Meleğim'den seçme şiirler

OP
meleğim

meleğim

Daimi Üye
Tepki
457
SANKI SEVDIK SEVILMEDIK
SANKI MUTLU GÜN GÖRMEDIK
YILLAR OLDU GÖRÜSMEDIK
BIR EL OLDUK SENINLE

ANLASAMADIK AYRILDIK
BIRBIRIMIZE DARILDIK
YOLLARIMIZI AYIRDIK
BIR EL OLDUK SENINLE

BIR BÜTÜN OLAMADIK
CIKAR BIR YOL BULAMADIK
SENINLE BIZ YAPAMADIK
BIR EL OLDUK SENINLE

YAZAN : ISMAIL CIVELEK
:aglayan::aglayan:

OP
meleğim

meleğim

Daimi Üye
Tepki
457
BENDE YANDIM BENDE ALDANDIM
ONSUZ YASARIM SANDIM
KÖRDÜGÜMLERLE BAGLANDIM
BIR KADERSIZ ASIGIM

ENGIN DAGLARI ASAMAM
SEVDIGIME ULASAMAM
BILIYORUM KAVUSAMAM
BIR KADERSIZ ASIGIM

GÖZLER NEMLI KAFAM DUMAN
CARESIZ ASKIMA CARE BULAMAM
HER ASIK GIBI BENDE YASAMAM
BIR KADERSIZ ASIGIM

OP
meleğim

meleğim

Daimi Üye
Tepki
457
O GÖZLERIN BANA BANA BAKARDI
YÜREGIMI YAKARDI
BENI COKMU COK SEVEN
BIR SEVDIGIM VARDI

SANKI O" DEGILDI ASKIM
SANKI O" DEGILDI HELALIM
BENIM ILK GÖZ AGRIM BELALIM
BIR SEVDIGIM VARDI

ESI BENZERI OLMAYAN
GÜL YÜZÜ HIC SOLMAYAN
ELIN OLAN BENIM OLMAYAN
BIR SEVGILIM VARDI

:aglayan::aglayan::aglayan:

OP
meleğim

meleğim

Daimi Üye
Tepki
457
Yine ayrılığın sirenleri çalıyor her yanımda, ne yaptıysam olmadı, birşeyler yanlış gitti. Bilmiyorum belki yanlış giden tek şey benim aktığım, akmaya çalıştığım bu yoldu... Senden önce aşkın varlığından bile haberim yoktu. Sonra sen geldin, ilk zamanlar herşey yeni bir başlangıç gibiydi, sıradan bir başlangıç. Gözlerde ışıltılar, parıltılar, dudaklarda tebessümlerin eksik olmadığı anlardı bunlar, sonra giderek bağlandığımı, giderek sensiz olamadığımı farkettim, yavaş yavaş sen olmuş, her şeye sen gözüyle bakar olmuştum... mutluluktan uçuyordum. Seninleyken zaman hiç geçmesin, akşam hiç olmasın, hiç ayrılmayalım, sabah görüşecek olsak bile bugün hiç sona ermesin temennisiyle dolaştığım zamanları yaşıyordum... Yanımda olmadığın zaman, telefonumun her çalışında arayanın sen olması için dua ediyordum, Herşey o kadar mükemmel, herşey o kadar rayında gidiyordu ki, ben mutluluğumun gözlerimden okunmasına öylesine alışmıştım ki, artık içimde taşıdığım bu mutluluğun beni hiç terketmeyeceği hayaliyle yaşar olduğumun farkındaydım.... Ama birşey vardı içten içe birşeyleri öldüren, birşeyleri tüketen, beni bitiren... Yokluğunu kabullenmek zorunda kalmak. Zaman içinde kaybolmak vardı, gözlerinin önünde eriyip gitmek. Beni istediğini söylediğin anlarda ki o tebessümün, o güler yüzün, o benim aşık olduğum değil aşk olduğum sen değildin artık. Ben senin o anlayışsız yanını, ben senin o halden anlamaz, ben senin o yoz, ben senin böylesine düşüncesiz yanını görmeyi başaramamıştım bunca zaman... ???Sen diye hep bir başkasına aşık olmuşum ben??? Şimdi bu aşkın beni bitirmesine mi yoksa bu aşkın bitmesine mi izin vermeliyim bilmiyorum.. İki düşünce arasında git-gel yapmaktan öylesine yoruldum, öylesine bitik bir haldeyim ki, kendimle birlikte, seni de bitiriyordum... Ben sensizliği hiç düşünmemiştim oysa, ben sensizliğin kıyısında oturduğum anlarda bile sensizliği hiç beklemedim ki... Yavaşlayan her ilişki gibi, senin de yine bana geleceğini, ya da benim yine sana geleceğimi düşünmek istiyordum sadece.... Geldim, tüm kadınlık gururumu ayaklar altına alarak geldim sana, tüm yaşanmışlıklar adına bir kez daha geldim sana, bir kez daha eksilttim sendeki kendimi... Oysa yaşanan herşeyin güzelliğinin meğer ne kadar geçiçi meğer ne kadar gereksiz meğer ne kadar önemsiz, meğer sadece yaşamış olmak için yaşandığını anladım, geç de olsa anlattın bana ne kadar değerim olduğunu senin gözünde... Bazen mantık işlemiyor akla, aşka, kalbe. Bazen ne kadar uğraşsan da atamıyorsun beyninden anıları. Oysa bilmediğin birşey var, ben neleri yenmedim ki senden önce... Senin, senden önceki halini merak etmiyorum, benden önceki halini de.. şimdiki halin di beni böylesi hayretler içinde bırakan, meğer ne kadar kör etmiş sevdan beni... Şimdi bir karar vermeliyim biliyorum, ya sen hiç yokmuşsun, hiç olmamışsın, ben seni hiç tanımamış olmalıyım, ya da sen beni hiç tanımamış olmalısın... Sana yenilmeyeceğim... Beni bu acımasız hayat yıkamadı ki sen mi başaracaksın, tek başına, üstelik bu kadar değersiz, bu kadar yanlışken.... Sensizliğin bu sonsuz boşluğunda titriyor bedenim, Durduramıyorum... Ne istersen öyle ?de? bana İster korkak, ister cesaretsiz Ben sen diye hep bir başkasına aşık olmuşum Hep bir başkasını sevmişim... Beni sen değil, o başkası yıkabilir ancak, senin açtığın ne bir yara var bedenimde, ne de bir kesik... Dilimin ucundaki titrek sözcüklerimden başka bana bıraktığın hiçbirşey olamaz... Hayat önüme başka aşklar da çıkarır elbet.... Bir yerlerde okumuştum, ?Hayat karşılaştığın güçlüklerle değil, gemiyi karaya ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir? Şimdi hayatla yüzleşme, kendimi hayata kanıtlama zamanı. Sen yoksun, hiç olmadın, hiç olmayacaksın... Şimdi sen giderken ben geliyorum yüreğime... Bu kaçıncı takvim., yokluğunda eskittiğim. bu kaçıncı duvar ördüğüm gönlüme., artık yoruldum boşa kürek çekmelerden, şimdi sen giderken ben geliyorum yüreğime.....
Mustafa Hebip:aglayan::aglayan::aglayan:

OP
meleğim

meleğim

Daimi Üye
Tepki
457
Ve bir kadın gözlerimin önünde büyüyor yavaş yavaş, içindeki çocuğun izlerini taşısa da halen gülümseyen yüzünde. Bir kadın geçmişin izleriyle yaşamak zorunda kalan, geleceğinse tedirginliği içinde büyüyen. Zaman ise fırtınalı bir denizdi geçmişten gelip geleceğe akıp giden, yürümek varken dalgalara karşı çırpınmak zorunda kaldığımız.Bir kadın büyüyor, her ne kadar kandırmaya çalışsa da herkesi. Bir kadın, yalnız hisseden kendini içinde, gözleri hep pusludur parıldamasının altında. Duygusal filmleri ağlama ayinlerine çeviren bir kadın. Ve zaman o kadının etrafında dönüyor, kapılmamak için çırpınsa da dayanması zordu. O da zamana kapılıp büyüyecekti bir gün. Ama en güzel zamana kapılmış kadın olacaktı.Bir kadın büyüyor, geceleri yalnızlığının altında kıpır kıpır eden yüreğiyle. Bir kadın, güneş gibi parıltılı, ay gibi gizemli. Bir kadın büyüyor severek bazen özleyerek belki acı çekecek ilk defa ağlayacak, gözleri yanacak, yalnız kalacak tekrar başa dönecek ama büyüyecek neden diye soracak, o küçük kız kalmalıydım diye tereddüt yaşayacak, eski fotoğrafları aklına gelecek sakladığı, yatağının altındaki, el yapımı kutusunda ki?
Mustafa Hebip
:aglayan::aglayan:

OP
meleğim

meleğim

Daimi Üye
Tepki
457
aglamayacagım hayat yıkamayacaksın artık beni.. bır damla gözyaşı akıtmayacagım gıdenlerın ardından yaşamayacagım cekmeyecegım kımsenın yasını o gıttı demeyecegım ... aglamayacagım hayat neden bıttı demeyecegım yalan sozlerın ardından gıtmeyecegım kendımı kandırmaktan vazgececegım..gecelerı yastıgım ıslanmayacak artık.. ben yıkılmayacagım haram gecelerde,,gıden artık hep ben olacagım bırkez olsun ardıma dönüp bakmayacagım..ıhanetın bedelını yalnız yasamayacagım..bırdaha aşka ınanmayacagım senın dunyada yasamayacagım hayat...bu son gecem bu son dakıkalar bırdaha yalan askların sahte prensı olmayacagım...gıdıyorum işte şehrinden ardımdan vurma hayat...
Mustafa Hebip

OP
meleğim

meleğim

Daimi Üye
Tepki
457
Paylaş Umut kokan cümlelerimi
Hasretinde tüketip
Suskunluğa bürünüyor yüreğim.
Hüzünlerle sarılmış
Düşlerimi omuzlarımdan kanatlandırıp
Yalnızlığa düşüyor gözbebeklerim..

Bu gece
Duvarlar mı ağlıyor
Yoksa kelimeler mi ?
Bilemiyorum..
Hüzünleri emiyorum
İhanet görmüş dudaklarımla.
Mutlulukları ekiyorum
Yarasına tuz basılmış
Küçük parmaklarımla.

Sen yoksun ya
Boynu bükük bir ceylan gibi
Bağdaş kuruyorum yalnızlıklara.
İsyanımı küllendirip
Gözyaşlarımı veriyorum
Hasret yüklü
Demir parmaklıklara.

Mor tonları giydiriyorum
Umudu soluyan dudaklarıma.
Yüreğimi emanet ediyorum
Suskun fırtınalara.
Ölümü dudaklarından öpmeden
Düşleri ezilmiş bedenimi
Ezansız gömüyorum karanlıklara.
Mustafa Hebip
:dertli::dertli:

OP
meleğim

meleğim

Daimi Üye
Tepki
457
Ya yeniden hayatıma dönersen ?Buyur etmeye gücüm varda hoşçakal demeye yok.. ya yine gelipte gidersen..her akşam cektiğim günün nefesinden kalan izmariti hissediyorum.. kalbim mırıldanıyor kalp damarlarım inliyor..yokluğunla çoğalıp sıkışıyorum.. sana sayfalarca okunmamış mektuplar yazıyorum sevgili..yüzümü döküyorum kelimelere..ya yeniden hayatıma dönersen ?son soluğundaki beni hatırlayacak mısın sevgili.. yoksa beni dostluk kavramına mı sığdıracaksın ? yapma sevgilim..böylesine dönme bize.. Seviyorum Seni..Bazen keskin iniş çıkışlarla karalıyorum hayatımı.. tıpkı bir kayada sendeleyip kafamı vurur gibi..Sadece benim olanı istiyorum ; senimi ver sevgili.. Seni..başkalarında emanet doLaşmandan bıktım.. çizdiğim hiç bir duman senin buharına benzemiyor..yağmurlu buhralara sokulmamı istemiyorsan yardım et bana.. elini ver.. seviyorum seni..ya yeniden hayatıma dönersen ? bir sigara kaç kez söndürülür ?bir sen kaç kez üst üste söndürülür ? parmak uçlarımda yaktım seni.. peşi sıra sigaralar söndürdüler parmaklarımda.. kalbim sızlandı ve uyuttu beni..gecenin üçünde düşüme uğradın.. uyandığımda sesin hala kulağımdaydı..gitmenden korkup uyuyamadım.. ya yeniden hayatıma dönersen dedim kendi kendime.. bir sen daha kaldıramazdı usum..cok yormuştun beni o sende.. sere serpe toprakta bırakmıştım geçmişimizi.. yeniden yağmurlarla filizlenmesine dayanamam.. hakkını helal et sevgilim..mavinin altında bir yağmur daha doğarsa bilki o gün ben mavide kalacağım.. ıslanmamak üzere..ya yeniden hayatıma dönersen ? özlem dolusun biliyorum..sandalınla salına salına toprağında gezinmeye devam et.. belki özlemin teselli bulur.. ama onların arasında yakılanlar gibi bende yokum..ya yeniden hayatıma dönersen ? uyuya kalırsan koynumda..nasıl uyandırırım seni.. gözüm kapalı göz bebeklerini ararken kim bulabilir beni..biliyorum koynumda göğsümdeki yarasın.. ne olur beni satırlarda arama göz peteklerimde arama.. sende ara.. seni bana ver ben sende kalsın sevgili..
Mustafa Hebip

OP
meleğim

meleğim

Daimi Üye
Tepki
457
ÖLÜMÜMDEN SONRA... Bir gün başımı alıp gideceğim buralardan Kalbimde sevdan, gözlerimde gözlerin. Son defa gözyaşı dökecek gözlerim Son defa tutacak ellerim kalemi şiir için Son defa bakacağım anlamadığın bakışlarla Ve çekip gideceğim buralardan... Aynı günün gecesinde duyacaksın gidişimi Ve anlam vermeye çalışacaksın yaptıklarıma... Herşey şerit gibi gelecek gözlerinin önüne. Neden diyeceksin kendine, Neden gitti diyeceksin... Ve ilk kez, evet ilk kez Sitem edeceksin bana! Vedasız ayrılışım üzecek seni. Canım sevdiğim! ! ! Bu ayrılık vaktinde; Sen her son verdiğim güzelliklere bin anlam vereceksin... Bense uzaklarda da olsam, Ruhum erecek göklere... Çünkü sevdiğim Sen, sen değilsin artık! ... Kalbinde sevgimin tohumları oluşacak, Ve gidişim anlam kazanacak! ! ! ?Sevmişti? diyeceksin,ı mustafa ?Çok sevmişti.....
Mustafa hebip:aglayan::aglayan:

cannur

Aktif Üye
Tepki
70
sence evlilerin dahamı kaderci oldugu,yoksa kadere başkaldıranların evlilermi oldugu dogru.:kahve:

OP
meleğim

meleğim

Daimi Üye
Tepki
457
ADIM
Kara günlerin yılmaz bekçisi hudut kartalı.
SOYADIM
Gecenin karanlığında insan avcılığı yapan kelleci.

Yatağım pusu.
Yastığım taş.
Geceler yarim olmuş.?
Yıldızlar arkadaş.
Gökyüzü yorganım.
Fenerim deliksiz ay.
Militanım bir hat telboyu iz tarlası.
Doğu-6 Batı-11 Dostum elbombası.
Eşim=G3 piyade tüfeği.
Düşmanım uykudur,Mermi sesi şarkım.
Hayvanat sesi terkim Mertlik adımdır benim.

Yürürüm sabaha kadar bitmez yokuşum.
Sınır ötesinde öter baykuşum.

Selam olsun Yurdumun dağlarından.
Selam olsun Gurbetin bağlarından.
Hasretlik çekenlere.....?
Bir avuç kara toprak için canını ortaya koyanlara.
Tüm MEHMETCİK bekleyenlere Selam olsun.

Kasırga öfkem, Yağmur gözyaşım.
Geçtiğim yollardan elbet geçe bilirsiniz.
Ama yaşadıklarımı asla yaşayamazsınız.
Yurdumun dağlarında biz varız birgün gelecek.
APOLOS dağlarının buzları eriyecek.
Peri nehrinin suları pırıl pırıl akacak
Munzur dağlarının ortasından doğan güneş.
benim şafak güneşim olacaktır.
Biz türk ordusunun ONURLU ve ŞEREFLİ TÜRK Askerleri....?
Bizim için ölüm çiçekli bir yoldur nereden gelirse gelsin..
Göklerden inmiş ŞEHİT kanlarıyla yıkanmış
AL BAYRAĞA bedenim sarılacaksa..?
Bir kurşun beynime vurulacaksa..?
Ebediyete kadar EZAN sesleri başucumda okunacaksa..
Hoş geldin Sefa geldin ÖLÜM diyen İŞTE BENİM ADIM ASKER

Saygılarımla
:eek::eek::eek:

OP
meleğim

meleğim

Daimi Üye
Tepki
457
geceler aleni yalnızlığımın mor suretidir
biten bir umudun sürüklendiği sığınakta
belki de buz ve ateşe yolculuktur