2012 Şubat Anneleri

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
inan tadı daha da güzel oluyor. bi kere içine tereyağı giriyor daha ne olsun.

valla tereyağını kösele ayakkabının üstüne dök yerim. hstayımdır teryaglı olan herseye. ben tam köyde yaşayacak insan olacakmışım da işte şehirde doğmuşum yanlışlıkla. kaymak severim. tereyagı severim. kuzu koyun etı yerım. koko, işkembe, paça içerim... ohh misss...

kız baan bak çok da basit he akşama bile yaparsın... bence dene derim.

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
inan tadı daha da güzel oluyor. bi kere içine tereyağı giriyor daha ne olsun.

valla tereyağını kösele ayakkabının üstüne dök yerim. hstayımdır teryaglı olan herseye. ben tam köyde yaşayacak insan olacakmışım da işte şehirde doğmuşum yanlışlıkla. kaymak severim. tereyagı severim. kuzu koyun etı yerım. koko, işkembe, paça içerim... ohh misss...

kız baan bak çok da basit he akşama bile yaparsın...
o dediklerini severimde su koko,işkembe olmadı bööö hiç yemedim hayatımda yememde diye düşünüyom sanırım...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Kız gökceye bak maharetli hatun çıktı..
Nazom Lazanyayıda ben gökcenin tarifi gibi yapıyorum borcamda yaglı kagıt sermeden yapıyorum...
birde en alt kattaki lazanya ları azcık tabagın kenarından taşırarak yerleştiriyorum.. görüntü olarakda güzel oluyor
birde her kata kaşarda ekliyorum biraz... en üst katada beşemel sos ve kaşar rendesi koyuyorum azcık kızarık oluyo ama güzel oluyor....

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
bu ela neden uyumaz acabası...gecede canıma okudu...uyusa evi toplamam lazım...off off cok işim var ya...

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
Kız gökceye bak maharetli hatun çıktı..
Nazom Lazanyayıda ben gökcenin tarifi gibi yapıyorum borcamda yaglı kagıt sermeden yapıyorum...
birde en alt kattaki lazanya ları azcık tabagın kenarından taşırarak yerleştiriyorum.. görüntü olarakda güzel oluyor
birde her kata kaşarda ekliyorum biraz... en üst katada beşemel sos ve kaşar rendesi koyuyorum azcık kızarık oluyo ama güzel oluyor....

allahım sanırım bugün bunu yapmazda yemezsem bi yerim şişecek.....hımmm ağzımın suları akıyoooooo

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
pikem anamın kızıyım ben. Anam'a bolu'lu musun sen dye takılırlar. harika yemek yapar. ya bi insanın salçalı makarnası nasıl dillere destan olabilir? oluyor işte. çevremizde kadının makarnası nam salmış. kimse onun gibi yapamıyor.

biizm sülalede yemek yapma kıstası pilav'dır. dedem eski ahçı benim. pilavı yapan her yemeği süper yapar der. ve inanmaz sın benim de pilavım meşhurdur. bi akşam beklerim. bi gelin beee... bi gelin beeeeeeeeeee

bu arada benım de mayalı hiç bi pastam guzel omuyor mesela. bi poğaça yapayım sana, birinin kafasına at yarsın. kopegın onune koy yemez. o derece dıyım ben sana.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Gunnayydinnnn... Sabah sabahh eve 10 tane adam girdi cikti heee. Valla tavim angaryalara.dusunce gucuyle tadilat yapilabilsn. Burdan yukariya sesleniyorum..

Aksam 6 da geldi sular. Kaynanam bana geliverin dememekte inat etti. Gelinn dicemm ama evv tozluuuuu yavrummm.. Hayy allah bu kizz hic yapmazdi bu cocuga dogumgunu nnerden cikti bu yil vs vs sinr etti beni. 16 yasinda yani illa bebek mi olmasi ,azim doomgunusu olsun diye. Dolmam pek guzel olmus. Rwkora imza attim 6 ile 7 bucuk arasi wc temizledim,supurge tuttum,vileda yaptim, bulasik kaldirdim bir makinede dolusu da ayrica yikanip yerlestirildi,masayi hazirladim,cay demledim cok da guzel olduu kusum da pek mutlu oldu

Anamm brn bu sabahh 66 kilo ciktimmm hemde herrbiseyi yiyerekten. Yazik oldu diyetisyene verdigim paraya bole verirsem..

Ggooooookkkkccceeee. Seninn boregin aynisini biz sucuk yerine pastirmayla yapiyoz. Bak sucuk hic aklimiza gelmedi..

Benimm pilavimda cokk meshurdur ekstradan. :gulegule:

Torpill cok guzel duruyoo beeeee yapabilir miyimm acep?

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
kız misafir zillileri gelin kız gelin. börek var, lazanya var, torpil var... çikolatalı tatlımız var...

ben şimdi giydim ayakkabıları koşmaya başladım diyim ehehe :D :D
pikem anamın kızıyım ben. Anam'a bolu'lu musun sen dye takılırlar. harika yemek yapar. ya bi insanın salçalı makarnası nasıl dillere destan olabilir? oluyor işte. çevremizde kadının makarnası nam salmış. kimse onun gibi yapamıyor.

biizm sülalede yemek yapma kıstası pilav'dır. dedem eski ahçı benim. pilavı yapan her yemeği süper yapar der. ve inanmaz sın benim de pilavım meşhurdur. bi akşam beklerim. bi gelin beee... bi gelin beeeeeeeeeee

bu arada benım de mayalı hiç bi pastam guzel omuyor mesela. bi poğaça yapayım sana, birinin kafasına at yarsın. kopegın onune koy yemez. o derece dıyım ben sana.

aaaaaaa pilavı bende güzel yapıyorum... hatta annem bile bazen yaptırır bana.... ama 2 gündür konuştugunuz pasta börekleri yapmaya cesaret bilem edemem yani... pilav basit bişey yok onda...
ama ciddi yemek yapmaya başlamamın miladı hamileligimdir yani, minnoş için... şimdiye kadar öyle idare etmişiz yani...
arkadaşlarlada yemek olarak bbi lazanya, bi balık partileri yapardık en fazla :D

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Uleeeee gokce kiz eline saglik avikmis olan karnim bunlari gorunce dilimi yidim beeee ayyy mukemmel ozellikle tatlici olarak deli gibi su biskuvili seyden istedimmm agzimin suyu akti aksama yapim deneme menuler dogumgunlerinde ayni olsun o zaman herkes her seyi auni yapsin gokce sana hi tarifte ben verim
Kilzar tereyagini sevenlere mukemmel bir borek ve cok kolay
1kg yufka
200gr tereyag
100 gr tam yagli sert klasik peynir
1 yumurta
1 cay bardagi yogurt byuklerden
Yuvarlak yufka genisliginde tepsiyi yaglayop
Bir kat yufkayi serin ustune bir yufkayi parcik pincik edin buyuk parcalara ayirin sonra eritilmis terayagindan biraz gezdirin ustune bir yufkayi daha iri parcalarda koparip esit sekilde attirin ustune yumurta akiyla karisik ufalanmis beyaz peyniri serpistirin ustune bir yufka daha koparip atin onun ustundende tereyag gezdirin son yufkayi parcalayip aton oun ustunede yogurtla yunurta sarisinin karistiri
Atin ve tepsi kenarlarindan sarkan yufkayi kapatip yumurta sarisi surup firinlayin mukemmel bir tadi oluo-kizgin

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
ankara sarması benim favorı tatlım. gelecek misafire hemen ankara sarması yapar dayarım valla. hem kolay hem süper... bu dediğim toplar el oyalıyor bi de çok bereketli bişey de değil. özel gün topları koydum onun adını o halde... ehueheuhe...

kız pikem olur mu pilav düşürmesi zordur. lapa gibi olur bazılarınınki. bazılar yagsız olur yavan olur. heryerde pilav yemem ben. sevmem.

o değil de hamile olsak kesin bayılmıştık haaa şu tarifler karşısında.

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
ankara sarması benim favorı tatlım. gelecek misafire hemen ankara sarması yapar dayarım valla. hem kolay hem süper... bu dediğim toplar el oyalıyor bi de çok bereketli bişey de değil. özel gün topları koydum onun adını o halde... ehueheuhe...

kız pikem olur mu pilav düşürmesi zordur. lapa gibi olur bazılarınınki. bazılar yagsız olur yavan olur. heryerde pilav yemem ben. sevmem.

o değil de hamile olsak kesin bayılmıştık haaa şu tarifler karşısında.
heheh aha o anlattığın benim pilav olur..lapa kıvamında yağsız :D kız önceden oluyodu şimdi neyi eksik neyi fazla yapıyom bilemiyorum :D

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
nazom pilavdan tereyağını ve et suyunu eksik etmiyecen. olay bu... ben bulyon kullanıyorum et suyum yoksa. önceden ıslattıysam pirinçleri 1'e 1,5 ölçek su. ıslatmadıysam hemen orda yıkayıp 5 dakika suda bırakabildiysem, 1'e 2 bardağa yakın su. o kadar... başka da bi olayın yok pilav'ın.

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
:coffee::coffee:

kız çaya gelin bana zilliler. ben neler yaparım size. hissediyorum ya yoğun taleplerim karşısında bi gün bana çıkartma yapacaksınız. bekliyorum... yapıcaksınız bunu biliyorum.

benim zilli kız kardeşim gecen sene zonguldakdaydı yapı kredi de...keskem geleymişim o zaman..ama aden yoktu kimi mıncırcaktık...

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
aaaaaaaa niye haberımız yok. gıder yapı kredısi çekerdık. nazom nıye haber vermıyon yaaa... yıne gelsenıze kızzzbeni mıncırırdınız... işini görmez miyim ben?

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar