Kız en güzel yer kaynanadan uzak yer boşversene
Neyse iptal olmuş Allahtan
İntihar kız intihar
Canım benim ya geçmiş olsun.Antibiyotik işe yarar hemen toparlarsın inşallah...Bi ara benim de dikiş yerim sızlıyodu ama sadece gece yataktan kalkarken gündüz olmuyodu.
Geçmişti ki hafif hafif yine başladı...
Minnoşa da maşallah tosuncuk oldu desene
Ben hamileyken, eşim çok çok yoğun çalışıyor geldiğinde de pestil gibi oluyor diye hiç dayanamazdım.O zamanlar bizim kombi de verimsizdi iyi ısıtmıyordu ev serin olurdu.O işten gelir, ben de işten gelirim, o battaniyenin altında yarı mahmur tv seyreder dinlenir,şekerleme yapar ben o karnımla çorbasından,ana yemeğine, pilavına,makarnasına,salatasına,tatlısına kadar mükellef sofra hazırlar bi de hadi tv keyfi bozulmasın diye tv karşısına sofra kurardım.Çoğu zaman sofrayı da ben toplardım.Yardım etmez değil eder Allah razı olsun,lafım yok ama çoğunlukla yardım istemezdim.Gece 3te 9 aylık karnımla kalkıp su getirmişliğim vardır kendisine hadi sabah 5:30da kalkıyo,uykusu bölünmesin diye.Ben bu kadar vicdanlıyken, doğum sonrası bir tartışmamızda kendisine bu fedakarlıklarımı hatırlattığımda ne dedi biliyor musun? "Yapmasaydın.Gücün vardı ki yaptın."
Vay anasını dedim, Allah razı olsun yerine gücün vardı ki yaptın ha.
Gerçi sonradan öyle düşündüğü için değil, tartışma esnasında sinirlendirmek,canımı acıtmak için dediğini söyledi.Eminim de öyledir, ama ne olursa olsun, öyleyse bile ağzının fermuarı olacak arkadaş.Kocam değil 2 gözümden biri ol umrumda olmazsın ondan sonra sen.Üstüme düşenden fazlasını yapmam.Evet görevim neyse yaparım,sevgim de azalmaz ama asla ekstra fedakarlık etmem.
Eşimin bu sözü benim hayat felsefemi değiştirdi.
Kendinden ödün vermeyeceksin arkadaş, iyilik olsun diye yaptıkların sonra görevin oluyo.
Şimdi canım isterse yemek yapıyorum, istemezse yapmıyorum.Gücüm yoktu.Çocuk durmadı.Durduysa da durmadı.
Temizlik de yapmıyorum.Canım istemezse bir iğneyi alıp şurdan şuraya koymuyorum.Yemek mi yok, dışarıdan söyle, git ananda ye.Ev mi pis, kendin temizle, kadını çağır, ananı çağır.
Ben canımı koruyorum bundan böyle.Öyleleri daha kıymetli valla.
Babusum Tatile k.validemle gitseydim fatmayla cok ilgilenirdi ben de rahat ederdim..esimin izni agustosta ..ben catlatim sukintidan o vakte kadar..