2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

aman babuşum dikkat et.. iki yagmur yagıp karlandı mı ortalık dagılıyo...

ne yaptın acabası?

Noyanda öyle bugün yemicem içmiicem , aglıcam ben şeklinde takıldı hep..

noluyo bu minnoşlara ya yaş geliyo diye bi dönemden mi geçiyolar büyüyorlar mı yoksa hastalıktan mı??? anlamadım..

Günaydın kızlar...
Valla napim pikoşum aldım arabayı götürdüm eve :)
Bugün çıkmadım arabayla ama keşke de çıksaymışım, dün akşamdan daha iyiydi yollar. Okullar tatil olmuş, yollar bomboş. Minibüsler, otobüsler boş. Millet eve mi kapattı acep kendisini :D
Ama minibüse binince toplu taşımayı neden bıraktığımı bir kez daha hatırladım :D

Bunun dışında Ada 2 gecedir, çok huysuz... Uyuduktan 2-3 saat sonra ağlayarak uyanıyor, ve kesinlikle teskin edemiyorum. Yüzünde bir yerinin ağrıdığına dair bi ifade de yok. Kuru kuru gözler kapalı, uyku içinde ağlıyor. Dişlerini yokladım ama yeni gelen bişey yok. Karnı ağrıyo desem, karnı ağrıdığında kıvranırdı.
Dün gece de bir önceki gece gibi, 23:30dan 02:00 ye kadar on dakikada bir hönkürerek ağladı. Mama verdim olmadı, kucağımda uyuttum olmadı, hiç yapmadığım şey yanıma aldım yatağıma ı-ıh. Kucağımdan yatağa koyduğum anda cıyırtı kopuyor. Ateşi yok, burnu tıkalı değil. Calpol verdim, bana mısın demedi. Calpol işe yaramayınca gaz olabileceğini düşündüm çünkü diş olsa rahatlardı.
Ancak calpolden 1 saat sonra paracetemolün uyku verici etkisi devreye girince uyudu, sabahın köründe de uyandı.
Sonradan aklıma iki gündür karnıbahar yedirdiğim geldi, gaz yapmış olabileceğini düşündüm. Gazlı bi sebzedir çünkü.
Bugün vermeyeceğiz bakalım...Doktorunda da randevu bulamadım, yarın götüreyim bakalım aradan alır mı.

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452

Bazı minnoşlar öyle hiç emeklemeyi sevmiyomuş lilacscım zaten motor gelişimde emekleme diye bişey yok sanırım oturma ve ayakta durma yüreme vardı yanılmıyosam...

AZOM öperim şekercim iyice özlettin kendini..:huhuu:

oYYYYYY pikemmmmmm canım benimmm pamuğum ben de seni özledim

hiç bir şey yemiyor son günlerde bu minnoş. çorba içmiyor, doğru düzgün kahvaltı yapmıyor, bir yoğurt yiyor bi de meyve. zaten zayıf ve hasta bi de, iyice güçten düşecek :(

Kuzey'de öyle canım, iştahı yok denecek kadar az, sadece reklamlarda yiyor.

selam kızlar. nihayet ateşimiz düştü. mahvoldu yavrum resmen soldu. zaten kuru olan kıçı hepten kurudu ufacık bişi kaldı.

burnundan çıkan sümüğün rengini size anlatamam çünkü renk skalsında o rengi tanımlayabileceğim bi renk yok. nasıl iltihap üretiyor şu minicik beden şaşırıp kalıyorum günlerdir.

pazar, p.tesi, salı ve dün gece de ıslak pamuklarla geçti gecemiz. ne uyku kaldı ne bişey. ateş 38,5-39,5 arasında gitti geldi. havale geçirecek diye ödüm koptu. bi yandan ateşi, bi yandan boğazının ağrısı bi yandan da tıkalı burnu.. :( nefes alamıyor yavrum. deniz suyu sıkıp sıkıp pompayla almaya çalışıyorum yetmediği yerde dayıyorum ağzımı burnuna çekiyorum iltahıbını meleğimin. şaşırıp kalıyor ilkin, korkuyor, peşine açılan burnuyla iki fırt çekince havadan gülümsüyor bebem.

o kadar alıştı ki ilaç içmeye, burnuna bişeylerin sokulmasına, iğneye, ıslak pamuğa, çıplak uyumaya onun o olgunluğu beni kahrediyor... bu akşam düzeldi biraz. uyuyor şmdi kuzum.

hediyemizi alacağımız teyzemiz; hediyemizi aldık, anneannemize aldığımız hediyeye uygun kulaklıklı şapka da ördürdük... (kendim çok örmek isterdim ama sadece zincir çekmeyi bilirim elişilerinden) hediye paketlerimizi de aldık sadece paketleyip göndermemiz kaldı ama bi fırsatını bulup da veremedik kargoya. çünkü bu ara çok yorgun çok yoğun ve evden dışarı adım atamayacak kadar hastayız. bu h.içi göndersek olur mu hediyemizi acaba??

sırf bunu haber vermek için girdim buraya. ne olur kusura bakma teyzesi, inan kafam o kadar gidik ki bi 10 dakika ayırıp şu hediye işini halledemedim. çünkü Aden bana hepten yapıştı. :((

hepinizi öpüyorum iyi gecelr.

Ahh Gökçem çok geçiş olsun, kıyamam ona ben, ya şu bebekler hastalanmasın ya çok fena oluyorum :(
Hediye konusuna gelince; pikemin dediği gibi hediye aldığın kişi kimse inan hiç önemi yoktur, yeter ki Aden eski sağlığına kavuşsun.

Günaydın kızlar...
Valla napim pikoşum aldım arabayı götürdüm eve :)
Bugün çıkmadım arabayla ama keşke de çıksaymışım, dün akşamdan daha iyiydi yollar. Okullar tatil olmuş, yollar bomboş. Minibüsler, otobüsler boş. Millet eve mi kapattı acep kendisini :D
Ama minibüse binince toplu taşımayı neden bıraktığımı bir kez daha hatırladım :D

Bunun dışında Ada 2 gecedir, çok huysuz... Uyuduktan 2-3 saat sonra ağlayarak uyanıyor, ve kesinlikle teskin edemiyorum. Yüzünde bir yerinin ağrıdığına dair bi ifade de yok. Kuru kuru gözler kapalı, uyku içinde ağlıyor. Dişlerini yokladım ama yeni gelen bişey yok. Karnı ağrıyo desem, karnı ağrıdığında kıvranırdı.
Dün gece de bir önceki gece gibi, 23:30dan 02:00 ye kadar on dakikada bir hönkürerek ağladı. Mama verdim olmadı, kucağımda uyuttum olmadı, hiç yapmadığım şey yanıma aldım yatağıma ı-ıh. Kucağımdan yatağa koyduğum anda cıyırtı kopuyor. Ateşi yok, burnu tıkalı değil. Calpol verdim, bana mısın demedi. Calpol işe yaramayınca gaz olabileceğini düşündüm çünkü diş olsa rahatlardı.
Ancak calpolden 1 saat sonra paracetemolün uyku verici etkisi devreye girince uyudu, sabahın köründe de uyandı.
Sonradan aklıma iki gündür karnıbahar yedirdiğim geldi, gaz yapmış olabileceğini düşündüm. Gazlı bi sebzedir çünkü.
Bugün vermeyeceğiz bakalım...Doktorunda da randevu bulamadım, yarın götüreyim bakalım aradan alır mı.

Babuş nazar felan olmasın, ya da rüya görüyor da olabilir mi?
Gaz da mantıklı geldi aslında bana :uzgun:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

Hediyeyi almana çok sevindim tatlım evet anladın mecburen panik yaptım ya geri giderse diye...

Kart kısmı için asıl ben çok üzgünüm, ben buradan yazıp göndericektim öyle düşünüyordum, ama dedigin gibi ev adresini vermedigin için ve verdigin posta kutusu gibi şeye hem güvenemedigim hemde ayrıca seni yormamak için o işlemi yapamadım malesef.. keşke ev adresin olsaydı o şekilde postayı internetten direkt sana da yollayabilirdim... Kartıda anneme
yazdırmak istemedim haliyle :D

Kargoda nasıl evine geldi onu bende bilmiyorum babuş ne verdiyse annemde o adrese gönderdi ama kargoda kendi kaydın varsa ve onların işiyse o kısımları bilemiyorum nasıl oldu da oldu??

neyse umarım güzel günlerde severek giyersiniz...

Bak adresini verirsen kartın hazır postalarım genede... :D :D

Gonderiyorumm adresi

Ayrıca neden isim yazmıyor oraya isim ve soyadımı annem yazdırmış zaten yazmadan almıyorlarmış...Yani isimsiz olmasına bende şaşırdım

anneninn adi yaziyo gonderende :D
Tannselimm
calismaya baslamadim cnm. Postahaneden almistim ben gecen yil da. Evde olmuyorum ya pek kolay oluyo bana. Bak kargo gelmis ben yokmusum. Ben subeye gittim kargo yok dediler iade ye cikmis bile. 3 isgunu diyo dedim. Kizda bes karis surat gitti iadelerden getirdi. Postahane de boyle sorun olmuyo. Cocugu birakip dolasirken aliveriyorum. O sebeple

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Pikemmm bizim yerimiz elbiseyi diger topige ekler misin cnm. Ben yukleyemiyorum maalesef:uzulme:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Pikemmm bizim yerimiz elbiseyi diger topige ekler misin cnm. Ben yukleyemiyorum maalesef:uzulme:

ay yüklerim tabii ecrimcim ama dün akşam gözüme uyku gürmedi sabaha kadar döndüm durdum bu sebepten...
çok pişman oldum keşke ben katılmasaydım hediye çekilişine diye... hay kafama hay kafama :(

isim mevzuunda anneme tembihlemiştim ecrincim benim ismimi yaz düye oda öyle yaptıgını söylemişti, artık yaşlı kadın pazartesi gecikmesin diye rahatsızken çıkıp kargolamış artık o kafaya neyü nasıl yaptı kusurumuza bakma artık...

umarım seneye seni daha memnun eden bir kişi çıkar sana hediye alıcak kişi olarak....

Bize hediye alıcak teyzemiz.......

malum kıbrıstan kargo vermek ve buraya postalamak oldukca maliyetli bir işlem ( bir kart göndermek bile 25 TL paket büyüdükcede fiyat artıyor) bundan dolayı istanbul da annemin adresini verdik biz, size haksızlık olmasın diye... dolayısıyla hediyenin resmini çekip koyamayacagım.. sizden ricam (eger göndermediyseniz) siz resim çekebilirmisiniz siteye koymak için....

kusurumuza bakmayın lütfen o heyecanla bunları düşünemedim ben.. yok keşke girmeseymişim cidden...

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

ay yüklerim tabii ecrimcim ama dün akşam gözüme uyku gürmedi sabaha kadar döndüm durdum bu sebepten...
çok pişman oldum keşke ben katılmasaydım hediye çekilişine diye... hay kafama hay kafama :(

isim mevzuunda anneme tembihlemiştim ecrincim benim ismimi yaz düye oda öyle yaptıgını söylemişti, artık yaşlı kadın pazartesi gecikmesin diye rahatsızken çıkıp kargolamış artık o kafaya neyü nasıl yaptı kusurumuza bakma artık...

umarım seneye seni daha memnun eden bir kişi çıkar sana hediye alıcak kişi olarak....

Bize hediye alıcak teyzemiz.......

malum kıbrıstan kargo vermek ve buraya postalamak oldukca maliyetli bir işlem ( bir kart göndermek bile 25 TL paket büyüdükcede fiyat artıyor) bundan dolayı istanbul da annemin
adresini verdik biz, size haksızlık olmasın diye... dolayısıyla hediyenin resmini çekip koyamayacagım.. sizden ricam (eger göndermediyseniz) siz resim çekebilirmisiniz siteye koymak için....

kusurumuza bakmayın lütfen o heyecanla bunları düşünemedim ben.. yok keşke girmeseymişim cidden...

Kizz ne demek o catlak kiremtt:sılakonda: sen bizi ziyadesiyle memnun ettin. Hediyeyi bile bize sectirdinn. Cok da sevdik begendik. Buyuk oldugu icin sana gosteremedim yoksa defne yengiydirip bi foti aticaktim mail den. Sacma sacma konusma bakim.

Ben sadece defne ye hatira olsun diye dedim di. Cunku dogum gununde de herkese yazdiricam minik zarflarda sakliycam. Seni de ailemden dostumdan ayirmadigim icin dedim. Ama dedim ya onu da tahmin ettim sen gonderremedigin icin oldugunu. Valla kirilirim bole dersen:( ben seni uzmek ister miim hic. Sen girmezsen ben girmem seneye:dertli::dertli:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Kizz ne demek o catlak kiremtt:sılakonda: sen bizi ziyadesiyle memnun ettin. Hediyeyi bile bize sectirdinn. Cok da sevdik begendik. Buyuk oldugu icin sana gosteremedim yoksa defne yengiydirip bi foti aticaktim mail den. Sacma sacma konusma bakim.

Ben sadece defne ye hatira olsun diye dedim di. Cunku dogum gununde de herkese yazdiricam minik zarflarda sakliycam. Seni de ailemden dostumdan ayirmadigim icin dedim. Ama dedim ya onu da tahmin ettim sen gonderremedigin icin oldugunu. Valla kirilirim bole dersen:( ben seni uzmek ister miim hic. Sen girmezsen ben girmem seneye:dertli::dertli:

ecrincim inanki begenmene çok sevindim çok özenle severek aldım sana sundugum 4 seçenek içinden en begendin olsun istedim...
kart olayına bende çok üzüldüm zaten bende yazarken hediye mühim degil kartı olsun yeter ki dedim.. ama gel gör ki bazen böyle aksilikler olabiliyor malesef...
ama Defne minnoş için kart göndericem ama yeteki sen bana saglam bi adres ver...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Gökçecim bununla gelmiş geçmiş olsun. Hastalıandıklarında kuş gibi oluyorlar yaa... İnsanın gözünün içine biçare halde bakınca insan ne yapacağını şaşırıyor... Neyse ki çok şükür ateşiniz düşmüş. Hediye mevzuunda da Pikoşuma katılıyorum. İnan kimse dert etmez erken gelmiş geç gelmiş. Aden ve diğer hasta kuzularımız iyi olsun da... CANIMIZ KIZ ONLAR BİZİM...

Babuşum size de geçmiş olsun. Muhtemelen karnabahar dokunmuştur. Bizimki de kabız bayaaa bayaaa... :(

Ve Pikoşuuuuuum; ne demek ben keşke katılmasaydım... Sen en zor şartlarda hediye alan yollayan kişisin. Bi kere yurt dışı kabul edilen bir yerden yolladın. internetten almana rağmen direkt yollayabilecekken adres olmadığı için önce annene yolladın. bir de anneciğin katıldı işin içine... hem de bu karda soğukta.. bana hediye alıyor olsaydın, şu çaba benim için karttanda hediyeden de daha değerli olurdu. lütfen ama lütfen böyle düşünüp üzülme. seneye ben çıkcam kız sana. hissediyom :D:D:deli:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861

ecrincim inanki begenmene çok sevindim çok özenle severek aldım sana sundugum 4 seçenek içinden en begendin olsun istedim...
kart olayına bende çok üzüldüm zaten bende yazarken hediye mühim degil kartı olsun yeter ki dedim.. ama gel gör ki bazen böyle aksilikler olabiliyor malesef...
ama Defne minnoş için kart göndericem ama yeteki sen bana saglam bi adres ver...

Veririm kizz vermemm mi.. Ben anlamam kargo islerinden. Senin ordan zor oldugundan da haberim yok.hayatimda 3 kez kargo yolladim ikisi forumdan biri de diplomamdi:kahkaha: yollamak zor ise mail at ben basar defne icn saklarim:D

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Kizzz pikosss anneni de gorunce op benim icin. Hayy allah ne badireler atlatmiss benim paket. Sen ben sana postane yazdigim gun diyeydin bole diye ben sana atardim ev adresini ayrica. Kendimi bi an evi gizlermis gibi hissettim:ne: allahtan her su kesildiginde yesilyurt su deposu diye saydiriyorum.

Kiyamamm anneni de op dedigim gibi hakkini da helal etsin,onu da ugrastirdik yazik:huhuu:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Simusum msjlarinda gonderme yapmis gibisin cnm. Ama bu taraf tutulup bi tarafi yerecek bi konu degil. Sevmesem pikosu yazisini niye isteyeyim hala israrla. Defne nin yillar sonra bu enerjisini ancak onun elinden cikan satirlarla anlayabilecegine inaniyorum sadece. Lilacs imin notunu da sakliyorum ozenle. Elime gectikce yuzum guluo. Sadece hatam pikosumun ordan gonderim isinin falan zor oldugunu bilmemek yada dusunememek yani.

Yanlis ifade ediyorum kendimi galiba ya. Uzuldum bak:uzgun:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Simusum msjlarinda gonderme yapmis gibisin cnm. Ama bu taraf tutulup bi tarafi yerecek bi konu degil. Sevmesem pikosu yazisini niye isteyeyim hala israrla. Defne nin yillar sonra bu enerjisini ancak onun elinden cikan satirlarla anlayabilecegine inaniyorum sadece. Lilacs imin notunu da sakliyorum ozenle. Elime gectikce yuzum guluo. Sadece hatam pikosumun ordan gonderim isinin falan zor oldugunu bilmemek yada dusunememek yani.

Ecrincim simuşumun gönderme yaptıgını düşünmüyorum tatlım keşke ona öyle bişey yazmasaydın ....

hepimiz burda konu ne olursa olsun fikirlerimizi yazıyoruz, sen nasıl ne düşündügünü açık bir şekilde belirttiysen o da aynı şeyi yapmış... biz herşeyi rahatca konuşuyoruz aramızda.. bunun içinde kimseyi üzmeyelim heleki dolaylıda olsa benim yüzümden hiç kimsenin üzülmesini istemem..

tabii ki beni seviyorsun bende seni sadece bu mevzuda ters olmuş benim buradan kargo zorlugum ve senin ev adresinin olmayışı...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Pikoşum ne demek ben katılmasaydım. Asla duymamış olayım bunu. Sen katılmasaydın asla olmazdı, nolur deme böyle...
Kıbrısa kargo dert, Kıbrıstan kargo dert...
Eminim ki Ecrin senden, bizim bu birlikteliğimizden bir hatıra olmasını istediği için belirtti bu şekilde. Ama bence kolayı var.
Sen yazmak istediklerini el yazınla yaz, fotoğrafını çek ve maille ilet. Senin duygularını bu da yansıtacak, illa ıslak imzalı olacak diye bir kaide yok.
Eminim Ecrin için bu da aynı değerde olacaktır.
Yada bazı PC.lerde, telefonlarda el yazısını soft olarak aktarma imkanı var, öyle birşey varsa, öyle yap.
Kıbrıstan direkt gelen paketler, zaman zaman gümrüğe bile takılabilir zira, büyüklüğüne, içeriğine, vs. bir çok sebebe bağlı.
Ben satınalma&lojistik departmanında çok uzun zamandır çalıştığım için, biraz bilirim bu işleri. Kıbrıstan direkt gönderseydin, lojistik firmasının beceriksizliğine bağlı olarak gümrüğe bile takılabilirdi.
Kırmızıya düşebilirdi. Bu tip kargolar sıkıntılıdır.
Bence en makul ve mantıklısını yaptın tatlım sen. Arada yanlış anlamalardan kırgınlık olmasın. Ecrin de Defne için güzel birşey düşünmüş, ara yolu buluruz bana kalırsa, bunlar sorun olacak şeyler değil.
:panter:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Tatlım ben zaten söyledim ecrine bende kart istedim ilk anlıyorum seni ve sana göndericem diye ....
olmayışının sebebinide açıkladım.. sakınan göze çöp batar derler ya o misal oldu biraz.. :)

Neyse diger arkadaşlarada haksızlık olmasın bu konuyu kapatalım bence güzel şeylerden bahsedelim...

Bak Mardukta gelmedi ne olucak şimdi :D

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
selam millet.tam giriyorum yazamadan cıkmak zorunda kalıyorum...babuşum konuya el atmış yine...:)

pikoşumun ellerine sağlık,defnecikte cok güzel günlerde giysin insallah...elbise öyle güzelki annesi sen onu defneye olduğunda giydir cek kocaman bi foto al sana hatıranın ballısı bademlisi..(simusumun tabiriyle) bu arada bende yazı yazamam mesala en fazla güle güle kullanın diyebilirim gibi.mektup yazamam hiç.utarım

gökçem aden daha iyiymiş sevindim çok.hepsi tez zamanda iyileşşsin.içinden benimkinide ayırt etme allahım.AMİN.

BU ARADA eger bana alıyosan sen ne demek o ne zaman yollasan olur balım.yeterki gönüller bir olsun..

ya babuş haksızlık ama ya.söyle hadi benimkini.bak karar verdim söylemezsen seni hergün mesajlarımla hediyem gelene kadar taciz etcem:kahkaha:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

Ecrincim, gönderme yapacak yaşımı çoktan geçtim. "kızım sana söylüyorum gelinim sen anla"tarzı da benim tarzım değil... Kaldı ki ortada taraf tutulacak bir durum da yok. Pikoşun "keşke katılmasaydım" lafına çok üzüldüm. Bunu kim dese üzülürdüm... Ayrıca senin adres vermemiş olmanı da garipsedim, tuhafıma gitti. O yüzden ne düşündüysem onu yazdım. Niyetim ne Pikoşu savunmak ne seni yermek... Neyse... Böyle bişey...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
selam millet.tam giriyorum yazamadan cıkmak zorunda kalıyorum...babuşum konuya el atmış yine...:)

pikoşumun ellerine sağlık,defnecikte cok güzel günlerde giysin insallah...elbise öyle güzelki annesi sen onu defneye olduğunda giydir cek kocaman bi foto al sana hatıranın ballısı bademlisi..(simusumun tabiriyle) bu arada bende yazı yazamam mesala en fazla güle güle kullanın diyebilirim gibi.mektup yazamam hiç.utarım

gökçem aden daha iyiymiş sevindim çok.hepsi tez zamanda iyileşşsin.içinden benimkinide ayırt etme allahım.AMİN.

BU ARADA eger bana alıyosan sen ne demek o ne zaman yollasan olur balım.yeterki gönüller bir olsun..

ya babuş haksızlık ama ya.söyle hadi benimkini.bak karar verdim söylemezsen seni hergün mesajlarımla hediyem gelene kadar taciz etcem:kahkaha:

Hakkat kız nerde bi karışıklık görsem el atmadan duramıyom. Çok analitik bi insanım sanırsam...

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
kızlarrrrrrrrrrrrr şoktayımmmmmm

az önce bizim apartman görevlisi geldi..benim megafon bozuk yani güvenlik beni arayamadığı için görevliye veriyor bize gelen gideni..adam kargonuz varmıs ben aldım deyince heyecan içinde actım..isime falan bakmadım.lennnnn içinden ne cıktı bilim bi adet kırbaç bi adet kelepçe....sokktayım...sonra bi baktım apartman nosunda terslik var.napcam ben bu cenabetüs mellütüs seyleri actım la..hayır görevliye versem bi türlü elden götürsem olmaz.ahanda mayalıların laneti.hayır o evide az cok biliyom.mutasıp insanlar bu ne beee şimdi.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar