2012 Şubat Anneleri

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Katılım
4 Kasım 2011
Mesajlar
4.084
Tepki
2.452
Puan
113
Yaş
41
Konum
Samsun
ana kız buluş buldum... bu ülker'in kat kat tat diye bi ürünü var hani. milföy hamurunun içine çokokrem sürmüşler, üstüne de şeker serpişmler vermişler fırına. mercimeği değil ama ürünü vermişler yanlış anlamayın kıkırdamatyın zillier.

heh ben de yapıcam kız bundan. torpil pastasından esinlendim bu işe. milföyleri kesecem şerit şerit içine basacam bol nutellayı... üstüne şeker kızgın fırında (kızgın fırın derken yanlış anlayıp kıkırdamayın zillier) 5 dakıka pişirecem al sana kat kat tat. benim abimle kardeşim bayılır buna. günde 3,5 paket bundan yemişlikleri vardır... evet denıcem bunu. hatta bu akşam yapacam dur bakayım.

Yap ama resmini de çek bize göster, anlattığına göre çok ağız sulandıran bişe :D
 

adengokce

Daimi Üye
Katılım
10 Kasım 2011
Mesajlar
4.281
Tepki
2.349
Puan
113
Yaş
41
Konum
zonguldak
ulan ben de buluş buldugumu sandım. meğersem zati yapmışlar onu daha onceden. nette yapan dunya kadına rastladım şimdi. yahu bişeyı de bılmeyın be. bişeyı de yapmayın be. bı kere de ben bişey üreteyim patenti bana ait olsun be...

ulan ahdım var, kafadan atıp ev yapımı soğan tatlısı diye bi tatlı yapacam. bakalım onu da yapmışlar mı?
 

adengokce

Daimi Üye
Katılım
10 Kasım 2011
Mesajlar
4.281
Tepki
2.349
Puan
113
Yaş
41
Konum
zonguldak
he bu arada size çok yaptığım ve milletin yerken kafayı da yediği, dayanamayıp parmaklarını da ısırdığı bi börek tarifimi verecem. açılın kağıt kalem alın bekleyin... yazıyorum. bi yere kaybolmayın... d.gününde yapın ve aldığınız tepkiler için bana teşekkür edeceksiniz...
 
OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Katılım
4 Kasım 2011
Mesajlar
4.084
Tepki
2.452
Puan
113
Yaş
41
Konum
Samsun
he bu arada size çok yaptığım ve milletin yerken kafayı da yediği, dayanamayıp parmaklarını da ısırdığı bi börek tarifimi verecem. açılın kağıt kalem alın bekleyin... yazıyorum. bi yere kaybolmayın... d.gününde yapın ve aldığınız tepkiler için bana teşekkür edeceksiniz...

Ay yaz valla börrrrekkk tarifine ihtiyacım var benim.
 

nazo06

Daimi Üye
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
1.887
Tepki
1.753
Puan
113
Konum
ankara
ana kız buluş buldum... bu ülker'in kat kat tat diye bi ürünü var hani. milföy hamurunun içine çokokrem sürmüşler, üstüne de şeker serpişmler vermişler fırına. mercimeği değil ama ürünü vermişler yanlış anlamayın kıkırdamatyın zillier.

heh ben de yapıcam kız bundan. torpil pastasından esinlendim bu işe. milföyleri kesecem şerit şerit içine basacam bol nutellayı... üstüne şeker kızgın fırında (kızgın fırın derken yanlış anlayıp kıkırdamayın zillier) 5 dakıka pişirecem al sana kat kat tat. benim abimle kardeşim bayılır buna. günde 3,5 paket bundan yemişlikleri vardır... evet denıcem bunu. hatta bu akşam yapacam dur bakayım.

allah kucağınıza almayı nasip etsin gökçem...hayırlı olsun :D
 

nazo06

Daimi Üye
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
1.887
Tepki
1.753
Puan
113
Konum
ankara
he bu arada size çok yaptığım ve milletin yerken kafayı da yediği, dayanamayıp parmaklarını da ısırdığı bi börek tarifimi verecem. açılın kağıt kalem alın bekleyin... yazıyorum. bi yere kaybolmayın... d.gününde yapın ve aldığınız tepkiler için bana teşekkür edeceksiniz...

cabuk bekliyom..ayrıca lazanya tarifinide bekliyom gökçem..
 
OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Katılım
4 Kasım 2011
Mesajlar
4.084
Tepki
2.452
Puan
113
Yaş
41
Konum
Samsun
Ay kız geldi petron ben kaçıyorum he tarifleri not edecem öğle arasında yazın emi öpüldünüz
 

adengokce

Daimi Üye
Katılım
10 Kasım 2011
Mesajlar
4.281
Tepki
2.349
Puan
113
Yaş
41
Konum
zonguldak
1 kg yufka
yarım kg ıspanak (daha az da olabilir)
3-5 adet havuç
istenilen kadar sucuk
kaşar peynir.

ıspanakları yıkayın ıyıce suyundan arındırın. ince ince doğrayın. havuçları başka bi kaba rendeleyin. sucugu doğrayın ve kaşarı da rendeleyip başka bi kapta karıştırın.

2 kat yufkayı üstüste koyup (kıkırdamayın zilliler üstüste deyince. he bu arada yufkaların arasına börek harcı dökebilirsiniz. daha yumuşak daha guzel oluyor) ilk ıspanağı her yerine eşitce dağıtın... çok az börek harcı yine. çoka az ama yağlı yağlı vıcık ollmasın. üstüne yine bi kaf yufka serip bu sefer rendelenmiş havuçları her yerine eşit dağıtın... yine çok az harç... bi yufka daha serin üstüne bu katın. üstüne kaçar sucuk karışımını iyice serpiyoruz her yerine... buna harç koymayın sucugun kendi yağı yetiyor... sonra yufkaları rulo halınde sarıyoruz. kocaman dana gibi (şekil itbariyle dalyan köfte gibi oluyor) içi kat kat renk renk gozuken bi yufka rulomuz oluyor. sonra bu dağı 3-4 cm eninde kesiyoruz... üstlerine yumurta sarısı (kalan harçı da olabılır) ve çörek otu susam koyuyoruz. veriyoruz fırına... mis gibi boregımı hazır. afiyet bal şeker lsun...

p.tesı gelen mısafırılerıme yaptım. yerken kendılerınden gectıler. onur keza gece kalkıp kalıp yedi...

FOTORA~1.jpg

aha bu da resmisi.
 

nazo06

Daimi Üye
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
1.887
Tepki
1.753
Puan
113
Konum
ankara
azom güle güle canım.kolay gelsin bak senin için bişey buldum..:D ama cok büyükmüş ekleyemiyorum feysten yollayım
 

nazo06

Daimi Üye
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
1.887
Tepki
1.753
Puan
113
Konum
ankara
annem cok güzel gözüküyor bu börek..ellerine sağlık canım...gökçe börek harcı dediğin yağ,süt olan karısım mı? ıspanaklarda çiğden demi.sapını ayırıyormuyuz? yoksa sapıyla mı doğruyoruz...cok güzel gözüküyor ya...
 

adengokce

Daimi Üye
Katılım
10 Kasım 2011
Mesajlar
4.281
Tepki
2.349
Puan
113
Yaş
41
Konum
zonguldak
migroslarda falan lazanya hamuru var hazır. heh onlardan bi paket al zillilerin şahı...

yine evde soğanlı kıymalı harç hazırla. (salçalı olsun)

havuçları rendele yine tencerede şöyle bi çevir...

bi tencerede de beşamel sos yap tabisi. ( yarım kg un yarım kg süt 1 ym. kaşığı tereyağı)

lazanya hamurlarını tuzlu kaynamış suda yumuşayıncaya kadar pişir. 3-4 dakıka yetiyor aslında. dikdörtgen fırın tepsin varsa (hani şu derin olanlardan) he yağlı kağıt ser, hamurları fırın kabına yay. üstlerine havuçların bi kısmına koy. üstüne bi kat daha lazanya hamuru koy... beşamel sosu dök. lazanya hamuru koy, kıymalı harçı koy. sırasıyla yap bunları. bi kat kıymalı harç. bi kat beşamel diye diye git işte. her aklımı sana mı vereyimmm ayol...

en son kalan beşoyu en üste dök. çok az olsun ama o üste koydugun. üstüne de kaşar rendesi... 1 zel.jpg o da böyle bişi oluyo kız zilli.
 

nazo06

Daimi Üye
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
1.887
Tepki
1.753
Puan
113
Konum
ankara
balım burda yufka kullandık..1 kilo da bizim burda 6 tane var..kalan 2 yi bişey yapıyoz mu?
 

adengokce

Daimi Üye
Katılım
10 Kasım 2011
Mesajlar
4.281
Tepki
2.349
Puan
113
Yaş
41
Konum
zonguldak
ben genelde sarısını ayırdıgım yumurtanın akını ve sütü karıştırırım nazom börek harcı için. çok az da tuz koyarım. heh çok az da yağ evet.

yufkalar çiğden evet. saplarını da ayır evet. ince ince doğra ki, yufkayı katlarken yırtılıyor sapıyla olursa.

kız harıka bi börektir. ki ben geçen başka bi börek yapacaktım aklıma bu geldi. sucugum yoktu, (gülme pislik) salamlı yaptım. o bile harıka oldu. ama sucuklu olanı şahane oluyor...
 

nazo06

Daimi Üye
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
1.887
Tepki
1.753
Puan
113
Konum
ankara
hii lazanyada cok güzel dur bunları yazayım ben biii...hep yapmak istemişimdir ama beceremem diye vazgecmişimdir hep....aksama kardeşlerim gelecek deneyeyim şu lazanyayı..severler beşemalli seyleri..insallah beceririm..ohh ellerine sağlık..tesekkürler gökçem
 

adengokce

Daimi Üye
Katılım
10 Kasım 2011
Mesajlar
4.281
Tepki
2.349
Puan
113
Yaş
41
Konum
zonguldak
yavru iki adet sarma yap istersen. çünkü 1 kg yufkaya 6 adet yukfa giriyor ya. en alt kata iki tane koy ki yırtılmasın ıspanaklardan. bi kat ortaya, bi kat üste koydun ya. sen peşinen yufkacıdıdan 8 adet yufka al. çünkü çok lezettlı oldugundan 4 adet yufkayla yapılan misafire yetmıyor. he aılecek yapıp yıyeceksenız kalan yufkaları da sabaha sigara böregı yap kızım. ahahahhaha deli mi ne :)

ya da istersen 2şer kat koy aralara dıcem ama kalın olur o çok..
 

adengokce

Daimi Üye
Katılım
10 Kasım 2011
Mesajlar
4.281
Tepki
2.349
Puan
113
Yaş
41
Konum
zonguldak
nazom tepsin borcam falansa yağlı kağıt serme. hatta yaglı kağıt bazen yapışıyo hiç serme... bi de beşamel sosu da aralara faza dökme. o zaman agırlık o tatda oluyor. koyma falan arada kaynıyo. bu arada bunu bi kat mantar da koyarak yapan da var. kıyma, mantar bıraz agır olur dıye demedım. ama o da şahane oluyor o başka.
 

nazo06

Daimi Üye
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
1.887
Tepki
1.753
Puan
113
Konum
ankara
yavru iki adet sarma yap istersen. çünkü 1 kg yufkaya 6 adet yukfa giriyor ya. en alt kata iki tane koy ki yırtılmasın ıspanaklardan. bi kat ortaya, bi kat üste koydun ya. sen peşinen yufkacıdıdan 8 adet yufka al. çünkü çok lezettlı oldugundan 4 adet yufkayla yapılan misafire yetmıyor. he aılecek yapıp yıyeceksenız kalan yufkaları da sabaha sigara böregı yap kızım. ahahahhaha deli mi ne :)

ya da istersen 2şer kat koy aralara dıcem ama kalın olur o çok..

delüüü börek kaç yufkadan oluyor diye sordum..yani kacırdığım bi yer olmasın diye...4 müş..kalan 2 yufkaya sucuk sarıp yicem..ahahaaa
 

adengokce

Daimi Üye
Katılım
10 Kasım 2011
Mesajlar
4.281
Tepki
2.349
Puan
113
Yaş
41
Konum
zonguldak
kız nazom ben geçen bi de şey yaptım. o gun de teyzemler gelecektı. o da süper oldu ama onun bütün ölçekleri kafadan atıldı.

etinin kakaolu bisküvisi var ya. 2 paket ondan aldım. onları gecenın kör vaktı doğrayıcının içine attım. korkunç bi sesle bırlıkte unufak oldular.

heh. tereyağını erittim. un gibi olmuş bisküvi ile tereyağını bi güzel karıştırdım. yoğurdum hamur gibi. sonra onları top top yaptım... bi yerde kakaolu çikolata erittim (benmari usulü) bi yerde beyaz çikolatayı...

o topların yarını beyaz erimiş çikoya, yarısını kakolu çikolata kabının içine soktum. bazılarının da çekilmiş antep fıstığına bandırdım. yağlı kağıt koymayı unuttuğum borcama dizdim onları. buzdolabına koydum. üstlerini de sitreçledim. sabaha varya donmuş çikolatayı ordan alana kadar canım çıktı bazılarının şekilleri falan bozuldu ama. ben sana sadece anam anam dıyorum. "bu çok yoğun yaaaa, yiyemem böyle " dersen beyaz petibör bisküviden de süper olur tahmınlerımce. çünkü 2 tanesi yetıyor adama kakolu biskuvıden olunca... ben d.gununde petibörden yapacam topları. bakayım o nasıl oacak...
 

nazo06

Daimi Üye
Katılım
5 Kasım 2011
Mesajlar
1.887
Tepki
1.753
Puan
113
Konum
ankara
allahımmmm hatuna bak..kızz cok güzel okuması bile..anam ne marifet kız bu...ben tarif olmadan yapapam öle atmasyon.leynnn cok güzel olmus.hele eritme çikolata olayı süperkkkk..bayıldım.bende yapıyım bi...kız aseriyom zaten sabahtan beri hatta dünden beri..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst