Birlikte soralım, birlikte cevaplayalım

Tepki
1
topuklu bırde bıldırcın yumurtası yedır arada bebelere...bagısıklık kuvvetlendırıyor ve oksuruk bronsıte bırebır:durbun:

yahu bıldırcın yumurtası yedireyim diye,8 tane bıldırcın aldık,koyduk bahçeye.. 4 ay oldu,yumurta yok hala :))) bizim bıldırcanlar akıllı çıktı.ye iç yat :))
marketten alayım bari.. haşlıyoruz dimi onu? bi de bir tanesini biri yiyebilirmi? fazla gelmez dimi?

EgeninAnnesi

Yeni Üye
Tepki
22
saol bebem

grip oldum çok fena kuzum yaa..
cok gecmiş olsun yeniden..bu havalrda grip olmamak mümkün değil..aman kuzucuklara dikkat et onlarda hasta olmasın..
topuklu bırde bıldırcın yumurtası yedır arada bebelere...bagısıklık kuvvetlendırıyor ve oksuruk bronsıte bırebır:durbun:

ben hamileyken cok yemiştim nesli kaynanamda dediki cok bıldırcın yumurtası yedin sen bebek cilli olucak töbeee:sinir:

Tepki
11
valla bebeklere de bulaştı.öksürüyorlar,hemde balgamlı öksürük.. ıhlamuruda sevmiyorlar.bol bol portakal yediriyorum bende.. şurup falan içiriyorum ama inşallah ilerlemez. bu akşamda azıcık viks sürüp yatırıcam. dün akşam eşim sürdürmedi.bu akşam gizli sürcem :)
sıpalara gelinceee... tam bir felaket oldular. oldukları yerden 1 sn içinde başka yere geçiyorlar. hep ayaktalar. öykü yürümeye çalışıyor. daha doğrusu çok istiyor. en fazla 4 adım atabildik ama :) 5.de ayakları birbirine karışıyor :) tuna taytay duruyor,2 adım atıyor. naz da bi hareket yok. o herşeyini en son yaptı zaten:) sırasını bekliyor :)) 11 ayın içindeler şimdi. şubatta 1 yaşımız bitiyor. kocaman olmuşuz valla.

güzele benziyor. geçen hafta zıpırlar yüzünden pek anlamadım,pazar günü tekrarını izledim birazcık. bu hafta kesin izlerim.

yahu bıldırcın yumurtası yedireyim diye,8 tane bıldırcın aldık,koyduk bahçeye.. 4 ay oldu,yumurta yok hala :))) bizim bıldırcanlar akıllı çıktı.ye iç yat :))
marketten alayım bari.. haşlıyoruz dimi onu? bi de bir tanesini biri yiyebilirmi? fazla gelmez dimi?

ana sız kendınız mı aldınız ne ugrasıyon canım cıflıklerde hazırı var hem onlar tarıhı falan oluyor ustunde korkma yanı ben hamılelıgımden berı onu yıyordum sımdı degıl tabı de ege de yıyor hem 9. ayından bu yana ara ara hep verıyom mesela bır kutu alıyom bıtıyor ya ardından tavuk yumurtası yedırıyorum o hafta sonra yıne bıldırcın ...1 tanesı zaten kucuck ama besleyıcı bırseycık olmaz ...haftada 3 tane ver sen...hasla cok kısa surede haslanıyor zaten ..ben ezıyom onu peynır ekmek cevız ooohhhhhhh şifa şifa...

Tepki
11
cok gecmiş olsun yeniden..bu havalrda grip olmamak mümkün değil..aman kuzucuklara dikkat et onlarda hasta olmasın..

ben hamileyken cok yemiştim nesli kaynanamda dediki cok bıldırcın yumurtası yedin sen bebek cilli olucak töbeee:sinir:

senın kaynananda masallah yaniii.herseyi biliyorrr..iyi yapmıssın canım...yaramıstır emınım:ajan:

Tepki
1

ay senin kaynananda bi alemmiş :sinir:
ana sız kendınız mı aldınız ne ugrasıyon canım cıflıklerde hazırı var hem onlar tarıhı falan oluyor ustunde korkma yanı ben hamılelıgımden berı onu yıyordum sımdı degıl tabı de ege de yıyor hem 9. ayından bu yana ara ara hep verıyom mesela bır kutu alıyom bıtıyor ya ardından tavuk yumurtası yedırıyorum o hafta sonra yıne bıldırcın ...1 tanesı zaten kucuck ama besleyıcı bırseycık olmaz ...haftada 3 tane ver sen...hasla cok kısa surede haslanıyor zaten ..ben ezıyom onu peynır ekmek cevız ooohhhhhhh şifa şifa...

he valla kız,kendimiz aldık,koyduk bahçeye :) hiç uğraşmıyom valla ben,kocacık ilgileniyo. yumurta az kaldı,ondan alayım bari bu kez,yesinler..

Tepki
11

he valla kız,kendimiz aldık,koyduk bahçeye :) hiç uğraşmıyom valla ben,kocacık ilgileniyo. yumurta az kaldı,ondan alayım bari bu kez,yesinler..

aslında guzel organık onun yerıne tavuk alın kız ooh mıs gıbı yumurtası olur ...evde beslenen tavugun ben koyden aldıgım yumurtanın tadını baska yerde bulamıyorum yemsız sadece çöple beslenıyor ya ondan mı ne lezzeti-rgulu

EgeninAnnesi

Yeni Üye
Tepki
22

bizimde vardı çiğdem 3 tane ben hamileyken aldı babam..normal yumurta büyük miğdemi bulandırıyo diye bıldırcın minnacık olunca bir yutmada gidiyodu hap gibi..
yanlız bıldırcınlara yumurtalık yem yedirirsen yumurtluyorlar..

Tepki
11
bizimde vardı çiğdem 3 tane ben hamileyken aldı babam..normal yumurta büyük miğdemi bulandırıyo diye bıldırcın minnacık olunca bir yutmada gidiyodu hap gibi..

ay ne sanslısınız bahcelı mı evlerınız ...ben de cok ısterdım bahcelı ev ya....

seliz

Yeni Üye
Tepki
1
hoşgeldin nazlı kızın annesiii:besik:

hoşbulduk canımmmm hem nazlı hemde huysuz benim kızımmmmmm hemdeçoook

buaarad burada hava buzzzzzzzzzzzzzzzzz:semsiye:

kızlarrr bugün kayınvaldem illa teyzende gün var gidelim diye tutturdu bende hava soğuk eylülü çıkaramadım dedimmm he he bebek işe yaradı

EgeninAnnesi

Yeni Üye
Tepki
22
senın kaynananda masallah yaniii.herseyi biliyorrr..iyi yapmıssın canım...yaramıstır emınım:ajan:
amann onun bikmediği yok maşallahhhh..cok bilgicliğide beni deli ediyor...gecen demezmi bana cok aranmamış bir bebek olmasaydı ben neler yapardım ona yani ne kadar kocakarı maslı varsa yapıcaktı heralde hepsini..ama ben karşı cıkıyom surat asıyor ama bananeyyy..:lululu::lululu:
yaradı yaradı kuzumaa 2 hafta önde gidiyordu gelişimi hep..:ninni:
.
sormaaa valla çiğdoşummm:sinir:
selam bebişleeeeeeeeeeeeeer

selamm canım hoşgeldinnnnn...

EgeninAnnesi

Yeni Üye
Tepki
22
ay ne sanslısınız bahcelı mı evlerınız ...ben de cok ısterdım bahcelı ev ya....

evet canım biz biraz merkezin dışında oturuyoruz...müstakil evler var hep apartman filan yok arkamızda çam ormanlığı tavuk,ördek,bıldırcın ne ararsan var bahcede mevsim meyvaları cok seviyorum buraları ama birde şu kaynana herşeye karışmasa..:alsana:

Tepki
1
bahçeli ev cidden çok avantajlı. ama ben yeni ev almak istiyorum da nasıl olacak bilmem.. aslında bi tane ev var burda. mevkisi güzel,denize bizim evden 50 m daha yakın. dublexmiş ama adam içerden merdiveni kaldırmış,dışardan verdirmiş. bölelikle 2 daire olmuş. alt katıda yaptırmış içini. şömine fala varmış. kalorifer tesisatı ona bağlıymış.. eşim gidip görmüş evi. üst katı da adam yazın pansiyona veriyormuş,günlüğü 100 liradan.. 120 milyar istiyor.. ben gidip göremedim daha ama şömine olayı daha şimdiden bitirdi beni :utan: apartmanın önü boş bi arazi. yaza kadar belediye orasını çocuk bahçesi yapacakmış.. görmeden içime sindi ama biz krediyi nasıl öderiz bilmem.
ben çalışayım diyorum. 800 falan alsam.500 bakıcıya versem. kalır 300,mutfak masrafı çıkar hiç olmazsa. eşimde krediyi öder. o adamın yaptığı gibi,yazın pansiyona veririz,kışında öğrenciye kiralarız. 400 e falan öğrenciye kiralıyorlarmış o adamlar kışlarıda. ama ısıtamıyoruz biz,ondan satıcam demiş.zatende orda oturmuyorlarmış.
nasıl fikir sizce kızlar? akıl verin azıcık hadi:acep:

Tepki
11
hoşbulduk canımmmm hem nazlı hemde huysuz benim kızımmmmmm hemdeçoook

buaarad burada hava buzzzzzzzzzzzzzzzzz:semsiye:

kızlarrr bugün kayınvaldem illa teyzende gün var gidelim diye tutturdu bende hava soğuk eylülü çıkaramadım dedimmm he he bebek işe yaradı

kız delı cıkarmadıgın ıyı olmus tabıkı burası da buz kesıyor resmen cansu corumda kar durumu nasıl anayol falan ordan geccez ya....:eek:ky:

ay_she

Yeni Üye
Tepki
1

vayy yumurta almaktansa bıldırcın almak vay vay vayy tuttumm bu fikrii :ajan:

selam bebişleeeeeeeeeeeeeer

selaaaaammm :)

vay anasını ben de alsammı terasta beslerım kızz :D

EgeninAnnesi

Yeni Üye
Tepki
22
bahçeli ev cidden çok avantajlı. ama ben yeni ev almak istiyorum da nasıl olacak bilmem.. aslında bi tane ev var burda. mevkisi güzel,denize bizim evden 50 m daha yakın. dublexmiş ama adam içerden merdiveni kaldırmış,dışardan verdirmiş. bölelikle 2 daire olmuş. alt katıda yaptırmış içini. şömine fala varmış. kalorifer tesisatı ona bağlıymış.. eşim gidip görmüş evi. üst katı da adam yazın pansiyona veriyormuş,günlüğü 100 liradan.. 120 milyar istiyor.. ben gidip göremedim daha ama şömine olayı daha şimdiden bitirdi beni :utan: apartmanın önü boş bi arazi. yaza kadar belediye orasını çocuk bahçesi yapacakmış.. görmeden içime sindi ama biz krediyi nasıl öderiz bilmem.
ben çalışayım diyorum. 800 falan alsam.500 bakıcıya versem. kalır 300,mutfak masrafı çıkar hiç olmazsa. eşimde krediyi öder. o adamın yaptığı gibi,yazın pansiyona veririz,kışında öğrenciye kiralarız. 400 e falan öğrenciye kiralıyorlarmış o adamlar kışlarıda. ama ısıtamıyoruz biz,ondan satıcam demiş.zatende orda oturmuyorlarmış.

anlattığın kadarıyla ev mantıklı aslında yazın pansiyona kışında öğrenciye verirsen kredinin bir kısmını karşılamış olursun..fiyatıda ayrıca cok iyi sonucta iki daire gibi ev...
ama 500,e bakıcı bulabilirmisin o var sonucta 3 tane senin bebe..burda sadece bir bebeğe 500,e bakıyolar..
bizde düşünüyoruz ev almayı ama bir türlü mevkisi iyi bir yer bulamadık...bizde krediyle alıcaz..

Tepki
11
evet canım biz biraz merkezin dışında oturuyoruz...müstakil evler var hep apartman filan yok arkamızda çam ormanlığı tavuk,ördek,bıldırcın ne ararsan var bahcede mevsim meyvaları cok seviyorum buraları ama birde şu kaynana herşeye karışmasa..:alsana:
oh oh ne guzel ya ...kaynanan hep yanında mı kız...

ısınamıyorsa cok zor olmazmı bebeklerın kucuk...hesabınızı sız daha ıyı bılırsınız am bakıcı 3 cocuga 500 zor kabul eder hayatım....bız tek cocuga evıne goturmemıze 350 verıyoz...

Tepki
11
anlattığın kadarıyla ev mantıklı aslında yazın pansiyona kışında öğrenciye verirsen kredinin bir kısmını karşılamış olursun..fiyatıda ayrıca cok iyi sonucta iki daire gibi ev...
ama 500,e bakıcı bulabilirmisin o var sonucta 3 tane senin bebe..burda sadece bir bebeğe 500,e bakıyolar..
bizde düşünüyoruz ev almayı ama bir türlü mevkisi iyi bir yer bulamadık...bizde krediyle alıcaz..

bız de cok ıstıyoruz seneye kredımız bıtınce ama anasını satayım sureklı degılızkı burda nıye ev alayım dıyorum bırde en ıyısı bırıktırmek zorlanmadan sonra almak dıyoz sonra ama kırada oturmak da cok gıcık ...evlerde cok kotu ya...tokılerdeyım dokuluyor evler o kadar konforsuz kı mutfgı ıgrenıyorum dolaplardan falan fayanslarda ıgrenc...ama napalım...sımdıkı aklım olsaydı evlenırken bu kadar esya almazdım yok vıtrındı yemek masasıydı ...sımdı hayalım kucuk ve az esyalı konforlu bır ev...bı kose takımı bı tv unıtesı yeter de artar bıle ....ben yayıntı sevmıyorum tasınırken nasıl zor oluyor o nedenle egeye ızın verıyorum canına okuyor mobılyaların -rgulueskısınde yenılerını alayım dıye....

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar