Şeritli Elma kurabiyem
Kurabiyemiz için malzemeler:
1Paket odasıcaklığında margarin
1subardağı pudra şekeri
1çaybardağı süt veya yoğurt (ben yoğurt kullandım)
aldığı kadar un ve kabartma tozu
İç malzemesi için:
6 Adet elma 1su bardağı toz şeker
isteğiniz kadar tarçın ince kıyılmış ceviz veya fındık :ben Ceviz kullandım
Üzeri için pudra şekeri
Önce elmalarımızı rendeleyip şekeride ekledikden sonra ocakda iyice pişirip içine tarçınımızı ve cevizlerimizi ekleyip karıştırdıkdan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra Kabımızın içine Yağımızı pudra şekerimizi ve yoğurdumuzu alıp margarin eriyeseye kadar yoğuruyoruz daha sonra unumuzu ve kabartma tozumuzuda ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz ceviz den biraz büyük parça koparıp merdanemizle yuvarlak şekilde açıyoruz hamurun alta gelen kısmını resimdeki gibi kesiyoruz kesilmeyen yere elmalı harcımızı koyup ay çöreği gibi sarıp tepsimize yerleştiriyoruz 170 derece de 30 dakika pişirip ister pudra şekerli ister pudra şekersiz servis ediyoruz Afiyet olsun
Şeritli Elma kurabiyem
Kurabiyemiz için malzemeler:
1Paket odasıcaklığında margarin
1subardağı pudra şekeri
1çaybardağı süt veya yoğurt (ben yoğurt kullandım)
aldığı kadar un ve kabartma tozu
İç malzemesi için:
6 Adet elma 1su bardağı toz şeker
isteğiniz kadar tarçın ince kıyılmış ceviz veya fındık :ben Ceviz kullandım
Üzeri için pudra şekeri
Önce elmalarımızı rendeleyip şekeride ekledikden sonra ocakda iyice pişirip içine tarçınımızı ve cevizlerimizi ekleyip karıştırdıkdan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra Kabımızın içine Yağımızı pudra şekerimizi ve yoğurdumuzu alıp margarin eriyeseye kadar yoğuruyoruz daha sonra unumuzu ve kabartma tozumuzuda ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz ceviz den biraz büyük parça koparıp merdanemizle yuvarlak şekilde açıyoruz hamurun alta gelen kısmını resimdeki gibi kesiyoruz kesilmeyen yere elmalı harcımızı koyup ay çöreği gibi sarıp tepsimize yerleştiriyoruz 170 derece de 30 dakika pişirip ister pudra şekerli ister pudra şekersiz servis ediyoruz Afiyet olsun
Evet kızlar yeni bir tarifmle daha geldim sizlere bu tarifimin adını kurabiyenin şekli itibariyle arkadaşlarım koydu kaynana dudağı kurabiyesi
Kuarabiyemiz için malzemeler
1paket margarin
1yumurta
1subardağı pudra şekeri
2su bardağı nişasta
alabildiği kadar un
1çay kaşığı mahlep kabartma tozu vanilya renkli pasta şekerlemesi
Yapılışına gelince oda sıcaklığındaki margarini yumurtanın sarısını ve pudra şekerini eriyene kadar elimizle yoğuruyoruz daha sonra nişastamızı unumuzu mahlepimizi kabartma tozu ve vanilyamızıda ekleyip yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ettikden sonra elimize ceviz büyüklüğünde hamuru alıp avcumuzla bastırdıkdan sınra elimizin düz yeriyle yuvarlağın ortasını bastırıp şeklimizi oluşturuyoruz tepsiye dizdikden sonra 170 derecede 25 dakika pişiriyoruz bir kapda bir çaybardağı pudra şekerine 1şeker kaşığı limon suyu ve 2yemek kaşığı suyunu ekleyip karıştırıyoruz pişen kurabiyelerimizi önce bu karışıma daha sonra renkli pasta şekerine bulayıp tabağımıza diziyoruz afiyet olsun