Eveeeettttt kızlar sizleri uzun zamandır ihmal ettiğimi biliyorum ama size kendimi affettirmek için yeni tariflerimle geldim işde ilk tarifim Fellah köftesi::sirin::sirin::sirin::sirin:
Fellah köftesi malzemeleri ve yapılışı::catalbicak:
Köftenin Malzemeleri::sirin:
2 Su bardağı köftelik bulgur (İnce)
2 Su bardağı sıcak su
1 Su bardağı un
1 Yemek kaşığı salça (Domates salçası)
1 Çay kaşığı kimyon
1 Yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Sosu İçin Malzemelerim::sirin:
1 Yemek kaşığı nar ekşisi
3-4 Adet domates (Rendelenmiş olmalı)
1 Tatlı kaşığı domates salçası
3 Diş dövülmüş sarımsak
1/2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Maydanoz
Kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Nane
Maydanoz
Hazırlanışı
Bulguru bir kaba koyup üzerine 2 bardak kaynar suyu dökün ve üzerini kapatıp şişmesini bekleyin. Daha sonra, salça ve kimyonu ilave edip, en az 15 dakika, çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra unu içine dokun ve azar azar ılık su ilave ederek, katı bir hamur elde edin. Sonra hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp, avcunuzda yuvarlayın ve işaret parmağınızla, hafifçe uzerine bastırın. Geniş bir tencereye su koyun, icine biraz tuz ve limon suyunu ekleyin ve suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra, köftelerin hepsini yavaşça, kaynayan suya dökün ve suyun tekrar kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra, orta ısıda 15-20 dakika pişirin. Köfteler pişerken sosunu hazırlayın. Sos için; sıvı yağda domates salçasını kavurun ve rendelenmiş domatesler ile dövülmüş sarımsakları ilave edin. Pişmeye başlayinca nar ekşisini ekleyin ve birkaç dakika daha pişirip, ocaktan alın. Arzu ettiğiniz miktar tuz, karabiber, kırmızıbiber ve nane ekleyin. Köfteler piştikten sonra, suyunu süzün ve sosla karıştırın sonra da bir güzel afiyetle yiyebilirsiniz :catalbicak: