güzelim ben takmadım..sorun oğlumda...yaş olayını ve kız mevzusunu kafasına taktı ve öyle gidiyor...yoksa oğlum bu sorunlara takmasa (kız olayları felan) inanın benimde umrumda olmaz..ama oğlumun kız meselesi yüzünden kendini yıpratması bir anne olarak beni mahvediyor..
ankaradayken bu durumlar yoktu..ne zaman istanbula gitti böyle oldu..istanbulda iken birkeç kez işyerine gittim..iş arkadaşları "evlendirin,kız arkadaşı yok" gibi şeyler diyordu..ben bu olayı onlara bağladım..ama oğlum ısrarla reddediyor.bu durumun arkadaşları ile ilgisinin olmadığını,tamamen kendi isteği olduğunu belirtiyor..20 sinden beri kız arkadaşının olmasını istediğini ama daha önceleri halinden memnun olduğunu,o nedenle bu isteğini dile getirmediğini,ancak şimdilerde bu bastırılmış duygularının artık iyice açığa çıktığını söyledi..of Allah'ım of demekten başka çarem kalmıyor..
son umudum şu psikiyatr olmuştu..o da çok pahalı bir fiyat söyledi ve çok uzun zaman dilimi verdi..1+ yıl ne demek yaa..hele de şu halde..
ayrıca büyüye inanan kaldı mı diyorsunda..büyü grçekten var..yapması ve yaptırması..şirk kadar günahtır..ama cidden vardır...ve tesirli olanları da var..yani başka deyişle amaca ulaşanları..ama dediğim gibi çok büyük bir günah...
dedimya oğlum nasıl olursa olsun..yanında kızla yada yalnız başına..mutluluğuna kavuşsun..artık tahammülüm kalmadı..
allah kimseyi bir başkasına muhtaç eylemesin..hele de dini,kitabı para olanlarına..onlardan gelecek yardım allahtan gelsin..
canım evlatlarım,kardeşlerim,ablalarım..sizlere canı yanmış ve yanmakta olan bir anne olarak diyorum ki:
1 - oğlunuzu küçük yaştan beri sanatla içiçe büyütün..her enstrümanı çalsın..her dansı yapsın..tiyatro yapsın.. tiyatro,opera,konserler,dans geceleri vazgeçilmezi olsun..
2 - okullarda kulüplere katılması için baskıcı ve iknacı olun.
3 - üniversiteyi yanınızda değilde, ankara,istanbul,izmir gibi büyük şehirlerde okuyacaksa kesinlikle yurtta kalması konusunda diretin..çünkü yeni arkadaşlar sosyalleşmenin alt basamağısır.
4 - ne olursa olsun..bardan,pavyondan,içkiden uzak tutun..tamam oraların sosyalitesi çok fazladır..ama sosyalleşecek diye evladınız kötü alışkanlıklara yakalanabilir...
5 - okulu bitirdi ama evde yatıyor çalışmıyor..evde oturmasına müsade etmeyin..koyun cebine 3-5 kuruş..hadi oğlum gez dolaş..hem evde oturup göbek büyütmez..hem de çevresini tanır..tabi bu dediğimin sosyallikle alakası yok,ancak şişman bir erkeğin kızlar yüzüne bile bakmıyor..
6 - çevrenizde arkadaşlarınızın çocukları varsa oğlunuzu onlarla tanıştırmaya gayret edin.
7 - 30 yaş sınırınız olsun..çünkü 30 dan sonra kızlar erkeklere sanki abisi,babası gözüyle bakıyorlar..istiyorsanız 18 yaşında gösterin..ne yazıkki kızlar nüfus cüzdanındaki yaşı esas alıyorlar(aslında bir açıdan da haklılar..babası,atası yaşında adamla çıkıyor diyen geri kafalılar bile çıkıyor..eee ne de olsa burası Türkiye)
8 - onunla her an iletişim içinde bulunun..bir sorunu olduğunda hemen çözüm üretin..yani benim gibi oğlunuzla aranızda iletişim kopukluğu olmasın..yoksa bedeli çok ağır olabilir.. benim gibi büyücüden umar bekler hale gelebilirsiniz.
9 - oğlunuzu dövüş ve sporlarından uzak tutun..çünkü dövüşkenlik sosyalliğe değil yabaniliğe götürür..
10 - zorla da olsa,döve döve de olsa,söve söve de olsa oğlunuza kitap okma alışkanlığı edindirin..çünkü kitap okuyan kişilerin ufku daha geniş olur..bu da sosyallikte bir etkidir..
11 - asla çok yemesi konusunda ısrarcı olmayın.."ayy oğlum ne yedinki..kuş kadar yedin" sözlerini tozlu raflara kaldırın..hatta öyleki çok yiyince oğlunuzu uyarın..tabi yumuşak ve tatlı bir dille..çünkü kilo alması kolay vermesi çok zor bir durumdur..ve kilolu erkek hatta kilolu kız baştan hayata 1-0 mağlup başlar..