Kahvaltı Menülerimiz

OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269

kolay pizzalar;
evde kalan bayat ekmekleri dilimleyin,üzerine sıvı yağ gezdirin,ekmeklerin üzerine dilediğiniz malzemelerden koyup(sivri biber,domates,sosis,sucuk,zeytin....evde ne varsa)15 dk fırında pişirin

patatesli yumurta;
küp küp doğradığınız patatesleri paket yağında kızartın,üzerine 2-3 yumurta kırıp tuzunu ve karabiberini serpin.

çiğ börek;
kıymaya soğanı rendeleyin,tuz ve karabiberini ekleyin.
un,tuz ve suyla hazırlanan hamuru(hazır ekmek hamuruda olabilir)toplar alarak yuvarlak şekilde elimizle açıyoruz,kıymalı içten koyup kapatın,teflon tavada arkalı önlü kızartın(çok leziz)

soslu ekmek dilimleri;
3-4 yumurtayı çırpın,dilimlenmiş ekmekleri yumurtalara arkalı önlü batırıp çok az yağ koyduğumuz tavada kızartın,sıcak olarak servis yapın

ekmek hamurunu tepsiye yayın.büyüklüne göre 3-5 patates(çiğ) rendeleyip hamurun üzerine yayın. kıyma ve soganda koyun . acı seven acı eklesin.
güzel oluyor malzemeyi üzerine bastırın az gömülsün hamurun içine...

not:tepsinin altını yağlamayı sakın unutmayın. kısymanın içine arzunuza göre tuz ekleyin.salça seven salçada koyabilir.

150 gr lor peynirini ezin +1crb kasigi biber salcasi +1 crb kasigi domates salcasi + kimyon + karabiber + 1 crb kasigi zeytin yagi ve biraz ceviz iyice harmanlayin.

kizarmis ekmek uzerine enfes olur , afiyet olsun.

Menemen Böreği

Malzemeler
3 adet yufka, 6 adet domates, 8 adet sivri biber, 3 adet yumurta, 1 çay kaşığı kekik, tuz, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı su, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı galeta tozu

Hazırlanışı
Domatesleri küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri ince kıyın. Tereyağını tavada kızdırın. Biberleri kavurun. Domatesi ekleyin. Yumuşayınca yumurtaları kırıp karıştırın. Kekik ve tuz ekleyin.
Yufkayı tezgaha yayın. Sıvıyağı ve suyu karıştırıp sürün. İkiye katlayıp üzerini de yağlayın. Uzun şeritler kesip, uç kısmına yumurtalı harçtan koyun. Muska şeklinde sarın. Galeta tozuna bulayıp, yağlanmış tepsiye dizip, 180°C ısıtılmış fırında pişirin.

Malzemeler

Dilimlenmiş bayat ekmek
Kaşar peyniri (Beyaz peynir de olabilir)
Dilimlenmiş sucuk
Yapılışı

Bayat ekmekleri dilimleyin. Üzerine dilimlenmiş veya rendelenmiş kaşar peynirini koyun.
Üzerine 2-3 adet dilimlenmiş sucuk koyun ve fırınlayın. Sucukların çok kurumasını istemiyorsanız önce sucukları, üzerine de kaşar peynirini koyarak fırınlayabilirsiniz. Afiyet olsun...

ALıntı.

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.485
Yalnızım evde:aglayan: Aslında kahvaltı yapmam; ama buradakiler iştahımı kabarttı. Ben de kendime ekmek alıp, sucuklu yumurta yapacağım, yanına da çay. Yeter:D

Allah kimseyi aç bırakmasın

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
kahvaltı menum sporcu menusu
3 yumurta akı bır yumurta sarısı
lor peynırı ozel yagsız
yulaf cekılmıs bunlar harmanlayıp yıyorum ustune yesıl cay
yada omlet yapıp yıyorum

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
saglıklı cnm evette cıg yıyınce bana sor :D
bugunku menum yogurt yarım kase keten tohumlu
papatya cayı uyanır uyanmaz sonrasında yesıl caylı lor peynırlı kahvaltı

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
evet cnm yumurtanın akı proteın kaynagı
yaptıgm sporda bana lazım lora karıstırıp yııyorum
bazende pısırıp

başakk

Daimi Üye
Tepki
671
bizde fix hiç değişmem eşim kayısı yumurta ister.oğlum patates kızarıs yumurtalı bende ne bulursam

Es_se

Daimi Üye
Tepki
22.496
benım bugunku menum wasa ozel cavdar ekmegı ıle acvar ve labne peynırı olmazsa olmasım yesıl cay
esım normal cay zeytın ve ucgen peynır altın corek

OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Tepki
49.269
Bugünki menümüzde ekmek kızartması,reçel,yağ

Peynir,yeşil zeytin,çay,yumurta haşlaması vardı:catalbicak:

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
buda bizim kahvalti münümüz aslinda esim sabah öglenden sonra ise gitcektiama sabahta gitmesi gerekti ben ve cocuklarim icin hazirladigim sofram:sila:
34o62cw.jpg

2re5og8.jpg

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
cagirmammi boncugum basim üstünde yeriniz var-hmm

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar