Aşk şiirlerinde bile bir ah var,
bir pişmanlık, bir keşke.
“Şöyle iyi ki yaşadım” diyen o kadar az ki. Anlayamıyorum… Hala süren aşkların özlem şiirleri dışında, neden kimse yaşadığı aşktan mutlu değil ki. Yaşarken hissedilen duygular nerede? Sadece yaşarken mi var aşk…
Maşuk gidince biter mi aşk, Biter mi o güzel duygular. Yerini ahlar, sitemler mi almalı hemen.“Benim olmayan başkasının da olmamalı” Var mı bunu demeye hakkımız… O sevgiliyi seçen biz değil miyiz, biz almadık mı hayatımıza, biz açmadık mı yüreğimizi. Şairin dediği gibi “Biz elmayı sevdik, diye… Elmanın da bizi sevmesi şart mı” Sevgimizin yükünü karşımızdakine yüklemek ne kadar doğru…
Çok mu zor, “Yaşandı ve bitti” demek, geleceğe bakmak, hayata güvenmek. Onla olması gerekseydi olurdu, demek. Sevmek istedim, sevdim, her şeye rağmen bitti, diyebilmek… Kabul herkes ister sevdasının sürmesini, sevdiğinin yüreğinde yer bulmasını. Ama ya olmadıysa, olamıyorsa… Çabalar ve emek karşılığını bulamıyorsa, süremeyecekse en iyisi değil midir bitirmek. Yüreği en az acıyla yaralamak düşmez mi bize…
Neden sevda bitince yok sayılır anılar. Hiç yaşanmamışlar gibi… Yaşananları yok saymak, kendimizi yok saymak değil midir? Haksızlık değil midir bu sevdaya, sevgiliye… Ya o yaşanan günlerin anıları, bir ses, bir koku, bir şarkının hatırlattığı ve o güzel günlere götüren anılar… Onları yok saymaya nasıl elverir ki yüreğimiz.
Şöyle dolu dolu “Sevdimmm” demek ne kadar güzeldir oysa.“İyi ki karşıma çıktın, iyi ki sevdim seni”. Düşünün birinin size bunu söylediğini. Ne kadar güzel olmaz mıydı hayat. Önce kendimiz için tatmalıyız bu güzel duyguyu ki sonra karşımızdakine dolu dolu, yürekten söyleyebilelim.
Aşk iki kişiliktir… Sevdiğinde yer bulmalı seven yürekler… Ama olmuyorsa, bu yükü nasıl yükleyeyim sevdiğime. Nasıl ah edeyim, sevmediği için… Aynayı kendine çevirmeli insan,
Yüzleşmeli kendisiyle… Önce kendimizi sevmemiz ve sevilecek hale getirmemiz gerekir ki, karşımızdakinin
Tamam, duygular söz dinlemez, kabul. Sitemler, ayrılıklar olmasa böyle şiirler de olmazdı. Aşk umuttur, mutluluktur, hayattır… Acı veriyorsa eğer, mutsuz ediyorsa AŞK bile olsa son vermek gerekir… Hayat için, aşk için, sevdalar için, Gidenlere “Yolu açık olsun”, demek. Biten sevdalara “İyi ki yaşandı”, demek, Yüreği öylesine hafifletiyor ki…
:aglayan::aglayan::aglayan: