Sıla'nın Mutfağından Sofralarınıza

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
.nazar:
silamin mutfagi hayirli ugurlu olsun canim
bu ellerden lezzet fiskiriyo
bu mutfakta bereket fiskiriyo masaallah
yine harikalar döktürmüssün
yeni yeni gördügüm tariflerinde var
balli findikli kurabiyede gözüm kaldi denicem insaallah
senin tariflerinden eminim cünkü denemisligimde var malum
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Teşekkür ederim İncim Ballı kurabiyeyi denemeni bende tavsiye ederim çok lezzetli oluyor özellikle çocuklar çok beğeniyor bitanem:panter:
 

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
164125d5-asci-ayla.jpg
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Közlenmiş domates çorbam

6541.jpg


6566.jpg


Yaza girmeye hazırlandığımız şugünlerde yaz mevsiminin vazgeçilmezi Domates çorbası ama bu çorba bildiklerimizin aksine fırında közlenerek yapılıyor ve tadı enfes oluyor sizlerde domates çorbasını sevenlerdenim diyorsanız buyrun çorbamızın tarifine
Çorbamız için malzemeler.
Malzemeler:

1)14 adet orta boy domates, yıkanmış, ikiye veya dörde bölünmüş
2)1 soğan
3)1 baş sarımsak
4)1 litre kaynamış su
5)Tuz
6)Karabiber
7)Rendelenmiş kaşar peyniri ve maydanoz
Hazırlanması:

1)Domatesleri, soğanı ve sarımsağı 160C ısıdaki fırına koyup 45 dakika közleyin. Hepsi iyice yumuşayınca fırından alın.
2)Soğan ve sarımsakları soyun. Soğanları doğrayın. Az zeytinyağı eklenmiş tencerede sarımsaklarla beraber 2-3 dakika çevirin.
3)Domatesleri ve kaynamış suyun yarısını tencereye ekleyip blendır ile püre haline getirin. Bir taşım kaynatıp suyun kalan yarısını ekleyin.
4)Tuzunu ve karabiberini ekleyin. İsteğinize göre Kaşar peynirinizi rendeleyip çorbamızın üzerine maydanozla birlikte serpiştiriyoruz Afiyet olsun:sila:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Susamlı tuzlu kurabiyem

6681.jpg


6701.jpg


6722.jpg



1 paket yumuşak margarin...


1 çay bardağı sıvı yağ...


1/2 çay bardağı sirke...


1/2 çay bardağı toz şeker...


1 tatlı kaşığı tuz..


1 yumurta sarısı (beyazını üzerinde kulanacağız) aman atmayın ziyan olmasın...


1 kabartma tozu...


Aldığı kadar un...


Üzeri için 1 su bardağı susam...


Margarini ve diğer malzemeleri iyice karıştırıp, un ve kabartma tozunu eleyip yoğurun.


İstediğiniz gibi şekillendirin ben simit şeklinde yuvarlamayı tercih ettim daha sonra yumurta beyazına susama batırıp 180 derece ısıtılmış fırına verin pembeleşinceye kadar pişirin Afiyet olsun hanımlar:huhuu::huhuu:


Çok fazla kızarmadan fırından çıkarın...
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.133
Tepki
83.565
Puan
113
Konum
İstanbul
Ay çok güzel gözüküyor elcağızlarına sağlık bende yapmışım aynısından ama tarifi kaybettim ekleyemiyorum seninkide harika olmuş not alıcam canımcım sağol :nk:
 

hazalım

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
795
Tepki
978
Puan
93
Konum
GURBET
ellerine sağlık sılacım.
bnede yapıyorum canım 1 çay bardağı sirke tadını belli etmiyormu? ben yarım fincan katıyorum. bazen şekil olarak şu bimde satılan kurabiye şeklindende eriyorum düz çubuk gibi:)
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Birbirinden güzel yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar
İncim nedemek bitanem herzaman beklerim seni ve tatlışlarını ağırlamak bana mutluluk verir engüzel tariflerimi sizler için yaparım canımcım
Hazalım yarım bardak yazıcaktım eksik yazmışım canım uyarın için teşekkürler
 

Kardelen27

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.159
Tepki
3.758
Puan
113
Konum
istanbul
Ellerine sağlık sılacım harika görünüyor bizde yapıyoruz bu kurabiyeden ama
sirke yerine bir çay kaşığı mahlep koyuyoruz bu gün askerime yapmayı düşünüyorum
sirkeyi deniyecem inşallah paylaşım için teşekkürler
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst