2012 Şubat Anneleri

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

hayırdır ecrin ne oldu kız? paket olayları mı?

Evett yaa. Gelmisler evde yokmusum. Kagit asmislar bi daha da gelmiolarmiss. Taa bozyaka subesi. Bi hediyem geldi die dusundum ama ev adresi vermedim ben hediye degil demek. Neyse en son ulastim ist caglayan dedi. Ramize demis olabilir adini anlayamadim. Kotusu de 3 gun sonra geri postaliyolarmis :bayil: bugun biri gitti. Yarin gidip almam lazim bi sekilde. 20 kere aradim sabah acmak bilmediler telefonu o sinirle sey ettiydim msji:D

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Evett yaa. Gelmisler evde yokmusum. Kagit asmislar bi daha da gelmiolarmiss. Taa bozyaka subesi. Bi hediyem geldi die dusundum ama ev adresi vermedim ben hediye degil demek. Neyse en son ulastim ist caglayan dedi. Ramize demis olabilir adini anlayamadim. Kotusu de 3 gun sonra geri postaliyolarmis :bayil: bugun biri gitti. Yarin gidip almam lazim bi sekilde. 20 kere aradim sabah acmak bilmediler telefonu o sinirle sey ettiydim msji:D

benim bundan anladıgım senin %1000 hediyen gelmiş... yarın mutlaka git bi şekilde yoksa paket geri gidecek şekercim....

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Selam kızlar, çok özledim hepinizi :( Ne geçmiş okuyabildim ne facebook :( O kadar yoğun çalışıyorum ki günlerdir, normalde öğlenleri eve yemeğe gidiyorum, 1 haftadır eve de gidemiyorum.
Nasılsınız, kötü bir durum felan yoktur inşallah.
Hedayeler ne alemde?
Benim hediye işim tamam ama kırmızılı yeşilli bi hediye paketi arıyorum bir türlü bulamıyorum ya, canım sıkıldı ona da.

Azoşum biz de seni özledik hatun. Hiç gelmez oldun :( Allah kolaylık versin. Hediyeler normal seyrinde aralarda kaybolmasınlar diye yeni topic açtı Laylam gelen oraya ekliyo. Belkim de görmüşündür ama... bilemedim de diyim dedim :)

Aden'e nolmuş ya? Simuşa nolmuş?

Aden hasta yavrum, soğuk algınlığı enfeksiyon... :( Ben de geçen hafta kadın doğumcuya gittimdi azcuk korkuttu beni de şimdi iyiyim çok şükür. Elhamdulillah bişe yokmuş. :huhuu:

Ecrincim ev adresi vermediysen hediyen nasıl gelecek ben anlamadım o kısmı? Yani sana hediye alacak kişiye evinin adresini vermedin mi? :ne:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
yahu bizim hatun uyumuyor, gene aşırı huysuz ama uyumuyor. ben nasıl uyutacam bu kızı yaaa? :( :(

bide kızlar Durunun ayak tırnaklarından 4 tanesi batık gibi. ileri uzamıyor da ete dönük uzuyor. doğduğundan beri böyle. nasıl düzelir bu durum? sizde var mı böyle bişe ya da hiç duydunuz mu sağınızdan solunuzdan bu konuda bişe?

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Azoşum biz de seni özledik hatun. Hiç gelmez oldun :( Allah kolaylık versin. Hediyeler normal seyrinde aralarda kaybolmasınlar diye yeni topic açtı Laylam gelen oraya ekliyo. Belkim de görmüşündür ama... bilemedim de diyim dedim :)

Aden hasta yavrum, soğuk algınlığı enfeksiyon... :( Ben de geçen hafta kadın doğumcuya gittimdi azcuk korkuttu beni de şimdi iyiyim çok şükür. Elhamdulillah bişe yokmuş. :lili

Ecrincim ev adresi vermediysen hediyen nasıl gelecek ben anlamadım o kısmı? Yani sana hediye alacak kişiye evinin adresini vermedin mi? :ne:

Yok cnm sekil a daki gibi ben evde olmadigimdan pek postahaneden alicam dedim. O yuzden postahane sube adi verdim. Bide tel numarasi falan. Postrenant mi ne diolar. Gecen yil da oyle almistim daha kolay oluyo

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
yahu bizim hatun uyumuyor, gene aşırı huysuz ama uyumuyor. ben nasıl uyutacam bu kızı yaaa? :( :(

bide kızlar Durunun ayak tırnaklarından 4 tanesi batık gibi. ileri uzamıyor da ete dönük uzuyor. doğduğundan beri böyle. nasıl düzelir bu durum? sizde var mı böyle bişe ya da hiç duydunuz mu sağınızdan solunuzdan bu konuda bişe?

dün ve bugün bende çok zor uyuttum canım minnoşu.. kolay gelsin... Noyanında ayakları ete dogru uzamaya çok müsait ondan pek uzamadan kesmeye calışıyorum ama zor oluyor canım.. herhalde zamanla yerini bulur...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

dün ve bugün bende çok zor uyuttum canım minnoşu.. kolay gelsin... Noyanında ayakları ete dogru uzamaya çok müsait ondan pek uzamadan kesmeye calışıyorum ama zor oluyor canım.. herhalde zamanla yerini bulur...

Günaydın Pikoşum. Yaaa bunun bildiğin hiç öne doğru uzamıyo ete doğru uzuyo. Hani ben de düzelir diye düşündüğümden hiç doktoruna da sormadım, aklıma gelmedi. İlk gittiğimizde sorucam. Bu ay çocuğu kontrole de götürmedik :(

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
keyifsiz bir sabahtan selam herkese..bizde hastayız kızlar..ateşimiz var ve neden bilmiyoruz boğazımızda bişey yok ama idrar veremiyoruz..ilaç başlayamıyoruz...hafta sonu geliyor bu duruma daha da kılım.koca ankarada hafta sonu cocuk götürebileceğin 3 özel hastane var sadece.birisi ssk olmus hepten sıra ekmek kuyruğu gibi.amannn.....

kızlar biz hediyemizi coktan aldık ama henüz kargolayamadık ela hastalanınca dısarı cıkmak zor oldu.ama en kısa zamanda ulastırıcaz bizde hediyemizi.diğer tarafada yazdım ama bi daha diyeyim..hediyesi gelen minnoşlar cok güzel günlerde giysinler,annelerimizin ellerine sağlık...:sevindirikasli:

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Anaaaaa Laylamla Nazom burdaymıııııış, günaydın tatlı fıstık hatunlaaaaar :elif:

şimdi okudum, Ela balım da hastalanmış. Çok üzüldüm...:uzgun:

günaydın canım...saol canım hastayız,yorgunuz...acaba kalkıp evimi toplasam diyorum ela uyumusken sonrada derman bulamıyorum kendimde...havada iç karartıcı zaten. siz nasılsınız? duru balım napıyo? güzel kızım benim.öperim onu ben o kibar ellerinden...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Ramize dediyse senin kesinlikle hediyen gelmiş bence de. Hemen koş al.
Bak bilir kişi konuştu ona göre :esse:

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Adanın tırnakları da öyle uzuyor canım....

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam kızlar, çok özledim hepinizi :( Ne geçmiş okuyabildim ne facebook :( O kadar yoğun çalışıyorum ki günlerdir, normalde öğlenleri eve yemeğe gidiyorum, 1 haftadır eve de gidemiyorum.
Nasılsınız, kötü bir durum felan yoktur inşallah.
Hedayeler ne alemde?
Benim hediye işim tamam ama kırmızılı yeşilli bi hediye paketi arıyorum bir türlü bulamıyorum ya, canım sıkıldı ona da.

Selam Azoşum sorma valla bizim de işler aynı şekilde yoğun...Zor uğruyorum valla...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Selamm kizlarrr gunaydinnlar herkse kocamann opucukler.

Dun esimi evde mac coskusuyla birakip hasta oldugum halde arkadasima gittim. Onun da kocasini ayagi sakat oldugu halde esim bizim asansorsuz apartmanimiza getirip 3 kat tasimis. Mac kardesligi bole bisi. Adam da besiktasli gerci ama neyse.

Saat 11 de artik bayilcakken esim geldi. Eve gidiyorum uyucam die sevinc naralari aticaktim nerdeyse. Kizla da aramizda bi sgukluk vardi yalan yok. Tasincaz diye kac zamandir bize gelemediginden olabilir. Yada diafonlari kameraliymis dun gordum hic yapmam ama kapida dedikodu mu yaptim acaba dedim. Ama yapmadm ya emim cok severim ben bnlari. Adetim de degildir. Ay koca geceyi 2 kasik profiterol bi kupa kahveyle geçirdim. Acliktan oluyodum. Daha da gitmemm uzunca bi zaman burnu surtsun. Profiterou de ben goturdum hee. O da 2 gun once kendi aradi nie gelmiyosunuz diye. Hayret yani. Neyse.

O saatte ciktik. Esim kucuk yegenine soz vermis aldi gorumcemle onu alsancaga konvoya gittik. Arkada benle gorumcem soylene soylene, onlar onde islik cala cala yarim da evdeydik. Sinirlerim bozuldu iyice. Yemek yicektim vazgectim yemedim zati titremem basladi yine. Girdim yattim ac ac.

Yutkunamiyorum ondan midir nedir bu hafta 2 kilo verdim ben kizlar. 67 nin sinirindayim yarin sabah 66.9 cikcam muhtemelen. İlk kez gordum 67 yi bile. Ama yutup ekmek yemeye baslayinca alirsam bilmiyorum. Ekmege bak sen ya ne kadar farketti. Baslamisken hic ekmek yemesemm mi acaba:panter:

meraba şekerler.. benim dün acayip sırtım mı belim mi ne o tuttu.. kımıldıyamadım... bide agır belfıtıgı var bende korktum cidden ne oluyoruz diye... bugün daha iyiyim ama pusuda bekliyo biliyorum ..bi ters hareketime bakıyo... enemmmmm olmasın bişey ya ne yaparım :(

geçmiş olsun kızlar...

Tuna annemi görünce ağlıyor kucağına almıyor diye :ilknur:

aynen, benimki de anneanne ve dede varsa bana gelmiyor bile, ve de kucaklarına almazlarsa ağlıyor...

günaydın kızlar.

keyifsiz bi haftasonun peşine daha da keyifsiz bi haftabaşından merhabalar. (hastayım şu dj. ler gibi sizi selamlama şeklime (şeklime sıçalar))

Aden çok hasta. bi türlü toparlayamdı kendini çocuk. geçen anlatmıştım hani annem öylesine öksürüyor diye hastaneye götürmüştü de Aden'i, dr. " aaa boğazda çok enfeksiyon var hava verecez çok tıkanmış olmazsa yatıracaz" falan demişti de zar zor oksijen fayda etmişti çocuğa da akşama çıkmıştık hani hastaneden.

c.tesi akşamı kuzene gittik akşam. gayet iyiydi Aden. oynadık güldük falan. uyudu Aden orda. gece uykusuna yattı yani. nese eve geldik yatağına yatıracam, yine borazan gibi öksürdü bu 5-6 kez. aha dedim yandık geliyor tekrar hastalık herhalde ve apansız ağlamaya başladı. ama nasıl ağlama. yok uyumuyor çouk burnunu çekiyor fırt fırt, yutkunamıyor falan... :(

neyse o geceyi kucağımda uyuyarak geçirdi. koltukta sabaha kadar uyumadan uyumasını bekledım Aden'in. yatırınca burnu tıkanıyor nefes alamıyor ve ağlıyordu çocuk. ben oturur pozisyonda onu kucağımda tutunca da dik olduğundan tıkanmıyor, uyuyordu. ateşi yoktu Allah'tan. ertesi sabah oldu kahvaltı yapmak istemedi. ne versem almadı. emmek istedi sadece. dedim onur kalk acile gidiyoruz boğazları enfeksiyon kaptı yine bunun yutkunamıyor. gittik acile, idrar tahlili , boğaz kültürü bi de kan tahlili istedi doktor. idrarı kolay atlattık. idrar poşetini takar takmaz korkudan işedi yavrum da beklemedik işesin diye. boğazda zorlandık biraz çubuğu görünce ağladı çok kuzum. canı yanacak sandı. ama o kan varya o kan Allah'ım düşmanımın başına verme. biri kolunu sıkar, biri damarı bulamaz. biri annesi sen sakin ol der.. Aden avaz avaz bağırır :(

neyse idrar hemen çıktı bol bol enfeksiyonumuz varmış. amoklavin başladık 10 gün. dünya ilaç verdi falan. eve geldik. Aden bi ateşlendi. Aman Allah'ım. düşmüyor bi türlü lanet. ılık suyla banyo yaptırdım yok, ateş düşürücü verdim yok. ateş 38-39 arası gidip geliyor. zaten bana yapışık olan çocuk bu sefer ne anneme ne onura yok gitmiyor. yapıştı bana. bana yapıştıkca da ateşi hepten çıktı. naparsak yapalım inmedi. tüm gece yine kucağımda uyuymaya çalıştı. ama uyuyamadı tabi. mahvolduk sabaha kadar. küçücük bi bebe sabaha kadar nasıl avaz avaz ağlar ya hemde "Anneeeee annee, Adenn adenn" diye diye :( :(

sabah oldu doğru yine hastaneye. ateşi bi ölçtü doktr ilk önce ateşi düşürmemez lazım bu ne ya dedi. hemen banyo dedi. dedım yavrumu soğuk sulara mı atacaklar, üstüne hortumla soğuk su mu tutacaklar ne yani dedim. (artık nasıl kaptırmışsam kendımı) yok annesi ılık su tedavısı ama acil dedi. revire gittik, baş, eklem yerleri, kasıklarına ıslak pamuklar koyduk annemle sürekli. (meğrsem biz yapacakmşız. oyle su tedavisi deyınce ben su dolu kuvete falan sokacaklar çocugu sandım. ehe malım galıba bıraz) o esnada aden yine ağladı tabi sürekli. en son çaresiz kaldı ve sessizliğe büründü. ne yaparlarsa yapsınlar kabullendi yavrum. koca adam gibi olgun olgun durdu. revirde çıplak, bi çare kaderine mahkum oldu kuzum. o kadar savunmasızdı ki başladım ağlama sinirden. dedim ne biçim memleket burası oğlumu acil olarak götürebileceğim bi özel hastane bile yok. şu hale bak, çingenlerin (kızlar kusura bakmayın insan ayırmayı sevmem de kokuyolar be kardeşim) yattıkları yerde benim mis kuzum da yatıyor :( derken yan sedyeye bi kız çocuğu geldi. YÜCE RABBİM resmen al dedi sana dert göstereyim. "Aden'de bişey yok sadece üşüttü, ateşi var ve ilaçla düzelecek bi sorun ama şu yanına gelen kız çocuğuna bakarsan bana ve Aden'in bu haline şükredeceksin. "

kız 2 yaşındaymış, bedensel ve zihinsel özürlü. minicik. :( konuşmayı, yürümeyi bilmiyor. değil yürümek desteksiz bile oturamıyor. boynunu tutamıyor. solunum problemi varmış. evde de sürekli makinaara bağlı yaşıyormuş. doktorlar aileye en fazla 2-3 yaşına kadar yaşar demişler. anne hala çok umutlu ama. kocası asgari ücretliçalışan, kendisi köylü bi kadıncağız. bi çocuğu daha varmış evde. onda şükür bi sorun yokmuş.

o anlattı ben bencilliğime ağladım. ama nasıl ağlama. derken kuzenin eşi ( hani bebeklerini sma hastalığı yüzünden kaybedenler) geldi. görür görmez anladı çocuğun problemlerini. kadına çok yardımcı oldu, anlattı, ben burda çalışıyorum her seferınde benı bulun dedı. ne gerekırse yaparız dedı. ellerini tuttum eda'nın. (adı eda'ymş meleğin) kırılacak gibi incecık. baktı bana ağzında borular, hortumlar, oksıjen maskesi bakıp ağladı yüzüme.

sonra aden'e baktım yatmış yatakta sessizce uyuya kalmış, ılkokulda yaptığımız noel baba şapkaları gibi, alnında boynunda pamuklar... büzülmüş üşüyor ama içten de yanıyor kuzum. şükrettim halime. yavrumun haline. en fazla 5-10 gün daha çekeriz b hastalığı eda ömür boyu o da sınırlı ömrünce çekecek şu hastalığı diye.

Rabbim hastalığın bile iyisini versin. dermensız dert vermesin.

sonra dr. geldi ateşine baktı ama kafasındaki ateş düşmedi bi türlü. en son novalgıne yaptılar ve anında düştü. gece boyunca ıyıydı ama yine de hasta işte. evde oyle bırakıp işe gelmek zorunda kaldım.

şimdi konuştum annemle ateşi düşükmüş, burnu tıkalıymış ama ıyıymış.

off offff.

geçmiş olsun adene gökçe, eda ya da çok üzüldüm, rabbim dermansız dert vermesin...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar