2012 Şubat Anneleri

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

canım öncelikle Kayramıza maşallah :utan:

sana da cok geçmiş olsun balım, neyseki kontrol ettirmişsin canım...

çok sağol balım kaç gündür geçer diye bekledim geçmeyince doktora gittim jinekoloğa gitmek istemiyorum artık
canım gecmis olsun sana..pasayada masallah...
benim kız zayıf mı diye dusunmueye basladım ben ya,bana pek ufak tefek gelmeye basladı :((
mama takviyesimi yapsam soyle gunde 2-3 defa acaba :eek:ys:

sağol canım
kız bebekler erkeklere göre zayıf oluyor normal sağlıklı olsun önemli olan o canını sıkma emiyorsa doyuyorsa mama falan verme doktorunuz gerekirse verir

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
birde bu doktor işleri arasında evde temizlik vardı halılarımı yıkamaya vermiştim onlar geldi tüller perdeler çekmecelar falan derken çok yoruldum Allahtan tek değildim yoksa bir haftada bitmezdi akşam pestil gibi oldum saat10da nasıl uyuduğumu bilmiyorum neyse yaz temizliğimi yapmış olduk darısı size

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

çok sağol balım kaç gündür geçer diye bekledim geçmeyince doktora gittim jinekoloğa gitmek istemiyorum artık

sağol canım
kız bebekler erkeklere göre zayıf oluyor normal sağlıklı olsun önemli olan o canını sıkma emiyorsa doyuyorsa mama falan verme doktorunuz gerekirse verir

emiyo,doymasa aglar heralde demi ac ac durmaz :eek:ys: bilmiyorum ayda 850 gr alıyo iste gece yatmadn once veeriyorum sadece mama 90 cc..baska vermiyorum..
daha dogru durust bi cocuk doktorumuzda yokki burayı bilmedigmizden bulamadık kim iyidir kim degildir off

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
birde bu doktor işleri arasında evde temizlik vardı halılarımı yıkamaya vermiştim onlar geldi tüller perdeler çekmecelar falan derken çok yoruldum Allahtan tek değildim yoksa bir haftada bitmezdi akşam pestil gibi oldum saat10da nasıl uyuduğumu bilmiyorum neyse yaz temizliğimi yapmış olduk darısı size

ohh,mis valla..güle güle kirlensn evin insallah

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

bende de dün temizlik vardı, ne güzel oluyor değil mi temiz ev? :huhuu:
jinekolog konusunda haklısın cok sıkıldım bende ve hala adet olamadım, eşim git bi kontrol ettir istersen diyor, onu bile yapmak istemiyorum :(
halı yıkamaya yaz sonunda vericem ben, yazın normalde burada hlılar kaldırılıyo bende öyle yapıyordum ama minnoşla nasıl olucak bilemiyorum, ayyyyy söylemiştim di mi yazın 50 dereceleri buluyor burda ya...........

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079

bende de dün temizlik vardı, ne güzel oluyor değil mi temiz ev? :huhuu:
jinekolog konusunda haklısın cok sıkıldım bende ve hala adet olamadım, eşim git bi kontrol ettir istersen diyor, onu bile yapmak istemiyorum :(
halı yıkamaya yaz sonunda vericem ben, yazın normalde burada hlılar kaldırılıyo bende öyle yapıyordum ama minnoşla nasıl olucak bilemiyorum, ayyyyy söylemiştim di mi yazın 50 dereceleri buluyor burda ya...........

bulur bulur dogrudur antalya bile 40 oluyodu bazen 42-43 oluyo..orası haydı haydı olur Allah sabır versin klima kullanıyosunuzdur mecbburen demi ? insallah pişik yada isilik fln olmaz bebiş :utan:

Tepki
56
iyi akşamlar canlar
biz bugün doktora gittik hem Kayra hem ben muayene oldum
Kayranın gelişimi süper dedi 7 kilo 63cm olmuşuz
bende 5 gündür hamile gibi geziyordum karnım balon gibi
ağrı sancı birde ameliyat yerim çok acıyordu tahmin ettiğim
gibi enfeksiyon varmış antibiyotik verdi

Paşaya maaşallah cnm..
Sanada büyük geçmiş olsun..
Ameliyat yerim ağrıyordu derken dikiş yerlerin mi ağrıyordu..:S Benimde karnım iki gündür balon gibi.. ve ara ara dikiş yerlerim ağrıyor ve kaşınıyor.. Aynen senin gibi doktora gitmek istemiyorum bir süre.. Ve hala adet olmadım..:(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Flash flash flash kayinvalidemle tatile gidiyorum..istanbula yakin yerlerden tavsiye edeceginiz biyer var mi

Kız en güzel yer kaynanadan uzak yer boşversene :D
Neyse iptal olmuş Allahtan :evet:

ay yazmadan duramicimmm böyle bişey benim için kabustan daha kabus en büyük ızdırap gibi bişey olurdu herhalde :D

İntihar kız intihar :D:D

iyi akşamlar canlar
biz bugün doktora gittik hem Kayra hem ben muayene oldum
Kayranın gelişimi süper dedi 7 kilo 63cm olmuşuz
bende 5 gündür hamile gibi geziyordum karnım balon gibi
ağrı sancı birde ameliyat yerim çok acıyordu tahmin ettiğim
gibi enfeksiyon varmış antibiyotik verdi

Canım benim ya geçmiş olsun.Antibiyotik işe yarar hemen toparlarsın inşallah...Bi ara benim de dikiş yerim sızlıyodu ama sadece gece yataktan kalkarken gündüz olmuyodu.
Geçmişti ki hafif hafif yine başladı...
Minnoşa da maşallah tosuncuk oldu desene

şahin de aynısını yapıyor cnm bazen bi vuruyo biberon yere uçuyo :D

ayyyyynennnnn

yok görüşmüyorum artık geçen aradı eşim uyuyo dedi dün de aradı evden açmadık

komposto

haftasonu ve salı günleri (annem geliyo bi tek o gün pazara çıkıyorum)

bu 2 günde yemek yapıyorum haftaarası da bazen anlık yemek makarna, tavuk, menemen vs. gibi

geçen hafta kabak kızarttım, kısır yaptım, zyağlı sarma yaptım, puding yaptım
beyefendi bu sürede çocuğu tutmaktan sıkıldı ve yoruldu
yok neymiş bi çaşit yemek yapıyomuşum sabahtan akşama mutfaktaymışım bilmemne bilmemne
ben de dün yemek yapmadım yemek yemicez mi dedi yemek yeriz dedim ne yicez dedi yemek yok dedim valla haftasonu biri tutarken yemek yapmak zor haftaarası tekim hiç yapılmıyo dedim
demesin mi akşamları çocuk uyuyunca yapabilirsin dedim bu akşam geç oldu yarın pazara çıkarım yarın akşam yaparsın çocuk uyuyunca
nankör be bunlar o kadar sinirliyim ki anlatamam
annem gefldi pazara çıkmıcan mı öçıkmıcam dedim yemek yapıyım dedi yok dedim mutfak bulaşık dolu makinaya bile yerleştirmedim sıralı bulaşık ellemiyorum bile yemek de yok parası varsa sölesin dışardan yiyelim yok öle 3 kuruşa 5 köfte

Ben hamileyken, eşim çok çok yoğun çalışıyor geldiğinde de pestil gibi oluyor diye hiç dayanamazdım.O zamanlar bizim kombi de verimsizdi iyi ısıtmıyordu ev serin olurdu.O işten gelir, ben de işten gelirim, o battaniyenin altında yarı mahmur tv seyreder dinlenir,şekerleme yapar ben o karnımla çorbasından,ana yemeğine, pilavına,makarnasına,salatasına,tatlısına kadar mükellef sofra hazırlar bi de hadi tv keyfi bozulmasın diye tv karşısına sofra kurardım.Çoğu zaman sofrayı da ben toplardım.Yardım etmez değil eder Allah razı olsun,lafım yok ama çoğunlukla yardım istemezdim.Gece 3te 9 aylık karnımla kalkıp su getirmişliğim vardır kendisine hadi sabah 5:30da kalkıyo,uykusu bölünmesin diye.Ben bu kadar vicdanlıyken, doğum sonrası bir tartışmamızda kendisine bu fedakarlıklarımı hatırlattığımda ne dedi biliyor musun? "Yapmasaydın.Gücün vardı ki yaptın."
Vay anasını dedim, Allah razı olsun yerine gücün vardı ki yaptın ha.
Gerçi sonradan öyle düşündüğü için değil, tartışma esnasında sinirlendirmek,canımı acıtmak için dediğini söyledi.Eminim de öyledir, ama ne olursa olsun, öyleyse bile ağzının fermuarı olacak arkadaş.Kocam değil 2 gözümden biri ol umrumda olmazsın ondan sonra sen.Üstüme düşenden fazlasını yapmam.Evet görevim neyse yaparım,sevgim de azalmaz ama asla ekstra fedakarlık etmem.
Eşimin bu sözü benim hayat felsefemi değiştirdi.
Kendinden ödün vermeyeceksin arkadaş, iyilik olsun diye yaptıkların sonra görevin oluyo.
Şimdi canım isterse yemek yapıyorum, istemezse yapmıyorum.Gücüm yoktu.Çocuk durmadı.Durduysa da durmadı.
Temizlik de yapmıyorum.Canım istemezse bir iğneyi alıp şurdan şuraya koymuyorum.Yemek mi yok, dışarıdan söyle, git ananda ye.Ev mi pis, kendin temizle, kadını çağır, ananı çağır.
Ben canımı koruyorum bundan böyle.Öyleleri daha kıymetli valla.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Kızlar dün Ada altı açıkken kaka yaptı, tam yapma anında gördüm baktım kakanın üzerinde minik bir kan parçası var. sonra bir parçanın üzerinde daha gördüm.Ama kakanın içinde ve sümüksü değil sanki bi yerden bulaşmış gibi.Bugün kontrole gidicez ama doktoru arayayım dedim.Çok acil bir durum değil zaman zaman kılcal damarlarda çatlamalar olur takip edelim devam ederse tahlil isteriz dedi.
Telefonu kapatınca poposuna baktım, deliğin biraz iç kısmına doğru tahriş olmuş bir yer var. Pamukla dokundum kahverengi gibi kan bulaştı.Zaten dün çok ıkındı,yapamadı kakayı.Sabahtan biraz gazla çıkarmış, öğle vakti azıcık yaptı, bi de öğleden sonra.
Aslında hiç öyle azar azar yapmaz, rutini bir kezdir.
Ikınmaktan mı tahriş oldu kuzumun poposu acaba,inşallah önemli bişey değildir kızlar ya :(
Bugün aşı da olucaz bakalım.
Doktordan önce de şirketime gidicem.Benim maaşım doğum izninde tam yattığı için sgk.dan aldığım parayı teslim edicem ve yaptığı zamdan memnun olmadığımı böyle olursa başka iş bakacağımı söylicem...Bana şans dileyin.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Kızlar dün Ada altı açıkken kaka yaptı, tam yapma anında gördüm baktım kakanın üzerinde minik bir kan parçası var. sonra bir parçanın üzerinde daha gördüm.Ama kakanın içinde ve sümüksü değil sanki bi yerden bulaşmış gibi.Bugün kontrole gidicez ama doktoru arayayım dedim.Çok acil bir durum değil zaman zaman kılcal damarlarda çatlamalar olur takip edelim devam ederse tahlil isteriz dedi.
Telefonu kapatınca poposuna baktım, deliğin biraz iç kısmına doğru tahriş olmuş bir yer var. Pamukla dokundum kahverengi gibi kan bulaştı.Zaten dün çok ıkındı,yapamadı kakayı.Sabahtan biraz gazla çıkarmış, öğle vakti azıcık yaptı, bi de öğleden sonra.
Ikınmaktan mı tahriş oldu kuzumun poposu acaba,inşallah önemli bişey değildir kızlar ya :(
Doktordan önce de şirketime gidicem.Benim maaşım doğum izninde tam yattığı için sgk.dan aldığım parayı teslim edicem ve yaptığı zamdan memnun olmadığımı böyle olursa başka iş bakacağımı söylicem...Bana şans dileyin.

hadi ya bosver canım takma onemli degildir dooktorun dedigi gibi tahrise baglıdır belkide..kabız mı oldu ada ?

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
selamm kızlarrr.. giremiyorumm ne zamandırr. yaz geldi yaa evde oturasım yok. bide 1 aylık spora yazıldım ben gidiyorum görümcem kıza bakıyo. o yüzden hızlıca işimi yapıp evden cıkıyorum. özledim sizi:utan:

defne sultann hala ılımlı bi cocuk sayılabilir:D hala geriye dönemiyo ama döndükten sonra resmen emeklemeye calısıyo:D gidemeyince de kıcını öle bi havaya dikiyo görseniz ölürsünüz gülmekten. ücgen sekli alıyo cocuk ama doga izin vermediginden gidemiyo:D uykuda da sükür bi bozulma olmadı gece uykusu aynı. gündüz de toplamda 30_45 dk arası 3 yada 4 uyku uyuyo. sonra hep oyun. kucagımıza alınca kesinlikle durmuyo ya oynatıcaksın ya öne cevirip gezdiriceksin. günde 1 kez kaka yapıyo bazen 2 gün yapmıyo.
yalnız uykudan önce aglamayı huy edindi:( avazı cıktıgı kadar bagırıyo. naptıysam vazgeciremedim. hepsinde bi aglıyo ama en cok aksam uykusundan önce yapıyo. hadi uyuma diyorum belki uyumak istemiyodur die ama mümkün degil ne kucak ne oyun bagırıyo bagırıyo sonra uyuyo. cok yıprandım resmen korkuyorum uyku saatinden. dr a sorucam gidince bakalım ne dicek:utan:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
hadi ya bosver canım takma onemli degildir dooktorun dedigi gibi tahrise baglıdır belkide..kabız mı oldu ada ?

yok canım hergün yapıyo kakasını.dün de yaptı ama herhalde zorlandı dün yaparken...

selamm kızlarrr.. giremiyorumm ne zamandırr. yaz geldi yaa evde oturasım yok. bide 1 aylık spora yazıldım ben gidiyorum görümcem kıza bakıyo. o yüzden hızlıca işimi yapıp evden cıkıyorum. özledim sizi:utan:

defne sultann hala ılımlı bi cocuk sayılabilir:D hala geriye dönemiyo ama döndükten sonra resmen emeklemeye calısıyo:D gidemeyince de kıcını öle bi havaya dikiyo görseniz ölürsünüz gülmekten. ücgen sekli alıyo cocuk ama doga izin vermediginden gidemiyo:D uykuda da sükür bi bozulma olmadı gece uykusu aynı. gündüz de toplamda 30_45 dk arası 3 yada 4 uyku uyuyo. sonra hep oyun. kucagımıza alınca kesinlikle durmuyo ya oynatıcaksın ya öne cevirip gezdiriceksin. günde 1 kez kaka yapıyo bazen 2 gün yapmıyo.
yalnız uykudan önce aglamayı huy edindi:( avazı cıktıgı kadar bagırıyo. naptıysam vazgeciremedim. hepsinde bi aglıyo ama en cok aksam uykusundan önce yapıyo. hadi uyuma diyorum belki uyumak istemiyodur die ama mümkün degil ne kucak ne oyun bagırıyo bagırıyo sonra uyuyo. cok yıprandım resmen korkuyorum uyku saatinden. dr a sorucam gidince bakalım ne dicek:utan:

Selam canım.Defne Adaya benziyo.Anlattığın şeyler neredeyse birebir aynı.Uyumadan önce ağlamayı geçtiğimiz birkaç gün yaptı,Allahtan huy haline getirmedi.
Ama uykusu gelsin yattığı yerden söylenmeye başlıyo,söylenmenin miktarı artıyo, ıhı ıhı'lara çeviriyo daha almazsan, daha da alma, başlıyo zırlamaya :D
Bir de Ada da günde 3-4 kere 35-40 dk.lık uyuyor.Bunların süresini azıcık artırmak istersen,sen mama kullanıyosun, uyanmasına yakın biraz mama ver.Uykuda emebiliyolar biliyosun, acıkması geciktiği için de biraz daha uyuyolar.Gece uykusunu da engellemiyo bu.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Ben hamileyken, eşim çok çok yoğun çalışıyor geldiğinde de pestil gibi oluyor diye hiç dayanamazdım.O zamanlar bizim kombi de verimsizdi iyi ısıtmıyordu ev serin olurdu.O işten gelir, ben de işten gelirim, o battaniyenin altında yarı mahmur tv seyreder dinlenir,şekerleme yapar ben o karnımla çorbasından,ana yemeğine, pilavına,makarnasına,salatasına,tatlısına kadar mükellef sofra hazırlar bi de hadi tv keyfi bozulmasın diye tv karşısına sofra kurardım.Çoğu zaman sofrayı da ben toplardım.Yardım etmez değil eder Allah razı olsun,lafım yok ama çoğunlukla yardım istemezdim.Gece 3te 9 aylık karnımla kalkıp su getirmişliğim vardır kendisine hadi sabah 5:30da kalkıyo,uykusu bölünmesin diye.Ben bu kadar vicdanlıyken, doğum sonrası bir tartışmamızda kendisine bu fedakarlıklarımı hatırlattığımda ne dedi biliyor musun? "Yapmasaydın.Gücün vardı ki yaptın."
Vay anasını dedim, Allah razı olsun yerine gücün vardı ki yaptın ha.
Gerçi sonradan öyle düşündüğü için değil, tartışma esnasında sinirlendirmek,canımı acıtmak için dediğini söyledi.Eminim de öyledir, ama ne olursa olsun, öyleyse bile ağzının fermuarı olacak arkadaş.Kocam değil 2 gözümden biri ol umrumda olmazsın ondan sonra sen.Üstüme düşenden fazlasını yapmam.Evet görevim neyse yaparım,sevgim de azalmaz ama asla ekstra fedakarlık etmem.
Eşimin bu sözü benim hayat felsefemi değiştirdi.
Kendinden ödün vermeyeceksin arkadaş, iyilik olsun diye yaptıkların sonra görevin oluyo.
Şimdi canım isterse yemek yapıyorum, istemezse yapmıyorum.Gücüm yoktu.Çocuk durmadı.Durduysa da durmadı.
Temizlik de yapmıyorum.Canım istemezse bir iğneyi alıp şurdan şuraya koymuyorum.Yemek mi yok, dışarıdan söyle, git ananda ye.Ev mi pis, kendin temizle, kadını çağır, ananı çağır.
Ben canımı koruyorum bundan böyle.Öyleleri daha kıymetli valla.

öle yapp babusummm.. valla daha kıymetli oluyolarr.. tecrübeyle sabittir. bi arkadas karısından hep sikayet eder kulagıma geliyo. kız da haketten gıcık bi tip. anasından babasından bişi görmedigini biliyoruz ama kocasına prenses ayagı yapıyo. kocası da sikayet ediyo ama her dedigini bi sekilde yapıyo. sabah esimin ayakkabısını boyadım vermeden önce. bi yandan da söylendim. insan ayakkabısını kendi alır boyar dedim. o da boyamaz ben hayatımda hiç ayakkabımı silip boyamadım ki dedi. o sizin anormalliginiz ben senin annen degilim hiç yapmadın die yapmıcak mısın dedim. evet bak x dediki kız hayatında hiç ütü yapmamıs ben simdi onu ütüye nasıl zorlayayım dedi kadın gelip ütülüyomus dedi. bütün sartellerim attı. hııı ben annemin evinde hizmetciydim zati o bakımdan her işi ben yaparım demi dedim. güldü ya nie costun sen dedi. millet akıllı biz salak herkes kolayını bulmus ben yapamam ben bilemem. ben de bilmiyorum bundan sonra hadi bi daha cama elimi sürersem yapmıyorum ekonomi falan gelcek o kadın 15 te bir dedim kapattım konuyu. sinir oldummm sinirrrr:utan:

gecmiş olsun cnmm bu arada,önemli bişi degildir insallahh. bencede tahris olabilir

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
yok canım hergün yapıyo kakasını.dün de yaptı ama herhalde zorlandı dün yaparken...

Selam canım.Defne Adaya benziyo.Anlattığın şeyler neredeyse birebir aynı.Uyumadan önce ağlamayı geçtiğimiz birkaç gün yaptı,Allahtan huy haline getirmedi.
Ama uykusu gelsin yattığı yerden söylenmeye başlıyo,söylenmenin miktarı artıyo, ıhı ıhı'lara çeviriyo daha almazsan, daha da alma, başlıyo zırlamaya :D
Bir de Ada da günde 3-4 kere 35-40 dk.lık uyuyor.Bunların süresini azıcık artırmak istersen,sen mama kullanıyosun, uyanmasına yakın biraz mama ver.Uykuda emebiliyolar biliyosun, acıkması geciktiği için de biraz daha uyuyolar.Gece uykusunu da engellemiyo bu.

denedim cnm ben onu yatmıyo:D zati genelde ben onun uyanısını yakalayamıyorum kosa kosa iş yaparken bi bakıyorum gözlerini kocaman acmıss haqreketsiz duruyo. kenardan bakıyorum napcak die beni görüyo agzını kocaman acıp gülüyo sıpa. :utan: bide benimki yemiyo yaa dr un dedigi gibi istahsız mı olcak ne. sabah 7 de bi emiyo tek gögsümü sonra taaaa 12 ye kadar agznı bıcak acmıyo.meme almıyo gündüz mama içiyo 120 lik sonra yine aksam 4 e 5 e kadar agzını acmıyo. cok nadir 150 içtigi. bakalım bu ay kilo almıs olcak mı. cok sasırcam almıssa:eek:ys:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

tatlım popoda catlak olabiliyormuş bazen, noyan da var demişti bepanten krem vermişti doktor sürünce 2 günde geçti ama kan görmemiştim ben. doktoru arayıp danışabiliyomusun?

Şansın bol olsun canıminşallah evine yakın seni yormayacak iyi maaşlı bi iş bulursun :huhuu:

off cok sıcak coook

başladı mı sıcaklar hatun :)

calmdown

Daimi Üye
Tepki
338
denedim cnm ben onu yatmıyo:D zati genelde ben onun uyanısını yakalayamıyorum kosa kosa iş yaparken bi bakıyorum gözlerini kocaman acmıss haqreketsiz duruyo. kenardan bakıyorum napcak die beni görüyo agzını kocaman acıp gülüyo sıpa. :utan: bide benimki yemiyo yaa dr un dedigi gibi istahsız mı olcak ne. sabah 7 de bi emiyo tek gögsümü sonra taaaa 12 ye kadar agznı bıcak acmıyo.meme almıyo gündüz mama içiyo 120 lik sonra yine aksam 4 e 5 e kadar agzını acmıyo. cok nadir 150 içtigi. bakalım bu ay kilo almıs olcak mı. cok sasırcam almıssa:eek:ys:
Ecrin benimki de senin gibi uyanikken hic almiyordu hatta burda yazmistim 1 ay kilo bile almadi bu yuzden..ben de sonunda sunu kesfettim once uykuya daldiriyorum t uyuma esnasinda veriyorum o zaman iyi emiyor yada uykudan uyanmaya yakin emziriyorum o zamanda emiyor..bunu doktora soyledigimde ''en iyi uykuda emer bende hastalarima bunu oneriyorum''dedi..ben de 'ben de hastanizdim bana niye demediniz de ben kendim kesfettim' dedim tabi icimden:D
Sevmedim ben doktorumu insan olarak cok iyi doktor olarak pinpirikli...bi de jinekologumun kocasi..ondan da uyusum bi de..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar