Sıla'nın Mutfağından Sofralarınıza

OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
resim



resim



Yufkalı sebze böreği
malzemelerim
1.5 adet kabak
2.2 adet havuç
3.2 adet çarliston biber
4.500 gr yoğurt
5.2 adet yumurta
6.yarım subardağından biraz fazla sıvıyağ
7.tuz pul biber 4adet yufka
yapılışına gelince
yufkaları açalıım önce dörde sonra sekizebölelim daha sonra ayrıı bir kapta sebzelerimizi rendeleyelim çarli biberlerimizide küçük küçük doğrayalım içine tuz ve pul biberimizi ekleyelim yoğurtlu harcımızıda bir kaba hazırlıyalım yoğurdu yumurtaları ve yağı döküp çırpalım ve sırasıyla yufkaların üzerine yoğurtlu harcımızdan fırça yardımıyla sürelim sonra sebzelerimizden üzerine koyalım ve saralım uzunlamasına tepsiye dizelim hepsi bittikten sonra kalan yoğurtlu harcımızıda yufkaların üzerine sürelim fırında 30 dakika 180 derecede pişirelim
afiyet olsun hanıımlar

 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon

resim



resim


Nişastalı kurabiyem
malzemeler
1.1paket margarin
2.1su bardağı nişasta
3.1paket pudra şekeri
4.alabildiği kadar un
5.yaprak yeşil fıstık isterseniz fındıkta olur ve kakao
6.kabartma tozu vanilya


yapılışına gelince
oda sıcaklığında yumuşuyan margarini yoğurma kabımıza alalım sırasıyla margarini nişastayı yumurtaların sarısını içine beyazını ayııralıım pudra şekerinide ekleyip yoğurmaya başlayalım iyice harmanlandıktan sonra içine unumuzdan eklemeye başlayalım kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim ve sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayalım yumurta beyazına üstünü batırıp yeşil fıstığa bulayalım ve sırayla bir fıstıklı bir kakaolu yapalım kakao için kurabiye kalıbınızı yumurtanın beyazına batırıp kakaoya bulayalıım kurbiyenin üzerine batıralım tepsiye dizelim 20 dakika 170 dercede pişirelim afiyet olsun canımcımlarım

 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
resim



resim



resim



Yufkalı elmalı tarçınlı tatlısı için malzemelerim
4 adet yufka
5 6 adet elma
1subardağı şeker
2tatlı kaşığı tarçın
kızartmak için sıvıyağ
üzeri için pudra şekeri


yufkaları dört parmak kalınlığında şeritler halinde keselim
elmaları kabuklarını soyup rendeleyelim şekeri ve tarçını ekleyip ocakta pişirelim şerit halindeki yukların üstüne bir kaşık koyalım ve muska halinde saralıım hepsi bittikten sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartalım ve tabağa aldıktan sonra üzerlerine pudra şekerini serpelim pratik misafir geldiğinde çabucak yapılabicek bir tarif
afiyet olsun canımcımlarımmmmm:huhuu::huhuu::huhuu::huhuu:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
attachment.php

Bu olurmu valla sarı lacivert yapmamışlar bulamadım bir türlü :huhuu:
-------------
Son eklediğin tatlılarda müthiş tam benlikmiş valla özellikle laz böreğini çok merak ediyorum eminim çok güzeldir ellerine sağlık...


Olur bitanem olur çok güzel bir önlük bitanem yordum seni kusuruma bakma canısı olurmu
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Lz böreği çok güzel bir tarif Nkcım denemeni tavsiye ederim bitanem burda bu tarifi hem şerbetli hemde üzerine pudra şekerli yapıyorlar ikiside çok güzel oluyo ama benim canavarlar şerbetlisini sevdikleri için ben şerbetli yapıyorum
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
LAZ BOREGINDE HAMUR HAZIR OLUNCA SON AŞAMADA BAKLAWA GIBI TEK TEK ACIP YUWARLAKCA MI SERIYON HER KATA MI MUHALLEBI SERIYON:cikolata::cikolata:

Canım laz böreğini yaparken ben hazır milföy kullanmıyorum hazır milföyler tuzlu oluyor haliylen şerbetide ekleyince tatlı tuzlu oluyor ve bu tarif iki kat halinde yapılıyor yani ilk katını döşedikden sonra kremasını veriyorsun daha sonra hazırladığın ve açtığın tepsinin boyutundaki milföyü üzerini kapatıyorsun ve fırına vermeden önce bıçakla dilimliyorsun canım Afiyet olsun
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Bende senin canavarlar gibi şerbetliyi tercih edicem sanırım daha cazip geldi :cikolata:

şerbetliyi yap ozaman bitanem afiyet olsun sen burda olsaydın ben seni hiç yorulmana izin verirmiydim kendi elcazlarımla yapar yedirirdim sana bitanem

Yorulmadım şekerparem sarı-lacivert bulamayınca üzüldüm sadece :acep:


Üzülme canımcım bu yaptığın önlük çok güzel olmuş ismimi sarı lacivert yapmışsın daha güzel olmuş napim aşırı fanatik olunca böyle oluyor birde benim burdaki halimi düşün Trabzon'da müttefik tek FENERLİ:1::1::cokkomik::cokkomik::cokkomik::cokkomik:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
p0329240810.jpg


p0336240810.jpg


Kar Lokumu

MALZEMELER
*1 lt. süt
*125 gr. margarin
*9 kaşık un
*9 kaşık şeker
*2 paket vanilya
*damla sakızı
*üzeri için hindistan cevizi
YAPILIŞI
Muhallebi kıvamına gelene kadar bütün malzemeleri pişiriyoruz ve bardaklara döküyoruz.bir gece buzdolabında bekletiyor(3-4 saatte yetiyor aslında)üzerine su damlatıp bardaktan çıkarıyoruz.ıslatılmış bıçakla yuvarlak yuvarlak dilimliyor ve hindistan cevizine buluyoruz.üzerine ister ceviz ister çikolata
isterseniz fıstıklı o sizin zevkinize mutfağınıza kalmış. Ben cevizli ve fıstıklı yaptım bu tariften 6 bardak çıkıyor ve her bardaktan en az 7 dilim elde edebiliyorsunuz.
Afiyet olsun Hanımlar
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
p0237050810.jpg


p0239050810.jpg

p0244060810.jpg


Çikolata Soslu yaş pastam

  • 5 Yumurta.
  • 5yumurta
  • 5 kaşık şeker.
  • 5kaşık un.
  • 2 yemek kaşığı kakao.
  • 1 Paket vanilya
  • 1 Paket kabartma tozu.
ÜZERİ İÇİN:
  • 400gr bitter cikolata.(isterseniz hazır çikolata sos)
  • 1 Çay bardağı süt.
  • 1 Çay bardagi hindistan cevizi.
  • 1 Tatli kaşığı çekilmis ceviz.
  • kremanın içine dilediğiniz malzemeden koyun ister ceviz ister muz ister portakal parçaları ben fıstık muz kullandım
HAZIRLANIŞI:

Yumurta ve sekeri yogurma kabına alpköpürene kadar iyice cırpn. unu ekleyin ve tahta kaşıkla unu iyice harca yedirin vanilya sekeri ve kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştırmaya devam edin kakaoyuda ekleyip çırpmaya devam edelim daha sonra kekimizi yağladığımız kalıba dökelim 170 derecede pişirelim
Tencerede krema için 2buçuk bardak sütün içine 2kaşık un iki kaşık nişasta 1bardak şekeri ekleyip kaynayana kadar pişirelim
çikolata sosomuzuda tarifine göre pişirelim
soğumuş olan pasta kekimizi ikiye ayıralım kremamızı birinci katına sürelim ve üzerine muzumuzu fıstığımızı varsa portakal kabuklarından koyalım ve diğer kekimizle üzerini kapatalım üzerine çikolata sosumuzu dökelim ve hindistan ceviziyle süsleyelim
Afiyet olsun.hanımlar:huhuu:
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.133
Tepki
83.565
Puan
113
Konum
İstanbul
Ayyy pastada çok güzel olmuş :eek:


Üzülme canımcım bu yaptığın önlük çok güzel olmuş ismimi sarı lacivert yapmışsın daha güzel olmuş napim aşırı fanatik olunca böyle oluyor birde benim burdaki halimi düşün Trabzon'da müttefik tek FENERLİ:1::1::cokkomik::cokkomik::cokkomik::cokkomik:
Doğru valla işin zor :hihi:

Bende koyu bir Galatasaraylı olaraktan Fenerli önlük bulmaya çalıştım takdire şayan bir durum yani :cokkomik:
 

lacey

Üye
Katılım
6 Mart 2011
Mesajlar
15
Tepki
25
Puan
13
Konum
ankara
p0344020910.jpg


Ballı Fındıklı Kurabiyem için malzemeler:1 su bardağı tereyağı
Yarım su bardağı süzme bal
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta (çırpılmış)
4 su bardağı un
Yarım şeker kaşığı kabartma tozu
Bir çimdik tuz
1 çay kaşığı tarçın
2 bardak kıyılmış fındık
Yapılışına gelince:

Yağı eritin. şekeri ilave ederek iyice karıştırın. Yumurta ve diğer kuru malzemeyi de katarak Yumuşak bir hamur elede edene kadar yoğurun cevizden büyük parçalar alıp yuvarlak bir şekilde açın açtığınız hamurun bir ucuna fındıklı ballı harçtan koyup sarın ve daha sonra bıçak yardımıyla kesin fırın tepsisine yerleştirin 170 derece de 15-ila 20 dakika pişirin.
Afiyet olsun canımcımlarım

merhaba sıla hanım. siteye bugün üye oldum. kurabiye tarifiniz çok hoşuma gitti. ilk fırsatta deneyeceğim. ellerinize sağlık:nk:
 

ECEMM

Aktif Üye
Katılım
25 Şubat 2011
Mesajlar
154
Tepki
46
Puan
28
Konum
bolu
Canım laz böreğini yaparken ben hazır milföy kullanmıyorum hazır milföyler tuzlu oluyor haliylen şerbetide ekleyince tatlı tuzlu oluyor ve bu tarif iki kat halinde yapılıyor yani ilk katını döşedikden sonra kremasını veriyorsun daha sonra hazırladığın ve açtığın tepsinin boyutundaki milföyü üzerini kapatıyorsun ve fırına vermeden önce bıçakla dilimliyorsun canım Afiyet olsun
hanı 8 tane hamur oldu ya 4 yufka -muhallabı-4 yufka mı sercezzzzzz:deli::deli:
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
resim



resim


Nişastalı kurabiyem
malzemeler
1.1paket margarin
2.1su bardağı nişasta
3.1paket pudra şekeri
4.alabildiği kadar un
5.yaprak yeşil fıstık isterseniz fındıkta olur ve kakao
6.kabartma tozu vanilya


yapılışına gelince
oda sıcaklığında yumuşuyan margarini yoğurma kabımıza alalım sırasıyla margarini nişastayı yumurtaların sarısını içine beyazını ayııralıım pudra şekerinide ekleyip yoğurmaya başlayalım iyice harmanlandıktan sonra içine unumuzdan eklemeye başlayalım kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim ve sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlayalım yumurta beyazına üstünü batırıp yeşil fıstığa bulayalım ve sırayla bir fıstıklı bir kakaolu yapalım kakao için kurabiye kalıbınızı yumurtanın beyazına batırıp kakaoya bulayalıım kurbiyenin üzerine batıralım tepsiye dizelim 20 dakika 170 dercede pişirelim afiyet olsun canımcımlarım



resim



resim



resim



Yufkalı elmalı tarçınlı tatlısı için malzemelerim
4 adet yufka
5 6 adet elma
1subardağı şeker
2tatlı kaşığı tarçın
kızartmak için sıvıyağ
üzeri için pudra şekeri


yufkaları dört parmak kalınlığında şeritler halinde keselim
elmaları kabuklarını soyup rendeleyelim şekeri ve tarçını ekleyip ocakta pişirelim şerit halindeki yukların üstüne bir kaşık koyalım ve muska halinde saralıım hepsi bittikten sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartalım ve tabağa aldıktan sonra üzerlerine pudra şekerini serpelim pratik misafir geldiğinde çabucak yapılabicek bir tarif
afiyet olsun canımcımlarımmmmm:huhuu::huhuu::huhuu::huhuu:


ben bu iki tarifin resimlerini göremdim
meraktan ölecem:hihi::hihi:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst