Kullanılacak malzeme listesi :
Yarım kilo aşurelik buğday
1 su bardağı kuru Üzüm
1 su bardağı İncir
1 su bardağı kuru Kayısı
4 su bardağı Şeker
1 yemek kaşığı karanfil
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
Göz kararı Su
Süslemek için gerekenler:
Çekilmiş ceviz içi,
Tarçın, nar taneleri
Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın.. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.Ben düdüklü tencerede haşladım.
Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. İyice kaynatın. Ardından sırasıyla kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynatın. Son olarak şekeri ekleyip 5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın.
Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.