Şekerpare
Daimi Üye
Şekerparem bir soru da benden
anne olmak nasıl bır duygu ve bir cocugun sorumluluğu nasıl bır şey?-hmm
Harika bir soru canım
Annelik duygusunu bir buçuk yıldır yaşıyorum.Anlatması öyle zor bir duygu ki.Anlatılmaz yaşanır cümlesine uygun güzel bir soru olmuş.
İlk annelik duygusunu doğum yapıp oğlumu kollarıma alıp ve onu emzirmeye başladığım an yaşadım.
İşte annelik böyle bir duygu ;
Annelik ; daha karnındayken yüzünü bile görmeden uğruna canını verebilmektir ...
Anne olmak fedakarca,hiçbir karşılık beklemeden gece uykunun en tatlı anında kalkıp onu emzirip,gazını çıkarıp,gazı çıktığında sevincinin tavan yaptığı daha sonra yatırıp başında uyuyana kadar beklemek.O uyusun diye saatlerce uyumamak
Altını batırdığında,kıyafetlerini kirlettiğinde kızmadan söylenmeden yılmadan usanmadan üzerini değiştirip cici cici mis kokulu kıyafetlerini giydirmektir.
Yaşasın kakasını yaptı diyerek sevinebilmektir
Kıyafetleri küçüldükçe büyüdüğü için mutlu olmaktır
İlk gülüşünü,yürümesini,konuşmasını aylarca büyük bir sabırla beklemektir
Ek besine geçtiğinde ; herşeyin en güzelini,en sağlıklısını yedirmeye,içirmeye çalışmaktır.
Anne olmadan annemin beni büyütürken neler yaşadığını asla anlayamayacaktım
Anne olmak öyle güzel öyle şahane bir duygu ki Bir okadarda garip ve enterasan :lilav: Bazı zamanlarda sinirleniyorum ama aradan 5 dk geçmeden sadece oğluma bakarken bile gözlerim doluyor sevgiden.Sıka sıka sevip,okşamak bağrıma basmak istiyorum.
Sorumluluk ... O kadar zor bişey ki.Aynı anda da kutsal.Ona çok güzel bir gelecek sağlamak.Terbiyeli,seviyeli,başarılı,Allah korkusu olan mükemmel bir evlat yetiştirmek,onu sıfırdan yaratmak gerçekten çok zor ama ne demişler önemli olan da zoru başarmak Allahtan tek isteğim oğlumu babasıyla beraber hayallerimizdeki gibi yetiştirebilmek
Soru için teşekkürler canım.Anlamadan uzun yazmışım epey :acep: