Fındık Kurdu'nuzun Mutfak Maceraları:)

Sivasin gülü

Daimi Üye
Katılım
23 Ekim 2010
Mesajlar
814
Tepki
860
Puan
93
Konum
Benim kaybettiklerim yoktur, vazgectiklerim vardir
attachment.php


attachment.php


Tarif için incime ve nette ekleyen her kimse o arkadaşa çok teşekkür ederim,inanılmaz güzel oldu,bardaktan çıkaramayan arkadaşlar bıçakla bardağın kenraından hafif bi boşluk açarsanız çıkar-ayse

Bu sefer damla sakızsız yaptım,ama damla sakızıyla daha güzel olacağına eminim,bi dahaki sefer öyle deneyeceğim

MALZEMELER:

*


125 gr margarin
*

9 yemek kaşığı un
*

1 litre süt
*

9 yemek kaşığ toz şeker
*

2 paket vanilya
*

2 parça damla sakızı
*

üzeri için hindistan cevizi


YAPILIŞI


Margarini eritin, unu katarak kokusu çıkana kadar kavurun.Yavaş yavaş sütü ekleyin, vanilyaları katın karıştırın ve muhallebi kıvamında orta ateşte pişirin.Kaynamaya başlayınca şekeri ve damla sakızını ilave ederek 5 dakika daha pişirin.


Ocaktan aldığınız muhallebiyi 10 dakika kadar mikserle çırpın.Dar ,uzun bardakların (rakı bardağı kullandım ben) içini suyla ıslatın, muhallebileri bardaklara doldurun.8 bardak muhallebi elde ettim.


Yok, yok danimarkada damla sakizi bulmadim.:mendil:
 

panter

Daimi Üye
Katılım
29 Mart 2010
Mesajlar
25.505
Tepki
9.509
Puan
113
Konum
aşkın içinde..........
attachment.php


attachment.php


Tarif için incime ve nette ekleyen her kimse o arkadaşa çok teşekkür ederim,inanılmaz güzel oldu,bardaktan çıkaramayan arkadaşlar bıçakla bardağın kenraından hafif bi boşluk açarsanız çıkar-ayse

Bu sefer damla sakızsız yaptım,ama damla sakızıyla daha güzel olacağına eminim,bi dahaki sefer öyle deneyeceğim

MALZEMELER:

*


125 gr margarin
*

9 yemek kaşığı un
*

1 litre süt
*

9 yemek kaşığ toz şeker
*

2 paket vanilya
*

2 parça damla sakızı
*

üzeri için hindistan cevizi


YAPILIŞI


Margarini eritin, unu katarak kokusu çıkana kadar kavurun.Yavaş yavaş sütü ekleyin, vanilyaları katın karıştırın ve muhallebi kıvamında orta ateşte pişirin.Kaynamaya başlayınca şekeri ve damla sakızını ilave ederek 5 dakika daha pişirin.


Ocaktan aldığınız muhallebiyi 10 dakika kadar mikserle çırpın.Dar ,uzun bardakların (rakı bardağı kullandım ben) içini suyla ıslatın, muhallebileri bardaklara doldurun.8 bardak muhallebi elde ettim.


Yok, yok danimarkada damla sakizi bulmadim.:mendil:

canım damla sakızı aromalı sakız ile denesen :ilknur:
 
M

mısra

Misafir
ellerine sağlık.keşke dilimleyipte resminide koysaydın.yinede lezetli gözüküyor.
 

gül gazeli

Daimi Üye
Katılım
28 Ekim 2010
Mesajlar
1.049
Tepki
1.321
Puan
113
Konum
türkiye
bende ilk görüyorum genelde köfte koyarım çok güzel daha hafif olacağını düşünüyorummmm elinize sağlık
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst