Bitterçikilata
Çikiletaaaaaaa……..Hayat ne garip…
Ya biz oğlana ne kadar kestik hatırlamıyorum 1 tane kestik doğar doğmaz amaBizde kestik çok şükür elhamdülillah 3.nede akika kurbanlarını
Arada da böyle sadaka için kestiriyor eşim
Kızda kestik
Ya biz oğlana ne kadar kestik hatırlamıyorum 1 tane kestik doğar doğmaz amaBizde kestik çok şükür elhamdülillah 3.nede akika kurbanlarını
Bunu bilmiyordum ben hiç.Akika dedim aslında ama sünnet için anlamışsın canım
Doğduktan 7 gün içinde olan sünnet diye biliyorum (sünnet dini kelime) 7. Gün tras edip saçı tartılıp altın gümüste sadaka veriliyor
Erkek bebeğe 2 kız bebeğe doğdugunda 1 kurban kestirilir. Dinen Yeni doğan çocuk için şükür amacıyla kesilen kurbana, “akîka” adı verilir. Akîka kurbanı kesmek sünnettir. İbn Abbas’tan (r.a.) rivâyet edildiğine göre Resûlullah (s.a.s.) Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin için akîka kurbanı kesmiş.
bizde hemen doğar doğmaz hemen 3. Gün mü ne kestirmiştik Allah kabul etsinBizde kestik çok şükür elhamdülillah 3.nede akika kurbanlarını
Öğrenmiş oldun bak iyiki burnumu soktumBunu bilmiyordum ben hiç.
Göz muayenesi artık erken yapıyorlar,eylül 2.bucuk aylıkken yapılmıştı,daha sonra 1yaşında çağırıyorlar,özellerde tabikiGöz muaynesi 8-9 aylıkken oluyor
Maşallah hadi hayırlısıyla sünnetide atlatırsın inşAllah
Bn 6 aylıktı götürdüm erken gittim Dr 6 ayda gel dediGöz muayenesi artık erken yapıyorlar,eylül 2.bucuk aylıkken yapılmıştı,daha sonra 1yaşında çağırıyorlar,özellerde tabiki
Adet olmadım diye süt koruyor diye korunmamazlık etme 9 ay sonra bitane daha gelir bakKendi doktorumada bu regl dönemini sordum .
Geçte başlayabilirmiş .
Endişe etme ..
dedi..
Şu her ay olan döngü .
Bizimde adaklar ayrı kesildi,kurbanlar ayrı,akika ayrı,baya zorlanmıştık,eylüle gec oldu ama gecen kurbanda kestik mesela anca elimiz rahatlamıstıYa biz oğlana ne kadar kestik hatırlamıyorum 1 tane kestik doğar doğmaz ama
Arada da böyle sadaka için kestiriyor eşim
Kızda kestik
9 ay mı daha erkende olabülürAdet olmadım diye süt koruyor diye korunmamazlık etme 9 ay sonra bitane daha gelir bak
Demekki her doktor hastane değişiyorBn 6 aylıktı götürdüm erken gittim Dr 6 ayda gel dedi
Sonra 1 yaş 2- diye gidiyor
Bende 8 aylıkkendi gittik dövletteGöz muayenesi artık erken yapıyorlar,eylül 2.bucuk aylıkken yapılmıştı,daha sonra 1yaşında çağırıyorlar,özellerde tabiki
Bende öyle gitmiştim paramız yokki özell mözel diyor @Elif_EylulBn 6 aylıktı götürdüm erken gittim Dr 6 ayda gel dedi
Sonra 1 yaş 2- diye gidiyor
9 ay sonra bebe gelir die kız9 ay mı daha erkende olabülür
Bnde yazdım ya
3,5 aylıktı adet olmaya başladım bn sen oldun mu
29 ay emzirdim
İşte akika diye niyet etmedik sanırımBizimde adaklar ayrı kesildi,kurbanlar ayrı,akika ayrı,baya zorlanmıştık,eylüle gec oldu ama gecen kurbanda kestik mesela anca elimiz rahatlamıstı
Rabbim kabul eylesin inşallah
Sen kirli çıkısındır çam ağacın bilem var a
Allah seni napmasin bitto aİşte akika diye niyet etmedik sanırım
Olmadı akikaya niyet edip kestirelim
Özeldi öyle diyince öyle yaptımDemekki her doktor hastane değişiyor
Ya evet maddiyatta önemli tabi elde yoksa napcan, bide bu akika kurbanı sen yiyemiyorsun dimi? Geçen bizim arkadasta doğurmuştu onlar kendi yemiş çok şaşırdımBizimde adaklar ayrı kesildi,kurbanlar ayrı,akika ayrı,baya zorlanmıştık,eylüle gec oldu ama gecen kurbanda kestik mesela anca elimiz rahatlamıstı
Rabbim kabul eylesin inşallah
Ya Bnde bunu çok geç öğrendimAllah seni napmasin bitto a
BEnimde özeldide simdi @bitter_im kızcak aÖzeldi öyle diyince öyle yaptım
Görüyonmu bak onada msaraf cıktı bidaAllah seni napmasin bitto a