selam kızlar, nasılsınız?
eşinden yavrusundan uzak olanları Allah tez zamanda kavuştursun inşallah....
Canım terleme sorunu Selimdede var. Selimde uzun boylu ve kilosu iyi bir çoçuk. Yemek yeme olayı öyle çok aşırı değildir. Normal yiyor ben yapısal diye düşünüyorum bide anne sütü yarıyor olabilir. Tuna nın yemesi nasıl canım..
Çok samimi bir arkadaşım var, kıızn 2 yaşında ve kilolu bir çoçuk. Bunun sebebi arkadaşımdır. 1 muz, 1 portakal ve 1 kiviyi çoçuğa aynı anda yediriyor. Ben samimiyetimize güvenerek uyarıyorum. Bak çoçuklarda şeker hastalığı çok artmış diye. Cevabı ama seviyor istiyor oluyor. Ama frenlemek lazım. Mesela Selim zeytini çok seviyor. Abartmıyorum yedirsem Sabah 10 tane yer. Ama ben iizn vermiyorum. Zeytin tabağını kaldırıyorum sofradan. Zeytin yararlı ama ne bileyim ne kadar tuzunu alsamda tuz oranı fazla. Bende bazen acaba ben yanlışmı yapıyorum diyorum. Sizde bana fikir verin..
tanselcim, maşallah selime, zeytini nasıl yiyor, küçük küçük parçalıyor musun?
ben bi kez denemiştim yemedi, bi daha da denemedim açıkçası aklıma da gelmedi, kendim doğru dürüst yemediğimden herhalde.
yok tatlım komşum öyle densizlik etmez. bakıcısı laf edip duruyor. benim de kafama takıldı işte. terlemesi dert değil, sağlıksız mı kilo alıyor Tuna ona takıldım işte
Tanselcim Tuna sabah kahvaltısını yer. erken uyandıysa önce bir 150 ml kadar inek sütü içer. sonra öğlen ben geleceğime yakın meyve yiyor. emiyor. ben gittikten bir saat kadar sonra çorba yiyor. sonra ben gelince emiyor. akşam bizimle yemek, artık kendimize ne yaptıysak. bazen yanında yoğurt bazen meyve suyu içiyor... ben evdeyken beni oldukça sık emiyor. gece de bazen yatmadan önce 9-10 arası bazen de uykusundan uyanıp 12-1 arası yaklaşık 200 ml inek sütü içiyor. bu yani günlük ortalama yedikleri. bugüne kadar gittiğim hiç bir çocuk doktoru yahut aile hekimi kilosuna fazla olduğu anlamına gelecek birşey söylemediler. ya persentilin üst dilimlerinde yaşından sonra da bir üst persentilde kilosu. amaan takıldım kadının söylediklerine işte. sanki başka derdim yokmuş gibi
tuna ya da maşallah, ama tuna ya göre kuzey bişey yemiyor diyebilirim. şu aralar hele hiç yemiyor,azı dişi çıkardı bi tane, sanırım diğeri de yolda...
sabah kahvaltı yapıyor, 2-3 saat sonra yoğurt yiyor, uyuyup uyanınca çorba, aralarda ya süt ya bisküvi, sonra yine akşam çorba. yatmadan önce de süt içiyor.ama süt genelde bir kez içiyor yatmadan önce. meyve hiç yemiyor, azıcık muz kemiriyor o kadar. bol bol su içiyor. elma armut falan artık yemiyor. kavanoz meyve püresini de görmeye tahammülü yok.