Bak hemşehrim sana İzmir usulu lokma tatlısı yaptım afiyetle ye canım:cikolata::cikolata:
İzmir usulu lokma tatlısı:
Malzemeler.
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı şeker
Yarım paket yaş maya (mayayı eritmek için 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı ılık su)
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Kızartmak İçin
2 su bardağı sıvıyağı
Şurup İçin
2 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Öncelikle şerbetini hazırlayalım, bunun için bir tencereye suyu ve şekeri alalım karıştırarak bir taşım kaynatalım. Kaynayan şerbeti 10 dakika kısık ateşte kıvama gelmesini sağlayalım. Limon suyu ilave edip 9 dakika sonra ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım.
Geniş bir kaba unu alalım, toz şekeri serpelim. Çukur bir kapta ılık su ile mayayı akışkan hale getirip. Havuz gibi açtığımız unun ortasına alalım. Sütü, eritilmiş tereyağını ve yumurta akını (mikserde çırpıp kar haline getircez)ilave edelim, yoğuralım, yumuşak bir hamur olmalı.
Kızartma tavasına sıvıyağı alalım ısıtalım.Kaşık kaşık alarak kızgın yağın içine atalım ve kızartalım.Kızaran hamurları soğuk şerbete atalım.Hamurlar dipe çöktükçe,şerbetten çıkaralım.İçine sevginizi katmayı unutmayınız.Afiyet olsun :catalbicak:
İsterseniz malzemeleri çoğaltarak daha fazla yapabilirsiniz ben bize göre yaptım