2012 Şubat Anneleri

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
eşime sıkkın cnm. Tuna artık çok hareketli ve kendi kendini oynamayı beceremiyor hala. hep ilgi bekliyor. annem yemek falan yapamıyor. okuldan geldim. annem pazara çıktı. ben Tunayı eşime emanet edip yemek yapmaya çalıştım. adam 15 dakika sonra koşuya çıkmam lazım deyip gitti. ben artık tüm sorumluluğun beni üzerimde olmasını hazmedemiyorum. 2gündür küsüz. Tuna yoğurt yerken barıştık.

bir çay kaşığı sadece. güzelce ezdim. püre kıvamına geldi. kaşık ucuyla az az verdim... doktor bir çay kaşığıyla başlayalım, ayın sonuna kadar yavaş yavaş yarım çay bardağına ulaştıralım dedi

ahhhh bu erkekler. Eşim işten gelince saat 6 gibi Selimi 15 dk oyalıyor. Sanra hadi tansel uyutalım diyor. Ya diyorum ne uykusu çoçugun uykusu yok ve saat altı buçuk. Bu saatte uyursa kaçta kalkar diyorum. Neyse al uyut dedim. Selim uyumak istemiyor uyutmaya çalıştı tabiki başaramadı. Sen nasıl avutuyorsun diyor.
malesef eşlerimiz bizim kadar sabırlı olmuyorlar çocuk denen varlık yer, içer, yapar, uyur zannediyorlar oyalamaktan pek anlamıyorlar bu durum ikinci çocukta biraz değişiyor onlarda tecrübeli oluyorlarmış bunu anladım ikinci bebeğe daha sabırlı her konuda daha esnek oluyorlar mesala eşim bebeğin ağlamasına hiç dayanamaz çok sinirlenirdi Kayra ağlarken susturmaya çalışıyor ona bırakıp kuaföre falan gidebiliyorum herşeyiyle ilgileniyor bazen şaırtıyor beni:)
valla ben bu kuzuyu boşuna Tunaya benzetmiyorum :D maşallah...
ya benim ameliyat yerim de dokununca acıyor. son kontrole de gitmedim. zor geldi o yolu çekmek. korktum şimdi... geçmiş olsun cnm
sağol teyzesi Tuna abimizin yolunda ilerliyoruz kendisi idolümüz:) bence rahatsızlığın varsa ihmal etme sonuçları kötü oluyor hatta yeniden sezaryan bölgesini açıyorlar korkutmak istemem ama arkadaşımın başına geldi onun için çok korkarım enfeksiyondan benim hala dokununca acıyor bir haftadır sancıda vardı dr baya üşütmüşsün rahmin heryerini sarmış enfeksiyon dedi ağırda bir antibiyotik verdi

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
BABUŞUM
Geçmiş olsun Allahtan önemli bir sorunu yokmuş Adanın bebekken nasıl çatlak olur yaa yazık yavruma bendede var çok zor ve ağrısı oluyor
ayrıca menünüzü kayıt ettim lazım olur diye

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

Kayrada çok güleryüzlü herşeye herkese gülüyor şaşkın :)
Aaaaa fotolardan gördüğüm kadarıyla çok güleryüzlüsün balım ayrıca güzelsin

canım benim, güzel bakmışsın güzel yüreklim :utan:

az biraz daha güleç olsam daha iyiymiş sanki :D çok seviyorum gülen, neşeli insanları, içim açılıyor, ben o kadar degilim tabii çok suratsız da degilim eheh :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
BABUŞUM
Geçmiş olsun Allahtan önemli bir sorunu yokmuş Adanın bebekken nasıl çatlak olur yaa yazık yavruma bendede var çok zor ve ağrısı oluyor
ayrıca menünüzü kayıt ettim lazım olur diye

Canim nasil oldu anlamadim birkac keZ ikindi yavrum nasil olduysa olusmus catlak.bugun de ikinarak ve birkac seferde yapto yazik.allahtan yaparken aglamio.

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138

malesef eşlerimiz bizim kadar sabırlı olmuyorlar çocuk denen varlık yer, içer, yapar, uyur zannediyorlar oyalamaktan pek anlamıyorlar bu durum ikinci çocukta biraz değişiyor onlarda tecrübeli oluyorlarmış bunu anladım ikinci bebeğe daha sabırlı her konuda daha esnek oluyorlar mesala eşim bebeğin ağlamasına hiç dayanamaz çok sinirlenirdi Kayra ağlarken susturmaya çalışıyor ona bırakıp kuaföre falan gidebiliyorum herşeyiyle ilgileniyor bazen şaırtıyor beni:)

sağol teyzesi Tuna abimizin yolunda ilerliyoruz kendisi idolümüz:) bence rahatsızlığın varsa ihmal etme sonuçları kötü oluyor hatta yeniden sezaryan bölgesini açıyorlar korkutmak istemem ama arkadaşımın başına geldi onun için çok korkarım enfeksiyondan benim hala dokununca acıyor bir haftadır sancıda vardı dr baya üşütmüşsün rahmin heryerini sarmış enfeksiyon dedi ağırda bir antibiyotik verdi

tekrar geçmiş olsun cnm. benim sadece dikiş kısmında hafif acı oluyor dokununca. o da sanırım Tuna'nın çaktırmadan savurduğu tekmelerden. ama korktum valla. bir ara gideyim bari...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Canim nasil oldu anlamadim birkac keZ ikindi yavrum nasil olduysa olusmus catlak.bugun de ikinarak ve birkac seferde yapto yazik.allahtan yaparken aglamio.

tatlım doktor bana dedigin de bende şok oldun moralim bozuldu, doktor güldü halime derdimiz bu olsun çözümü gayet basit dedi, cidden de çabuk iyileşti, ama tabii biz üzzülüyoruz herşeye, insanın içi gidiyor o ayrı...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Eşime Selimle ilgilen dedim, televizyonda çizgi film açmış izletiyor. Bu erkekler ne kolaycı ya. Sabahtan beri ben oyun oynatmaya çalışıyorum babası televizyon izletiyor. Selimde nasıl bakıyor anlatamam..

Aynisi dun basima geldi.dusa giricem sen oyala ded salincaga yatirmis cizgi filmi de acmis izletiyor.kendi de uzanmis koltuga.bi de bak hic aglatmadim demeZ mi! Ada da boncuk boncuk izliyo dikmis gozleri.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
selam kızlar,
büyük ölçüde canım sıkkın, ölü gibi geziniyorum ortalıkta. ama az önce oğluma yoğurt yedirdim ve herşeyi unutup kahkahalarla güldüm. Tuna yakında beni de yerse şaşmayın. bitince ağladı :D ama babuşumun doktoru meyveden başlatmış, biz yanlış doktora mı denk geldik yine? gerçi biz ek gıdaya başlamıyoruz. tattırmaya başlıyoruz. ondan olabilir mi?

Canim her doktorun uygulamasi farkli sanirim.sondan basladim okumaya esine kizmissin.kendini uzme canim.onceki sayfalarda esimin bana dedigi seyi yazmistim belki okumussundur.ben de artik kendimi dusunuyorum oncelikle.fedakarlik etmiyorum.sende dene...
Ben onca rahatsizlik yasadim.gerek hamileyken gerek sonrasi.da.adadan oncesinde dusuk yaptim ve inan kimseye nazlanmadim.ve su anki durum ne biliyomusun:babus hasta olmaz,olsa da kendini koyvermez yatmaz.o yuzden de hic nazlamaz esim beni.
Ama kendisi grip olsa sanki ölmeye yatmis gibi nazlanir.gorsen meyve sulari gelir sütler gider onunden ozel corbalar yaparım.o da mizmizlandikca mizmizlanir.
En son seker yukledim ya dogumdan sonra biraz kotu oldum yattim.gelip bi nasilsin diyecegine arkadasim cagirdi deyip disari cikti.
Bugun de evin dis kapisina parmagini sıkıştırmış cocuk gibi mizlayip durdu...ben de ilgilenmedim.o nasil ilgilenmiyo benle.ay gorsen yere oturdu kafasini koltuga koydu ofluyo pofluyo ıh ıh ıh diye nazlandi durdu.agri kesici al diyorum yok diyo.tum eli agriyomus da, çok fena olmuş da, buz mu koysaymış da...Baktı ben ilgilenmiyorum, ilaç iç diye ısrar etmiyorum, içti bi ağrı kesici gitti uyudu.
Hani içmicektin ağrı kesici bi işe yaramazdı.Yok ille nazlanıcak babuş da cocuk gibi nazlıcak...
Kapandı o devirler, geçmiş olsun :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Eşime Selimle ilgilen dedim, televizyonda çizgi film açmış izletiyor. Bu erkekler ne kolaycı ya. Sabahtan beri ben oyun oynatmaya çalışıyorum babası televizyon izletiyor. Selimde nasıl bakıyor anlatamam..

Aynisi dun basima geldi.dusa giricem sen oyala ded salincaga yatirmis cizgi filmi de acmis izletiyor.kendi de uzanmis koltuga.bi de bak hic aglatmadim demeZ mi! Ada da boncuk boncuk izliyo dikmis gozleri.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

tatlım doktor bana dedigin de bende şok oldun moralim bozuldu, doktor güldü halime derdimiz bu olsun çözümü gayet basit dedi, cidden de çabuk iyileşti, ama tabii biz üzzülüyoruz herşeye, insanın içi gidiyor o ayrı...

Evet canım cidden en ufak şey olsa hemen moralimiz bozuluyor.Aman derdimiz bu olsun gerçekten :)

geçmiş olsun kuzuuuuum. ve maşallah benim Ada kızıma. boyu kilosu yerli yerinde. babuş biliyormusun, burdaki her bebek çok özel benim için, ama Ada azcık başka :eek:ys: hep bir kızım olacağını ve adını Ada koyacağımı hayal ederdim lise zamanları. Kumral Ada, Mavi Tuna... Tuna kısmetmiş, ama senin minnoş Ada'nın yeri bu yüzden bende bir başka...

Ben aslında Ada ismini beğeniyordum ama eşim kabul etmez, beğenmez diye hiç gündeme getirmemiştim.Sonra bi gün isimleri gözden geçirirken Adayı da söyledim, aaa güzel olur,evet evet Ada olsun dedi.Ama nedense benim içime öyle yüzde yüz sinmedi tamam diyemedim.Halen daha da "evet budur" demedim o da ayrı da :)
Biz ilk kız olacağını öğrendiğimizde Azra demiştik, bi zaman da Azra diye çağırdık, o dönem çok içime sinmişti.Kardeşim vazgeçirdi sonra...
Derken derken Ada aşağı Ada yukarı, ben olmasın diyorum filan, oldu bitti :)
Ben de Sıla'yı koydum...
Ama herkes Ada diyo...
Eğer Rabbim bi bebek daha nasip ederse kullanılacak olan ismi ben koycam :D

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
İyiyim canımcım Selimde iyi şükürler olsun. Telefon konusu önemli değil canımcım burda görüşürüz..
olurmu teldede görüşürüz ama arayıp ilgilenemiyorum tatlım sizlerle msj daha kolayıma geliyo çünkü geçte görsem cvplayabiliyorum selimi yirim ben güler yüzlüler bebeklerimiz şükür bizlere çekmişler
selam kızlar,
büyük ölçüde canım sıkkın, ölü gibi geziniyorum ortalıkta. ama az önce oğluma yoğurt yedirdim ve herşeyi unutup kahkahalarla güldüm. Tuna yakında beni de yerse şaşmayın. bitince ağladı :D ama babuşumun doktoru meyveden başlatmış, biz yanlış doktora mı denk geldik yine? gerçi biz ek gıdaya başlamıyoruz. tattırmaya başlıyoruz. ondan olabilir mi?

maşallah de tunama annesi yesin iştahlı olsun benim oğlan herşeye mızırdanıyo yemek konusunda ne yapcağımı şaşırdım inşallah düzelir bakalım bize ne diycek doktorumuz

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
Günaydın kızlatr nasılsınız ??
su and kanal d'de izliyorum doktorum'u..ayy ya nasıl duygulandım...
asılamayı,tüp bebeği nasıl uyguladıklarını gosterdiler,iste 11 deneme yapılıp hala bebegi olamayanlar varmıs ya :(

Allah isteyen herkese nasip etsin yasatsın insallah,bizim de evlatlarımızı bizlere bagıslasın :utan:

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

darısı başımıza olsun bende düşe düşe 61 kiloya düştüm, bu ay biraz saldım kalibam ama gidecek inşallah böleeee böleeeeeeee :D

Amin canımmm..Ama sen fıstık gibisin ki zaten resimlerden gördüğüm kadarıyla

iyi akşamlar canlar
biz bugün doktora gittik hem Kayra hem ben muayene oldum
Kayranın gelişimi süper dedi 7 kilo 63cm olmuşuz
bende 5 gündür hamile gibi geziyordum karnım balon gibi
ağrı sancı birde ameliyat yerim çok acıyordu tahmin ettiğim
gibi enfeksiyon varmış antibiyotik verdi

Maşallah tosunuma :D Canım sana da çok çok geçmiş olsun.

Kızlar dün Ada altı açıkken kaka yaptı, tam yapma anında gördüm baktım kakanın üzerinde minik bir kan parçası var. sonra bir parçanın üzerinde daha gördüm.Ama kakanın içinde ve sümüksü değil sanki bi yerden bulaşmış gibi.Bugün kontrole gidicez ama doktoru arayayım dedim.Çok acil bir durum değil zaman zaman kılcal damarlarda çatlamalar olur takip edelim devam ederse tahlil isteriz dedi.
Telefonu kapatınca poposuna baktım, deliğin biraz iç kısmına doğru tahriş olmuş bir yer var. Pamukla dokundum kahverengi gibi kan bulaştı.Zaten dün çok ıkındı,yapamadı kakayı.Sabahtan biraz gazla çıkarmış, öğle vakti azıcık yaptı, bi de öğleden sonra.
Aslında hiç öyle azar azar yapmaz, rutini bir kezdir.
Ikınmaktan mı tahriş oldu kuzumun poposu acaba,inşallah önemli bişey değildir kızlar ya :(
Bugün aşı da olucaz bakalım.
Doktordan önce de şirketime gidicem.Benim maaşım doğum izninde tam yattığı için sgk.dan aldığım parayı teslim edicem ve yaptığı zamdan memnun olmadığımı böyle olursa başka iş bakacağımı söylicem...Bana şans dileyin.

Geçmiş olsun babuşum.Şans dilemekte geç kalmışım, nasıl geçti?

selamm kızlarrr.. giremiyorumm ne zamandırr. yaz geldi yaa evde oturasım yok. bide 1 aylık spora yazıldım ben gidiyorum görümcem kıza bakıyo. o yüzden hızlıca işimi yapıp evden cıkıyorum. özledim sizi:utan:

defne sultann hala ılımlı bi cocuk sayılabilir:D hala geriye dönemiyo ama döndükten sonra resmen emeklemeye calısıyo:D gidemeyince de kıcını öle bi havaya dikiyo görseniz ölürsünüz gülmekten. ücgen sekli alıyo cocuk ama doga izin vermediginden gidemiyo:D uykuda da sükür bi bozulma olmadı gece uykusu aynı. gündüz de toplamda 30_45 dk arası 3 yada 4 uyku uyuyo. sonra hep oyun. kucagımıza alınca kesinlikle durmuyo ya oynatıcaksın ya öne cevirip gezdiriceksin. günde 1 kez kaka yapıyo bazen 2 gün yapmıyo.
yalnız uykudan önce aglamayı huy edindi:( avazı cıktıgı kadar bagırıyo. naptıysam vazgeciremedim. hepsinde bi aglıyo ama en cok aksam uykusundan önce yapıyo. hadi uyuma diyorum belki uyumak istemiyodur die ama mümkün degil ne kucak ne oyun bagırıyo bagırıyo sonra uyuyo. cok yıprandım resmen korkuyorum uyku saatinden. dr a sorucam gidince bakalım ne dicek:utan:

Yaaa Kuzey de uyutmadan önce ağlamaya başladı.Hergün yeni bir huyu çıkıyor.Önceden ne güzel yatağa koyduğum gibi uyurdu.

Kızlar şimdi doktordan geldik.Öncelikle popomuzdaki duruma bakıldı, gerçekten çatlakmış.Birkaç gün bir leğene ılık su doldur ve ılık suya tut poposunu,sonra da bepanthene sür dedi.Zaten bugün kan tekrar olmadı ve çatlak da dünküne göre daha iyi.Ama ıkınma bugün de oldu,kakayı birkaç seferde yapabildi yazık kuzum...

Onun dışında zatürre, karma ve rotanın tekrarını olduk.Akşam sekiz buçuk-dokuz gibi yarım paranox fitil verirsin, bir de sabah kalkınca dedi.Ateş için.

Kilomuz 6640 gram boyumuz 65 cm maşallah subhanallah.Bu ay 350 gram alsa normal diyecektik, 630 gram almış çok güzel dedi.Boyumuz da 3 cm uzamış,geçen ay 62ydik

Onun dışında bir demir damlasına başladı, ama kabızlık, kakayı siyaha boyama gibi yan etkileri olur, duruma göre haberleşir ve bırakabiliriz dedi.

Oturtma konusunu sordum, kucağımızda evet, ama koltuk vs. gibi zeminlere 6 aydan önce oturtmuyoruz dedi.

Bunun dışında bizi ek gıdalara geçirdi.Nasıl bir yöntem izleyeceğimizi de yazarak verdi.Onu da paylaşıcam sizinle,az sonraaa :)

Ohhh maşallah Ada'ya..
Bizimkisi 6. ayda başlayın dedi ama ben dün milupanın gece için verilen muzlu pirinçli mamasını yapıp verdim :D

maşallah azom hatırlarmısın hoşbeş büyük paketten 2 tane yiyordun güne açılışı 2 simitle yapıyodun ama itiraf ediyim sana hep özendim hamileyken iştahım kapanmıştı bende şimdi yiyorum ama şükür kg almadım daha hala 70lerdeyim

Sağol yevrim :D Yediğini emzirirken veriyorsun ya ondan kilo almıyorsundur.

bebikommm

Daimi Üye
Tepki
1.079
bende mama vermen istiyorum ama Azo'cum senn verdgn gibi olanlardan kasıkla verilenlerden :D sanki bebekler bi tek oyle doyucakmıs gibime geliyo hani biz yemek yiyoz ya katı seyler onlar hep sıvı hep sıvı sanki doymuyomus gibime gelio ondan cok hevesliyim kasıkla mama yedirmeye :tskler:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Amin canımmm..Ama sen fıstık gibisin ki zaten resimlerden gördüğüm kadarıyla

Maşallah tosunuma :D Canım sana da çok çok geçmiş olsun.

Geçmiş olsun babuşum.Şans dilemekte geç kalmışım, nasıl geçti?

Yaaa Kuzey de uyutmadan önce ağlamaya başladı.Hergün yeni bir huyu çıkıyor.Önceden ne güzel yatağa koyduğum gibi uyurdu.

Ohhh maşallah Ada'ya..
Bizimkisi 6. ayda başlayın dedi ama ben dün milupanın gece için verilen muzlu pirinçli mamasını yapıp verdim :D

Sağol yevrim :D Yediğini emzirirken veriyorsun ya ondan kilo almıyorsundur.

Valla azusum pek iyi gectigi soylenemez ;)
Konusmaya girdigim sirada patronun odasina bi arkadas da girdi ve cikmadi.oturdu benle birlkte onun yaninda konusamadim.gicik.artik ise donusume kaldi konusma.

Aksam ogununde doktor bize de muhallebi verdi ama el yapimi.o verdigin mama kasik mamasi mi azosum yoksa biberonla mi?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar