalmışım, nasıl geçti?

Yaaa Kuzey de uyutmadan önce ağlamaya başladı.Hergün yeni bir huyu çıkıyor.Önceden ne güzel yatağa koyduğum gibi uyurdu.

Ohhh maşallah Ada'ya..
Bizimkisi 6. ayda başlayın dedi ama ben dün milupanın gece için verilen muzlu pirinçli mamasını yapıp verdim :D

Sağol yevrim :D Yediğini emzirirken veriyorsun ya ondan kilo almıyorsundur.
bilmem azom öyledir inşallah birden kg almaya başlarsam şaşırmam
Canim cok sikkin kizlar...
Annelik zor is kizim uc saattif ac ama emmiyor...sagdim sutumu oyle vereyim dedim aglamaktan cildirdi..neyse pes ettim ac ac uyuyor simdi..ne oldu bu kiza ya emmesi kilo alimi vok guzeldi..yaslandim inanin..cok takmayayim diyorum ama annelik merhameti..bi akil??
ahhh kuzum aynı durum bendede var demiştim daha önce de fön makinesini açıyorum dayıyorum gögsüme başka türlü çıldırcak gibi ağlıyo yemiyo gün içersinde ama gece şokur şokur emiyo damağı acısa gecede emmez kanımca?
Kızlar ya Selim kakasını yapamıyor ağlaya ağlayauyudu:( Sizin minnoşlar günde kaç kere kak yapar. Selim genelde 2 kere yapar bugün yapamadı..
tatlım bir çay kaşıgı zeytinyagı içir 4-5 saat sonra yapar zararıda yok hemide doğal bazen eymenede oluyo ama genelde günde 2 kere yapıyo
3saat oncesinde 25 dk aralikli emmisti bebikom ya..bazen cok iyi emiyor bazen nedense emmiuor..kizimin sistemini vizemedim daha..ben bi de cok sabirsiz tez canli rahatina duskun biriyim istedigim hemen olsun isteyen cinsten..annelige uymuyorum sanirim kotu bi anneyim:(
gıdacılar biz çalışma geregi seri ve tez canlı olmak zorundayız ya muhendisim ondandır sanırım bende öyleyim
ya kızlar bişey anlatacağım beni ne olur yanlış anlamayın. maddiyatçı biri değilimdir ama samimi bir iş arkadaşım var evli değil. Selim doğdugunda bi pjama takımı getirdi %100 polyester:) marka bile yok. Ben onun kız kardeşi evlendiğinde altın takmıştım ve düğünü 3 saatlik bir mesafedeydi eşimi alıp gitmiştim. Bunu yakıştıramadım. hele aldığı kıyafeti giydirmem mümkün değil benide tanıyor ama.
ya tanselim bu tamamen gördü meselesi hani durumu olmayan insan olsa bişi diyemiyo insan ay bu kadarına butcesi yetmiş sagolsun diyosun ama birde karşı tarafta oldugunu bilince çok ayıp gerçekten ben hediye olayını insana verilen değer olarak görüyorum kendi çocuguma giydirmiycegim bişeyi başkasına asla almam
bunun maddiyatla alakası yok canım,bir takım görgü kuralları vardır...
ben de bu tip durumları yaşadım,hem düğünümde hem de doğumda....
eşimle ortak bir arkadaşımız var çok samimiyiz, kendisi bekar.
abisinin düğününe gittik, o bizimkine gelmemişti halbuki (abisi)
altın taktık.
abisi adayı görmeye dahi gelmedi,arkadaşımız annesiyle gelmiş ve annesi kendi ördüğü bir battaniyeyi getirdi.
maddi durumlarını ise şöyle anlatayım. 4 kardeşler her birinin altında jipler,son model arabalar,kendi iş yerleri....
al işte aynı tipler cebi delinir bişi alsa
beni anladın canım buna sevindim. kesinikle görgü kuralı..bak burda birbirimize hediye aldık onda bile özentili seçimler yaptık.
dimi ne kadar zevkliyiz hepimiz iyi bulduk birbirimizi

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kızlar yaaaaaaaaaaa
gülmekten öldüüüüümmmmmm :cokkomik::cokkomik::cokkomik:

az once Hira'ya şu hışırtılı eczane posetlerinden gostererk hışırdattım aboo cocuk bunu bekliyomus sanki kahkaha atmaktan gozunden yas geldi yaa oyle güldü ki hemde katıla katıla ayy deneyin denemeyenler varsa bebişlereee :ask:

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
simuşum öncelikle geçmiş olsun kuzum. birşeyi yoktur inşallah benim nazlı prensesimin. nazından yapıyordur umarım:ask: Tuniş de böbrek için vermişti idrar. erkeklerde baya kolay oluyor :D
bizim burnumuz hep tıkanıyor. sanırım bazen balgam gibi de gırtlağı tıkıyor minnoş yattığında. özellikle gecenin sonunda oluyor. muconex verdi doktor. bildiğimiz balgam sökücünün pediatrik olanı. o da biraz öksürük yaptı ama geçer inşallah.havalara baksana hala kış gibi. Tuna hangi odadaysa tüm gün elektrikli ısıtıcı yakıyoz. kurutuyo biraz odayı ama yapcak birşey yok

calmişim aspiratör de şiddetle otribebeyi tavsiye ediyorum. chicco almıştım ben daha ilk aydan çöpü boyladı. Tuna çok hareketli olduğundan onunla çekmek mümkün olmadı. neyseki teyzemiz tesadüfen otriyi getirmişti o ara da rahatladık...

bebikom çok sağol teyzesiii. Rabbim dermansız dert vermesin. buna şükür. çok sıkıntı yok ama hırıltıya döner gibi olunca korkuyorum işte...nasıl oluyorsa geçiyor bisüre sonra...

ya kızlar benim koca totolu çok hareketli ya artık. gerçi nerdeyse hep hareketliydi ama artık zorluyor bizi.bez değiştirmek işkence. popoyu bir sağa bir sola savurup duruyor. burnuna serum sıkmak için yaptığım şebeklikleri bir görseniz... demir ilacını verirken heryeri batırıyoruz, eliyle vuramazsa ayağını savurup döktürüyor illaki kaşığı... masada annemin kucağındaydı sabah, nasıl becerdiyse bir attırdı kendini tüm eli portakal reçelinin içine girdi. gülüyor sonra bir de kıs kıs :sapan: yemek zamanı mümkün değil uyumuyor. anakucağına koyduğumda- kemer sıkıyor artık, takmıyorum- 5 dk içinde yerde sırtı üstü sürünür vaziyette oluyor :sok velhasıl kelam ben mama sandalyesi almak istiyorum. yatıyormuş galiba bazıları. belki bizimle aynı seviyede olursa en azından yemek zamanındaki hareketliliğine bir çözüm getiririz diyorum. araştıran, tavsiye olan paylaşırsa çooooook sevinirim

ha bir de yüze battaniye örtme bizde mümkün değil. yüzü kapanınca dehşet korkuyor. oynarken önlüğü kapatıyor bazen, açamıyor da kendisi, çırpınıp korku çığlıkları atıyor. sizinkilerin uyumasına imrendim valla...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
simuşum öncelikle geçmiş olsun kuzum. birşeyi yoktur inşallah benim nazlı prensesimin. nazından yapıyordur umarım:ask: Tuniş de böbrek için vermişti idrar. erkeklerde baya kolay oluyor :D
bizim burnumuz hep tıkanıyor. sanırım bazen balgam gibi de gırtlağı tıkıyor minnoş yattığında. özellikle gecenin sonunda oluyor. muconex verdi doktor. bildiğimiz balgam sökücünün pediatrik olanı. o da biraz öksürük yaptı ama geçer inşallah.havalara baksana hala kış gibi. Tuna hangi odadaysa tüm gün elektrikli ısıtıcı yakıyoz. kurutuyo biraz odayı ama yapcak birşey yok

calmişim aspiratör de şiddetle otribebeyi tavsiye ediyorum. chicco almıştım ben daha ilk aydan çöpü boyladı. Tuna çok hareketli olduğundan onunla çekmek mümkün olmadı. neyseki teyzemiz tesadüfen otriyi getirmişti o ara da rahatladık...

bebikom çok sağol teyzesiii. Rabbim dermansız dert vermesin. buna şükür. çok sıkıntı yok ama hırıltıya döner gibi olunca korkuyorum işte...nasıl oluyorsa geçiyor bisüre sonra...

ya kızlar benim koca totolu çok hareketli ya artık. gerçi nerdeyse hep hareketliydi ama artık zorluyor bizi.bez değiştirmek işkence. popoyu bir sağa bir sola savurup duruyor. burnuna serum sıkmak için yaptığım şebeklikleri bir görseniz... demir ilacını verirken heryeri batırıyoruz, eliyle vuramazsa ayağını savurup döktürüyor illaki kaşığı... masada annemin kucağındaydı sabah, nasıl becerdiyse bir attırdı kendini tüm eli portakal reçelinin içine girdi. gülüyor sonra bir de kıs kıs :sapan: yemek zamanı mümkün değil uyumuyor. anakucağına koyduğumda- kemer sıkıyor artık, takmıyorum- 5 dk içinde yerde sırtı üstü sürünür vaziyette oluyor :sok velhasıl kelam ben mama sandalyesi almak istiyorum. yatıyormuş galiba bazıları. belki bizimle aynı seviyede olursa en azından yemek zamanındaki hareketliliğine bir çözüm getiririz diyorum. araştıran, tavsiye olan paylaşırsa çooooook sevinirim

ha bir de yüze battaniye örtme bizde mümkün değil. yüzü kapanınca dehşet korkuyor. oynarken önlüğü kapatıyor bazen, açamıyor da kendisi, çırpınıp korku çığlıkları atıyor. sizinkilerin uyumasına imrendim valla...

canım Selimde kesinlikle yüzüne bişey örttürmez dediğin gibi geçenlerde önlüğü yüüznü kapamış bide ağzında emzik ağlayamıyoda nasıl tepiniyor iyiki yanındaydım. Önlüğü uzun aldım pijamasının içine sokuyorum çıkartmasın diye. Bide ben yüzüne örtü örtmeyi çok doğru bulmuyorum garip geliyor bana. Öyle uyutmayı denemem.
Şu bez değiştiriken hareket olayı bizdede var poposu hep yukarıda.

Mama masası bende alıcam, Chiccoyu önerdi bi arkadaş. Azomda almıştı galiba. Araştıralımda güzel ve kullanışlı bir masa alalım..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Yok yok tatlim aklimda.
Ay kizlar kaynanaya geldik gorumcenin cocuklari var allahim bunlar nasil cocuk ya cocuk degil canavarlar ya.cocugumun huzurunu bozdular ya.zavallimin felegi sasti.

Ayy zordur böyle çoçukla başetmek. Benim görümcemin kızı 6 yaşında, Selimi çok seviyor. Banada bir yardımcı sormayın. Yenge bezini ne zaman değiştireceğiz, ben alt açmasını sereyim, yardım edeyim. Vallahi çok akıllı, 6 yaşında çok becerikli. Bide yetiştirme tarzı galiba. Görümcem hemen elelrini yıkatır, Selimin yüüzne dokunmayın elini sevin felan der.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
canım Selimde kesinlikle yüzüne bişey örttürmez dediğin gibi geçenlerde önlüğü yüüznü kapamış bide ağzında emzik ağlayamıyoda nasıl tepiniyor iyiki yanındaydım. Önlüğü uzun aldım pijamasının içine sokuyorum çıkartmasın diye. Bide ben yüzüne örtü örtmeyi çok doğru bulmuyorum garip geliyor bana. Öyle uyutmayı denemem.
Şu bez değiştiriken hareket olayı bizdede var poposu hep yukarıda.

Mama masası bende alıcam, Chiccoyu önerdi bi arkadaş. Azomda almıştı galiba. Araştıralımda güzel ve kullanışlı bir masa alalım..

canım chicco 3tane var . birini eledim. i-sit olanı. diğer ikisinin de farkını bulmaya çalışıyorum. fiyatı daha uygun olan 18 kg taşıma kapasiteli, fiyatı az daha pahalı olan 15 kg. aradaki 3kg da az değil hani.ters orantılı olmuş. pahalı olanın bir artısı mutlaka olmalı özellik olarak...

ben de yüzünü örtüp uyutmak istemem. daha doğrusu korkacağı hiçbir deneyimi yaşatmak istemem. mesela Tuna kapkaranlık odada da uyumuyor. varsın uyumasın napıyım. gece lambasıyla uyutuyorum. dalınca kapatıyorum. azcık tırsak olcak galiba :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
canım chicco 3tane var . birini eledim. i-sit olanı. diğer ikisinin de farkını bulmaya çalışıyorum. fiyatı daha uygun olan 18 kg taşıma kapasiteli, fiyatı az daha pahalı olan 15 kg. aradaki 3kg da az değil hani.ters orantılı olmuş. pahalı olanın bir artısı mutlaka olmalı özellik olarak...

ben de yüzünü örtüp uyutmak istemem. daha doğrusu korkacağı hiçbir deneyimi yaşatmak istemem. mesela Tuna kapkaranlık odada da uyumuyor. varsın uyumasın napıyım. gece lambasıyla uyutuyorum. dalınca kapatıyorum. azcık tırsak olcak galiba :D
Canim teyzemiz bize chicconun mrs.owl modelini almis.yatar konuma da geliyor.adayi daha kucukken bile koyabiliyordum.basini yukseltiyor ama belden yatik oluyor kuyruk sokumuna agirlik binmiyor.memnunum ben.
Siz bizi ek gidalari yerken gorun.puskurtmeler, popoyu saga sola attirmalar, kafayi saga sola cevirmeler, onlugu cikarip savurmalar.her yanimiz batiyor...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Ayy zordur böyle çoçukla başetmek. Benim görümcemin kızı 6 yaşında, Selimi çok seviyor. Banada bir yardımcı sormayın. Yenge bezini ne zaman değiştireceğiz, ben alt açmasını sereyim, yardım edeyim. Vallahi çok akıllı, 6 yaşında çok becerikli. Bide yetiştirme tarzı galiba. Görümcem hemen elelrini yıkatır, Selimin yüüzne dokunmayın elini sevin felan der.

Kesinlkkle yetistirme tarzi.bu cocuklar ozellkle kucugu ki alti yasinda dehset kiskanc.ama ebeveynleri tetikliyor bu kiskancligi...zarar vermesinler diye atmaca gibi tepesindeyim adanin.birde gurultuden, cok rahatsiz oldu ada o kadar yuksek sesli bagrisiyolar ki...

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
şimdi bi de sürekli kucakta ve dışa dönük durmak istiyor uyanıkken... yatarak falan oynamak istemiyor...

benimki hep kucakta ama oturmıcak ayakta ben otursam da o ayakta olcak sırtı yere geldiği anda kıyameti koparıyo çok kısa süre ana kucağında duruyo olduğu her andan sıkılıyo 2 dakikada bir pozisyonu değişcek karşısına geçcen garip hareketlerle garip sesler çıkarcan sabahtan akşama maymunluk yapacan o zaman iyisin ama durduğun anda viyakkkkkkkkkkkkkkkk

Hayatım, Şahini doktora götürmüşsün sen de, gözün aydın herşey normalmiş.Bak gördün mü burda kendimizi yırttık ama ille doktordan duyunca başka oluyo dimi :D Doktor bile arkadaşının iyi niyetli olmadığına kanaat etmiş gördün mü.Artık sakın takma,Şahinin maşallahı var.Bırak kilolu olmasın, kilo her zaman zarar zaten.Normal olsun sana yeter.Zaten de herşeyi normal maşallah

evet cnm dr normal diyo artık takmıyım demi :D

Bana gelince kızlar, geçtiğimiz zamanlarda evde sıkılıyordum.Her gün gidemesem de bir yerlere çıkmanın planını yapıyordum kafamda.Markete dahi olsun gitsem diyordum.Şimdi de evden kıpırdamak dahi istemiyorum.Hem havaların kapalı gitmesinden hem de izin günümün azalmasından.Evde Adayla oturayım,onunla oynaşayım,vakit geçireyim,akşam olmasın eşim bile gelmesin istiyorum...
Hatta bazen içimden bi şantiye görevi çıksa da eşim şantiyeye gitse de Adayla başbaşa kalsak diyorum.İşe başlama hüznü mü çöktü nedir.
Halbuki işe başlayacak olmaktan o denli de rahatsız değilim...Bilemiyorum işte...

:( çok kötü ya of napcaz

Baaabuuuuuşşş dün senle konuşmuştukya bu yavrular ne zaman felan döncek diye.. Dün gece kabus gibiydi yaa.. Neden diye soracak olursan anlatıyom şimcik:) Bizim paşayı gece zor uyuttum 11 e geliyordu.. sonrada bende hemen yattım.. Gece 3 gibi ben uyandım yüzüstü yatırmıştım paşayı ne olur ne olmaz diye bir bakayım dedim ve oğlum sırt üstü yatıyor..:sok Neye uğradığımı şaşırdım .. hemen eşimi uyandırdım dedim ben bunu yüzüstü yatırmıştım şimdi sırt üstü yatıyor.. Eşim dedi dönmüş olmasın dedim imkansız.. ki üzerine örttüğüm battaniyede hiç bozulmamış gibi duruyor.. Eşim akıllı o an hemen çantasındaki biber gazını çıkardı odaları geziyor..:D Uykulu uykulu aklına hırsız geldi.. Hırsız oğlanımı gelip ters çevirecek sanki..Velhasıl neden o çocuk öyle döndü hala bilemiyoruz ama büyük ihtimalle gece bir ara uyandı ben emzirip geri yatırdım ve uykulu olduğum için hiç birşey hatırlamıyorum..:) Güya uykum hafiftir.. Şimdi korkar oldum ha farketmeden daha kötü birşey yapsaydım çocuğa uykulu uykulu..

:D güldürdün beni

biz salı günü önce doktora gittik rutin muayene için kızım 600 gr almış bu ay üzüldümama çok kusuyo kesin ondanbu kadar az aldı
:( doktor bu sefer pek ilgilenmedi bende uyu oldum yarın başka doktora götürücem kızımı ama bu doktor kesinlikle oturtmak yok dedi
kilosu normal dedi bebekler 5. ayda doğum kilosunu 2ye katlamalıymış siz 3. ayda katladınız az kilo almasını takmayın dedi
başkada pek bişi konuşmadık

neyse rota aşımızı olduk sağlık ocağınca kızım hiç sorun çıkarmadı çok şükür kusmadıda:):):)

yalnız benim kızım kaka yapamıyo yaa salı günü 4. gününde poposunu zeytinyağlı pamukla uyarınca yaptı
ama şimdi yine 3 gün oldu yapamıyo ya
yarın doktora götürücem neden böle oldu anlamadım yaa
yüzü berbat oldu kızımın sivilce isilik arası bişeyler çıktı geçmiyolar offffff

bu arada kızımın damaklarımı kaşınıyo ne
elisürekli ağzında nasıl hırsla emiyo anlatamam ya ben parmağımı verdim bakalım ne yapacak diye resmen ısırıyo bütün gücüyle diş çıkarmak için çok erken yaa

aaaaaaa bu arada bende sonunda adet oldumm
tam bir sene sonra:) en son 19.05.2011de olmuştum şimdide 21.05.2012de oldum :):)

cnm maşallah benimki de 500 aldı
geçmiş olsun
ve gözünaydın olsun adetin :)

Selam kızlaaaarr....
bugun kızımı devlet hastanesnde b doktora goturduk..gelisimi icin ii dedi ama bu aydan sonra artık cok az kilo alıcak meraklanma dedi yani ayda 1 kg alırken bu 350-500 grama kadar inebilir dedi..

4.ayını doldurdugunda goz doktoruna goturun baktırın muayene ettirin mutlaka dedi ihmal etmeyin dedi.
onun harici yastıkla yatırıyosan buyuk yastıkta yatır dedi yani bizlerin yattıgı gibi yastıklarda..
diş olayı icin jel falan yazmıyorum ben dedi herseye mudahale edersek cocuk ogrenemez zorlukları en ufacık bi acıda yardıma ihtiyac duyar dedi..
(bu doktorlar amma sadist olmus he :miyagi:)

boyle iste..:ajan:

ben de götürcem göze
ben hiç yastık kullanmıyorum
diş için tetagil verdi ama kullanmıyorum ben de

geçmiş olsun canım öncelikle. ne yazıkki biz doğduğumuzdan beri burun hep tıkalı :( o kadar süre geçmesine rağmen ve dikkat etmemize rağmen bitmedi bitmediiiiiiiiiii :( otribebe ve gifrerin fizyolojik serumlarından kullanıyorum. bir de yine otribebeyle çekiyorum sümükleri. ama illa genize gidiyor. bu sefer doktor muconex verdi. birkaç sefer kullan at sonra dedi. ben de kullandım. öksürüğü arttırdı. balgamı çıkartmaya çalışıyor kuzum yazık :(

aynı sorun biz de var hep tıkalı ve sürekli hapşuruyo

[BSağol Laylam, ultrasonu çektirdik demin. Çok şükür doktor ultrasonda bir sıkıntı görmedi. Ama kızım hep ağladı ultrason esnasında ve doktor dedi ki; neyi var bu çocuğun neden bu kadar huysuz, huzursuz? :( İdrar yolu enfeksiyonu için idrar da verdik, zor oldu almak ama nihayet verdik. Galiba Salı gününe çıkıcak sonuçlar. Çünkü kültür de bakılıcak..

canım inşallah sonuçlar iyi çıkar kıyamam

off bee pilim bitti artık...cok yoruldum..
dun esim izinliydi ama hastaydı atesi fln vardı sadece dısarı Hira'yı doktora goturmek icin cıktık sonra eve geldik yemek yaptım sarma sardım bulasıkları yıkadım sonra apartmanı sildim (apartmanı sırayla siliyoruz..omrumde gormedm bole bisi..) mahvoldum yani dun,
simdi bugun de esim calısıyo tabi,zar zor evi temizledim cunku solemesi ayıp bitlencez artık..banyoyu fln yıkadım bastan asagı,heryeri sildim supurdum camasır vardı renkli-beyaz..toz aldım vs..
yaaaani bittim ben,daha yemek yapcam

geçmiş olsun cnm eşine
eline sağlık
apartman mı siliyosunuz yok artık o ne biçim apartman be tasarruf mu yapıyolar :D
haftada bir feriha oluyosun yani :p

Yok yok tatlim aklimda.
Ay kizlar kaynanaya geldik gorumcenin cocuklari var allahim bunlar nasil cocuk ya cocuk degil canavarlar ya.cocugumun huzurunu bozdular ya.zavallimin felegi sasti.

ayyy ben çok sıkılırım normalde çocuklardan :dill:

cnm otribebe ben de alayım bari ben de var bi tane ama 50 kere hava basıyon 1 kere alıyo eee bizimki de sinirleniyo haklı olarak
benimk de yüzünü örtürmez üstünü bile zor örttürüyo
şapka da hiç takmadı zaten skıntılı bana çekmiş :D
baby tv aç seyretsin :)

ablam mothercare kullanmıştı memnun kaldı artık ihtiytacı kalmadığında derisi yırtılmıştı değiştirtmek içi kothercare götürdüler eski model olduğu için deişmediler ne kadar aldılarsa paralarını iade ettiler şaşırtıcı :)

bu arada bilgisayarı bugün götürdük servise
garantisi 29unda bitiyo bugün 26sı haftasonu giriyo yetişmez garanti süresi geçer dedi
çünkü onlar da bakırköy toshiba'ya yolluyolarmışkendiniz götürün dedler e bz de ölesine evden çıkmıştık hemen gidiğ bırakığ gelcez die ne bez var ne bişi gidemedik
bi de pil için garantiyi 6 ay veriolarmış mış mış uyuz olduk eve geldik böle idare etcez iyice gidince yeni pil alırız artık

bu arada sakın ama sakın GOLD BİLGİSAYAR'dan online bişi almaya kalkmayın
müşteri hizmetleri hizmet değil telefonları hgiç cvp vermio
msg atın diolar mslara dönülmüyor
ertesi gün kargo denilen ürün tam 10 gün sonra yollanıyor iadeyi bi türlü almak istemiyolar mağdurum da mağdurummmm

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
HAYATIM
evet canım haftada 1 feriha olcaz artık..ulan 2012 de yasıyoruz ugrastıgım seye bak..bidaha ev sahibiyle degil aynı apartmanda mumkunse aynı ulkede ble olmak istemiyorum :miyagi:

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

Seninle aynı fikirdeyim tatalım. Hiç bir kural koymadım Selime. Ne zaman isterse emzirdim, kaçta uyumak isterse uyutuyorum, karanlığı hiç sevmez kuzum lamba ile uyuyor. Bi dahamı bu yaşa gelceker, nasıl isterlerse olsunlar.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
benimki hep kucakta ama oturmıcak ayakta ben otursam da o ayakta olcak sırtı yere geldiği anda kıyameti koparıyo çok kısa süre ana kucağında duruyo olduğu her andan sıkılıyo 2 dakikada bir pozisyonu değişcek karşısına geçcen garip hareketlerle garip sesler çıkarcan sabahtan akşama maymunluk yapacan o zaman iyisin ama durduğun anda viyakkkkkkkkkkkkkkkk

:( çok kötü ya of napcaz

:D güldürdün beni

cnm maşallah benimki de 500 aldı
geçmiş olsun
ve gözünaydın olsun adetin :)

ben de götürcem göze
ben hiç yastık kullanmıyorum
diş için tetagil verdi ama kullanmıyorum ben de

aynı sorun biz de var hep tıkalı ve sürekli hapşuruyo

canım inşallah sonuçlar iyi çıkar kıyamam

geçmiş olsun cnm eşine
eline sağlık
apartman mı siliyosunuz yok artık o ne biçim apartman be tasarruf mu yapıyolar :D
haftada bir feriha oluyosun yani :p

ayyy ben çok sıkılırım normalde çocuklardan :dill:

cnm otribebe ben de alayım bari ben de var bi tane ama 50 kere hava basıyon 1 kere alıyo eee bizimki de sinirleniyo haklı olarak
benimk de yüzünü örtürmez üstünü bile zor örttürüyo
şapka da hiç takmadı zaten skıntılı bana çekmiş :D
baby tv aç seyretsin :)

ablam mothercare kullanmıştı memnun kaldı artık ihtiytacı kalmadığında derisi yırtılmıştı değiştirtmek içi kothercare götürdüler eski model olduğu için deişmediler ne kadar aldılarsa paralarını iade ettiler şaşırtıcı :)

bu arada bilgisayarı bugün götürdük servise
garantisi 29unda bitiyo bugün 26sı haftasonu giriyo yetişmez garanti süresi geçer dedi
çünkü onlar da bakırköy toshiba'ya yolluyolarmışkendiniz götürün dedler e bz de ölesine evden çıkmıştık hemen gidiğ bırakığ gelcez die ne bez var ne bişi gidemedik
bi de pil için garantiyi 6 ay veriolarmış mış mış uyuz olduk eve geldik böle idare etcez iyice gidince yeni pil alırız artık

bu arada sakın ama sakın GOLD BİLGİSAYAR'dan online bişi almaya kalkmayın
müşteri hizmetleri hizmet değil telefonları hgiç cvp vermio
msg atın diolar mslara dönülmüyor
ertesi gün kargo denilen ürün tam 10 gün sonra yollanıyor iadeyi bi türlü almak istemiyolar mağdurum da mağdurummmm

Komptum benzetmene Feriha olcak ha.. Hakikaten bebikom imkanın varsa çık o apartmandan. Ben evimi vilada ile zor siliyorum, apartman silmek ne..

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Aman canim ne gezmesi....esim olmasa yolda gorsem selam vermem o insanlara.

Canım bozma moarlini bi şakilde eşlerimizin hatrı için idare edeceğiz. Ben canım istemediği zaman eşimi kırmamak için kayınvaldeme ve görümcemlere gittiğimde kendimi tiyatroda oyun hissediyorum. Yapmacık gülümsemeler felan rolümü yapmaya çalışıyorum. sahneden inincede kendimi alkışlıyorum. Ne yapalım işte herşey dörtdörtlük olmuyor.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
:bebecik:bebecik:bebecik

kızımı az once dısarı cıkardım kendi capımızda gezdik,yuruyus yoluna gittik bende bi kutu meyve suyu ictim orda bi banka oturup,sonra ekmegimizi aldık geldik eve...ooyhh yoruldum ama ya,Hira da uyudu zaten temiz hava carptı zaar :crazy:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
ohh :) bayılırım pideye cok severim gerci ben hazır ne varsa cok severim :cokkomik:
gecen gun solemesi ayıp esim tantuni yapıverdi kendisi mersinli de :D bi yiyivermisim ki sorma gitsin :sila:

Ay nası yaptı tantuniyi evde Bebikom? Eti nasıl küçücük küçücük yaptı? Tam tarif istiyom piliiiiis... Ben çok severim de :D

dilimle:Digrendim kendimden:eek:ys:Simusum pek sümüklü degildi benim kizim bu vakte kadar...simdi o bicim:eek:ky:

Kız dilinle nası çıkarıyodun? Çocuun burnuna mı sokuyodun dilini? :D :D

canım benim yaa çok geçmiş olsunnn
geçmişi okuyamamıştım şimdi alıntılarda gördüm kızını doktora götürmüşsün inşşş önemli bi şeyi çıkmıcak yavrunun Allah yardımcınız olsun en kısa zamanda ağlamalrı kendiliğinden geçer inşş minnoşunun

Sağol teyzemiiiiiiz, inşallah hepsinin ağlaması sızlaması gazı kusması ne sıkıntısı varsa geçer de hepimiz rahatlarız...

Yok yok tatlim aklimda.

İşte... Görümcelerden uzak durmak için bir sebep daha... Maşallah benimkilerin birinde 2, ki 3. yü yakında yapar o da heralde, diğer ikisinde 3 er tane. Bide genelde hep bir aradalar. Ay yoooooook istemem ben böyle aman aman!!

selam guzeller,umarim herkesler iyidir minnaklarda tabiki,,ne cok yazismissiniz ne guzelll :)

hemen aklimda kalanlari yazayim..simus canim gecmis olsun kuzucuguma hicbiseyi yoktur annesi tek derdi can sıkıntisindan aglamasindandir insallah..canim acaba tam doymadigi icin yapiyor olabilirmi? ela oyle yapiyor cunku.bu ara benim sutum azaldi dis yaptiriyorum ve cenemin 2 tarafida felcli gibi bisey cigneyemiyorum dolayisiyla sutte azaldi ela doymazsa ciyak ciyak agliyor...

calmis canim fatmanin nesi var emmiyor mu? kuzum ya hazir meme sutlusunden hemde emsene iste...canim emme araliklari eskiye gore acildi bizimkininde icin ferahlasin diye diyorum bu arada sanirim burnuda tikanmis ben sut damlatiyorum mememden azcik burnuna vee cok etkili :)) bir keresinde de gozumuz capaklanmisti sari sari damla verdi doktorumuz ama arada sut damlat demisti gözüne ona da iyi geldi.burnunada iyi geliyor elanin...

kizlarrr ozledim sizi..hepinizi coookkkkk opuyorum ozelliklede minnaklarii

Biz de seni çok özledik Nazom... Geçmiş olsun dileklerin için de çok teşekkür ederiz. Doyduğunu ben de düşünmüyorum, çünkü 1 ayda 250 gr zor almış :( Ama ne yapayım ki biberon almıyo, mama içmiyo, kaşıkla yedirmek şuan için imkansız :(( Neyse... İnşallah senin de şu diş çilen tez zamanda biter...

kızlar yaaaaaaaaaaa
gülmekten öldüüüüümmmmmm :cokkomik::cokkomik::cokkomik:

az once Hira'ya şu hışırtılı eczane posetlerinden gostererk hışırdattım aboo cocuk bunu bekliyomus sanki kahkaha atmaktan gozunden yas geldi yaa oyle güldü ki hemde katıla katıla ayy deneyin denemeyenler varsa bebişlereee :ask:

Ben denedim, bön bön "anne naapıyon yaaa" der gibi baktı bana :D :D :D

Lidılım, Tunanın odasına ısıtıcı açınca nemlendirici de açsan yarım saat kadar?? Belki işe yarar... Duru da maşallah hiç durmuyor, bez konusunda yaklaşık 10 gündür falan yaşıyoruz o popoyu sağa sola ittirme, kaldırıp alttan bezi tekmelemeye çalışma durumunu. Burun aspiratörünü sorma zaten. Eliyle hortumu tutup çekmeye çalışıyo :D :D Yakında bez bağlamak, burun çekmek, damla damlatmak, bişey yedirmeye çalışmak çok zor olucak... Canları sağ olsun da... :)

Cankm naptiniZz merak ettim sizi...

:huhuu: Babuşum Cumartesi karın ultrasonunu çektirdik, doktor bi sorun görünmüyo dedi. Şükrettik... İdrarı da çok zorlanarak verdik, kültür de bakılacağı için en geç çarşambaya çıkar demişler. Arayıp ona göre tekrar gidicez bakalım doktora...

:bebecik:bebecik:bebecik

kızımı az once dısarı cıkardım kendi capımızda gezdik,yuruyus yoluna gittik bende bi kutu meyve suyu ictim orda bi banka oturup,sonra ekmegimizi aldık geldik eve...ooyhh yoruldum ama ya,Hira da uyudu zaten temiz hava carptı zaar :crazy:

Oooooh mis miiiiis. Biz de dışarı çıkmıştık ama, tam yürüyüş yaparken daireden bir arkadaşım aradı müsaitseniz gelmek istiyoruz diye. Uzundur gelmek istiyorlardı ama ya onlardan kaynaklı ya bizden kaynaklı sebeplerle gelememişlerdi. Yürüyüşü yarıda kesip eve döndük :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
SİMUŞ'CUM...

simdi evet dana etini minik minik yaptı,yani kucultebildigin kadar kucultcen sonra atıyorum 500 gram et mi var,teflon tavada 1 cay bardagı su koydu,etleri de koydu suyunu cektirdi once,sonra yag koydu,sıvı yag olcak ama yuzdurmicen az koycan..kavurdu sonra biraz sonra baharatlarını ekledi biz hepsini severz yani kimyon,kekik,pul biber,tuz,karabiber koyduk..

kurutmadan kavurdu eti arada azcık azcık su serpti yine tavaya.. yani 1 tatlı kasıgı kadar su koydu arada o su hemen ucuyo zaten ama onun amacı eti yumusak tutmakmıs..

iste sonra tortilla ekmegi yada lavas bulursan onu tavadaki etlerin ustune bastırıp yagını alıyo,sonra icine koyuyo etden iste istersen domates dilimi de koy sumaklı maydanozlu sogan koyuyoz biz,sonra sar dürüm yap yi bacım :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar