Binbir Çeşit Milföy Tarifleri-Resimli

G

guzelcem

Misafir
canim baklavayi hic denemedim
ama deneyenler olmustu
fakat ben milföyle söbiyet tatlisi yaptim ve kessinlikle
tavsiye ederim
tam not almistim
yapimida kolay ve lezzetli

tarifide eklemistim hatta
linke tiklaman yeterli ulasman icin çok çok teşekkürler canısı yarın öğlen başlarım yapmaya inşallah güzel olur mucuks sana:)
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre





Son derece pratik bu çanaklar ani misafirim geldiği zaman adeta kurtarıcım oluyor. Dolabınızda hazır milföy hamurunuz varsa bu börekleri yapmak ve servise sunmak sadece 30 dakikanızı alacaktır. İç malzemesini keyfinize göre değiştirebilirsiniz.

MALZEMELER:

-6 adet milföy hamuru
-6 adet sosis
-1 yemek kaşığı zeytinyağ
-1 adet domates
-1 tatlı kaşığı salça
-1 adet yumurta sarısı
-Tuz, karabiber, kırmızıbiber
-Kekik

YAPILIŞI:
Öncelikle sosisler halka halka doğranır ve 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile biraz kavurulur. Daha sonra soyulmuş ve ufak parçalar halinde doğranmış domates ve salça ilave edilir. Domates suyunu çekinceye kadar biraz pişirilir. Tuz, karabiber ve kırmızbiber ilave edildikten sonra ocaktan alınır.

Bu arada milföy hamurları buzluktan çıkartılarak yumuşamaları beklenir. Tart kalıpları güzelce yağlanır ve milföy hamurları düzgünce yandaki fotoğrafta görüldüğü gibi bu kalıpların içine yerleştirilir. Ortalarına hazırlanmış olan sosisli harç paylaştırılır. Kenarlarına yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerleri taze kekik dalları ile süslenerek servis yapılır. (Arzuya göre sosisli harç hazırlanırken içine kuru kekik de konulabilir. Yine arzuya göre üzerlerine kaşar rendesi dökülerek de servis yapılabilinir.


AFİYET OLSUN

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
mangolu-milföy-tatlısı.jpg
Mangolu Milföy Tatlısı Tarifi
Malzemeler
(6 kişilik)
6 milföy hamuru
1 yemek kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker Krema için 125 gr labne peyniri 2 yemek kaşığı toz şeker Yarım su bardağı krema 1 paket vanilya 2mango Üzeri için Pudra şeker
Yapılışı:
Fırını 200 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, milföyleri ortadan ikiye kesin. Üzerlerine tarçınla karıştırdığınız şekeri paylaştırıp fırında pişirin. Labne peyniri ile şekeri mikserle çırpın. Krema ile vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. Pişen milföyleri enine ortadan ikiye ayırın. Alt milföy katının üzerine krema sıkma torbasına doldurduğunuz kremadan sıkın. Mangoları dilimleyip kremanın üzerine dizin. Üzerini diğer milföy katıyla kapatıp pudra şeker serperek servis yapın.

alinti
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Kremali Milfoy Pasta Tarifi

IMG_18164.JPG


Malzemler:
  • 4 adet milföy hamuru
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 adet elma
  • 1 adet muz
Hazırlanisi:
1) Once, süt ve unu karıştır.
2) ocakta boza kıvamı alıncaya kadar pişir ve sonra şekeride ilave edip karistirmaya devam et.
3) Seker icinde eridikten sonra ocagin altini kapat.
4) 3 kaşık olan labne peyniri de karıştırıp el mikseri ile çırp.
5) Bu arada milföy hamuru 4 parçaya bölünür tek parçalar halinde ısıtılmış fırında pişir.
6) Her ikiside soğuduktan sonra krema sıkma torbasına konup milföylerin üzerine sıkılır.
7) Son olarak, dilediğiniz meyvalarla ikram yapabilirsiniz.
NOT: Cok hafif ve lezzetli bir tatli. Iftardan sonra çayla beraber nefisss:)

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Paneli Pratik Börek...

brek.jpg


8 adet dondurulmuş milföy hamuru

10 dilim pastırma

1 kase kaşar peyniri rendesi

Az tereyağ

1 adet yumurta sarısı

Pane harcı



Yapılışı: Milföylerin içerisine pastırma, çok az tereyağ ve kaşar rendesi koyup saralım.

Yumurta sarısı sürüp harca bulayalım.

Kızgın fırında pişirelim.

brek-1.jpg


ALINTI
 

DyGLu

Aktif Üye
Katılım
10 Aralık 2009
Mesajlar
213
Tepki
239
Puan
43
Yaş
37
Konum
dünya
Süpersin cnm.. takip ettigim iki baslik var, essemin spor basligi bide senin yemek basliklarin.. bunda bi tezatlik var ama neyse..:dedikodu::gulcicek:
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
34pb8mq.jpg


Malzemeler:

* 1 paket milföy hamuru
* 1 adet iri havuç
* 2 adet orta boy patates
* 1 su bardağı haşlanmış bezelye
* 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
* 1 adet yumurtanın akı
* tuz

Hazırlanması:

1. Havucu ve patatesleri haşlayın. Haşlanmış havucu ve patatesleri rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Haşlanmış bezelyeyi, rendelenmiş kaşarı ve tuzu diğer karışıma ekleyin.
2. 4 adet milföy hamurunu kare olacak şekilde dizip yapıştırın. Hazırladığınız harcı üzerine yayıp rulo şeklinde sarın. Buzlukta yarı yarıya donana kadar bekletin. Yarım cm aralıklarla keserek yağlanmış tepsiye dizin.
3. Üzerlerine çırpılmış yumurta akını sürerek önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
 

sunay

Daimi Üye
Katılım
15 Mart 2010
Mesajlar
2.225
Tepki
2.121
Puan
113
Yaş
55
Konum
istanbul
incitanem hepsi muhteşem bazılarını biliyorum ama bilmediklerim var onlarıda mutlaka deniycem elin kolun dert görmesin:eek:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler
Milföy-Çörekleri.jpg

  • 4 Adet Milföy Hamuru
  • 5-6 Dilim Kaşar Peyniri
  • 5-6 Dilim Salam
  • Üzerine 1 Adet yumurtanın Sarısı
Yemeğin Tarifi

Milföy hamurlarını alüminyum folyo üzerine alalım. Yanyana ikişer tane olmak üzere birbirine yapıştıralım. Merdane ile hafifçe inceltelim.
Salam ve kaşar dilimlerini şekilde görüldüğü gibi hamurların ortasından başlamak üzere yerleştirelim. Hamurların iki kenarını içe doğru katlayalım. Yanyana iki rulo oluşturacak hale getirelim. Buzlukta 10 dakika bekletelim.
Buzluktan alıp yarım cm kalınlığında keselim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
Afiyet Olsun.

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler:
  • 1paket milföy hamuru
  • Tarçın
  • toz şeker
  • isteğe göre dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Milföy hamurları buzdolabından çıkarılır ve yumuşaması beklenir. Yumuşayan milföylerin her bir yaprağına istenilen miktarda tarçın, toz şeker ve ceviz dökülerek rulo halinde sarılır. Rulolar sertleşmeleri için 5-10 dakika kadar buzdolabında bekletilir, çıkartılıp 2 santim kalınlığında dilimlenir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun.

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler:
  • 10 adet milföy hamuru
  • 3 yemek kaşığı zeytin ezmesi
  • 3 çay kaşığı kekik
  • 3 diş sarımsak (dövülmüş veya rendelenmiş)
  • Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı ve çörek otu
Yapılışı:
  1. Milföy hamurlarını yumuşaması için bekletirken zeytin ezmesi,kekik ve sarımsakları bir kasede iyice karıştıralım.
  2. Yumuşayan milföyleri ortadan keselim ve dikdörtgen parçalar elde edelim.Bu dikdörtgenlerin bir ucuna zeytin ezmeli karışımdan 1 çay kaşığı kadar sürerek diğer ucunu üzerine kapatın.
  3. Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet Olsun.

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler:
  • 10 adet milföy yaprağı
  • 250 gr lor peyniri veya rendelnmiş beyaz peynir
  • 1 kutu krema
  • 4 yumurta (Sarısı beyazı ayrılacak, 1 tanesinin beyazı ayrı bir kaba koyulacak)
  • maydanoz,kekik,tuz,karabiber
Yapılışı:
  1. Peyniri,maydanoz,kekik,tuz ve karabiber bir kaba konur içine 1 yumurtanın beyazı eklenir ve iyice karıştırılır.
  2. Ayrı bir kapta yumurta sarıları ve 1 kutu krema iyice çırpılır. Yine ayrı bir kapta yumurta akları sert köpük olana kadar bir fiske tuz ile çırpılır.
  3. Yumurta akı diğer yumurtalı karışım ile köpükleri söndürmeden hafif karıştırılır.
  4. Milföyleri fırın tepsisine önce tabanına sonra kenarlarına resimdeki gibi dizin ve üzerine önce peynirli karışımı sonra yumurtalı karışımı dökün.
  5. 180-200 derece önceden ısıtlımış fırında pişirin.
Afiyet Olsun.

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler
Susamlı-Bonbon.jpg

  • 6 yaprak milföy hamuru
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kasığı susam
  • 1 kase küp seklinde doğranmıs sucuk
Yemeğin Tarifi
Milföy hamurlarının her birine birer yemek kaşığı doğranmış sucuk koyun. Sigara böreği seklinde yuvarlayın. Her iki ucunu bonbon şekeri kağıdı gibi bükerek kapatın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derecede ısıtılmıs fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
Afiyet Olsun.

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
malzemeler...........

  • 8 yaprak milföy
  • küp doğranmış salam
  • küp doğranmış beyaz peynir
  • küp doğranmış küçük bir domates
  • bir biber
  • içine sürmek için ketçap
  • en üstü için kaşar peyniri
yapılışı........

  1. milföyler yağlanmış muffin kalıplarına yerleştirilir.........
  2. içine önce ketçap sürülür........
  3. sonra küp küp doğranmış diğer malzemeler doldurulur........
  4. en üstüne kaşar peynirleri konularak 160 derecede pişirilir........
not.........benim milföylerim muffin kalıbına yapıştı...zor çıkardım......görüntü biraz kötü oldu.....kalıpların içine kağıt yerleştirilebilir.........veyada yağlı kağıttan uzun şeritler kesilerek milföylerin altına birer şerit konulabilir.......
SL272309.JPG
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst