Bitterçikilata
Çikiletaaaaaaa……..Hayat ne garip…
2. De demek istedimBen yaptırdım ya oğlanı canım
2. De demek istedimBen yaptırdım ya oğlanı canım
Hee olsun saglıklı olsunda ikisinin dügünü bit çıkarırdık nasip ama erkek olsaydı onuda göbegi düşer düşmez kestirirdik2. De demek istedim
Eşimin ailesi abartılı işleri pek sevmez de.Hee olsun saglıklı olsunda ikisinin dügünü bit çıkarırdık nasip ama erkek olsaydı onuda göbegi düşer düşmez kestirirdik
@Seda28 kestirme deyince erkeğe 2 tane kurban kesiliyor akika onlarıda halletinizmi
Herşeyeburnunusokanbitter
Siz zamanında yaptırdınız mı ?Yaptırcan mı rotavirüs aşısını
Birde menenjit aşıları özel var onları yaptıracaksan sor doktoruna
Evet İkisine de yaptırdımSiz zamanında yaptırdınız mı ?
Ben genelde doktorun cevabına göre karar veriyorum.
Doktor rotavirüsü dedi olsun diye.
Emzirme döneminde bazen 2 yaşa kadar regl olmayabiliyorKendi doktorumada bu regl dönemini sordum .
Geçte başlayabilirmiş .
Endişe etme ..
dedi..
Şu her ay olan döngü .
Ama bu eşin ailesinin sevip sevmemesi durumu değil dinen uygun görülenEşimin ailesi abartılı işleri pek sevmez de.
doktor tabi söyledi .Emzirme döneminde bazen 2 yaşa kadar regl olmayabiliyor
O yüzden korunma yolları tercih edilmeli
Söylemedi mi
Yani emzirmeden kaynaklı rahatım diyip hop 2. Gelebilir
yiğenim de zamanında sünnet oldu ..Ama bu eşin ailesinin sevip sevmemesi durumu değil dinen uygun görülen
Yaptırırız.E
Evet İkisine de yaptırdım
Doktora sorup
Menenjitte hasta olunca ciddi ağır sorunlar oluyor tabi kişi tercihine kalmış ama bnce yaptır
Sünnette kurbanı demedi kızyiğenim de zamanında sünnet oldu ..
Ama onda öyle kurban koyun kesildimi ben hiç hatırlamıyorum.
hatırladığım şu sünneti bizim annemin evinde olmuştu.
Sünnetçi gelmişti .
Tabi şimdi yıl dönem farklı umutu hastanede yaptırırız.
Şimdi daha iyi anladımSünnette kurbanı demedi kız
Doğumdan kaynaklı
Ha sünnet için dersin adak yaptım kesersin yapmadın dersin kesmezsin
Bunu sen niyet etcen kv ya da annenler değil
Dışarı çıkarken altına patikli giydirip üstüne bu ayağa tekrar çorap olurAnnem bunlardan almıştı patiksiz..
1 den 4 e kadar var.
Bunları ne zaman giydirtebilirim?
Peki anladım .Dışarı çıkarken altına patikli giydirip üstüne bu ayağa tekrar çorap olur
Evde tek çorapla olur
Beden uygunsa her zmn giyer
Akika dedim aslında ama sünnet için anlamışsın canımEşimin ailesi abartılı işleri pek sevmez de.
Bizde kestik çok şükür elhamdülillah 3.nede akika kurbanlarınıAkika dedim aslında ama sünnet için anlamışsın canım
Doğduktan 7 gün içinde olan sünnet diye biliyorum (sünnet dini kelime) 7. Gün tras edip saçı tartılıp altın gümüste sadaka veriliyor
Erkek bebeğe 2 kız bebeğe doğdugunda 1 kurban kestirilir. Dinen Yeni doğan çocuk için şükür amacıyla kesilen kurbana, “akîka” adı verilir. Akîka kurbanı kesmek sünnettir. İbn Abbas’tan (r.a.) rivâyet edildiğine göre Resûlullah (s.a.s.) Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin için akîka kurbanı kesmiş.