------------------------
Fırında Hindi
Malzemeler
1 adet hindi
Defne yaprağı
8-10 adet arpacık soğanı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet domates
Salça
4 adet biber (isteğe göre sivri biber de kullanılabilir)
2 Adet Limon
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
1 çay kaşığı şeker
İç Pilav İçin:
Malzemeler:
1 kase pişmiş kestane
1 kase pişmiş kuşbaşı et
2 kase pirinç
2 havuç, soyulup jülyen* doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
kimyon
karabiber
tuz
3 kase kaynamış su
(jülyen: bir kesme şeklidir ve serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli )
İç Pilav Yapılışı:
pirinçleri 15 dakika önceden yıkayıp tuzlu suda bekletelim.
Havuçları pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavuralım,
üzerine etleri ekleyip karıştıralım.
Daha sonra kestaneleri de ilave edip tekrar çok az kavuralım.
Suyunu süzdüğümüz pirinçleri tenceredeki malzemelerin üzerini kapatacak şekilde hiç karıştırmadan yayalım.
Kimyon, karabiber, tuz ve küçük parçalar halindeki tereyağını ekleyelim.
En son 3 kase suyu ekleyip önce harlı sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirelim. Pişince pilavı demlenmeye bırakalım.
Hindi’nin Yapılışı:
Öncelikle hindimizi güzelce yıkayıp, süzelim.
Soğanımızı rendeleyelim, sarımsaklarımız soyup ve küçük küçük doğrayalım.
İçine 2 limon suyunu ilave edelim.
Salça, tuz, karabiber, kekik ve şekeri harmanlayalım
Harmanladığımız malzemeye yağı ilave edelim.
Hazırladığımız sosu Hindimizin içine ve dışına fırça ile sürerek
buzdolabında 1 gece bekletelim. Sosun artan kısmını saklayalım.
Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayalım ve hindiyi tepsiye yerleştirelim.
İç Pilavımız ile hindimizi dolduralım ve iğne iplikle dikelim ki açılmasın.
Daha sonra kalan sosumuzu doldurduğumuz hindimizin üzerine tekrar sürelim.
Orta ısıdaki fırınımıza hindimizi koyalım ve üzeri nar gibi olana dek pişirelim.
Afiyet Olsun ve iyi seneler
Kaynak : enfesyemekler