Sıla'nın Mutfağından Sofralarınıza

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
45
Konum
burdan:)
silam bunlar ne yaaaaaaaaaaaaaa,,,,oldurcenmi sen beni,,,,
ellerine saglik bitanem,,,,hepsi nefiiiiiiiiiz
 

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.685
Puan
113
Konum
istanbul
Ay sılam bunlar harika ya bitanem hayırlı uğurlu olsun mutfağın ne güzel bir sürü mutfak kardeşimiz oldu ya süper valla sılam benimmmmmm

resim
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Ayyy pastada çok güzel olmuş :eek:



Doğru valla işin zor :hihi:

Bende koyu bir Galatasaraylı olaraktan Fenerli önlük bulmaya çalıştım takdire şayan bir durum yani :cokkomik:


:cokkomik::cokkomik::kptmya::kptmya::kptmya:
Gerçektende takdire şayan bir durum çatladım gülmekten canımsın yaaaa:cokkomik::cokkomik:

hanı 8 tane hamur oldu ya 4 yufka -muhallabı-4 yufka mı sercezzzzzz:deli::deli:

Evet canım doğru anlamışsın
ben bu iki tarifin resimlerini göremdim
meraktan ölecem:hihi::hihi:

Ama Hülyacım alıntı yaptığın mesajda bile görüyorum ben resimleri senneden göremedin anlamadım canımcım
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Canım laz böreğini yaparken ben hazır milföy kullanmıyorum hazır milföyler tuzlu oluyor haliylen şerbetide ekleyince tatlı tuzlu oluyor ve bu tarif iki kat halinde yapılıyor yani ilk katını döşedikden sonra kremasını veriyorsun daha sonra hazırladığın ve açtığın tepsinin boyutundaki milföyü üzerini kapatıyorsun ve fırına vermeden önce bıçakla dilimliyorsun canım Afiyet olsun

Ecem ben sana kolay yoldan anlatyım canım dört hamuru tezgahın üzerine koy bütünleştirerek aç birleşsin yani daha sonra borcam tepsinin altını yağlayıp açtığın hamuru ser daha sonra yaptığın muhallebiden üzerine dök damak tadına kalmış ister yoğun olarak ister az katarsın muhallebiyi daha sonra kalan 4hamuruda yine aynı şekilde birleştirerek aç ve o yufkayıda tepsinin üzerine koy ve her tarafını kapat umarım anlatabilmişimdir
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Belkide Hülyacım çünkü resimler görünüyo sen sadece o tariflerimi göremedin :acep:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Canım bende ve diğer arkadaşlarda görünüyor resimler neden göremedin inan anlamadım bitanem:acep:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Dün mutfağa girdim ve benim çikolata sever canavarlarım için ve çok severek yedikleri çok katlı pastamı yaptım ve sizlerlede paylaşmak istedim

Çok katlı pastam için malzemelerim:
4 paket petibör bisküvi
6 bardak süt
1kase şeker
3kaşık un 3kaşık nişasta bir paket kakao
1paket çikolata sos
1adet muz ve hindistan cevizi
Yapılışına gelince:
Öncelikle tencereye sütümüzü boşaltıyoruz daha sonra nişastayı unu kakao ve şekeride ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişiriryoruz piştikden sonra kremayı mikserle çırpıp kremamızı inceltiyoruz daha sonra kelepçeli kalıbımıza kremadan bir miktar alıp ince bir şekilde her tarafını sıvıyarak yediriyoruz sonra petibör bisküvilerimizi dikine olucak şekilde diziyoruz dizdikten sonra kremamızla her tarafını yine sıvıyoruz bu işlemi üç sıra yaptıkdan sonra dilimlediğimiz muzları sırayla diziyoruz daha sonra yine bisküvilerimizi dizmeye devam ediyoruz bu işlemi kalıbımız dolana kadar devam ediyoruz ortada boş olan yerine bisküvi kırıntılırıyla dolduruyoruz kalan kremamızıda üzerine yedirip hazırladığımız çikolata sosunu döküyoruz buzlukta iki saat bekledikden sonra üzerine hindistan ceviziyle süslüyoruz afiyet olsun hanımlar:sirin:

p0904070311.jpg


p0905070311.jpg



p0906070311.jpg


p0906070311.jpg


p0907070311.jpg


p0909070311.jpg


p0910070311.jpg


p0911070311.jpg



p0913070311.jpg


Resimleri her aşamasıyla ekledimki anlaşılması daha kolay olsun afiyet olsun hanımlar:huhuu::huhuu::huhuu:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
teşekkür ederim hayatım çocuklar için çok güzel bir tarif eminim senin çocuklarında çok beğenecektir denemeni tavsiye ederim canım:lilav:
 

sunay

Daimi Üye
Katılım
15 Mart 2010
Mesajlar
2.225
Tepki
2.121
Puan
113
Yaş
55
Konum
istanbul
muhtemşemsin bravo süper ellerine sağlık ben ilk görüyoru bisküvinin böyle diziışini:kayris:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Değişik değilmi sunaycım pasta kesildikden sonra kat kat pasta görüntüsüyle çok güzel görünüyor Beğenmene sevindim teşekkürler
 

sunay

Daimi Üye
Katılım
15 Mart 2010
Mesajlar
2.225
Tepki
2.121
Puan
113
Yaş
55
Konum
istanbul
evet hem değişik hem görüntü süper ilk fırsatta deniycem tekrar ellerine sağlık canım
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst