Dünkü pasta tarifini aldım. Almanya'da çok yapılırmış bu pasta. Bu tarifi bir siteden aldım:verelini:
Havuçlu Pasta
Kek İçin
3 yumurta
1,5 su bardagi seker
1 bardak sivi yag
1 kabartma tozu
1 vanilya sekeri
1,5 su bardagi un
1,5 su bardagi findik ezmesi
2 rendelenmis havuc
Kreması İçin
2 tane Schlag Sahne (yani cig krema)
1 tane sahne kabi kadar Süt (1 su bardagindan azicik fazla ya denk gelir)
3 yemek kasigi dolu dou Nisasta (Speisestärke)
6 yemek kasigi Seker
1 vanilya sekeri
3 Kasik dolu dolu Un
Süs İçin
Hindistan cevizi
Burada Sahne kabı dediği, krema bardağı; ama bizim kremalarımız genelde küçük süt poşetlerinde satıldığı için onlarla ölçemezsiniz. Almanya'da kremalar bunlarda satılıyor:buyrun:
Yapılışı
Önce keki yapin, o pissin onu firindan cikarin sogumaya baslasin. Kremasini ondan sonra hazirlayin ki kek ilik gibi olsun, kremayida sicak sicak üstüne dökün, cünkü hemen donuyor puding gibi. Ardindan hindistan cevizi serpin üzerine.
Bu arada kekimiz 175 derecede pişecek. Kek ılık olduğu ve krema piştiği gibi kekin üzerine dökün; çünkü krema çabuk donuyormuş. Ben yapacağım bunu bakalım bir müsait zamanımda