ben çoçukların birbirine vurmasına değilde buna göz yuman ebebyinlere sinir olurum. Benim arkadaşın kızı arkadaşlarını hep ısırıyordu. Bi gün dedimki bi çoçuk psikologunamı götürsen o günden beri bana soğuk. Çok şaşırtıcı ya..
Geliyorum kuzum geliyorumda disari cikabilecekmiyim hic bilemiyorum 2 gorumce.1 elti bide anneannem ve dedemden firsat kalacakmi hic bilmiyorum ama 1 saatte olsa bir yrrlerde oturmayi o kadar isterim ki anlatamam
Canim bende nenedent kullaniyorum killi dis macunlarina guvenemiorum cunku en kucugu hile 2 yas ustu ama oyun oynasin die alacaksan olabilir ama yanliz birakma tunisi killarini koparmasin
Heheh bende eline vermekten tirsiyorum ama yarim saat oynuyo parmagimda kasio dislerini...
Sendemi didiosun balim ya bi yere gitmek olum bebeklerle valiz hazirlamak gozumde buyuyo bide en sevmediigim sey su gittigim yerde corba hazirlamak vs ben evden hazirlayip yanima aliyornkonsrrve gibinkucik kavanozlara corbalr yapiorum balik,sebze filann dolaba koyuyorum gittigim yerde tek tek taze acip kullaniorum o yuzden bi yere giderken oncedennhazirlik yapiorum yoksa gittigim yerde eymenin duzeni sasio
Tanselim dogru dusunuyosunda sonucta bunun psikoloji ile bi alakasi oldugunu pek sanmiyorum bebek iste akli erse yapmaz ki zaten cocuk olsa tamam ama 2 yasa kadar her yaptigini bilincli yapmaz ki ornek vercem aksam eymen her yeriminisirdi oylenboyle degil dislrri gecirio resmen hayir annem dedikce daha cok yapio oyun sanio ama eminim ki dislerini kasimak ixinnoyun yapio yastik koltuk biz neyi bulutsa var gucuyle isirio yada tokat atmayi oyun biliyolar psikolog nasil duzeltebilir ki bu durumu
Geliyorum kuzum geliyorumda disari cikabilecekmiyim hic bilemiyorum 2 gorumce.1 elti bide anneannem ve dedemden firsat kalacakmi hic bilmiyorum ama 1 saatte olsa bir yrrlerde oturmayi o kadar isterim ki anlatamam
Canim bende nenedent kullaniyorum killi dis macunlarina guvenemiorum cunku en kucugu hile 2 yas ustu ama oyun oynasin die alacaksan olabilir ama yanliz birakma tunisi killarini koparmasin
Heheh bende eline vermekten tirsiyorum ama yarim saat oynuyo parmagimda kasio dislerini...
Sendemi didiosun balim ya bi yere gitmek olum bebeklerle valiz hazirlamak gozumde buyuyo bide en sevmediigim sey su gittigim yerde corba hazirlamak vs ben evden hazirlayip yanima aliyornkonsrrve gibinkucik kavanozlara corbalr yapiorum balik,sebze filann dolaba koyuyorum gittigim yerde tek tek taze acip kullaniorum o yuzden bi yere giderken oncedennhazirlik yapiorum yoksa gittigim yerde eymenin duzeni sasio
Tanselim dogru dusunuyosunda sonucta bunun psikoloji ile bi alakasi oldugunu pek sanmiyorum bebek iste akli erse yapmaz ki zaten cocuk olsa tamam ama 2 yasa kadar her yaptigini bilincli yapmaz ki ornek vercem aksam eymen her yeriminisirdi oylenboyle degil dislrri gecirio resmen hayir annem dedikce daha cok yapio oyun sanio ama eminim ki dislerini kasimak ixinnoyun yapio yastik koltuk biz neyi bulutsa var gucuyle isirio yada tokat atmayi oyun biliyolar psikolog nasil duzeltebilir ki bu durumu
canım diş macunu kıllı değil hehediş fırçasında kıllar var. ama ilk dişten itibaren kullanılabilir yazıyor. verip eline saatlerce bırakmak niyetinde değilim. benim gözetimimde düzenli zamanlarda ve olması gereken yerde yani banyoda dişlerini temizlemek niyetindeyim. doğrusu bu alışkanlığı edinebilecek kadar büyüdüklerini düşünüyorum zaten pekmez azcık reçel falan derken şekerli gıdalara başladılar. inşallah alışkanlığı kazanırız...
vurma ve ısırma mevzuğuna gelince... nacizane fikrim. bebektir, oyun sanar, yapsın ne olacakki deyip gülüp geçmemek lazım. mesela Tuna bir buçuk ay kadar önce, 2 tavşan dişi artık belirgin olmaya başladıkça mememi ısırmaya başladı emerken. ve istisnasız her ısırdığında kapattım mememi. ve 2 dk sonra tekrar istediğinde açmadım. ağladı biraz. ve böyle böyle söndü bu davranış. artık memeyi ısırmaması gerektiğini, yoksa annenin onu kapatacağını öğrendi hiç ısırmıyor. geçenlerde Eymene vurduğunda da " aaa annecim Eymen çok üzüldü ama canı acıdı." dedim. gülmedim. hiç bir zaman da gülmeyeceğim... yani demem o ki, bebek de olsalar, öğreniyorlar. oyuna çevirirsek, gülersek davranış kalıcı olabilir...
Şuan, eşim olacak gerizekalıdan ölesiye nefret ediyorum. Şurda ölüyorum dese kafamı çevirip bakmam o derece nefret ediyorum! Eşimden de ailesinden de sülalesinden de!! Benim cidden kimim kimsem yok. Piç gibiyim aynı şu koca dünyada!!!
Şuan, eşim olacak gerizekalıdan ölesiye nefret ediyorum. Şurda ölüyorum dese kafamı çevirip bakmam o derece nefret ediyorum! Eşimden de ailesinden de sülalesinden de!! Benim cidden kimim kimsem yok. Piç gibiyim aynı şu koca dünyada!!!
canım mesajını okuyunca ne desem bilemedim, ama Tansel'in de dedigi gibi evladın var yanında en büyük ve en güzel yoldaşın...
ilginçtir dün akşam eşimde bana babanesiyle ilgili olarak 'daha ne kadar devam edicek bu konuşmamazlık' gibisinden şeyler söylemeye çalıştı sanırım annesi konu komşuya, akrabaya bildirmek için Noyanı görmek istiyor.. neyse bunun üstüne uzun uzun konuştuk bizde benim canımda böyle birşeyi gündeme getirdigi için sıkkındı...
umarım kendini daha iyi hissedersin canım, kendini ve evladını düşün sıkıntı stres yapıp kendini üzme lütfen dicem, ama tabii ki üzmemek elde degil, umarım sen benden daha iyi becerirsin tatlım...
canım pikem. Seni tanıdığım kadarıyla sabırlı ve özverilisinz. Eşinin annesini seni bu aşamaya getirdiği için ben bile kutlamak isterimAma nacizane bi tavisyem var bence resmi bi şekilde görüş derim noyanıda görsün. Zaten aynı yerde oturmadığınız için çok görüşmezsiniz. Benim öyle bir kayınvaldem varki anlatamam. 71 yaşında ama nasıl kendini düşünür. yemesi, içmesi, uykusu. ya doğumdan sonra yanımda 5 gün kaldı sanki o doğum yaptı
Görümcelerim desen hepsi ayrı bir olay. Bazen nasıl idare ediyorum ben bile şaşıyorum kendime. Ha kendimi asla ezdirmem sadece resmi şekilde görüşüyorum.
pikem nasılsın canımcım?
işte içgüveysinden hallice diyim tanselim... çok gel-gitliyim şu son 1 haftadır, kendimi düzeltmeye çalışıyorum...
simuşcugumu bende çoook ama çooookkkkk merak ediyorum... koşup bir sarılasım var ona canım arkadaşım diye....
tansel ya senle de bir kahve içip muhabbet etsek ne güzel olurdu canım ya.... çok balsın sen, münnoş yaaa
ahhhh pikem bende okadar isterimki. İnanın sizleri çok seviyorum. Ben seninle aynı yerde yaşayıp tanışmış olsak mükemmel bi dost olacağımıza inanıyorum.
Simuşuma üüzlüyorum, hani demişya koca dünyada yanlız hissediyorum. Bak biz varız demek istiyorum.
ahh canım şimdiye kadar ki görüşmelerimiz zaten oldukca resmi ve mesafeli idi.. konuşrken bile herzaman sizli bizli konuşmuşumdur ki neler ne feci olaylar olmasına ragmen kötü bir cevap vermişligim yoktur ... bana yakışmaz diye... ogluma merak edip düşünmedigini eşimin onu özel ziyarete gittigi zaman Noyanı sormamasından ve daha çocugumuz olmadan bana onu sevemeyecegini açık bir şekilde söylemesinden dolayı biliyorum... açıkcası şu an Noyanı görmeyi istemesinin tek sebebi konu komşu akraba ne der kaygısından dolayı...
çocukken annemin babası yanında yaşayan torunlarına nazaran bana oldukca soguk davranmıştı, bir nevi öteki torunlarını benim önüme koymuştu.. annemde o olaydan sonra bir daha beni dedemlerle çok görüştürmedi çocukken çok eksikligini de hissetmedim açıkcası.. büyüdükten sonra bana açıklamıştı... ben o olayı çok net bir şekilde hatırlıyorum o kadar kötü hissetmiştim ki kendimi beni neden sevmedigini ve istemedigini (çocuk aklımca öyle düşünmüştüm) bi türlü anlayamamıştım.. kendimi suçlamıştım...
korkum oglumunda öyle bir duygu yaşaması ve bunun olma olasılıgı o kadar fazla ki... olayları burada anlatamadıgım için belki çok mantıklı gelmeyecek, ama tam olarak bilsen neden olmayacagını çok daha iyi anlardın...
o kadar üzülüyorum ki böyle olmasına anlatamam...
Doğrudur canım.Noyan hiç bir zaman böyle bişey hissetmesin ben çok üzülürüm.
Mesela benim bi görümcem kızkardeşinin çoçuklarını bi ezer sorma. Ama erkek kardeeşininkilere böye ayrı bir sevgi gösterisi, samimiyetsiz. Ben o çoçuklara o kadar üüzlürümki. Bak geçen Selime Almanyadan bi oyuncak getirmiş, görümcemin kızı 7 yaşında oyuncağı inceliyor. Çoçuğu bir azarladı o senin yaşına göremi sen bebekmiisn. Ayyy bi üzüldüm. Varya benim bu oğluşumda o oyuncağın yüzüne bakmadıYani şu nedenle anlattım. Ben çoçukların horlanmasına, itilmesine hiç dayanamam.İçin acır ya..
kesinlikle öyle canım işte bunun 10 katını falan düşün eşime karşı yapılanını.. ablasına dünya kraliçesi ve çocuklarına da aynı şekilde muamele varken eşime karşı çok haksız bir muamele oldugunu düşün...işte bunun benzerini de Noyana karşı yapma ihtimali yapılmış davranışlar yüzünden çok yüksek...
kendim için bişey demedim ama bu tarz şeyler oglumun 100km yakınında bile olursa o insanı parça pinçik ederim...
yani aslında ben çok üzüldüm falanda neyseki oglum kurtuldu...
öyle düşünüyorum inan...
Pikem eşimin ailesinden yani abllarını felan 6 yıllık evliliğimde 6 kere anca aramışımdır. Eşim arar beni gidelimmi der, bende aç sor müsaitlerse gidelim derim. Hiç muattap olmam. Hiç umursamam. Hele Selim olunca işim daha rahat, sohbet bile etmek durumunda değilim. Selimle ilgileniyorum.