Sıla'nın Mutfağından Sofralarınıza

OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Bak hemşehrim sana İzmir usulu lokma tatlısı yaptım afiyetle ye canım:cikolata::cikolata:


g52v8.jpg


İzmir usulu lokma tatlısı:
Malzemeler.
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya (mayayı eritmek için 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı ılık su)
1 su bardağı süt
1 adet yumurta

Kızartmak İçin
2 su bardağı sıvıyağı

Şurup İçin
2 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı:
Öncelikle şerbetini hazırlayalım, bunun için bir tencereye suyu ve şekeri alalım karıştırarak bir taşım kaynatalım. Kaynayan şerbeti 10 dakika kısık ateşte kıvama gelmesini sağlayalım. Limon suyu ilave edip 9 dakika sonra ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
Geniş bir kaba unu alalım, toz şekeri serpelim. Çukur bir kapta ılık su ile mayayı akışkan hale getirip. Havuz gibi açtığımız unun ortasına alalım. Sütü, eritilmiş tereyağını ve yumurta akını (mikserde çırpıp kar haline getircez)ilave edelim, yoğuralım, yumuşak bir hamur olmalı.
Kızartma tavasına sıvıyağı alalım ısıtalım.Kaşık kaşık alarak kızgın yağın içine atalım ve kızartalım.Kızaran hamurları soğuk şerbete atalım.Hamurlar dipe çöktükçe,şerbetten çıkaralım.İçine sevginizi katmayı unutmayınız.Afiyet olsun :catalbicak:

İsterseniz malzemeleri çoğaltarak daha fazla yapabilirsiniz ben bize göre yaptım:huhuu:
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.667
Tepki
3.185
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
sılacım tariflerin harika bilhassa çok katlı pastanın son görüntüsüne bayıldım bende bisküvileri üst üste dizerek yapıyordum
ama senin yaptığının şekli daha güzel görünüyor
ellerine emeğine sağlık şekerim
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Teşekkür ederim Şila ablacım bende herzaman mozaik pastayı üst üste dizerek yapıyordum ama bu tarifle daha güzel oluyor hem görselliği hemde lezzeti:cikolata:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Evet kızlar yeni bir tarifmle daha geldim sizlere bu tarifimin adını kurabiyenin şekli itibariyle arkadaşlarım koydu kaynana dudağı kurabiyesi

hr1z8.jpg


hr21g.jpg


Kuarabiyemiz için malzemeler
1paket margarin
1yumurta
1subardağı pudra şekeri
2su bardağı nişasta
alabildiği kadar un
1çay kaşığı mahlep kabartma tozu vanilya renkli pasta şekerlemesi

Yapılışına gelince oda sıcaklığındaki margarini yumurtanın sarısını ve pudra şekerini eriyene kadar elimizle yoğuruyoruz daha sonra nişastamızı unumuzu mahlepimizi kabartma tozu ve vanilyamızıda ekleyip yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ettikden sonra elimize ceviz büyüklüğünde hamuru alıp avcumuzla bastırdıkdan sınra elimizin düz yeriyle yuvarlağın ortasını bastırıp şeklimizi oluşturuyoruz tepsiye dizdikden sonra 170 derecede 25 dakika pişiriyoruz bir kapda bir çaybardağı pudra şekerine 1şeker kaşığı limon suyu ve 2yemek kaşığı suyunu ekleyip karıştırıyoruz pişen kurabiyelerimizi önce bu karışıma daha sonra renkli pasta şekerine bulayıp tabağımıza diziyoruz afiyet olsun
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Şeritli Elma kurabiyem

kzmn7.jpg


kzmnw.jpg


kzmpc.jpg



kzlsj.jpg


kzltn.jpg


Kurabiyemiz için malzemeler:
1Paket odasıcaklığında margarin
1subardağı pudra şekeri
1çaybardağı süt veya yoğurt (ben yoğurt kullandım)
aldığı kadar un ve kabartma tozu
İç malzemesi için:
6 Adet elma 1su bardağı toz şeker
isteğiniz kadar tarçın ince kıyılmış ceviz veya fındık :ben Ceviz kullandım
Üzeri için pudra şekeri

Önce elmalarımızı rendeleyip şekeride ekledikden sonra ocakda iyice pişirip içine tarçınımızı ve cevizlerimizi ekleyip karıştırdıkdan sonra soğumaya bırakıyoruz.
Daha sonra Kabımızın içine Yağımızı pudra şekerimizi ve yoğurdumuzu alıp margarin eriyeseye kadar yoğuruyoruz daha sonra unumuzu ve kabartma tozumuzuda ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz ceviz den biraz büyük parça koparıp merdanemizle yuvarlak şekilde açıyoruz hamurun alta gelen kısmını resimdeki gibi kesiyoruz kesilmeyen yere elmalı harcımızı koyup ay çöreği gibi sarıp tepsimize yerleştiriyoruz 170 derece de 30 dakika pişirip ister pudra şekerli ister pudra şekersiz servis ediyoruz Afiyet olsun :huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst