Sıla'nın Mutfağından Sofralarınıza

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.828
Tepki
19.322
Puan
113
Yaş
35
Konum
İstanbul
sila ablacim ben mutfagini yeni gordum hayirli olsun ellerine saglik ne marifetler varmis sende faydalanicam bu mutfak tecrubelerinden
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Eveeeettttt kızlar sizleri uzun zamandır ihmal ettiğimi biliyorum ama size kendimi affettirmek için yeni tariflerimle geldim işde ilk tarifim Fellah köftesi::sirin::sirin::sirin::sirin:

Fellah köftesi malzemeleri ve yapılışı::catalbicak:

Köftenin Malzemeleri::sirin:
2 Su bardağı köftelik bulgur (İnce)
2 Su bardağı sıcak su
1 Su bardağı un
1 Yemek kaşığı salça (Domates salçası)
1 Çay kaşığı kimyon
1 Yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Sosu İçin Malzemelerim::sirin:
1 Yemek kaşığı nar ekşisi
3-4 Adet domates (Rendelenmiş olmalı)
1 Tatlı kaşığı domates salçası
3 Diş dövülmüş sarımsak
1/2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Maydanoz
Kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Nane
Maydanoz
Hazırlanışı
Bulguru bir kaba koyup üzerine 2 bardak kaynar suyu dökün ve üzerini kapatıp şişmesini bekleyin. Daha sonra, salça ve kimyonu ilave edip, en az 15 dakika, çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra unu içine dokun ve azar azar ılık su ilave ederek, katı bir hamur elde edin. Sonra hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp, avcunuzda yuvarlayın ve işaret parmağınızla, hafifçe uzerine bastırın. Geniş bir tencereye su koyun, icine biraz tuz ve limon suyunu ekleyin ve suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra, köftelerin hepsini yavaşça, kaynayan suya dökün ve suyun tekrar kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra, orta ısıda 15-20 dakika pişirin. Köfteler pişerken sosunu hazırlayın. Sos için; sıvı yağda domates salçasını kavurun ve rendelenmiş domatesler ile dövülmüş sarımsakları ilave edin. Pişmeye başlayinca nar ekşisini ekleyin ve birkaç dakika daha pişirip, ocaktan alın. Arzu ettiğiniz miktar tuz, karabiber, kırmızıbiber ve nane ekleyin. Köfteler piştikten sonra, suyunu süzün ve sosla karıştırın sonra da bir güzel afiyetle yiyebilirsiniz :catalbicak:

buhp9.jpg
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Yeni tarifim Tavada pizza tarifim:sirin:

1 yumurta
1buçuk yemek kaşığı yoğurt
1buçuk çaybardağı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
3türk kahvesi fincanı un
tavayı yağlamak için ister sıvı yağ ister margarinle yaparsınız
Üzerine sürmek için;

1 yemek kaşığı salça
Biraz su
Kekik
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Üst malzemesi;

Sucuk salam sosis
Rendelenmiş kaşar peyniri
çarliston biber (Bunlar benim kullandıklarım dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz).
Hazırlanışı
İlk önce
çarliston biberi az yağda ayrı bir kapta sucuk sosis ve salamlarımızı soteliyoruz
Yumurta, yoğurt, yağ, tuz ve kabartma tozunu çırpalım. Unu ilave edip yoğuralım (Hamur koyu kek kıvamda olacak daha fazla un eklemeye gerek yok). Tavayı yağlayıp hamurumuzu yayalım. Salça, su ve kekik ile hazırladığımız karışımı hamurun üzerine sürelim. sosisli malzemelerimizi yerleştirelim. rendelediğimiz kaşar peynirimizide üstüne serpip kapağı kapalı olarak en kısık ateşte 12-14 dk pişirelim. Afiyetle yiyelim :catalbicak::catalbicak:

buj2j.jpg
bujjv.jpg
bujkr.jpg

bujm3.jpg
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Sılanızın İzmir köftesinide görmek istermisiniz kızlar:huhuu:

400 gram kıyma
bir miktar, maydanoz
1 tane domates
2 tane biber
1kilo patates
1 tane yumurta
2 tane soğan
kurutulmuş ekmek
tuz,karabiber,köfte baharı
1 çorba k. domates salçası
zeytinyağı
zmir Köfte Tarifi:
Patatesleri kızartalım fırın tepsimize koylaım
Soğanı ayıklayalım ve rendeliyelim, karıştırma kabına alalım, maydanozu ayıklayalım, yıkayıp incecik kıyalım, karıştırma kabına alalım. Üzerine, kıymayı, tuzu, karabiberi, bayat ekmeği ufalayıp karıştırma kabına alalım, 1 yumurtayı kıralım ve harcı yoğuralım. Kıvama gelen kıyma harcından parçalar koparıp uzun köfteler yapalım. Köfteleri kızgın yağda, hafif kızartalım ve fırın tepsisine dizelim. Üzerine, dilim domates ve biberleri dizelim.
yağda kızarttığımız soğan halkalarınıda tepsimize dizelim
Tavaya yağı alalım salçayı ilave edip hafif kavuralım su ilave edelim bir taşım kaynatalım ve ocaktan alalım. Hazırladığımız bu sosu, köftelerin üzerine dökelim. 180 derecelik ısıda pişmeye bırakalım
Afiyet olsun:catalbicak:

bujq3.jpg
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Kullanılan Malzemeler:
Haşhaşlı Şekerpare
1 paket margarin
2 yumurta
1 yumurta sarisi
1 su bardagi pudra sekeri
5 kasik irmik
3 kaşık haşhaş
1paket vanilya
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu findik
serbeti icin;
4 su bardagi su
3 su bardagi seker
Hazırlık
once serbetini hazırlayalım…4 su bardağı su ve 3 su bardağı şekeri 15 dk kaynatalım…ılımaya bırakalm
Tarifin Hazırlanışı
oda sicakliginda erimis margarini ve pudra sekerini elle iyice ezelim ve 2 yumurtayıda ekleyip karıştıralım ve sonra sırasıyla irmik haşhaş vanilya un ve kabartma tozunuda ekleyip hamur elde edelim…ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp tepsiye dizelim ve üstlerine yumurta sarısı sürüp birer fındık koyalim…170 derecede pisirelim…fırından çıkar çıkmaz ılık şerbeti dökelim Afiyet olsun.....
buk3s.jpg

Kızlar pişirdikden sonra resim çekmeyi unuttuğum için birdahaki pişirmemde resim çeker eklerim:catalbicak:
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.133
Tepki
83.565
Puan
113
Konum
İstanbul
Oh ohhh mutfakta hareketlilik var maşallah :sirin: tarifler şahane sılam ellerine sağlık :utan:
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.828
Tepki
19.322
Puan
113
Yaş
35
Konum
İstanbul
Eveeeettttt kızlar sizleri uzun zamandır ihmal ettiğimi biliyorum ama size kendimi affettirmek için yeni tariflerimle geldim işde ilk tarifim Fellah köftesi::sirin::sirin::sirin::sirin:

Fellah köftesi malzemeleri ve yapılışı::catalbicak:

Köftenin Malzemeleri::sirin:
2 Su bardağı köftelik bulgur (İnce)
2 Su bardağı sıcak su
1 Su bardağı un
1 Yemek kaşığı salça (Domates salçası)
1 Çay kaşığı kimyon
1 Yemek kaşığı limon suyu
Tuz
Sosu İçin Malzemelerim::sirin:
1 Yemek kaşığı nar ekşisi
3-4 Adet domates (Rendelenmiş olmalı)
1 Tatlı kaşığı domates salçası
3 Diş dövülmüş sarımsak
1/2 Yemek kaşığı sıvı yağ
Maydanoz
Kırmızı biber
Tuz
Karabiber
Nane
Maydanoz
Hazırlanışı
Bulguru bir kaba koyup üzerine 2 bardak kaynar suyu dökün ve üzerini kapatıp şişmesini bekleyin. Daha sonra, salça ve kimyonu ilave edip, en az 15 dakika, çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun. Yoğurma işlemi bittikten sonra unu içine dokun ve azar azar ılık su ilave ederek, katı bir hamur elde edin. Sonra hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartıp, avcunuzda yuvarlayın ve işaret parmağınızla, hafifçe uzerine bastırın. Geniş bir tencereye su koyun, icine biraz tuz ve limon suyunu ekleyin ve suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra, köftelerin hepsini yavaşça, kaynayan suya dökün ve suyun tekrar kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra, orta ısıda 15-20 dakika pişirin. Köfteler pişerken sosunu hazırlayın. Sos için; sıvı yağda domates salçasını kavurun ve rendelenmiş domatesler ile dövülmüş sarımsakları ilave edin. Pişmeye başlayinca nar ekşisini ekleyin ve birkaç dakika daha pişirip, ocaktan alın. Arzu ettiğiniz miktar tuz, karabiber, kırmızıbiber ve nane ekleyin. Köfteler piştikten sonra, suyunu süzün ve sosla karıştırın sonra da bir güzel afiyetle yiyebilirsiniz :catalbicak:

buhp9.jpg
ablam buna bayildim daha once flamingo ablanin yogurtlu tarifini denemistim sira bunda yarin kismetse bunu yapicam insallah cok hosuma gitti ve canim cok cekti :catalbicak:

izmir kofteyi de begendim ben bunlari kizartmadan direk firinda psiriyodum birde kizartarak deneyim bakalim

abla bu en alttaki tarifin adi ne deftere tarif yaziyom adi yok :tskler:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Teşekkür ederim Aslım Dene canım gerçekten de güzel oluyor bende yoğurtlusunu yapıyorum onuda seviyorum ama domates soslusu daha çok hoşuma gidiyor:catalbicak:
İzmir köfteyi yaparken malzemelerini mutlkaka bir miktar kızartarak yap canım daha lezzetli oluyor dene pişman olmazsın bidenem
alttaki tarifimin adı haşhaşlı şekerpare canımcım:huhuu:
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.828
Tepki
19.322
Puan
113
Yaş
35
Konum
İstanbul
yengem yapardi domates soslusunu cok severdim Adanalidir kendisi elinden cikan her yemek efsanevi olur bakim bende yapim sizinki kadar lezzetli olucak mi bakalim :tskler:

tamam ablam birde kizartip deneyeyim merak ettim tadini :catalbicak:

tamam ablam adini da yazdim tam oldu :eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst