incitanemtuana
Daimi Üye
- Thread Starter
- #61
milföylü olan herseye bayilirim,paylasan herkezinde emegine saglik
milföy baklava
MALZEMELER;
5 tane milföy,
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz,
1 tatlı kaşığı tarçın,
ŞERBETİ İÇİN;
1,5 su bardağı şeker,
2 su bardağı su,
bir kaç damla limon suyu.
HAZIRLANIŞI:
Her zaman ki gibi önce şerbeti hazırlıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.Milföyleri tezgaha serip üzerinden merdane ile bir-iki kez geçiyoruz(ki tatlımız ağır olmasın.)Sonra dörde blüyoruz.Bir kasede karıştırdığımız ceviz ve tarçından bir tutam ekleyip köşelerinden bohça gibi birleştiriyoruz.Hepsini bu şekilde yapıp fırın tepsimize diziyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Fırından çıkarıp ılık şerbeti üzerine gezdirerek döküp sönmüş fırında bir süre bekletiyoruz.
Daha sonra servis tabağına alıp afiyetle yiyoruz.
ALINTIDIR
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/578531_490072357678051_1507351636_n.jpg
Bunuda yapacam hala unutup duruyorum şaşkın ben :ne:
[/QUOTE]
bende denicem
Yap valla benimde aklım onda kaldı yaparsan resimde bekleriz unutma :mangal: