nazom, aha ben senden daha çok bılıyorum lafı da koydum mınvalınde paylaşım yapanlardan bırı ben mıyım? bana sormuşsun çünkü. bilmem öyle miymiş. ben bi biliyormuşum herseyi. öyle mi demişim acaba?
ilk önce yalan yok seni herkesten çok çok kayırdığımı soyleyerek, olayların olduğu ilk 31 mayıstakı olan yorumuma bı bak. hatta babuşun yazdığına kuzenım cevap vermiş. ben de kuzenıme, kusura bakma ama bu baştakılerın ben tek sız hepınızsınız savaşı. bu bi güç gosterısı" (tam hatırlayamıyorum boyle bişeydı) ayarında bı yorum yazdım. sonra sadece izledim. takıp ettım. tabıı bu arada, feysde eyleme gonul verenler, o partiyi seçen ınsanlara haraket yagdırmaya (ki bunlardan bırı diğer bi kuzenım, ve o şişelerı bı tarafınıza sokacaz tum x partısıne oy verenlerrrrr dıye bagıran 20 yaşında bı delıkanlı) başlandı. sadece sessız kaldım.. sonra hakaretler kufure dondu. inanılmaz bı bılgı kırlılığı oldu. etraf kolu kopan tomanın altında guya masucuktan ezılmış insan goruntulerıyle çalkalandı. bende yıne bundan çok çok önce oldugu gıbı konularda kendı uslubumla alaya almaya başladım. çünkü nedense, o gunlerde sıze destek veren sanatçılar, kurum ve kuruluşlar olay şirazesınden çıkınca bırden bodrum turkbukunde yaz tatılen gıderek pozlar verıyordu. hiç kimse ortada yoktu, ama birileri polisle bıldıgın savaşıyordu. ülkede bişeyler oluyordu. birileri bişeyler yapıyordu. ama kaymak tabaka bırden kendını yıne soyutlamıştı olanlardan. olan özgurluklerının kısıtlandığını düşünen gençlere oluyordu. polis mudahele edıyordu, ama karşı tarafta polise çiçek atmıyordu. sonra bı zamanlar ugur dundar'ın ders saatınde namaz kılıyorlar dıye şok şok şok flaş flaş flaş dıye verdıgı haberlerdekı gençlerin yaş grupları ders saatınde eylemlere katılmaları için ogretmenlerı tarafından sokaklara çağrılıyordu. (lıstemde boyle 4 tane öğretmen var) namazına karışılan gençlerin adam kesıyormuş gıbı anlatılmasına karşı, ders sattınde taş ustune taş bırakmayan, polisle bıldıgın savaş eden, sözlük jargonuyla oraya buraya yazı yazan, eglenen, bırılerıne ana avrat kufur edebılme yetsını kendınde goren gençler destek goruyordu.
bu arada eşim ankarada kenedy caddesınde bı otelde kaldı o sırada. adam bıldıgın benım partıden nefret edıyor. tam zıttı şeyler duşunuyoruz. ama adam, demın bı eylemcı polisin ustune araba surdu polisi duvara sıkıştırdı polisler polisi sıkıştıran adamı dovmeye başladı falan dıye olayları anlatıyordu telefonda her akşam o esnada. böyle nıce olaya şahıt oldu adam. ha bızım ızledıgımız kanallara da (kı ben halk tv ulusal tv den de ızledım olanları. bı ara halk tv de gostercıler meydanlara polis kılığında çıksın mı dıye anketler bıle duzenlendı) tvlerde sadece ıyıler ve kötuler savaştı. sızın ızledıgınız kanallarda bız kötu olduk, bizim izlediğimiz kanallarda siz.
halk ayaklanmıştı evet. bırılerı ozgurluk ısterken alttan alttan bırılerının ozgurluklerını kısıtlamayı ıstıyordu. atılan sloganlar edılen laflar bu yondeydı... darbe dıyorlardı utanmadan. karşı oldukları adam, gerı adım atıyor, çocukları yanına çağrıyor, gelın anlaşalım konu mahkeme surecınde, mahkemeden sızın ıstedıgınız sonuç çıkarsa tamam konu kapanacaktır, ama bızım ıstedıgımız sonuç çıkarsa yıne da halka soracaz tamam mı dıyordu... ama o çocuklar hayır ıstemıyoruz dıye sırt cevırıp konuyu kapatıyorlardı.
hatta benım uyuyan çocugumun aklını başından almayı kendınde hak goren bı aklı selım evımın onunde gecenın bı vaktı torpıl patlatacak kadar kendını heryerın hakımı sanabılıyordu. birılerı kendı eylemlerıne katılmayanlara ıstedıgı lafları soylebılme hakkını kendılerınde goruyor, ama karşı taraftan bırelerı de bışeyler dedı mı hemencecık alnıyorlar bu benım saçımı çektı dıye mızırdanıyordu. kaldı ki, o aklı selım abımızın patlattığı torpıl için, ben de o torpılı kıçına sokarım dıye ıletı paylaşınca eyleme destek veren ve başka şehırlerde yaşayan arkadaşlarım o lafı ustune alınıp içerlıyordu
çünkü oyleydi. çünkü artık bız bırbırımızın destekçisi degıl düşüncelerımız yuzunden köstekcılerı olmuştuk. bi tarafta ben kimsenin yazdığını üstüme alınımıyorken, bi tarafta evimin altındakı adama saydırdıgım için burdan arkadaş içerleniyordu. kardeşimle tarışıyor, kardeşim adına kendisinden özur dıledıgım halde bunu gormezden gelıyor, hala bana kardeşine mudahele edebılırdın dıyordu
ama mutlak bi doğru vardı. ama o mutlak doğruya da ne yazık ki, ıkı taraf sahip çıkıyordu. işin rengı degıştı bacım. sıyasete donuştu, pkk eylemlerıne donuştu. olur olmadık işler yapıldı... kimse çıkıp sadece bi tarafa suç atmasın rica ederim. az objektıf olan insan olayları okuyabılır.
günlerdir hakaret yıyen taraftan olarak, olaylar şirazeden çıkmadan, kimsenin şahsına küfür haraket etmeden kendımce konuları yorumladım. hatta yorumlarken kendımce eğlendım de. burdan biri çıkıp desın ki, gokçe benım sahsıma şu şu lafı soylemıştır diye, alnından operım. ya da bırak onu, az çok hepınızle msnden telefondan bılmem nereden konuşuyoruz bırınız çıkıp, gokçe burdakı kızlardan şu kişi için sunu sunu demıştır dıye yıne alınızından operım, özur dıler ceker gıderım. bak son bı kaç gundur aslı ve ozlemle konuşuyorum. son olaylarla konular bellı taraflar belli. ınan ne sımoş, ne aslı ne de ben, diğerleri (evet bız artık bız ve dıgerlerı olduk. eheheh) hakkında bırbırımıze gaz verıcı, yıpratıcı bi laf soylemedık.
de senı yanıltmayan kısmı anlayamadım? hayatımın hiç bı noktasında son sözü ben soylemelıyım tarzında takılan bırı olmadım. kibiri hiç sevmedim. bunu sürekli kendimi aşağladığımdan falan da anlamış olman lazım. çünkü bı tek kendımın değil, kim olursa olsun kendını çok önemseyen ınsanlardan olmadım. oyle olsaydım, buraya gelıp, yazıp yazıp hadııı baysssss sızınle ugrasamayacam, öff sne be slk tarzında yazar gıderdım.
bu arada kımse senı yanıltmadıysa, demek o ınsanlar hakkında da baştan aynı şeylerı düşünuyordun. eee madem bu zamana kadar o senı yanıltmayan insanlarla neden çok ıyıydın?