Fındık Kurdu'nuzun Mutfak Maceraları:)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.117
Tepki
83.535
Puan
113
Konum
İstanbul
Ortağım şimdi kahve yaptım sen yapmışsın gibi içicem ellerine sağlık şekerim :)

Arina sen yalancı kahve yap kakaolu süt falan yada çikolatalı türk kahvesi fincanına koy canım :kahve: (kakao dokunmaz dimi kızlar)
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
evet süt hemide ballı süt:kahve:

Süt içiyorum zaten istemeye istemeye:)

evet ariş süt ve taze sıkılmış mayva suları:sila:

Taze sıkılmış meyve suyu bolca içiyorum canım. Sağolsun eşim sıkıyor hergün

Ortağım şimdi kahve yaptım sen yapmışsın gibi içicem ellerine sağlık şekerim :)

Arina sen yalancı kahve yap kakaolu süt falan yada çikolatalı türk kahvesi fincanına koy canım :kahve: (kakao dokunmaz dimi kızlar)

:) Kafeinsiz kahve aldım. Bol sütün içine az biraz koyuyorum öyle gideriyorum canım kahve hasretimi:D
 

Sivasin gülü

Daimi Üye
Katılım
23 Ekim 2010
Mesajlar
814
Tepki
860
Puan
93
Konum
Benim kaybettiklerim yoktur, vazgectiklerim vardir
[Fındık Kurdu;312224]
attachment.php


attachment.php


Tarif için incime ve nette ekleyen her kimse o arkadaşa çok teşekkür ederim,inanılmaz güzel oldu,bardaktan çıkaramayan arkadaşlar bıçakla bardağın kenraından hafif bi boşluk açarsanız çıkar-ayse

Bu sefer damla sakızsız yaptım,ama damla sakızıyla daha güzel olacağına eminim,bi dahaki sefer öyle deneyeceğim

MALZEMELER:

*


125 gr margarin
*

9 yemek kaşığı un
*

1 litre süt
*

9 yemek kaşığ toz şeker
*

2 paket vanilya
*

2 parça damla sakızı
*

üzeri için hindistan cevizi


YAPILIŞI


Margarini eritin, unu katarak kokusu çıkana kadar kavurun.Yavaş yavaş sütü ekleyin, vanilyaları katın karıştırın ve muhallebi kıvamında orta ateşte pişirin.Kaynamaya başlayınca şekeri ve damla sakızını ilave ederek 5 dakika daha pişirin.


Ocaktan aldığınız muhallebiyi 10 dakika kadar mikserle çırpın.Dar ,uzun bardakların (rakı bardağı kullandım ben) içini suyla ıslatın, muhallebileri bardaklara doldurun.8 bardak muhallebi elde ettim.

Ben bunu deneyeyim. PAYLASIM ICIN TSK EDERIM.
 

defne

Aktif Üye
Katılım
20 Temmuz 2008
Mesajlar
78
Tepki
108
Puan
33
Konum
Türkiye
Bir kere pişirilerek yapılırsa helede içine kıyma eklenirse çok ağır oluyor,
bu yüzden kıymayı atın :))
çiğden ıspanağa soğan rendeleyin,biraz tuz biraz karabiber yeter..
iyice ovuşturun ve yufkaya yayın..tarifsiz bir lezzet..afiyet olsun :))
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.269
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Bir kere pişirilerek yapılırsa helede içine kıyma eklenirse çok ağır oluyor,
bu yüzden kıymayı atın :))
çiğden ıspanağa soğan rendeleyin,biraz tuz biraz karabiber yeter..
iyice ovuşturun ve yufkaya yayın..tarifsiz bir lezzet..afiyet olsun :))

Ben kıymayı böreğe çok yakıştırıyorum tabi ki herkesin damak tadı farklıdır..

Bir dahaki sefere soğanı rendeleyerek deidğiniz gibi denicm teşekkürler
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst