Sanırım yeni tariflerimi daha kimse görmemiş
boşver canımKimmiş o canım söyle hemen alayım ifadesini:sılakonda:
Haftasonu kızımın arkadaşları için yaptığım tarifleri mutfağıma bir ekliyeyim değilmi kızlar
Damalı muzlu rulo pasta
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/522399_499121350144677_2080953879_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/529252_499121286811350_2076658238_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/57988_499121343478011_499276969_n.jpg
Damalı muzlu rulo pasta için malzemeler
5yumurta,4kaşık şeker,beş kaşık un 3yemek kaşığı kakao ,yarım paket kabartma tozu,vanilya,
kreması için malzemeler 2buçuk subardağı süt,2kaşık un,iki kaşık nişasta,1subardağı şeker,1yumurta,50gr margarin 2adet muz vanilya
Öncelikle yumurtalarımızı ve beş kaşık şekerimizi mikserle iyice köpüreseye kadar çırpıyoruz daha sonra harcımızdan bir miktar ayırıp kalan harcımıza 4kaşık unumuzu kabartma tozumuzu ekliyoruz tahta kaşıkla havalandırarak karıştırıyoruz ayırdığımız diğer harca kakaomuzu ekleyip karıştırıyoruz(benim ilk denemem olduğu için kakaonun oranının fazla tutmuşum 3kaşık yeterli gelir ben 4 kaşık kattığım için koyu bir kıvam oldu)
yağladığımız borcama aralıkla halde kakolu harcımızdan kaşık yardımıyla ara ara katıyoruz siz daha sık yapabilirsiniz benimkiler seyrek oldu birdahaki denememde bende sık yapıcam 170 derecede 30 dakika pişiriryoruz tencereye sütümüzün içine unu nişastayı yumurtayı ve şekerimizi ekliyoruz mikserle çırptıkdan sonra koyulaşıncaya kadar pşiriyoruz pişdikden sonra margarini ve vanilyayı ekledikden sonra mikserle kremamızı inceltiyoruz pastamızın üzerine sürüp muzlarımızıda yanyana koyuyoruz pastamızı sarıp dinlendirdikden sonra servis yapıyoruz afiyet olsun
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/733748_499123190144493_431722829_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/540718_499123173477828_1510366789_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/63510_499123176811161_1223649505_n.jpg
Mayalı poaça için malzemelerim 20o gr margarin,1bardak süt,1bardak ılık su,2yumurta,1subardağı sıvıyağ 1paket yaşmaya,1şekerkaşığı şeker,1şeker kaşığı tuz,aldığıkadar un
Margarini erittikden sonra içine sırasıyla birbardak sütü ılık suyumuzu mayamızı sıvıyağımız yumurtalarımızın birinintümünü ikincisinin akını içine sarısın ayırın tuzu ve şekeride ekledikden sonra elimizle harcı harmanlıyoruz daha sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyerek ıele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz 1 saat mayalandıkdan sonra resimdeki gibi keserek hamurumuza şekil veriyoruz yumurta sarısı sürüp ister susamla isterseniz haşhaş serpiyoruz 170 derecede 30 dakika pişiriyoruz afiyet olsun:huhuu::huhuu::huhuu::huhuu:[/QUOTE]
[QUOTE="sıladayım, post: 612747"]https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/537324_499356600121152_1973352780_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/528339_499356683454477_1407945722_n.jpg
İlk denemem kelebek kurabiye acemilikle olduğu için istediğim şekli tutturamadım birdahakinde daha güzel olucağına eminim
Kelebek Kurabiye (resimli anlatımlı)
Malzemeler:
1 su bardağı nişasta (fazladan 2 yemek kaşığı un ekledim)
2 su bardağı un (fazladan 2 yemek kaşığı un ekledim) Eklemek isterseniz kakaolu hamur için ikiye böldükden sonra ekleyin ben aynı eklediğim için kakaolu hamurum sert oldu sıvıyağla hamuru yumuşatmak zorunda kaldım
150 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 çorba kaşığı kakao
1 yumurta
1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu
Hazırlanması:
Yumuşamış margarin ve pudra şekerini derin bir kabın içerisinde elinizle iyice karıştırın.
Yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
2 su bardağı un ve 1 su bardağı nişastayı ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Eğer hamur ele yapışıyorsa azar azar un ve nişastadan eşit miktarlarda ekleyerek hamuru toparlayın. (bu aşamada ben 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı nişasta ilave ettim.)
Yaptığınız hamuru iki eşit parçaya ayırıp birine kakaoyu ekleyerek yeniden yoğurun ve kakaonun hamura eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.
Hamurları bir kaba koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Buzdolabından çıkardığınız ve bir kaç dakika oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz iki hamuru da aynı büyüklükte açın (ben hamurlar daha düzgün açılsın ve üst üste koymak kolay olsun diye iki streç film arasında açtım) ve hamurları dikkatlice birbirinin üzerine koyun.
Bir kenardan başlayarak hamurları rulo haline getirin.(hamurları rulo olarak sararken biraz sıkı sarın, boşluk kalırsa keserken şekil bozuk oluyor).
Hamurun sonda kalan kenarını keskin bir bıçak yardımı ile düzgünce kesin.(kelebeğin antenlerinin düzgün olması için)
Daha sonra ruloyu tam ortasından ikiye bölüp, streç filme sarıp dondurucunuzda yarım saat bekletin.(Yoksa düzgün kesemezsiniz).
Soğuyup biraz sertleşen hamurların bitiş yerleri üste gelecek şekilde sade ve kakaolu hamuru yan yana getirin ve birbirine hafifçe yapışmasını sağlayın.
Keskin bir bıçak yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin.
Dilimlediğiniz parçaları tezgâhın üzerinde sıralayın (hamurlar çok sert olduğu için bir kaç dakika şekil alabilecek yumuşaklığa gelmesini bekledim).
Başparmağınız ve işaret parmağınız yardımıyla tam ortalarından hafifçe sıkarak ortaya doğru birleştirin (kelebeğin kanatlarının oluşması için).
Bu sayede hem hamurlar birbirine yapışacak hem de kelebek şeklini alacaklar.
Kelebeklerin antenlerini oluşturan parçaları hafifçe birbirinden ayırıp, çekerek daha da belirgin hale getirebilirsiniz. Kelebek şeklini alan hamurları yağlı kâğıt serilmiş tepsiye sıralayın, önceden ısıtılmış 160 deredeki fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.Afiyet olsun:ask::ask::ask:[/QUOTE]
hepsi süper olmuş beee :lululu::lululu:
ellerine sağlık şekerim :D yalnız iki renkli kelebenk kurabiyenden bende yapmıştım pek şeker olmuştu :hihi: