2012 Şubat Anneleri

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Pikoşum, ben hepsini çok beğendim, hepsine 3 er 5 er defa baktım. Seçmek çok zor. Ama ille de seçmem gerekse; ilk koyduğundaki süsleri, ve 4. deki balonları çok beğendim. Pasta seçmem gerekirse de 1. yi seçtim :)
saol tatlım birinci banada çok sevimli geldi.. ama kaç kişilik oluyor onu düşünücem...

Him yinede cift katlilari begenmedim pikos ne bilim dugun pastasi gibi duruo kare olanlardaha sevimli geldi nacizane fikrim senin favorilerin ne
ben genelde hepsini begendim canım.. hepsi çok güzel geldi valla :D artık en az kişilik olanlarından kafama göre şunun şusu bunun bu rengi diyerek yaptıracam bişey sanırım...
malum biz minimal parti yapıcaz:D

Selam kızlar.

Geçirdiğim zaman zarfında, ki bu 10 gün müydü daha mı az daha mı çok bilmiyorum..., çok düşündüm, ağladım, eşimle tartışmak ve Duru ile ilgili birkaç şey konuşmak dışında ağzımı açmadım, banyo yapmadım, kitap okudum, oyun oynadım, bilgisayar araştırdım, sigara-çay içtim... Velhasıl çok yıprandım, hem kendim hem kızım hem evlilik müessesesi...

Neyse, baktım bu işin sonu boşanmaya gidecek böyle devam ederse; o yüzden bazı kararlar aldım. Bundan böyle eşimle ailesiyle ilgili hiçbirşey konuşmayacağım, gelen gelsin giden gitsin. Herkesin iyi niyetli yaklaşıp iyi niyetli davrandığını varsayarak hareket edeceğim. Hııı eğer kötü niyetli bir davranış, bir söz sezersem o an o dakika kim ne dediyse eşim görmez duymazken cevabını vereceğim. Çünkü anladım ki, ben ne kadar haklı da olsam, eşim hiçbir zaman tarafsız gözle bakamayacak ne de olsa "ailesini" (altını çizerek yazıyorum ki, ailesinin babası, ablaları ve abisinden ibaret sanan ve ömrünün sonuna kadar da böyle sanacağına emin olduğum bir adamla evliyim) 32 senedir tanıyor. Beni ise 8 senedir. Onlar benden her zaman 24 sene önde olacaklar.

Doğum günü de yapacağım. Sadece eşimin "ailesini" ve kendi "ailemi" (artık ben de ailemin annem babam kardeşim ve kızımdan oluştuğunu düşünüyorum) çağıracağım. 24 ya da 25 kişi olacak. Umarım daha fazla olmaz... Evde yapıcam. Uğur böcekli olacak sanırım... Böyle işte...

Tatlım herşey gönlünce olsun..daha iyi hissetmene çokkkkkkkkkkk ama çok sevindim...
senin huzurunyerinde olsun..digerlerinedediyecek bi lafım yok, o konu zaten benimdeçok yaralı oldugum bir mevzu...

Tatlım ugurböcekli pasta istanbulda arkadaşların Noyan için yaptırdıgı pastalardan biriydi... çok amaçok sevimli oluyor... ama bizimki büyük degildi :D (minik partinin minik pastasıydı )
face resim koyarım bir ara ....

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Ecrincim seker hamurlari kuru ve serinnyerde saklanio strecliycen ambalaji actiktan sonra

Ama nerdee? Dolaba koymayin dio ev sicak. Balkonun da dolaptan farki yok sogukluk olarak.

Elbise dolabina mi koysam ki? Sen nerde sakladin. Yada mutfak dolabinin ucra bi kosesine mi soksam:bestas:

Pikeeemmm bende pastalari n heppicigini begendim :gulegule:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Cift katlilari cok begeniyorumm yaaaa ama ben yapamam. Kaplayamam ayri ayrisanirsam. Ama haketten dugun pastasi gibi hee bizim pasta da iki katliydi sanirsam. Ama bu minik ya sevimli duruyo.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Ama nerdee? Dolaba koymayin dio ev sicak. Balkonun da dolaptan farki yok sogukluk olarak.

Elbise dolabina mi koysam ki? Sen nerde sakladin. Yada mutfak dolabinin ucra bi kosesine mi soksam:bestas:

Pikeeemmm bende pastalari n heppicigini begendim :gulegule:
Benim kiler gibi kucuk bi mutfagim daha var ora serin oluo mutfak dolabinda sakliyorum cnm sende oyle yapabilirsin kalorifer dibi olmadigi surece sorun tok buzdolabinda donar hafif ilik olmasi yetwrli 25 ferecenin altinda olmasi kafi

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Iyi geceler kizlar. Herkes iyidir insallah.
Ben bugun 10 yas yaslandim sanirim.
Ada dun aksam hafiften oksurmeye basladi sanki.
Megerse gunduzden de oksurmus ama o bakici olacak gavur bana dememis.
Aksam soguk alginligi ilaclarindan verdim yatirdim.
Gece biraz agirlasti; sababa karsi da atesi 37.8 filan olunca ates dusurucu verdim.
Sabaha iyiydi. Bakiciyi kirk kez tembihledim sik sik atesini olc 15 dk.da bir elinle yokla dedim. Zaten kolay olcsun diye binbir zahmetle amerikada en iyi atesolcer secilen urunu teee bursadan bulup getirtmistim.
Neyse is yerinden de arayip arayip kontrol ettim.
Sabah 5te kalkmistim kahvalti da edemedim. Kadin da ada iyi diye bilgi verince ogle arasi eve gitmesem mi acaba dedim. Tam yemege iniyordum ki birsey durttu. Babus sen kalk git eve dedim. Gerisin geri dondum gittim eve.
Sitenin kapisindan girdim tel caldi. Bakici. Korkma korkma ada cok iui de yayla corbasini yemiyor tarhana yapayimmi dedi. Ben geliyorum dedim. Eve vatdim zili caldim. Cocuk uyuyodu zile uyandi diye cemkirikledi.
Bi gittim ki ada besikte ayaga kalkmis. Yuzu pancar gibi kipkirmizi.
Kucagima bi aldim ki cocuk alev topu.
Bir olctum atesi 39.1!
Ki uzun tutturmadi alninda. Belki daha da yuksek!
Kizlar nevrim dondu. Cinnet geciriyorum sandim.
Dedim bumu senin baktigin cocuk! Iyi dedigin bu mu senin!
Ne zaman olctun diyorum bi yarim saat once diyor bi 45 dk.once bi 1 saat once.
Celiskili ifadeler.
Yarim saat once 37.2ydi diyor.
En sonunda bagrindim dedim ates niye yuksek diye kizmiyorum ben. Neden ben bunu eve kontrole gelince boyle buluyorum,senin haberin bile yok. Ya gelmesem. Farkina bile varmayacaksin ya sen cocugun atesler icinde yandiginin!
Hemen doktoru aradim. Fitil attim ilik dus aldirdim.
E ogle arasi 1 saat. Cocugumun daha atesi dusmeden geri yola koyuldum.
Caresizlige bak!
Hemen arkadasimi aradim. Kizcagiz su an calismiyor. Sagolsun kostu geldi adaya gozkulak oldu. O koca gote nasil guveneyim!
Yarin icin de kardesim geliyor sagolsun.
Lanet olsun biiini bulamadim. Bu rahat otesi,mandafon inegi kadindan kurtulamadim!
Simdi daha iyi ada hamdolsun ama ben pelte gibi oldum.
Biraz oksuruyor ve bogazi agriyor ama insallah toparlar bu aksam gibime geliyor...

Babuşum çok geçmiş olsun. Kıyamam üşüttü mü?
Bakıcıya da çok kızdım, ama konuşa konuşa da değişmez bu kadın, böyle gelmiş böyle gider.

Babusss kanim donuk balim okurken bile sinirden icim titredi yemin olsun ben olsam kadini oracikta bogabilirdim abartmiyorum ama harbi bedenim titrio kendimi yerinenkoydum cok zor allahim kizima tez sifa versin yavrum iyiki eve gitmissin babus nasil guvenirki insan ya bi daha o kadina yada bi baskasina kizlar iste ben bunun icin diodum acaba bakio mu zarar verio mu cocuguma insajin aklina binbir cesit sey duser heralde ben olsam tum evi bbg evi gibi yapardim ya kabus gibi allahim sen iyi insanlarla karsilastir bizleri kurban oldugum ufacik masum bir bebege gozu gibi sakinip bakcagana ihmale bak yaa :sılakonda:

Kız aralara bi nokta attırıver Allah iyiliğini, zor okudum yaaa :deli:

Selam kızlar.

Geçirdiğim zaman zarfında, ki bu 10 gün müydü daha mı az daha mı çok bilmiyorum..., çok düşündüm, ağladım, eşimle tartışmak ve Duru ile ilgili birkaç şey konuşmak dışında ağzımı açmadım, banyo yapmadım, kitap okudum, oyun oynadım, bilgisayar araştırdım, sigara-çay içtim... Velhasıl çok yıprandım, hem kendim hem kızım hem evlilik müessesesi...

Neyse, baktım bu işin sonu boşanmaya gidecek böyle devam ederse; o yüzden bazı kararlar aldım. Bundan böyle eşimle ailesiyle ilgili hiçbirşey konuşmayacağım, gelen gelsin giden gitsin. Herkesin iyi niyetli yaklaşıp iyi niyetli davrandığını varsayarak hareket edeceğim. Hııı eğer kötü niyetli bir davranış, bir söz sezersem o an o dakika kim ne dediyse eşim görmez duymazken cevabını vereceğim. Çünkü anladım ki, ben ne kadar haklı da olsam, eşim hiçbir zaman tarafsız gözle bakamayacak ne de olsa "ailesini" (altını çizerek yazıyorum ki, ailesinin babası, ablaları ve abisinden ibaret sanan ve ömrünün sonuna kadar da böyle sanacağına emin olduğum bir adamla evliyim) 32 senedir tanıyor. Beni ise 8 senedir. Onlar benden her zaman 24 sene önde olacaklar.

Doğum günü de yapacağım. Sadece eşimin "ailesini" ve kendi "ailemi" (artık ben de ailemin annem babam kardeşim ve kızımdan oluştuğunu düşünüyorum) çağıracağım. 24 ya da 25 kişi olacak. Umarım daha fazla olmaz... Evde yapıcam. Uğur böcekli olacak sanırım... Böyle işte...

Simuşumm, canım arkadaşım, peki bunları sen hep içine attıkça nolcak :( Gerçi belki sen birşey demeyince eşinin bakış açısı değişir.. Erkekler hep ailelerini savunuyorlar, en hası bile. Bu böyle bir gerçek. Benim eşim de öyle, daha minicikken kendisini bırakıp gitmiş bir annesi var düşün, 20 yaşına geldiğinde eşim aramış bulmuş annesini.. Ama kadın için "sana bakmadı" desem, hemen savunmaya geçer, hayat şartıymış, yaşadıklarıymış...mış mış..
Allah hepsinin gözünü açsın ne diyeyim.

Bu arada Pikemmmmm çok beğendim pastaları. Burda bir butik pastahane buldum, çok beğendim pastalarını, adam 2 katlı bir pasta yapacak (düğün pastası hıh :( ), üstünde minyatür Kuzey, ellerinde balonlar. Hem de 60TL. dedi havaya uçtum. Kurabiye istersek tanesini 2,5TL.'dan yapıyor.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Ayhhhh:( birseyler demek istiyorum,aslinda cok sey. Ama ne diyecegimide bilemedim ayni zamanda. Anlattiklarini sindirerek anladim da nedesek bos durumuna geldim heralde.erkek milletine akil fikir versin yaratan. Uzulme simusum :uzgun:

Simus en dogru karari almisin hayatim ve bunca zamandir sana anlatmak istediklerime tercuman olmussun esler ve aileleri konusunda dusuncelerini asla degistiremeyiz bu konuda kararim benimde sen gibi kocamla huzuruma bakiorum artik

Isin enteeasan tarafi bi sey dogdu dun dogum gunu icin kayinvalidemler gelebilceklerini solediler onlar sadece 20 kisi nasil hazirlanirim nasil yaparim bilemedim ustelik calisiyorum 50 kisiyi nasik agirlarim bilemiyorum subat tatili denk gelirae dediler

Tatlım herşey gönlünce olsun..daha iyi hissetmene çokkkkkkkkkkk ama çok sevindim...
senin huzurunyerinde olsun..digerlerinedediyecek bi lafım yok, o konu zaten benimdeçok yaralı oldugum bir mevzu...

Tatlım ugurböcekli pasta istanbulda arkadaşların Noyan için yaptırdıgı pastalardan biriydi... çok amaçok sevimli oluyor... ama bizimki büyük degildi :D (minik partinin minik pastasıydı )
face resim koyarım bir ara ....

Simuşumm, canım arkadaşım, peki bunları sen hep içine attıkça nolcak :( Gerçi belki sen birşey demeyince eşinin bakış açısı değişir.. Erkekler hep ailelerini savunuyorlar, en hası bile. Bu böyle bir gerçek. Benim eşim de öyle, daha minicikken kendisini bırakıp gitmiş bir annesi var düşün, 20 yaşına geldiğinde eşim aramış bulmuş annesini.. Ama kadın için "sana bakmadı" desem, hemen savunmaya geçer, hayat şartıymış, yaşadıklarıymış...mış mış..
Allah hepsinin gözünü açsın ne diyeyim.

Sağolun kızlar...

Bundan sonra ne olacağını gerçekten bilmiyorum... Yaşayıp görücem. Ama şu bir gerçek ki, eşime karşı çok soğudum, buz gibiyim. Artık eşim gibi değil de bana yabancı hiç tanımadığım ve işin daha da kötüsü tanımak bile istemediğim biri gibi... Kalbim çok kırık, sürekli ağlamaklıyım. Şuan size bu satırları yazarken bile gözlerim dolu doluyum, dokunsanız akacak göz yaşlarım... Eşim bundan sonra "gerçek ben" i sanırım hiçbir zaman göremeyecek. Öldü sanki bir yanım... Kendimden yeni bir ben yapma çabasındayım. Bir doğru varsa; bu yeni beni, ben sevmeyeceğim... Neyse... Ben kafanızı bulandırıp canınızı sıkmak istemiyorum... Hepinizi öperim en büyüğünden...

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Gunaydin kizlarrrr.. Ben bu ups kargoya bayildim desemm. Dun kargmu vermisler bi girdim su an aracin nerde oldugunu bile haritadan gorebiliyorum o derece. Bide kibar bi tip getirirse daha da baska kargoya vermem:hediye:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
günaydın hatunlar. sabah sabah hiç huyum olmadığı halde geçmişe bi bakınayım dedim ene. içim sıkıldı valla.

babuşum; çok geçmiş olsun. o kadının kötü niyetli değil de azıcık saf ve tembel olduğunu düşünuyorum ben. kıçını kaldırıp bakmamış çocuğa belli saatlerdir. kuzuma da kıyamam... ateş en korktuğum şeydir... ada'mın hasta olması bi yana, yazının en çok, öğlen arası 1 saat kısmında içim acıdı. ne yazık di mi, bize sunulan hayatın dışına çıkamıyoruz bazen... çocuğumuz için bile. Rabbim hiç bi anneyi evladının yanından ayırmasın.. geçmiş olsun...

simoşum; :) nasıl tanıdık nasıl bilindik o yeni simoş yeni gökçe'ye bi bilsen. kadınlar haksızlıklar karşısında konuşmadığı sürece işliyor evlilik süreci bence. ne zaman konuşmaya kalkışsa o kadınlar, evlenmeden gece o eve uğramayan, günlerce arkadaşlarında orda burda kalıp anasının babasının suratını görmeyen adam evlenince aileci oluyor nedense. 3 gün görmese özlüyor. kadın ağzını açsa olay oluyor... mayalarında var öküzlük anladım ben. açma ağzını... bak sana bişi anlatayım henuz pazar yaşadık.

bu hafta eltim ablasına gitmiş, eşi de zonguldak'a geldi. onur'la da bizim aramız daha yeni düzelmeye başladı. biliyosunuz olayları. ancak adama laf atmaya knuşmaya başladım. çok bunaldık diye c.tesi akşamı Aden'i de alıp dışarı çıktık... kardeşini davet etti gel yengen yemek ısmarlayacak bize diye... hiç ses etmedim. güldüm sadece. yok abi arkadaşlarla takılıyorum dedi. (ahahahhaha darbeye bak... arkadaşlarına tercıh edıyo ulan senı daha ne olsun) sabaha kahvaltıya gelirim dedi. sabah için yufkalar aldım poğaçalar aldım. çok sever diye sigara böreği saracam sabah. ama yine ses etmıyorum bile. bi pazar sabahmız var birbirimize ait olan, gelmesin uğraşamam falan demıyorum. hazırlığımı yapıyorum yaparken de orçun çok sever diye diye.

derken kardeşi geldi... aaaa annenle baban nerde dedım... bilmem çağırmadım yenge dedi. olur mu ya çağırın onlar da gelsın dedım. ama nasıl eğlenıyorum. onur hemen telle aradı onlar da hemen kabul ettıler. ahauhauahuahauahmagjajgakjaa. neyse efendım geldıler, kapıda karşılarken, biz aramadık kusura bakmayın orçunla sizde gelirsiniz sandık geliyosunuz ya hep dedim. balkanların en soğuk hava etkisi esti birden koridorda. kem küm ettı kaynanam. oturdular kahvalatılarını ettiler ve yarım saat sonra kalkıp gittiler.

onur mutlu oldu, ben mutlu oldum. arada soktuğum lafları algılayamadı. ama kaynanam hepsini bitabi algladı. erkekeler mal çünkü bu konularda. kadınlar ise çakal. onur anası babası kardeşi bi pazar sabahı bize geldi diye acayip mutşu oldu, ben ise kahvaltılarını edip yarım saat sonra gittiler diye. artık stılım bu. gelmesınler değil gelsınler. ben hızmetımı sonuna kadar yapıyorum, onlar bi pazar sabahı bıze rahatsızlık vermekten rahatsız olsunlar ve çekip gitsinler...

öff öyle uzun yazdım ki diğer kızlar ne yazmıştı unuttum yaaa :(

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Selam kizlar. Birkac gundur ne foruma girebildim ne beni arayanlara donebildim.
Ozur dilerim oncelikle.
Cok hastayim. Ise zorla geliyorum. Surunerek. Eve gider gitmez yatiyorum
Cocuga bile bakamiyorum. Annemi zaten cok yorduk diye cagirmadim.
Kaynanadan zerre fayda yok. Bu saaah aramis geleyim mi diyor.
Geleyimmi denmez gelinir gerek kalmadi iyilesiyorum dedim.
Ada tam toparlanamadi.
Bugun doktora goturcem yine. Bronsit salgini var atlamayalim gecmis olmasi lazimdi oksuruk dedi doktorumuz.
Yine ogle arasinda cocugumu doktora goturcem.
Cok moralim bozuk.
Bunlari da aglayarak yaziyorum.
Cok aciz ve caresiz hissediyorum kendimi.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
babuşum yapma be. sen ki burda bize akıl veren soğukkanlı olmamızı isteyensin. sen bırakırsan kendini olur mu hiç?

annesin sen. senin hasta olma, dinlenme gibi lükslerin yok. kalk toparlan. güçlü kadınsın sen. git bi iğne ol derim ben. akşama zımba gibi olursun.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Ozur dilerim oncelikle.
Ada tam toparlanamadi.
Bugun doktora goturcem yine. Bronsit salgini var atlamayalim gecmis olmasi lazimdi oksuruk dedi doktorumuz.
Cok moralim bozuk.

Ayyy babusss kiyamamm sana ben yaaaa. Ayni yerde olsak ben gelirdim sana yardima. Hatta ada kuzuyu da alirdim bakardim. Amann yaaa valla icim ezildi sabah sabah. Ne zor insanin sevdigi insanlar icn bisi yapamamasi:(

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Valla ben benlikten cikali nisanlilik donemimdi sanirim simus okuyunca daha iyi anladim karakterim sen gibiyken bambaska bir kadinn oldum.Ne icin KOCAMA olan herseyden vazgectirecek kadar degerli sevgim icin.Hic muhattap almayacagim insanlarla lavbaliyim...
Ama bunca seye ragmen kendimden sogudum ama kocamdan sogumadim.Ne fena bi durum kisiligimden oldum.Gokcenin dedigi gibi herseye gulup geciom artik onlar rahatsiz olsunlar die ama ihhh ihhh onu anlayacak karakter de degiller akintiya karsi kurek cekiorum

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Ozur dilerim oncelikle.
Ada tam toparlanamadi.
Cok moralim bozuk.

Babusum gecmis olsun guselim bak uzaktanilsam yakinindayim gercekten yapabilecegimi sonuna kadar yapmaya hazirim adamadankendine de dikkat et bi igne vurul bol bol c vitamini ve bitli caylariyla toparla kendini inan okurken benim gozlrrim doldu insaninn kimsesijinn olmamasini hissetmesinden daha kotu hicbisi yok :(

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Babusummm valla dr degilim ama bi nurofen bi de tylolhot un ustune tanimam bu konuda. Oluyu kaldirirlar bence. Bizden eksik olmaz hic. İsyerinde cay yerine ic bi oglen bi sabah bi aksam. Nurofen de ole.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Nurofen taylot ve aferin bunlari bu konuda tek gecerim.Zimba gibi dikio adami ayaga gecenlerde benide fena vurmustu.Eymenden bana gecmisti kafami bile kaldiramiodum ama bunilac sayesinde bedenimi dinc hissettim ama oksuruk vs kolay gecmio tabi antibiyotik tedavisine ihtiyac oluyo anne olmak zor.Hastaliklari ayakta gecirmek zorunda kalio insan evladi icin

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar