dün akşam görümcemle konuştuk kızımın ismini beğenmedi zor telaffuz ediliyormuş sizcede ECRİN zor bi isim mi? ben en başından beri ECRİN istedim ve öyle koyucam bana ne ya beğenmezse beğenmesin. eski isimlerden ve akrabalarımda çevremde olan isimlerden koymak istemiyorum. ECRİN şimdilik çevremde yok duymadım gerçi duysamda artık değiştirmeyi düşünmüyorum.
bende duymamıştım ecrin ismini fakat bu aralar duydum bir kaç kişiden.demek ki oda moda bir isim oluyor...
önemli olan sizin karı koca beğendiğiniz isim.yalnız birde iyi isim koymak bir anne babanın ilk görevi...
ecrin ismiyle ilgili yazılanlar pek iç açıcı değil.bir oku istersen canım..
Ecrin ne anlama gelir?
Ecrin ecr kelimesinden gelir ve ücret, karşılık, bedel gibi anlamlar taşır.
Ecrinin Kuranda geçtigi bir ayet: قُلْ مَا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ مِنْ أَجْرٍ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُتَكَلِّفِينَ
(Kul mâ eselukum aleyhi min ecrin ve mâ ene minel mutekellifîn(mutekellifîne))
Türkçede anlamı: De ki: Buna karşılık ben sizden bir ücret istemiyorum. Ve ben olduğundan başka türlü görünenlerden de değilim.
Ecrin Allahın hediyesi değil mi yani?
Hayır, Ecrin Allahın hediyesi anlamına gelmiyor, bu bir yanlış anlaşılmadır
Yasin suresinin 11. ayetinde ecrin kerim yazıyor, Kerim Allahın isimlerinden biri, Ecrinin anlamını ise yukarıda görebilirsiniz.
Bu durumda ecrin kerim Allahın verdiği karşılık (veya bazıların yorumladığı gibi Allahın hediyesi ) demektir.
Ecrin tek başına ise Allahın hediyesi diye bir anlam taşıyamaz!
O zaman kızıma Ecrin ismini, oğlumada Kerim ismini veririm.. Nasıl fikir?
Düşünce güzel, fakat Kerim Allahın isimlerinden olduğu için oğlunuza bu isimi koyamazsınız.
Allahın kulu anlamına gelen Abdülkerimi koyabilirsiniz, ama bu isim sizin tercihiniz olacağını sanmıyorum..
Soyadımız Kerim, bu yüzden kızımıza Ecrin ismini vermek istiyoruz. Bu sizce nasıl bir fikir?
Bu düşünce de güzel, fakat unutmayın ki kızınıza Ecrin Kerim diye değil, Ecrin (ücret) diye sesleneceksiniz.
Kısacası bu fikiri uygulamamanızı tavsiye ediyorum.
Araplar Ecrini isim olarak kullanıyorlar mı?
Hayır, Ecrin Araplar için güncel hayatlarında kullandıkları bir kelime.
Biz nasıl ücretten bahsediyorsak, Araplar da ecrinden bahsediyor. Düşünün, Araplar kızlarına Ücret ismini verseler, biz nasıl komik buluruz..
Bizde Ecrin ismiyle böyle komik bir duruma düşüyoruz.
Bir yerde Ecrinin hurma kurutma yeri olduğunu okudum. Bu anlam doğru mu acaba?
Evet, yaygın kullanılmasa da Anadolunun bazı kısımlarında Ecrin hurma kurutma yeri demektir.
Ecrin ismini koymak günah mı?
Hayır, Ecrin ismini koymak günah değil, ama sevapda değil..
Ecrinden daha güzel anlamlı bir isim koymak elbette daha doğru olur.
Ecrinin anlamını Allahın hediyesi sanarak bu isimi kızıma verdim.Gerçek anlamını öğrendikten sonra çok üzüldüm. Ne yapmam gerekiyor?
Siz Ecrin ismini iyi niyetinizle koymuşsunuz, kendinizi böyle üzmeye gerek yok, yapılacak birşey yok.
Eğer Ecrin isminden gerçekten çok soğdusanız, kızınızın ismini değiştirebilirsiniz.
Ilerde bir çocuğunuz daha olursa, onun ismini daha iyi araştırdıktan sonra koymanızı tavsiye ediyorum.
Ecrin ve Ecre(n) aynı manaya mı gelir?
Evet, Ecrin/Ecren/Ecre ücret, karşılık, bedel manasına geliyor.
Ecrin ismini değil de, Ecrinnur ismini kızıma koysam nasıl olur?
Günümüzde kötü anlamlı isimlere Nur eklenmesi çok yaygın oldu.
Evet, Nur güzel anlamlı bir isim, fakat Ecrin isminin arkasına Nur yapıştıralak, Ecrin iyi anlamlı bir isime dönüşmez.
En iyisi şu Ecrin isminden vazgeçmek
Ecrin ismi sizce neden bu kadar popüler oldu?
Ecrin ilk başta Allahın hediyesi olarak isim piyasasına bomba gibi düştü. anne ve babalar kızımız Allahın bize verdiği bir hediye, bu yüzden Allahın hediyesi anlamına gelen Ecrin ismini koyduk gibi cümleler sarfettiler.
Ecrinin gerçek anlamı bilindekten sonra pek koyulacağını sanmiyorum