Sıla'nın Mutfağından Sofralarınıza

OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Teşekkür ederim canım :huhuu:
Benim oğlumun en sevdiği kurabiyedir bu ama pudra şekerli sevmez bende bi şekerli bi şekersiz servis ederim hep görüntüsü çok güzle oluyor krovasan gibi değilmi :huhuu:
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
65.427
Tepki
56.198
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Şeritli Elma kurabiyem

kzmn7.jpg


kzmnw.jpg


kzmpc.jpg



kzlsj.jpg


kzltn.jpg


Kurabiyemiz için malzemeler:
1Paket odasıcaklığında margarin
1subardağı pudra şekeri
1çaybardağı süt veya yoğurt (ben yoğurt kullandım)
aldığı kadar un ve kabartma tozu
İç malzemesi için:
6 Adet elma 1su bardağı toz şeker
isteğiniz kadar tarçın ince kıyılmış ceviz veya fındık :ben Ceviz kullandım
Üzeri için pudra şekeri

Önce elmalarımızı rendeleyip şekeride ekledikden sonra ocakda iyice pişirip içine tarçınımızı ve cevizlerimizi ekleyip karıştırdıkdan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra Kabımızın içine Yağımızı pudra şekerimizi ve yoğurdumuzu alıp margarin eriyeseye kadar yoğuruyoruz daha sonra unumuzu ve kabartma tozumuzuda ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz ceviz den biraz büyük parça koparıp merdanemizle yuvarlak şekilde açıyoruz hamurun alta gelen kısmını resimdeki gibi kesiyoruz kesilmeyen yere elmalı harcımızı koyup ay çöreği gibi sarıp tepsimize yerleştiriyoruz 170 derece de 30 dakika pişirip ister pudra şekerli ister pudra şekersiz servis ediyoruz Afiyet olsun :huhuu:

kuruhasan yapmışsın sılam ellerine sağlık :D ilk fırsatta deniycem inşollahhh :eek: yedim 1 dene helal et :kptmya: ümügümde kalmasın gız :gul: +Rep :D
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.133
Tepki
83.565
Puan
113
Konum
İstanbul
Şeritli Elma kurabiyem

kzmn7.jpg


kzmnw.jpg


kzmpc.jpg



kzlsj.jpg


kzltn.jpg


Kurabiyemiz için malzemeler:
1Paket odasıcaklığında margarin
1subardağı pudra şekeri
1çaybardağı süt veya yoğurt (ben yoğurt kullandım)
aldığı kadar un ve kabartma tozu
İç malzemesi için:
6 Adet elma 1su bardağı toz şeker
isteğiniz kadar tarçın ince kıyılmış ceviz veya fındık :ben Ceviz kullandım
Üzeri için pudra şekeri

Önce elmalarımızı rendeleyip şekeride ekledikden sonra ocakda iyice pişirip içine tarçınımızı ve cevizlerimizi ekleyip karıştırdıkdan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra Kabımızın içine Yağımızı pudra şekerimizi ve yoğurdumuzu alıp margarin eriyeseye kadar yoğuruyoruz daha sonra unumuzu ve kabartma tozumuzuda ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz ceviz den biraz büyük parça koparıp merdanemizle yuvarlak şekilde açıyoruz hamurun alta gelen kısmını resimdeki gibi kesiyoruz kesilmeyen yere elmalı harcımızı koyup ay çöreği gibi sarıp tepsimize yerleştiriyoruz 170 derece de 30 dakika pişirip ister pudra şekerli ister pudra şekersiz servis ediyoruz Afiyet olsun :huhuu:

Ellerine sağlık mutfak perim not aldım tarifini denerim inşallah içerik itibari ile bana çok hitap eden bir kurabiye

Bende bu şeklin tuzlu kurabiyesini yapmıştım bugün onu ekleyeyim tatlı versiyonu içinde seninkinin linkini koyayım :D
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.133
Tepki
83.565
Puan
113
Konum
İstanbul
Evet kızlar yeni bir tarifmle daha geldim sizlere bu tarifimin adını kurabiyenin şekli itibariyle arkadaşlarım koydu kaynana dudağı kurabiyesi

hr1z8.jpg


hr21g.jpg


Kuarabiyemiz için malzemeler
1paket margarin
1yumurta
1subardağı pudra şekeri
2su bardağı nişasta
alabildiği kadar un
1çay kaşığı mahlep kabartma tozu vanilya renkli pasta şekerlemesi

Yapılışına gelince oda sıcaklığındaki margarini yumurtanın sarısını ve pudra şekerini eriyene kadar elimizle yoğuruyoruz daha sonra nişastamızı unumuzu mahlepimizi kabartma tozu ve vanilyamızıda ekleyip yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ettikden sonra elimize ceviz büyüklüğünde hamuru alıp avcumuzla bastırdıkdan sınra elimizin düz yeriyle yuvarlağın ortasını bastırıp şeklimizi oluşturuyoruz tepsiye dizdikden sonra 170 derecede 25 dakika pişiriyoruz bir kapda bir çaybardağı pudra şekerine 1şeker kaşığı limon suyu ve 2yemek kaşığı suyunu ekleyip karıştırıyoruz pişen kurabiyelerimizi önce bu karışıma daha sonra renkli pasta şekerine bulayıp tabağımıza diziyoruz afiyet olsun

Az önce resim çıkmamıştı şimdi gördüm çok güzelmiş sılam bayıldım olsada yeseydim 3-5 tane :cikolata: ellerine sağlık :foto:
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.141
Tepki
9.342
Puan
113
Konum
izmir
eline sağlık sılacım,elmalı kurabiyeyi çok seviyorum kaynana dudağı da ilgimi çekti yapayım birgün ,ağızda dağılan bir kurabiye olmuştur eminim:ask:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
;Evet canım ağızda dağılan bir kurabiye :huhuu:beğenceğinden eminim :ask:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Kızımın doğum gününde yaptığımve kesilmesine ramak kala resimlediğim pastamız:huhuu:
Pastanın fikrini veren Nkcığıma resmi düzenleyen İncitaneme teşekkür ediyorum öncelikle:eek:

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/559102_577172248974294_765581445_n.jpg

KIZIMIN DOGUM GÜNÜ PASTASI

Pastam için malzemeler:
Pandispanya için 6yumurta
6 kaşık şeker
6 kaşık un
1paket kabartma tozu ve vanilya


Kremamız için malzemeler:
Yarım litre süt,
2adet yumurta,
10 kaşık şeker,
2kaşık nişasta
2kaşık un,
100 gr margarin
muz,
çikolata sos,
1paket kakaolu krem şanti
1paket sade kremşanti

Yapılışı:6yumurtayı 6kaşık şekerimizi kabımızda iyice köpürene kadar çırpıyoruz yaklaşık 10 dakika kadar daha sonra unumuzu kabartama tozumuzu ve vanilyamızı ekleyip tahta kaşıkla havalandırarak karıştırıyoruz dikkat adelim kabarıklığı inmeden bu işlemi yapıyoruz daha sonra dikdörtgen borcam kabımızı yağlayıp pandipanya kekimizi döküyoruz 170 derece 30 dakika pişiririyoruz kekimiz pişerken tenceremize sütümüzü yumurtalarımızı un nişasta ve şekerimizi ekleyip çırpdıkdan sonra ocakda koyulaşıncaya kdar pişiriyoruz daha sonra margarinimizi ve vanilyamızı ekleyip eritiyoruz daha sonra mikserle kremamızı inceltiyoruz yani çırpıyoruz buda yaklaşık 10 dakika kadar pişen pandipanyamız soğudukdan sonra ikiye ayırıp arasına kremamızı sürüyoruz dilimlediğimiz muzlarıda diziyoruz hazırladığımız çikolata sosunu üzerine dökdükden sonra kekimizin diğer katıyla üzerini kapatıp resimdeki gibi krem şantiyle pastamızı süslüyoruz Afiyet olsun:ask::ask:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Sizler için yeni bir tarif yeni bir lezzet kızlar:huhuu:

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/601296_577169905641195_457144257_n.jpg

BURSA LOKUMU

Malzemeleri ve yapılışı:
Yarım paket yaş maya,
1 çorba kaşığı şeker,
1.subardağı ılık süt
1subardağı ılık su,
1yumurta (akı içine sarısı üzerine)
aldığı kadar un.

İç malzemesi için malzemeler:
2subardağı fındık veya ceviz içi ben fındık ile yaptım 1büyük çay bardağı sıvıyağ
bir büyük çay bardağı dövülmüş haşhaş
1tatlı kaşığı yenibahar
bir tatlı kaşığı tarçın
3çorba kaşığı şeker
3çorba kaşığı tahin


Yapılışı:öncelikle iç malzemelerimizi bir kabın içinde hepsini harmalayıp karıştırıp bir kenera bırakıyoruz daha sonra Ilık suyumuzu ve sütümüzü hamuru yoğuracağımız kaba alıyoruz yarım paket yaşmayayı ekleyip şekerimizi ilave ediyoruz ve ikisini eritiyoruz daha sonra yumurtamızın akınıbir çimdik tuzumuzu ve unumuzu yavaş yavaş ekleyip yoğuruyoruz hamurumuz ele yapışmıyacak şekilde olasaya kadar unu eklemeye devam edin daha sonra bir saat mayalandırdıkdan sonra yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp unladığımız tezgaha diziyoruz daha sonra servis tabağı büyklüğünde merdane yardımıyla açıyoruz hazırlamış olduğumuz iç malzemesinden hamurun heryerine yayıyoruz daha sonra rulo şeklinde sarıp 3parmak kalınlığında kesiyoruz tepsimize alıyoruz bu işlemi bezelerimiz biteseye kadar devam ediyoruz daha sonra üzerlerine yumurtanın sarısını sürdükden sonra 175 derecede yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz afiyet olsun :ask::ask:
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.141
Tepki
9.342
Puan
113
Konum
izmir
bu ne güzellik eline sağlık :lululu:çok fena canım çekti öyle böyle değil:cilgindans: güzel kızının yeni yaşı kutlu olsun bütün yaşamı bu güzel pasta gibi tatlı olsun inşallah
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Haftasonu kızımın arkadaşları için yaptığım tarifleri mutfağıma bir ekliyeyim değilmi kızlar:huhuu::huhuu::huhuu:

Damalı muzlu rulo pasta:huhuu:

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/522399_499121350144677_2080953879_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/529252_499121286811350_2076658238_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/57988_499121343478011_499276969_n.jpg

Damalı muzlu rulo pasta için malzemeler
5yumurta,4kaşık şeker,beş kaşık un 3yemek kaşığı kakao ,yarım paket kabartma tozu,vanilya,
kreması için malzemeler 2buçuk subardağı süt,2kaşık un,iki kaşık nişasta,1subardağı şeker,1yumurta,50gr margarin 2adet muz vanilya
Öncelikle yumurtalarımızı ve beş kaşık şekerimizi mikserle iyice köpüreseye kadar çırpıyoruz daha sonra harcımızdan bir miktar ayırıp kalan harcımıza 4kaşık unumuzu kabartma tozumuzu ekliyoruz tahta kaşıkla havalandırarak karıştırıyoruz ayırdığımız diğer harca kakaomuzu ekleyip karıştırıyoruz(benim ilk denemem olduğu için kakaonun oranının fazla tutmuşum 3kaşık yeterli gelir ben 4 kaşık kattığım için koyu bir kıvam oldu)
yağladığımız borcama aralıkla halde kakolu harcımızdan kaşık yardımıyla ara ara katıyoruz siz daha sık yapabilirsiniz benimkiler seyrek oldu birdahaki denememde bende sık yapıcam 170 derecede 30 dakika pişiriryoruz tencereye sütümüzün içine unu nişastayı yumurtayı ve şekerimizi ekliyoruz mikserle çırptıkdan sonra koyulaşıncaya kadar pşiriyoruz pişdikden sonra margarini ve vanilyayı ekledikden sonra mikserle kremamızı inceltiyoruz pastamızın üzerine sürüp muzlarımızıda yanyana koyuyoruz pastamızı sarıp dinlendirdikden sonra servis yapıyoruz afiyet olsun:huhuu::huhuu::huhuu::huhuu:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/733748_499123190144493_431722829_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/540718_499123173477828_1510366789_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/63510_499123176811161_1223649505_n.jpg
Mayalı poaça için malzemelerim 20o gr margarin,1bardak süt,1bardak ılık su,2yumurta,1subardağı sıvıyağ 1paket yaşmaya,1şekerkaşığı şeker,1şeker kaşığı tuz,aldığıkadar un
Margarini erittikden sonra içine sırasıyla birbardak sütü ılık suyumuzu mayamızı sıvıyağımız yumurtalarımızın birinintümünü ikincisinin akını içine sarısın ayırın tuzu ve şekeride ekledikden sonra elimizle harcı harmanlıyoruz daha sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyerek ıele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz 1 saat mayalandıkdan sonra resimdeki gibi keserek hamurumuza şekil veriyoruz yumurta sarısı sürüp ister susamla isterseniz haşhaş serpiyoruz 170 derecede 30 dakika pişiriyoruz afiyet olsun:huhuu::huhuu::huhuu::huhuu:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/537324_499356600121152_1973352780_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/528339_499356683454477_1407945722_n.jpg

İlk denemem kelebek kurabiye acemilikle olduğu için istediğim şekli tutturamadım birdahakinde daha güzel olucağına eminim
Kelebek Kurabiye (resimli anlatımlı)
Malzemeler:
1 su bardağı nişasta (fazladan 2 yemek kaşığı un ekledim)
2 su bardağı un (fazladan 2 yemek kaşığı un ekledim) Eklemek isterseniz kakaolu hamur için ikiye böldükden sonra ekleyin ben aynı eklediğim için kakaolu hamurum sert oldu sıvıyağla hamuru yumuşatmak zorunda kaldım
150 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 çorba kaşığı kakao
1 yumurta
1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
Hazırlanması:
Yumuşamış margarin ve pudra şekerini derin bir kabın içerisinde elinizle iyice karıştırın.
Yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
2 su bardağı un ve 1 su bardağı nişastayı ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Eğer hamur ele yapışıyorsa azar azar un ve nişastadan eşit miktarlarda ekleyerek hamuru toparlayın. (bu aşamada ben 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı nişasta ilave ettim.)
Yaptığınız hamuru iki eşit parçaya ayırıp birine kakaoyu ekleyerek yeniden yoğurun ve kakaonun hamura eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.
Hamurları bir kaba koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Buzdolabından çıkardığınız ve bir kaç dakika oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz iki hamuru da aynı büyüklükte açın (ben hamurlar daha düzgün açılsın ve üst üste koymak kolay olsun diye iki streç film arasında açtım) ve hamurları dikkatlice birbirinin üzerine koyun.
Bir kenardan başlayarak hamurları rulo haline getirin.(hamurları rulo olarak sararken biraz sıkı sarın, boşluk kalırsa keserken şekil bozuk oluyor).
Hamurun sonda kalan kenarını keskin bir bıçak yardımı ile düzgünce kesin.(kelebeğin antenlerinin düzgün olması için)
Daha sonra ruloyu tam ortasından ikiye bölüp, streç filme sarıp dondurucunuzda yarım saat bekletin.(Yoksa düzgün kesemezsiniz).
Soğuyup biraz sertleşen hamurların bitiş yerleri üste gelecek şekilde sade ve kakaolu hamuru yan yana getirin ve birbirine hafifçe yapışmasını sağlayın.
Keskin bir bıçak yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin.
Dilimlediğiniz parçaları tezgâhın üzerinde sıralayın (hamurlar çok sert olduğu için bir kaç dakika şekil alabilecek yumuşaklığa gelmesini bekledim).
Başparmağınız ve işaret parmağınız yardımıyla tam ortalarından hafifçe sıkarak ortaya doğru birleştirin (kelebeğin kanatlarının oluşması için).
Bu sayede hem hamurlar birbirine yapışacak hem de kelebek şeklini alacaklar.
Kelebeklerin antenlerini oluşturan parçaları hafifçe birbirinden ayırıp, çekerek daha da belirgin hale getirebilirsiniz. Kelebek şeklini alan hamurları yağlı kâğıt serilmiş tepsiye sıralayın, önceden ısıtılmış 160 deredeki fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.Afiyet olsun:ask::ask::ask:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst