[Fındık Kurdu;312224]
Tarif için incime ve nette ekleyen her kimse o arkadaşa çok teşekkür ederim,inanılmaz güzel oldu,bardaktan çıkaramayan arkadaşlar bıçakla bardağın kenraından hafif bi boşluk açarsanız çıkar-ayse
Bu sefer damla sakızsız yaptım,ama damla sakızıyla daha güzel olacağına eminim,bi dahaki sefer öyle deneyeceğim
MALZEMELER:
*
125 gr margarin
*
9 yemek kaşığı un
*
1 litre süt
*
9 yemek kaşığ toz şeker
*
2 paket vanilya
*
2 parça damla sakızı
*
üzeri için hindistan cevizi
YAPILIŞI
Margarini eritin, unu katarak kokusu çıkana kadar kavurun.Yavaş yavaş sütü ekleyin, vanilyaları katın karıştırın ve muhallebi kıvamında orta ateşte pişirin.Kaynamaya başlayınca şekeri ve damla sakızını ilave ederek 5 dakika daha pişirin.
Ocaktan aldığınız muhallebiyi 10 dakika kadar mikserle çırpın.Dar ,uzun bardakların (rakı bardağı kullandım ben) içini suyla ıslatın, muhallebileri bardaklara doldurun.8 bardak muhallebi elde ettim.
Ben bunu deneyeyim. PAYLASIM ICIN TSK EDERIM.