Resimli bugün yaptığımız yemekler.Hamileler giremez

chatlack

Daimi Üye
Tepki
807
herkese selam ..bugün öyle yoğundum ki öğle yemeğimi saat 16 da yedim ..zaten mesai 1700 de bitiyor :kptmya: tosunum da öğlen çok yemiş o yüzden akşam sadece alttakileri yedik bakın bakalım tavuk paneme :kptmya:

tavu.jpg
[/URL][/IMG]

tavukh.jpg
[/URL] Uploaded with[/IMG]

Nefis gözüküyor ellerine sağlık

panter

Daimi Üye
Tepki
9.509
veee portakallı kerevizim sonunda pişti..

dsc07122.jpg
.

hanımlar bugün eşim evde olmayınca çocuklar yemek istemedi onun yerine bizim kars ;ımızın meşhuuur un helvası ve çeçil peynirinden kuymak yaptım diğer adıyla mıhlama karadenize ait olan, biz kuymak deriz yanınada çay oh missler gibi arada böyle çabuk pratik şeylerde iyi oluyor

herkese selam ..bugün öyle yoğundum ki öğle yemeğimi saat 16 da yedim ..zaten mesai 1700 de bitiyor :kptmya: tosunum da öğlen çok yemiş o yüzden akşam sadece alttakileri yedik bakın bakalım tavuk paneme :kptmya:

tavu.jpg
[/URL][/IMG]

tavukh.jpg

ellerinize saglık hepsi birbirinden nefis görünüyor-kop

suzan_78

Daimi Üye
Tepki
721

tavu.jpg
[/URL][/IMG]

tavukh.jpg

ellerine sağlık canım harika gözüküyor çıtır çıtır olduğu her halinden belli tavuğun:catalbicak: süpersin yine 10 numara

zuzu44

Daimi Üye
Tepki
8.685
suzan 78 süper gözüküyo ellerine sağlık helvanın tarifini alabilirmiyim ....bu arada kuymağa bayılırım canım çekti yaaa yemeklerin devamını bekliyorum ne güzel yaaa gözümüz gönlümüz açılıyo burda çeşit çeşit yemekler valla yakın bir arkadaşım mahalleden bana gülüyodu her yaptığının resminimi koyuyosun diye yemeklerin söyliyimde gelsin baksın bu siteye sadece ben değilim koyan diyip oda çok güzel yemek yapar söyliyimde gelsin üye olsun gerçi ben öle her yaptığımın resmini koymam der ama büyük konuşmamak lazım dedirticem ona çok gördüm yapmam koymam diyen onunda peşiimden sürükliyim bari resim koymada:kptmya::kptmya::kptmya: :kptmya::kptmya::kptmya::kptmya::kptmya:

suzan_78

Daimi Üye
Tepki
721
çok teşekkür ederim zuzucum vallahi burası evim gibi oldu benim aklıma estiği gibi koyuyorum yaptıklarımı eşim bazen takılıyor oda kafayı yediğimi düşünüyor bunudamı çekiceksin diye amann ne var canım doğallıktan hoşlanıyorum dermişim ocağın üstünde kuymağı bile pişerken çektim işte sende arkadaşını üye yap vallahi belki değişik şeylerde öğreniriz ondan bugün(hengel)yani mantı yapıcaktım ama üşendim inş yarın yaparsam eklerim koca bir tepsi yaparımda yine öyle çekerim bizde KARS ; ta hengel deriz mantıya tek farkı yufkalar düz bir şekilde kare kare kesilir piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve teryağında kavrulmuş soğan dökülür dur yarın bir aksilik olmasa yapıcam şimdşi gelelim benim helvanın tarifine canım ben tencereye 1 su bardağı sıvı yağ yarım paket kadar margarin koydum 1 yada 2 kaşıkta teryağ koydum yağı fazla gibi görünebilir ama yok öyle yağını çekiyor helva ayrı bir tenceredede 2 su bardağı şeker ve 2 buçuk su bardağı suyu şerbeti için yani ocağa koydum öbür tenceredeki yağın içine 2 su bardağı unumuda yavaş yavaş ekledim en büyük ocağın altını kısarak kavurmaya başladım şerbette kaynayınca altını kapatıp kenara aldım unumun nrengi bayağı koyulaşınca sıcak şerbeti boşalttım bu aşamada dikkatli ol fokur fokur üstüne sıçramasın zaten hemen helva toplanıyor bir iki karıştırıp helva toparlandıktan sonrada ocağın altını kapattım bir beş dakika demlenmesini bekledim sonra tabaklara koyup servis yaptım inş detaylı anlatmışımdır yap dene bak çok beğeniceksin umarım bu benim helva tarifim ve ölçüm tabii bir başkası belki daha farklı bir usülle dener bilemem görüşürüz canım iyi akşamlar

Tepki
914
Tek başına yersen olucağı oydu :))))
yok yaa çok yapmıştım çok yedim ..tosunum da yedi ..beraber yemeğin ağırlığından sızıp kaldık :kptmya:

potansiyel_gıcık-kop tarifi var mıdır.çok şahane-kop-kop-kop:bebecik
tarifi derin bir kızartma tenceresine yağı koyuyorsun ..tavukları önce yumurtaya sonra pane harcına batırıp kızgın yağda hafif ateşte kızartıyorsun hepsi bu ..biz çok severiz eşimle paneyi ..sık sık yaparım ..

ellerinize saglık hepsi birbirinden nefis görünüyor-kop

ellerine sağlık canım harika gözüküyor çıtır çıtır olduğu her halinden belli tavuğun:catalbicak: süpersin yine 10 numara
teşekkürler ikinize de ..kentucky den fark yok valla :kptmya: bu sefer bimde green life diye bir pane harcı markası var onu denedim ..knordan bile güzel ..tavsiye ederim..bu arada suzan ben de trabzonluyum kuymağı da ii bilirm ..gayet güzel görünüyor eline sağlık

Lilav

Daimi Üye
Tepki
21.987
veee portakallı kerevizim sonunda pişti..

dsc07122.jpg
.
ben kereviz yiyemiyorum ama güzel e benziyor ellerine saglik

hanımlar bugün eşim evde olmayınca çocuklar yemek istemedi onun yerine bizim kars ;ımızın meşhuuur un helvası ve çeçil peynirinden kuymak yaptım diğer adıyla mıhlama karadenize ait olan, biz kuymak deriz yanınada çay oh missler gibi arada böyle çabuk pratik şeylerde iyi oluyor

harika ellerine saglik canim:catalbicak:

tavu.jpg
[/URL][/IMG]
süper süper yerim ben o kanatlari:catalbicak:

tavukh.jpg

zuzu44

Daimi Üye
Tepki
8.685
çok teşekkür ederim zuzucum vallahi burası evim gibi oldu benim aklıma estiği gibi koyuyorum yaptıklarımı eşim bazen takılıyor oda kafayı yediğimi düşünüyor bunudamı çekiceksin diye amann ne var canım doğallıktan hoşlanıyorum dermişim ocağın üstünde kuymağı bile pişerken çektim işte sende arkadaşını üye yap vallahi belki değişik şeylerde öğreniriz ondan bugün(hengel)yani mantı yapıcaktım ama üşendim inş yarın yaparsam eklerim koca bir tepsi yaparımda yine öyle çekerim bizde KARS ; ta hengel deriz mantıya tek farkı yufkalar düz bir şekilde kare kare kesilir piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve teryağında kavrulmuş soğan dökülür dur yarın bir aksilik olmasa yapıcam şimdşi gelelim benim helvanın tarifine canım ben tencereye 1 su bardağı sıvı yağ yarım paket kadar margarin koydum 1 yada 2 kaşıkta teryağ koydum yağı fazla gibi görünebilir ama yok öyle yağını çekiyor helva ayrı bir tenceredede 2 su bardağı şeker ve 2 buçuk su bardağı suyu şerbeti için yani ocağa koydum öbür tenceredeki yağın içine 2 su bardağı unumuda yavaş yavaş ekledim en büyük ocağın altını kısarak kavurmaya başladım şerbette kaynayınca altını kapatıp kenara aldım unumun nrengi bayağı koyulaşınca sıcak şerbeti boşalttım bu aşamada dikkatli ol fokur fokur üstüne sıçramasın zaten hemen helva toplanıyor bir iki karıştırıp helva toparlandıktan sonrada ocağın altını kapattım bir beş dakika demlenmesini bekledim sonra tabaklara koyup servis yaptım inş detaylı anlatmışımdır yap dene bak çok beğeniceksin umarım bu benim helva tarifim ve ölçüm tabii bir başkası belki daha farklı bir usülle dener bilemem görüşürüz canım iyi akşamlar

valla suzan banada diyolardı hep ay her yaptığını çekiyomusun diye bide gülüyolardı :D neyse onlarıda heveslendirdim yaptıkları yemeklerin resimlerini çekmeye başladılar ben öncü oldum:kptmya::kptmya::kptmya::kptmya: bu arada helva tarifin için teşekkürler en kısa zamanda yapıcam....geçn hafta anneme yaptırdım kuymak ve sık sık yerim doğulu olmama ragmen bizim evde kuymak çok yapılır bazılarıda yağlaç der:D

zuzu44

Daimi Üye
Tepki
8.685
ev usulü yaptığım adana ve ev ekmeği dün saat 10 da geldim eve üşenmedim yaptım acele acele

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Ekli dosyalar

• DSCI0379.jpg
    DSCI0379.jpg
    91,3 KB · Görüntüleme: 113
  • DSCI0378.jpg
    DSCI0378.jpg
    82,6 KB · Görüntüleme: 107
  • DSCI0385.jpg
    DSCI0385.jpg
    83,9 KB · Görüntüleme: 111
  • DSCI0384.jpg
    DSCI0384.jpg
    84,8 KB · Görüntüleme: 112

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.495
Resimleri alıntı yaparak yorum yazacaktım o zaman çok uzun bir mesaj olacaktı vazcaydım :) hepinizin ayrı ayrı ellerine sağlık süper ötesi gözüküyorlar bayıldım elleriniz dert görmesin...

zuzu44

Daimi Üye
Tepki
8.685
teşekkürler kızlar ayser , elis daha biraz daha sabretseydim açlığa pilav yapacaktım ama dayanamadım ancak adana ve ekmek yaptım

suzan_78

Daimi Üye
Tepki
721
zuzucum ellerine sağlık canım harika süper gözüküyor:catalbicak: benim mantım kaldı başka bir güne canım şu an gripten ayakta zor duruyorum :ates:bu enfes kebablarıda görünce tersim döndü 10 10 10 numara harikasın-alkis-alkis-alkis

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar