Fındık Kurdu'nuzun Mutfak Maceraları:)

nesrin64

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.395
Tepki
6.281
Puan
113
Yaş
60
Konum
İstanbul
kızlar ağzım sulandı vallahi...ben de kısırı böyle yapardım eskiden...3 senedir değiştirdim ....beyi urfalı bi arkadaşım var ondan öğrendim...bulguru sıcak suyla ıslatıyosun birsüre bekliyosun...sonra içine salça,sıvı yağ,limon suyu,tuz,kırmızı pul biber,kuru nane ve sarımsak dövüp koyuyosun...bütün malzemeleri yoğurup avuç içinle bayağı bisüre eziyorsun...sonra küçük toplar halinde yapıp... kıvırcık salata domates ve badem dilimleriyle sunuyosun...afiyet olsun...deneyin bak tadına doyamıcaksınız...:)
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.269
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
kızlar ağzım sulandı vallahi...ben de kısırı böyle yapardım eskiden...3 senedir değiştirdim ....beyi urfalı bi arkadaşım var ondan öğrendim...bulguru sıcak suyla ıslatıyosun birsüre bekliyosun...sonra içine salça,sıvı yağ,limon suyu,tuz,kırmızı pul biber,kuru nane ve sarımsak dövüp koyuyosun...bütün malzemeleri yoğurup avuç içinle bayağı bisüre eziyorsun...sonra küçük toplar halinde yapıp... kıvırcık salata domates ve badem dilimleriyle sunuyosun...afiyet olsun...deneyin bak tadına doyamıcaksınız...:)

bidahakine böyle deniyim ablam

eminim nefis oluyodur
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.269
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak

sağol tatlım:eek:

az malzemeyle
pratik ama görüntüsü SIK güzel bir pasta
ellerine saglik canim benim
sağol canımcım:eek:



Ellerine sağlık Fındığım:eek:
Dereceye giremesekte harika lezzetler öğrendik,harika tatlarla şenlendi gözümüz gönlümüz değilmi-ayse

canısı kızım için yapmıştım

tesadüfen yarışmaya denk geldi

bu kadar harika pastaların yapılacağını bilsem inan katılmazdım

Canım muzlu pastaya bayılırım-hmm Bunu muhakkak deneyeceğim. Hem pratik hem de leziz:eek:

tadıda harika oldu arinam:eek:
 

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.496
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
sımdı daha ıyı farkettım cnm muzlu pasta benımkıyle aynı tek fark bende pastabanı kendım yapıyorum bıdahakıne narlarla suslucem sonra hammm :catalbicak: emegıne saglık cnm:eek:
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.269
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.269
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak






Kullanılacak malzeme listesi :

Yarım kilo aşurelik buğday
1 su bardağı kuru Üzüm
1 su bardağı İncir
1 su bardağı kuru Kayısı
4 su bardağı Şeker
1 yemek kaşığı karanfil
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye

Göz kararı Su

Süslemek için gerekenler:

Çekilmiş ceviz içi,
Tarçın, nar taneleri

Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın.. Fasulye ve nohutu süzüp ayrı kaplarda haşlayın.Ben düdüklü tencerede haşladım.
Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin. İyice kaynatın. Ardından sırasıyla kuru üzüm, karanfil ve dörde bölünmüş kuru kayısıyı ilave edip karıştırın. Birkaç taşım kaynatın. Son olarak şekeri ekleyip 5-10 dakika kaynattıktan sonra incirleri katın ve bir taşım kaynatıp, ateşten alın.

Aşure piştikten sonra sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.269
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
kızlar bende üstteki komşumla yaptım

malzemeleri bi gece önceden pişirip hazırladım sağolsun suyunu şekerini o ayarladı

güzel oldu

bayılırım aşureye,tam bi aşure hastasıyım
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
ellerine saglik findigim
asureyi yemem böyle kalabalik haliyle
annem bana sagdece bugdayini tatlandirip koyar önüme
yyemiyorum yoksa
ama görüntüsü süper
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.396
Puan
113
-hmmDün bende tüm malzemelerimi aldım,kuru fasulye ve nohutu geceden haşladım..
Akşam yemek sonrası yapacağım-kop
Ellerine sağlıkl Fındığım
Benim aşuremde yarın sizlerle olur:catalbicak:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst