simurganka01
Daimi Üye
--------------------------------------------------------------------------------
merhaba gecen ay icerisinde ben de uyzun süren buharli temizlik makinasi takintima son verdim ve nihayet aldim. cok da memnun kaldim. bakmadigim marka kalmadi diyebilirim. kimisi cok asiri pahali geldi cünkü cok verimli kullanip kullanamayacagimdan emin degidlim, kimisi cok havaleli kimisi de fazla basit. sonuc olarak bekonun steamboxinda karar kildim. ve gercekten cok da iyi etmisim. bir kere cok minik bir alet insani yormuyor. ikincisi maddi olarak hişc yormuyor cünkü 209 tl (hepsiburada.com'da) neler yaptim derseniz...tüm halilarimi sildim hem de 1 saat gibi bir zamanda ki benim evim hali kapli. koltuklarimi sildim. tüm banyo fayanslarini 15 dakikada sildim. bir kapiyi silmem 10 dakika aldi. yerleri derseniz silmek is degil zaten. ha bu arada yikanan perdelere dikey ütüleme yaptim astigim yerde. mutfak dolaplarini sildim bir cirpida(tabii ki sadece dislarini)ve en güzeli de duvarlar eger alcisi düzgün silinebilir bir boyaniz varsa duvarlariniz yeni boyanmis gibi oluyor. ha bir de her hafta temizlendigini düsündügüm aspiratörüme gözlerim faltasi gibi acildi. sonuc su oldu: bakicimizin haftada iki defa silip süpürmesini az bulup iki haftada bir aldigim temizlikciye yol verdim. dezavantaji var mi derseniz. herseyi bir anda yapmaya kalkarsaniz yorulmamaniz tabii ki isten bile degil. ama hali ve yer silmek gercekten cok kolay oluyor ve en azindan icinize siniyor. ilk kullanimlarda bir koku cikiyor 2-3 kullanimdan sonra geciyor. cam silmeye de yaradgini da yaziyor icinde ama ben cam silmede cok basarili olamadim zaten sadece merakimdan denedim. ama tüm balkonum -ki biraz fazla büyük- panjur kapli panjurlari cabucak ve hic zahmetsiz sildim. keske daha önce alsaydim diye de cok hayiflandim. daha önce ablamin buharli paspasi vardi markasini hatirlayamiyorum, onu alip denemistim ama cok kullanisli bulmadim onu sadece yer ve hali silmek icin kullanilabiliyor cünkü. kisacasi aslinda gercekten efektif olarak kullanabileceginize ya da evdeki yardimcinizin da kullanabileceginize inaniyorsaniz mutlaka alin derim. bizim bakici korkuyor böyle sulu elektirikli aletlerden ama ben de sikayetci degilim cok kendim bazi seyleri yapmaktan. (biraz temlik konusunda takintili oladugumu cok da saklamayacagim
)) sali ve cumalari zaten evi silip süpürüyor sali veya cuma eve bir saat erken kacip kizlar okuldan gelmeden bütün halilari siliyorum her hafta vs. vs...her durumda sadece buharli paspasin isini kat be kat yapatigini söyleyebilirim. ablam da buharli paspasi olmasina ragmen gidip bundan da aldi.
ALINTIDIR...valla bu yazıyı okuyunca temizlik yapasım geldi buharlı buharlı...annemm oyuncaklarıda yıkamaktan kurtulurum böylece..
Bluehouse canım kocam almış geçen yıl memnunum iyide çekiyor hatta görümcemde begendi oda aldı
Valla beni de yoldan çıkarıyonuz heeee
Laylam bak öyle pratik bi süpürgeye de ihtiyacım var. Kız ben çalışıyom diye evi hiç sallamamışım meğersem, şimdi içinde yaşadıkça yaşadıkça her gün bi eksik görüyorum. Düşün bak tencerelerim bile çok eksikmiş meğersem 2 tane aldım ama daha da almam lazım. Çalışırken yemek memek yapmıyodum ki anasını satiiim hemen hemen her gün ya dışarda yiyoduk ya öyle kahvaltı makarna çorba balık formatında atıştırıyoduk.