Sıla'nın Mutfağından Sofralarınıza

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
eline sağlık sıla tariflerin hepsi çok güzel
görüntülerde süperdir eminim
malesef resimleri görme sorunum var benim ,yani sadece seninkiler değil eklenme yönteminden olsa gerek bazılarını görebiliyorum
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Dün 2tane palamut balığı almışdım ve evdekiler kızartmasını sevmedikleri için bende buğulama yaptım ve resimledim sizlerle paylaşmak için:huhuu:
PALAMUT BUHULAMA
fqcy4.jpg

fqcz2.jpg


fqczz.jpg

Palamut buhulama için malzemelerim
1.2adet büyü palamut balığı
2.3baş soğan
3.5adet patates
4.2 adet domates
5.maydanoz limon tuz
6.2adet çarliston biber
Palamutlarımızı temizleyip kanının akması için bir süre suda bekletiyoruz buhulamamızı yapıcağımız tepsimizi alıyoruz doğradığımız ve tuzladığımız soğanları alta patateslerimizi soğanlarımızın üzerine koyuyoruz çarli biberlerinide ekliyoruz süzdüğümüz balıklarımızı tuzlayıp tepsimize bir güzel döşüyoruz üzerine dometes dilimleri ve kabuğunu soyduğumuz limonları diziyoruz maydanozlarımızı da doğrayıp malzemelerin üzerine serpiştiriyoruz ben yağ kullanmıyorum palamut oldukca yağlı bir balık gibi geliyor bana ama siz isterseniz 2kaşık sıvıyağ gezdirebilirsiniz 3çay bardağı suyumuzu da ekleyip kısık ateşde patateslerimiz pişeseye kadar pişiriyoruz Afiyet olsun:huhuu::huhuu:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Veee azönce yaptığım dumanı üstünde un helvam:cikolata::cikolata:
fqcqm.jpg


Un helvası için malzemelerim
Aslında ben un helvamı yaparken unu hep göz kararı yapıyorum malzemelerimiz un 200grmargarin 50 gr tereyağ bir kase şeker 1su bardağı dövülmüş fındık
Margarini ve tereyağını tenceremizde eritiyoruz kızan yağımızın içine iki türk kahvesi fincanı unu ekliyoruz ve bu unumuz kahve rengi olasaya kadar sürekli karıştırıyoruz bunun nedeni hem helvamız topak topak olmuyor hemde kavurma işlemimiz daha kısa sürüyor unumuz kahverengi oldukdan sonra azar azar un eklemeye devam ediyoruz helvamızın hamuru neçok unlu olucak nede çok yağını kusar gibi olucak orta ayarda yani daha sonra fındığımızı da ekleyip bir süre daha kavuruyoruz ocağın altını kapatıp önceden hazırladığımız birkase şeker ve üzerini örticek kadar suda erittiğimiz şerbetimizi helvamızın üzerine döküp şekeri ve unu birbirine yediriyoruz helvamız hazır Afiyey olsun:huhuu::huhuu:
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.861
Tepki
6.627
Puan
113
Konum
-
helva tabagını bana göndersene lezzetli görünüyo.un helvasına irmik helvasına bayılırım..
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.141
Tepki
9.342
Puan
113
Konum
izmir
ellerine emeğine sağlık ne kadar güzel tariflerdi bayıldım ve topikte kayboldum resmen:huhuu:çok katlı pasta çok pratik ve tam benim kızların seveceği bir tarif ,defterime ekliyorum ...un helvasındanda uzanıp alasım geldi:deli::deli:ama çok kötüsünüz nk,sen ve incim ..sayenizde yemek bölümünden çıkıp başka bölümlere gidemiyorum ben ya:miyagi::miyagi:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Beğenmenize sevindim kızlar:huhuu:
Ferahcım çok katlı pastanın lezzetide görüntüsüde çok güzel oluyor denemeni tavsiye ederim bitanem:huhuu::huhuu::huhuu:ayrıca kendi hakkınıda yeme canm senin yaptığın tariflerde çok güzel oluyorlar:cikolata:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Tabii alabilirsin Denizkızı Afiyet olsun şekerim:huhuu::huhuu:
Balığa alerjinin olmasına üzüldüm:uzgun:
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.396
Puan
113
Ehhh!!İnsan Karadenizli olunca menüde balık olmadan olmuyor görüldüğü üzere..
Yalnız ben helvaya bayıldım:bayil:
Bende istiyom yapacağım banane:hihh:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
:sinirli::sinirli::sinirli:Ben Karadenizli değilim bikerem:hihh:Karadeniz de yaşıyorum :hihh:

Yap Şahım yap sıcak sıcak ye afiyet olsun:cikolata:
 

felisity

Daimi Üye
Katılım
17 Şubat 2011
Mesajlar
1.551
Tepki
1.778
Puan
113
Konum
ADANA
ağzımın suları akıyo durduramıyorum her yer ıslandı ayy iğrençleştim birden

ellerine sağlık sılam valla hepsi süper görünüyor eminim lezzetleride süperdir. bayıldım bittim. acıktımmı ne
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Hiçte bilem :hihh:ben burda yaşayabilirim ama Karadenizli değilim taaaaammmı:hihh:evet Karadeniz de yaşayınca balık oldukca ucuz oluyor zaten sadece balık ucuz diğer herşey çok pahalı burda Şahım birde burda Hamsiye balık demezler
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
ağzımın suları akıyo durduramıyorum her yer ıslandı ayy iğrençleştim birden

ellerine sağlık sılam valla hepsi süper görünüyor eminim lezzetleride süperdir. bayıldım bittim. acıktımmı ne

Teşekkür ederim canım şimdi hamiş hamiş seninde canını çektirdim yaaaa:ne::ne:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst