Resimli bugün yaptığımız yemekler.Hamileler giremez

gül gazeli

Daimi Üye
Tepki
1.321
hakkında hayırlısı ne zamansa o zaman olur merak etme cnm .olanda allahtan olmayanda dimi vakti vardır .ikiniz için en güzel zamanda en beklemediğin anda al inşallah haberi

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
veee portakallı kerevizim sonunda pişti..

dsc07122.jpg
.

suzan_78

Daimi Üye
Tepki
721
hanımlar bugün eşim evde olmayınca çocuklar yemek istemedi onun yerine bizim kars ;ımızın meşhuuur un helvası ve çeçil peynirinden kuymak yaptım diğer adıyla mıhlama karadenize ait olan, biz kuymak deriz yanınada çay oh missler gibi arada böyle çabuk pratik şeylerde iyi oluyor

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
kereviz sevmem normalde ama bir arkadaşım ve annesi bana komplo kurmuşlar:kptmya::kptmya: patates yemeği diye yutturmuşlardı:kptmya::kptmya: ama beğenmiştim...eline sağlık çok güzel görünüyo
sağol canım. portakal o kerevizin herkesin pek hoşlanmadığı tadını yokediyor biraz.
ellerinize sağlık harika gözüküyor kerevizi evde bir tek ben seviyorum bizimkiler yemiyorlar o kendine has aromasını kokusu bana hoş geliyor ne yalan söyliyeyim sizinkide çok güzel gözüküyor eminim tadıda öyledir
sağolun. yedim çok güzel olmuş. 2 tabak götürdüm:))
hanımlar bugün eşim evde olmayınca çocuklar yemek istemedi onun yerine bizim kars ;ımızın meşhuuur un helvası ve çeçil peynirinden kuymak yaptım diğer adıyla mıhlama karadenize ait olan, biz kuymak deriz yanınada çay oh missler gibi arada böyle çabuk pratik şeylerde iyi oluyor

ayy kuymağa bayılırım. nasıl yaptınız. tarifini alabilir miyim?

suzan_78

Daimi Üye
Tepki
721
teşekkürler arkadaşlar okycim canım bu bizim çeçil peyniri kars;ın çeçil peyniri oluyo bunun kuymağı çok basit tavamıza yağımızı koyuyoruz tereyağı olucak yalnız bir miktar koyuyoruz peynirimizin miktarına göre orta ateşte peyniri erimeye başlayana kadar karıştırıyoruzpeynir eriyipte yağı üzerine çıkmaya başladımı altını kapatıyoruz sıcak sıcak ekmeği bandıra bandıra afiyetle yiyoruz:catalbicak: çok basit bu kadar yani inş denersin çok basit ama felaket lezzetli

suzan_78

Daimi Üye
Tepki
721
suzan pekmezli un helvası sanırım. eline sağlık.

canım çok teşekkür ederim ama pekmezli değil bizim yörede un helvası normalinden biraz daha fazla kavrulur annem ve kayınvalidem öyle yaparlar bende onlardan öğrendiğim kadarıyla yapıyorum işte ama kimse annemin eline su dökemez un helvasını bir başka güzel yapar kıtırlı un helvası yapar mesela ama nasıl anlatsam ancak yiyenin damağında unutulmaz bir lezzet bırakıyo annelerin eli değdimi yeter işte

p@g

Daimi Üye
Tepki
1.122
canım çok teşekkür ederim ama pekmezli değil bizim yörede un helvası normalinden biraz daha fazla kavrulur annem ve kayınvalidem öyle yaparlar bende onlardan öğrendiğim kadarıyla yapıyorum işte ama kimse annemin eline su dökemez un helvasını bir başka güzel yapar kıtırlı un helvası yapar mesela ama nasıl anlatsam ancak yiyenin damağında unutulmaz bir lezzet bırakıyo annelerin eli değdimi yeter işte

Anladım canım, kıtırlı dediğin unun fazla kavrulmasıyla oluşuyo sanırım annemde yapar ondan biz höşmerim deriz ona.

suzan_78

Daimi Üye
Tepki
721
Anladım canım, kıtırlı dediğin unun fazla kavrulmasıyla oluşuyo sanırım annemde yapar ondan biz höşmerim deriz ona.

yok canım annem şöyle yapar eleğin içine az un koyar sonra biraz üzerine süt çiler hafif biraz sallayınca un haliyle minik minik topaklar oluşturur önce onu kavurur kıtırlığı öyle olur sonra kalan unuyla birlikte kavurur en sonundada sıcak şerbeti dökülür annenizinde ellerine sağlık her yörenin kendine has böyle değişik güzel lezzetleri var işte

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar