Fındık Kurdu'nuzun Mutfak Maceraları:)

OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.274
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
valla yoruldum boşundan daha güzel olmuştu onu söyleyim sana

boşubiraz acı bi tat veriyo,bu daha iyiyidi:eek:

netten aldım bu tarifide
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.274
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.274
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Kızlar kendim açtım ama yalan yok:D

kuru oldular biraz

işin ustaları nereyi atlamışım bana yardımcı olabilir misiniz-ayse


malzemeler

1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
un

içine peynir rendesi ve maydanoz koydum








masanın yanındaki mumları hiç sormayın:D

tam hamuru yoğurdum açıyodumki elektrikler gitti:sarki:






karanlıkta çekiğim resimelr bu kadar oldu arkadaşlar

yinede sizinle paylaşmak istedim

görüntü güzelde tat olmadı yaaa:(

neyi beceremedim anlamadım:(
 

yoruldum71

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.213
Tepki
3.368
Puan
113
Konum
ev hanımı
GÖZLEME Tarifi

3 su bardağı un
yarım tatlı kaşığı tuz
yeterince ılıksu
1 tatlı kaşığı silme kuru maya
yarım çay bardağı sıvı yağ



YAPILIŞI:
1 Kaba önce unu boşaltın
2 Tuzu ve mayayı içine katın
3 Yağını koyun
4 hamur tam toplanıncaya kadar suyunu azar azar ilave edin Hamurun biraz sert olması gerekiyor
5 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamuru üçe bölün
6 Yufkayı altını üstünü unlayarak ister oklavayla ister merdaneyle açın Ben merdaneyle açtım Hamur yağlı olduğu için kolay açılıyor
7 İçine peynir koyun
8 Kare şeklinde ( kenarlarını ortaya doğru) katlayın
9 Hafif yağlı tavada altını üstünü hafif ateşte yavaş yavaş kızartın
10 Aynı işlemleri diğer hamurlarada yapın
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.274
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
fındığım gözlemen çok güzel görünüyor.gözleme konusunda bende usta deyilim ama acaba hamurumu sertti de kuru oldu
yinede görüntü çok güzel emeğine sağlık canım:hhhhhh:

yok canım ya gayet iyiydi hamur

resimdede gördüğün gibi yırtılma bile olmadı:dusun:


eline sağlık canım,daha ne olsun:)uğraşma yorma kendini bu kadar,ben hazır yufkadan yapıyorum.senin kadar hamarat değilim-hmm


en son öyle yapıcam artık canım:dusun:

kız fındık kurdum pek güzel yapmışsın kendinmi açtın ye beni ye beni diye bağırıyor tavadan eline koluna sağlık ben de barı açayım bi ara paylaşım için çok teşekkürler

sağol canımda kuru oldular işte:(

Canım görüntü süper:eek: Tadı da güzel olmuştur canım. Acaba çok mu yüksek ateşte yaptın gözlemeni?

olurmu, aksine en kısık ateşte yaptım canım-ayse

GÖZLEME Tarifi

3 su bardağı un
yarım tatlı kaşığı tuz
yeterince ılıksu
1 tatlı kaşığı silme kuru maya
yarım çay bardağı sıvı yağ



YAPILIŞI:
1 Kaba önce unu boşaltın
2 Tuzu ve mayayı içine katın
3 Yağını koyun
4 hamur tam toplanıncaya kadar suyunu azar azar ilave edin Hamurun biraz sert olması gerekiyor
5 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra hamuru üçe bölün
6 Yufkayı altını üstünü unlayarak ister oklavayla ister merdaneyle açın Ben merdaneyle açtım Hamur yağlı olduğu için kolay açılıyor
7 İçine peynir koyun
8 Kare şeklinde ( kenarlarını ortaya doğru) katlayın
9 Hafif yağlı tavada altını üstünü hafif ateşte yavaş yavaş kızartın
10 Aynı işlemleri diğer hamurlarada yapın


bide bunu deniyim canım,sağol:eek:
 

ünzile

Aktif Üye
Katılım
16 Kasım 2008
Mesajlar
189
Tepki
161
Puan
43
Konum
SAKARYA
emeğine sağlık çok güzel görünüyolar sen yine ısıyı ayarlayamamışsın çok harlı ateşte yanar çok kısık ateşdede kuru olur canım.tabi bende annemden aldığım bilgileri söylüyorum sana affına sığınarak.yinede süper görünüyolar valla:)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst