2012 Şubat Anneleri

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
he bu arada,eti bildigin bıcakla kuculttu yani kusbası et aldın diyelim onu minik minik dogrican iste zaten piserken de kuculuyo..
hos bizim burda meshur bi kasap var 2-3 tane subesi olan..ordan alıyo eti onların kusbası anlayısı biraz degisik daha kucuk..
ama sen kucult iste bıcakla aynısı oluyo merak etme ;)

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
SİMUŞ'CUM...

simdi evet dana etini minik minik yaptı,yani kucultebildigin kadar kucultcen sonra atıyorum 500 gram et mi var,teflon tavada 1 cay bardagı su koydu,etleri de koydu suyunu cektirdi once,sonra yag koydu,sıvı yag olcak ama yuzdurmicen az koycan..kavurdu sonra biraz sonra baharatlarını ekledi biz hepsini severz yani kimyon,kekik,pul biber,tuz,karabiber koyduk..

kurutmadan kavurdu eti arada azcık azcık su serpti yine tavaya.. yani 1 tatlı kasıgı kadar su koydu arada o su hemen ucuyo zaten ama onun amacı eti yumusak tutmakmıs..

iste sonra tortilla ekmegi yada lavas bulursan onu tavadaki etlerin ustune bastırıp yagını alıyo,sonra icine koyuyo etden iste istersen domates dilimi de koy sumaklı maydanozlu sogan koyuyoz biz,sonra sar dürüm yap yi bacım :D

Deniycem en kısa zamanda inşallah, teşekkür ederim Bebikooom. Yalnız şu en baş kısmındaki su mevzuunu tam anlamadım. Ben et yaparken eti hep yağda bi çevirip zırhlarım. Bunda zırhlama olmayacak yani öyle mi? Tavaya eti ve suyu aynı anda mı koyuyoruz? Bide ocağın ateşi kısık mı olcak? Bunlar önemli ayrıntılar :D Ben bi türlü et pişirmeyi tam beceremiyomda :D

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Deniycem en kısa zamanda inşallah, teşekkür ederim Bebikooom. Yalnız şu en baş kısmındaki su mevzuunu tam anlamadım. Ben et yaparken eti hep yağda bi çevirip zırhlarım. Bunda zırhlama olmayacak yani öyle mi? Tavaya eti ve suyu aynı anda mı koyuyoruz? Bide ocağın ateşi kısık mı olcak? Bunlar önemli ayrıntılar :D Ben bi türlü et pişirmeyi tam beceremiyomda :D
rica ederim ne demek :D
tavaya eti koy ustune dok suyu direk cesme suyu iste.. ocagın altı normal olsun kısık yada cok acık olmasın kapak da kapatma oyle ceksin suyunu..suyunu tamamen cekince sıvı yag gezdir etin cokluguna gore 5oo gramsa 2 yemek kasıgı,1 kg sa 4 yemek kasıgı koy baktın az geldi etler yancak gibi az daha koyablirsin..

tantuni suyla yapılıyomus evet normalde bende once eti ısınmıs yaga atarım ama bu boyle yapılıo iste :)

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Tamamdır kayıtlara geçiverdim tarifi :) Hatta şimdi eşime söyledim tantuni tarifi alıyorum diye, gözlerini faltaşı gibi açıp iyi öğren dedi :D :D Neyse canikom, benim azcık bi işim var, akşama gene gelcem inşallah. Çıkmam gerek şimdi. Öpenziii :huhuu:

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Tamamdır kayıtlara geçiverdim tarifi :) Hatta şimdi eşime söyledim tantuni tarifi alıyorum diye, gözlerini faltaşı gibi açıp iyi öğren dedi :D :D Neyse canikom, benim azcık bi işim var, akşama gene gelcem inşallah. Çıkmam gerek şimdi. Öpenziii :huhuu:

:D tamam canım gene sorcagın bisi olursa yaz sen ben cevaplarım..
simdiden basarılar ve afiyet olsun :D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Kızlar Günaydın...

ya dun aksam okudum ustun koru,ECRİN yazmıs sanırım yuzunu ortunce uyuyo diye ben bi deniyim dedim korktu ya nefessiz kalmıs gibi yaptı ortmedim bidaha..

kızz tülbent neyin örteydinn. ama her cocuk d bir degil tabi. denemiş oldun:D

geçmiş olsun canım öncelikle. ne yazıkki biz doğduğumuzdan beri burun hep tıkalı :( o kadar süre geçmesine rağmen ve dikkat etmemize rağmen bitmedi bitmediiiiiiiiiii :( otribebe ve gifrerin fizyolojik serumlarından kullanıyorum. bir de yine otribebeyle çekiyorum sümükleri. ama illa genize gidiyor. bu sefer doktor muconex verdi. birkaç sefer kullan at sonra dedi. ben de kullandım. öksürüğü arttırdı. balgamı çıkartmaya çalışıyor kuzum yazık :(

gecmiş olsun cnmm. herkesin kabusu burun tıkanıklıgı. ilac işe yarar insallah:ask:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selammm kızlaarrr.. tavsiyeleriniz için tesekkürler kızlar. sadece tas aksesuar kullandım. baska bişi uyduramadım elbiseye.

dün aksam kızcemi halasına bırakıp arkadasın dügününe gittik. bir sürü incecik incecik kız doluydu. hiç bu kadar incesini bir arada görmemiştim nicedir:D arena da dügün yapıldıgını da bilmiyodum ögrenmiş oldum. kızcem saat 8 de uyumuss. görümcem cok ısrar etti kalsın die ama ergec alıcam die inat ettim. dügünden sonra uzuuuuuunn bi aradan sonra ilk kez gece dısarı cıktık arkadaslarla. ama hep aynı sey. ben alkol kullanmadıgımdan bi süre sonra müzigi eglencyi unutup insanları incelemeye baslıyorum. dün gece de hanım hanımların dısında öyle kızlar gördüm ki sanki ben 50 kızım 30 yasında vah vahh ya benim kızım da böyle olursa die içlendim durdum:D sonra gece 4 te aldım kızcemi eve giderken. görümcem ruhhastası bu gelin demiştir:D eve geldik sabah 11 e kadar koyun koyuna uyuduk melegimle. daha da uzun bi zaman gece gezmesi olmaz bana.

yavas yavas defneye sallanmayı unutturmak istiyorum. o sebeple bugün yatakta az oynadık. sonra onu yatagına yatırdım. bende yana yattım. sarkı söylememden hoslanıyo die sanırım 20 dk ninni sarkı karısık söylendim durdum. sonra emzk atma seansı bi 10 dk sürdü. sonra yastıgın kösesini eline tutusturdum yumusak köselerden hoslanıyolarmıs die. kendi kendine yavas yavas uyudu. tam 1 saatimi aldı ama uyudu yani. benim artık kolumda sallıcak takatim kalmadı cünkü. gittikce agırlasıyo. insallah kısa zamanda alısır..

bu arada yüzü örtülünce etrafı görüp dikkati dagılmadıgı için uyuyormus bebekler.

tüm bunların dısında haala siskoyum:D
yarın da spiral taktırmaya gidicem. henüz regl olmadım. bakalım nasıl olucak. bana sans dileyin. korkmaktayımmm:korkak::iyyyy:

_HaYaTiM_

Daimi Üye
Tepki
1.545
SİMUŞ'CUM...

simdi evet dana etini minik minik yaptı,yani kucultebildigin kadar kucultcen sonra atıyorum 500 gram et mi var,teflon tavada 1 cay bardagı su koydu,etleri de koydu suyunu cektirdi once,sonra yag koydu,sıvı yag olcak ama yuzdurmicen az koycan..kavurdu sonra biraz sonra baharatlarını ekledi biz hepsini severz yani kimyon,kekik,pul biber,tuz,karabiber koyduk..

kurutmadan kavurdu eti arada azcık azcık su serpti yine tavaya.. yani 1 tatlı kasıgı kadar su koydu arada o su hemen ucuyo zaten ama onun amacı eti yumusak tutmakmıs..

iste sonra tortilla ekmegi yada lavas bulursan onu tavadaki etlerin ustune bastırıp yagını alıyo,sonra icine koyuyo etden iste istersen domates dilimi de koy sumaklı maydanozlu sogan koyuyoz biz,sonra sar dürüm yap yi bacım :D

anammmm ağzım sulandı hayatımda hiç tantuni yemedim ama severim bu tip yemekleri

zırhlama ne kız

rica ederim ne demek :D
tavaya eti koy ustune dok suyu direk cesme suyu iste.. ocagın altı normal olsun kısık yada cok acık olmasın kapak da kapatma oyle ceksin suyunu..suyunu tamamen cekince sıvı yag gezdir etin cokluguna gore 5oo gramsa 2 yemek kasıgı,1 kg sa 4 yemek kasıgı koy baktın az geldi etler yancak gibi az daha koyablirsin..

tantuni suyla yapılıyomus evet normalde bende once eti ısınmıs yaga atarım ama bu boyle yapılıo iste :)

aynı yöntemi kokoreç yaparken yapıyorum ben
ilk çıkan suyu döküyorum yine su koyup suyu çektiriyorum yımşak oluyo direkt yağda yaparsan kurur

selammm kızlaarrr.. tavsiyeleriniz için tesekkürler kızlar. sadece tas aksesuar kullandım. baska bişi uyduramadım elbiseye.

dün aksam kızcemi halasına bırakıp arkadasın dügününe gittik. bir sürü incecik incecik kız doluydu. hiç bu kadar incesini bir arada görmemiştim nicedir:D arena da dügün yapıldıgını da bilmiyodum ögrenmiş oldum. kızcem saat 8 de uyumuss. görümcem cok ısrar etti kalsın die ama ergec alıcam die inat ettim. dügünden sonra uzuuuuuunn bi aradan sonra ilk kez gece dısarı cıktık arkadaslarla. ama hep aynı sey. ben alkol kullanmadıgımdan bi süre sonra müzigi eglencyi unutup insanları incelemeye baslıyorum. dün gece de hanım hanımların dısında öyle kızlar gördüm ki sanki ben 50 kızım 30 yasında vah vahh ya benim kızım da böyle olursa die içlendim durdum:D sonra gece 4 te aldım kızcemi eve giderken. görümcem ruhhastası bu gelin demiştir:D eve geldik sabah 11 e kadar koyun koyuna uyuduk melegimle. daha da uzun bi zaman gece gezmesi olmaz bana.

yavas yavas defneye sallanmayı unutturmak istiyorum. o sebeple bugün yatakta az oynadık. sonra onu yatagına yatırdım. bende yana yattım. sarkı söylememden hoslanıyo die sanırım 20 dk ninni sarkı karısık söylendim durdum. sonra emzk atma seansı bi 10 dk sürdü. sonra yastıgın kösesini eline tutusturdum yumusak köselerden hoslanıyolarmıs die. kendi kendine yavas yavas uyudu. tam 1 saatimi aldı ama uyudu yani. benim artık kolumda sallıcak takatim kalmadı cünkü. gittikce agırlasıyo. insallah kısa zamanda alısır..

bu arada yüzü örtülünce etrafı görüp dikkati dagılmadıgı için uyuyormus bebekler.

tüm bunların dısında haala siskoyum:D
yarın da spiral taktırmaya gidicem. henüz regl olmadım. bakalım nasıl olucak. bana sans dileyin. korkmaktayımmm:korkak::iyyyy:

ayyyy büyük sölemiyim ama oğlumu bırkap biyere gidemem sanırım
ben de olmadım regli ama spiral taktırmıcam geri çekime devan
2 gündür ağzım pas gibi
hani hamilelik belirtilerinde olur ya ağızda ****l tadı öleydi anneme söledim ayyyyyyyyyyy sakın hamile kalmaaaaaaaaaaaa diye bi çığırdı
ben de gayet sakin aaa niye öle diyosun şahin'e benzeyen bi kızım olsa güzel olmaz mı dedim
olurrr birine baktak da öteki kaldı dedi
o bakcak ya panik yaptı ve ben çocuğuma kendi bakamamaktan dolayı çok üzgünüm yine

demetmania

Daimi Üye
Tepki
269
ii geceler kızlaaarr:D
dün çok sıkıntılı bir gün geçirdik.liva 2 gündür çok ağlıyordu..durmuyordu..kakası da çok az yapmıştı sabah..çocuğu yatırıoum tam 2 dakka sonra uyanıoudu...gece artık ağlamaktan bitap düştü..karnında da gurultularr..hemen acile götürdükk..doktor şurupla fitil werdi..fitili werince rahatladı kuzumm..uyudu hemen 1,2 saate de kakasını yaptıı..şimdi iyi çok şükürr..ama dün içim gitti ağlayışına balımın:( galiba mamalar kabızlık yapıou ya artık arada zeytinyağı felan vermeyi düşünüoumm:acep:

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
selam guzeller,umarim herkesler iyidir minnaklarda tabiki,,ne cok yazismissiniz ne guzelll :)

hemen aklimda kalanlari yazayim..simus canim gecmis olsun kuzucuguma hicbiseyi yoktur annesi tek derdi can sıkıntisindan aglamasindandir insallah..canim acaba tam doymadigi icin yapiyor olabilirmi? ela oyle yapiyor cunku.bu ara benim sutum azaldi dis yaptiriyorum ve cenemin 2 tarafida felcli gibi bisey cigneyemiyorum dolayisiyla sutte azaldi ela doymazsa ciyak ciyak agliyor...

calmis canim fatmanin nesi var emmiyor mu? kuzum ya hazir meme sutlusunden hemde emsene iste...canim emme araliklari eskiye gore acildi bizimkininde icin ferahlasin diye diyorum bu arada sanirim burnuda tikanmis ben sut damlatiyorum mememden azcik burnuna vee cok etkili :)) bir keresinde de gozumuz capaklanmisti sari sari damla verdi doktorumuz ama arada sut damlat demisti gözüne ona da iyi geldi.burnunada iyi geliyor elanin...

kizlarrr ozledim sizi..hepinizi coookkkkk opuyorum ozelliklede minnaklarii

Nazom nerelerdesin özlettin kendini..bizi engin annelik tecrubenden faydalandirdigin icin thanks honey..
Ela kuzucuk da iyidir umarim..cok öpüyorum onu..
benim kizcemin de emmesi duzeldi bezlesi basladi burnu tikaliydi bi acildi cesme gibi simdi durmak bilmiyor..aslinda daha buyuk sorunum gozunden resmen iltihap akiyor kuzumun ya sapsari..senin dedigin gibi suyumle dildim cayla sildim ama gecmedi:(yarin bakayim belki azalir..
Dua edin de kizim eski sagligina kavussun..
Hic gecmeyecek saniyorum su gozu vee burnu..
Opuyorum seker:ask:

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Simusum dil sakaydi be..cengelli ignenin arkasiyla aliyordum kuru olanlari,yas olanla da yeni tanistim onu alsa alsa otribebe alir diyorum ve seni opuyorum

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Tubisim eymen emmeyince sende benim gibi kriz geciriyorsun sanirim ogunku halime herkes sahit.. Daha sakin olm lazim..calmdown please diyorum kendime..

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
Buarada kizlar bugun esimin is arkadaslariyla ve tabi esleri piknige gittik sileye..ozel bi mekan kahvalti mangal hersey cok guzeldi personel hazirladi herseyi..boyle piknik nerde olsa giderim..
Ayrica kizim cok guzel durdu masallah tebarekallah..bende tam prof bi anne gibiydim olaya hakimdim anlayacaginiz:Dkendime guvenim artiyor gezmelere gittikce cicuklu hayata alismak icin napiyoruz bol bol pratik yapiyoruz..
Buarada Kizimi cok sevdiler gozlerine falan bayildiklarini soylediler boyle olunca yavruma nazar degdi sanirim..oguzel gozlerinini aksam iltihaptan acamadi kuzum..kizlarimizi vok okuyalim hatunlar...
Ayrica kizimin durumu hakkinda bilgi verdiginiz icin teyzelerini ayri ayri öpüyor kuzum tabi ben de opuyorum sizi..

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
kızz tülbent neyin örteydinn. ama her cocuk d bir degil tabi. denemiş oldun:D

gecmiş olsun cnmm. herkesin kabusu burun tıkanıklıgı. ilac işe yarar insallah:ask:

canım tulbent orttum zaten de cok korktu ya hık hık diye kaldı boyle hemen actım.. ama en azından denemis oldum tabi keske ise yarasaydı iii olurdu :)

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam canlar.umarim herkes iyidir ben savas halindeyim adayla su an ek besinde meyve suyundan meyve puresine gectik ve ada bana acayip tepkilii yada pureye bilemiyorum.pureler agzinda agliyor su an.ben de zorlamamakla pes etmemek fikri arasinda gidip geliyorum.ayni tepkiyi dun bana muhallebi yedirirken de verdi.ama kalan yarisini babasi yedirmis hic nazlanmadan yemis.hatta misafir vardi kiz diyoki sana yaptigi kaprisi babaya hic yapmadi hapur hupur yedi tum gun ozluyor babayi ondan herhalde:sok

Tepki
56
Selam canlar.umarim herkes iyidir ben savas halindeyim adayla su an ek besinde meyve suyundan meyve puresine gectik ve ada bana acayip tepkilii yada pureye bilemiyorum.pureler agzinda agliyor su an.ben de zorlamamakla pes etmemek fikri arasinda gidip geliyorum.ayni tepkiyi dun bana muhallebi yedirirken de verdi.ama kalan yarisini babasi yedirmis hic nazlanmadan yemis.hatta misafir vardi kiz diyoki sana yaptigi kaprisi babaya hic yapmadi hapur hupur yedi tum gun ozluyor babayi ondan herhalde:sok

Bu bebeklerdeki baba sevgisini anlamış değilim.. Birde kız çocukları babayı sever erkek çocukları anneyi derler ama benim oğlum beni hayal kırıklığına uğrattı..:( Dün sinirlerim bozuldu nerdeyse ağlamaya başlıcaktım..Babası laf veriyor bu resmen kahkaahaaa atıyor arka arakaya.. Ben veriyorum cık yok.. Öle boş boş bakıyor gülsem mi gülmesem mi diye düşünüyor bir gülümsüyornı o kadar.. Daha bana kahkaha attığını hiç görmedim ama babasına her zaman atıyor.. Bende kendi kendime sinirlendim.. Altını değiştiren ben, emmiyor diye kucakta hplata hoplata belim ağrıya ağrıya bunları yapan ben, gece uyanığında kalkan ben ve aklıma gelmeyen daha bir sürü şeyi yapan ben ama paşamız bizi tınlamıyor.. Eşimde ben üzülmeyeyim diye beni palyaçoya benzetiyor ondan gülüyor diyor..Umarım değişir yoksa çok kıskanıyor ve üzülüyorum..

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

babusum,
bu kızlar gercekten babaya cok duskun oluyolar ya..derlerdi de inanmazdım ama aynen dedigin gibi Hira da beni butun gun mahvediyo aksam babası gelince bi gulucukler bi nazlanmalar agulamalar... ulen butun gun harcanan benim kaymagını babası yiyo aksamları walla ,beni yalancı cıkarıyo bu kız :D
baba-kız asık oluyolar bunlar birbirlerine walla

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
KIZLAR.........

ben size bisey itiraf edicem artık yoksa catlicam,biliyosunuz ben aranıza sonradan katıldım bu yuzden cogunuzun ne isimlerini biliyorum ne yüzlerinizi gormuslugum var :(

bilmemek ayıp degil ogrenmemek ayıp,sozuyle affınıza sıgınarak artık isimlerinizi ogrenmek istiyrum da !
:eek:ys::eek:ys::eek:ys:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
ii geceler kızlaaarr:D
dün çok sıkıntılı bir gün geçirdik.liva 2 gündür çok ağlıyordu..durmuyordu..kakası da çok az yapmıştı sabah..çocuğu yatırıoum tam 2 dakka sonra uyanıoudu...gece artık ağlamaktan bitap düştü..karnında da gurultularr..hemen acile götürdükk..doktor şurupla fitil werdi..fitili werince rahatladı kuzumm..uyudu hemen 1,2 saate de kakasını yaptıı..şimdi iyi çok şükürr..ama dün içim gitti ağlayışına balımın:( galiba mamalar kabızlık yapıou ya artık arada zeytinyağı felan vermeyi düşünüoumm:acep:

Gecmis olsun canim.ada da bikez yasadi boyle.cok rahatsiz oldugunda fitil uygulayabilirsin ondan haroc rezene de ise yariyor.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bilmedigim ve gormediklerim ;

1.Hayatım
2.Bblau
3.Calmdown
4.Littlesunshine
5.Simurganka
6.Layla
7.Azelya