2012 Şubat Anneleri

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
ya tatlım tartışmayı bırak senin hiçbirşeyine karışmaya hakkı yok degilki çocuguna alacagın oyuncaga.. kime ne? bu ne densizlik bu ne cüret! çok sinir oldum anlattıklarına da sen daha sinir olma diye yazamadım çok...
benzerini kayınvalide yapmıştı bize ben hamileyken.. işte sterilizasyon makinesi, gögüş pompası ve bu tarz şeyler almıştık .. görünce bize dedigi şey: ''ay birsürü gereksiz şeyle doldurmuşsunuz... bunlara hiç gerek yok.. benim kızım bile kullanmadı, vıdı vıdı vıdı ... birde göüğs pompası için sen çalışmıyosun ki niye lazımmış'' demişti daha da gidiyor böyle offfffffffff offfffffff...

neyse ben girmeyeyim oraya dün akşamda tansel babaneyle niye görüştürmüyosun diye sordu bişeyler yazdım açıklama olarak okumuşsundur...sinirlerim helak oldu yazıpta hatırlayınca bile...

okudum Pikoşum ama ben de hatırlatıp uzatıp senin canını sıkmak istemediğimden bişiler yazmadım... densiz insan çok demek ki... uzak durmak lazım ama nasıll....??

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Laylaaa ne çorbası yapıcaksın? Benim de yapmam lazım ama yememesine o kadar alıştım ki, yapsam da yemeyecek nasıl olsa diye içimden yapasım gelmiyo.... Bu arada oldu mu hırkanız yaaa hiç bişe demediiin? :uzgun:

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Laylaaa ne çorbası yapıcaksın? Benim de yapmam lazım ama yememesine o kadar alıştım ki, yapsam da yemeyecek nasıl olsa diye içimden yapasım gelmiyo.... Bu arada oldu mu hırkanız yaaa hiç bişe demediiin? :uzgun:

biraz et suyu var şehriye çorbası yapayım Simuş seviyo yer benimki:)
oldu oldu canım çok teşekkür ederim tekrar nasıl zevkli hatusun yaaa donumu yılbaşında giyecem

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

biraz et suyu var şehriye çorbası yapayım Simuş seviyo yer benimki:)
oldu oldu canım çok teşekkür ederim tekrar nasıl zevkli hatusun yaaa donumu yılbaşında giyecem

hmmmm dur bakalım ben de yapayım, daha önce yapmıştım ama böyle domatesli falan yaptım ekşi mi geldi nedir buruşturdu yüzünü yemediydi, bi daha deneyeyim bakalım domatessiz. belki o zaman yer :) teşekkür ederim :)

oldğuna çok sevindim, sıcacık tutsun Kayramı, yakışıklı yakışıklı giyinsin. Ama bişe diyiiim mi; erkek kıyafeti seçmek çok zor kız, Allah siz erkek analarına kolaylık versin valla :D Donu da giy giy ehehehehhehehhee :D

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
afiyet olsun şekerler... yok canım şimdiye kadar sormamış ama sanırım geçenler de sormaya başlamış sanırım etraftan sorular gelmeye başladı...

amann neyse ...

simuşum peki yayla çorbası mercimek çorbası falan damı sevmiyor? yada sebzeler Noyan mesela patates brokoliye bayılıyor (maşallah) içine sogan bazen havuç yada maydonoz kouyuyorum ben... seviyo yani öyle şeyleri, maşallah iştahı da yerinde ama kilolu mu tabii ki haayırrrrrrr.....

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
eeeeeeee kızlar minnoşlarr Laylama ben alıyorum diyemicem zaten simuş verdi hediyesini güle güle kullansın...
e hadi söyleyin be artık kim kime alıyo ahahahah :D :elif:

bende göndereyim bari.. zaten ne zamana kadar vakit vardı? ne demiştik acabası 24 Aralıkmı ?? neydi?

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
afiyet olsun şekerler... yok canım şimdiye kadar sormamış ama sanırım geçenler de sormaya başlamış sanırım etraftan sorular gelmeye başladı...

amann neyse ...

simuşum peki yayla çorbası mercimek çorbası falan damı sevmiyor? yada sebzeler Noyan mesela patates brokoliye bayılıyor (maşallah) içine sogan bazen havuç yada maydonoz kouyuyorum ben... seviyo yani öyle şeyleri, maşallah iştahı da yerinde ama kilolu mu tabii ki haayırrrrrrr.....

Hatın kızımla dışarı baktım camdan biraz, oyun oynadık, 5 tatlı kaşığı da ezogelin çorbası içtik :) Buna şükür...

Pikoşum yaaa, ya ben beceremiyorum çorba yapmayı ya da bu kız çorba sevmiyor. Sen nasıl yapıyorsun? Bana tam tarif verir misin?

Bu arada bu kaynana kayınpeder vs lerin de şu elalem sorunca diyecek lafım olsun diye davranmalarına çok pis kılım. Hem de çok pis!!

Hııı eşim geldi öğle arası, abisi aramış da çok üzgünüm, sabah kadar uyuyamadım, dememem gerekirdi bişe bi kamyon çiçek alıp kapıya gelip özür dilerim yazasım var, çok üzgünüm, kendi kardeşlerimle konuşmadığım dönemler oluyo ama simuşla konuşmazsam çok ağır gelir falan filan demiş. Ben de eşime, bu konuda konuşmak bişey duymak istemiyorum dedim.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
eeeeeeee kızlar minnoşlarr Laylama ben alıyorum diyemicem zaten simuş verdi hediyesini güle güle kullansın...
e hadi söyleyin be artık kim kime alıyo ahahahah :D :elif:

bende göndereyim bari.. zaten ne zamana kadar vakit vardı? ne demiştik acabası 24 Aralıkmı ?? neydi?

ben sana alıyom Pikoşum dicem ama şu dakkadan sonra yemezsin demi? :D:D:D :deli::deli: he yaaaa söyleyin artık, bak bende çok merak ediyorum :D

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
simuşcum mercimek çorbasını vereyim de sen zaten çok güzel yapıyorsundur eminim ama sordun diye yazıyorum canım (gerçi bu kadar maharat hatunun içinde en son tarif yazacak kişi benim ya olsun ) :D

yani tencereye koydugum su kaynayınca mercigemiyi koyuyorum , mercimekler biraz yumuşamaya başlayınca içine bir havuç rendeliyorum, sonra patates tendeliyorum en sonda sogan rendeliyorum... bunlar yumuşayıp piştikten sonra blender dan geçiriyorum.. Noyanın hakkını alıyorum içinden...

minnoşun ki ayrıldıktan sonra tuz ekliyorum birde tereyagında pulbiber ve biraz nane yakıp çorbanın içine ilave ediyorum.. benim tarifim budur :D

afiyet olsun :D

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Hatın kızımla dışarı baktım camdan biraz, oyun oynadık, 5 tatlı kaşığı da ezogelin çorbası içtik :) Buna şükür...

Pikoşum yaaa, ya ben beceremiyorum çorba yapmayı ya da bu kız çorba sevmiyor. Sen nasıl yapıyorsun? Bana tam tarif verir misin?

Bu arada bu kaynana kayınpeder vs lerin de şu elalem sorunca diyecek lafım olsun diye davranmalarına çok pis kılım. Hem de çok pis!!

Hııı eşim geldi öğle arası, abisi aramış da çok üzgünüm, sabah kadar uyuyamadım, dememem gerekirdi bişe bi kamyon çiçek alıp kapıya gelip özür dilerim yazasım var, çok üzgünüm, kendi kardeşlerimle konuşmadığım dönemler oluyo ama simuşla konuşmazsam çok ağır gelir falan filan demiş. Ben de eşime, bu konuda konuşmak bişey duymak istemiyorum dedim.

oh sefanız olsun canım :huhuu::huhuu::huhuu::huhuu:

iyi enazından hatasını anlamış canım buda bişeydir, sevindim yani...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
simuşcum mercimek çorbasını vereyim de sen zaten çok güzel yapıyorsundur eminim ama sordun diye yazıyorum canım (gerçi bu kadar maharat hatunun içinde en son tarif yazacak kişi benim ya olsun ) :D

yani tencereye koydugum su kaynayınca mercigemiyi koyuyorum , mercimekler biraz yumuşamaya başlayınca içine bir havuç rendeliyorum, sonra patates tendeliyorum en sonda sogan rendeliyorum... bunlar yumuşayıp piştikten sonra blender dan geçiriyorum.. Noyanın hakkını alıyorum içinden...

minnoşun ki ayrıldıktan sonra tuz ekliyorum birde tereyagında pulbiber ve biraz nane yakıp çorbanın içine ilave ediyorum.. benim tarifim budur :D

afiyet olsun :D

aaa kendine haksızlık etme güzel arkadaşım benim. Bak mesela benim tarifimden farklı yapıyomuşsun, ben bazen hepsini çiğden koyup düdüklüde yapıyorum bazen de soğanı önden kavurup kalanları öyle ekliyorum. ama senin tarifinden hiç yapmadım, bide bunu deneyeyim. yayla çorbasını nası yapıyosun? ben onu yapamıyorum. bide süt alerjimizin geçip geçmediğini daha bilmiyoruz.... ama tabi tarif verirsen de hiç de hayır demem :) :huhuu:

oh sefanız olsun canım :huhuu::huhuu::huhuu::huhuu:

iyi enazından hatasını anlamış canım buda bişeydir, sevindim yani...

anladı da, ben kolay kolay affedemem, öyle de bi huyum var... hayırlısı bakalım...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
aaa kendine haksızlık etme güzel arkadaşım benim. Bak mesela benim tarifimden farklı yapıyomuşsun, ben bazen hepsini çiğden koyup düdüklüde yapıyorum bazen de soğanı önden kavurup kalanları öyle ekliyorum. ama senin tarifinden hiç yapmadım, bide bunu deneyeyim. yayla çorbasını nası yapıyosun? ben onu yapamıyorum. bide süt alerjimizin geçip geçmediğini daha bilmiyoruz.... ama tabi tarif verirsen de hiç de hayır demem :) :huhuu:

anladı da, ben kolay kolay affedemem, öyle de bi huyum var... hayırlısı bakalım...

senin yaptıgın gibide olur simuşum ben biraz düdüklü tencereden korkuyorum söylemesi ayıp ondan böyle yapıyorum

ya yayla çorbasıda işte bi avuç pirinci önden kaynatıyorum sonra ayrı bir kapta yogurt 1-2 kaşık un ve 1 adet yumurtayı karuştırıyorum... pirinçler yumuşayıca kısık ateşe alıp azar azar bu karışımı ekliyorum.. birazda böyle pişiriyorum oglan içinde biraz nane katıyorum çünkü ayran gibi bişey oluyor nanesiz hiç çorbaya falan benzemiyor :D gene Noyanınkini aldıktan sonra tuz ve tereyagında pulbiber ve bol nane katıyorum...

sende degişik biliyosan bana söylesene bende deneyeyim ...

esas domates çorbası tarifine ihtiyacım varr... bide mısır çorbası (çok seviyorum) bilenler pilisssssssssssss paylaşın tarifleri :D :D

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Simuşum yayla çorbasını şöyle yapıyorum:
5 kaşık yoğut,3 kaşık un ve 1 yumurtayı çırpıyorum sonra içine biraz pirinç atıyorum karıştırarak pişiyorum biraz kaynadıktan sonra kapatıyorum tuzunu koyorum üzerrine tereyağ ve nane yapıyorum
kayranınkine tuz ve nane koymuyorum pirincinide daha bol koyuyorum
afiyet olsun

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
senin yaptıgın gibide olur simuşum ben biraz düdüklü tencereden korkuyorum söylemesi ayıp ondan böyle yapıyorum

ya yayla çorbasıda işte bi avuç pirinci önden kaynatıyorum sonra ayrı bir kapta yogurt 1-2 kaşık un ve 1 adet yumurtayı karuştırıyorum... pirinçler yumuşayıca kısık ateşe alıp azar azar bu karışımı ekliyorum.. birazda böyle pişiriyorum oglan içinde biraz nane katıyorum çünkü ayran gibi bişey oluyor nanesiz hiç çorbaya falan benzemiyor :D gene Noyanınkini aldıktan sonra tuz ve tereyagında pulbiber ve bol nane katıyorum...

sende degişik biliyosan bana söylesene bende deneyeyim ...

esas domates çorbası tarifine ihtiyacım varr... bide mısır çorbası (çok seviyorum) bilenler pilisssssssssssss paylaşın tarifleri :D :D

Pikoşum, senin bu yayla çorbasının içine az bişe tane mısır da ekleyebilirsin çok da güzel olur ya da haşlanmış nohut. Zati belkim de ekliyosundur. :) Kız ben sana tarif vermeyi çok isterim ama çorba özürlüyüm söylemesi ayıp. En son öğrendiğim hatta da öğrenemediğim şey çorbalar :D

Bu arada artık tuz verebiliriz galiba azcık. Ama yine de sen bilirsin tabiii, ben yağ da tuz da katıyorum kıza verdiğim şeylere.

Domates çorbası da kuvvetle muhtemel; yağı koy, 1-2 çorba kaşığı unu kavur, biraz salça, 3-5 rendelenmiş domates azcık kavur üstüne su şeklindedir ama pek yapmadım doğrusu. Sallıyom şuan :D:D

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
simuşcum bende aslında hiç ama hiç kolay kolay kızan küsen biri degilimdir.. (hani önemsiz mevzulara gıcık olurum biraz uzaklaşırım falan ama çok uzunboylu olmaz) çok sabırlıyımdır, çok beklerim ama bir sayısı bir sınırı vardır.. oturupta saymam tabii de içimde bi şeyler birikir... taa kiii dönülmez akşamın ufkuna kadar.. hah işte o noktaya geldim mi derler ya iki cihan bir araya gelse vazgeçmem işte bende ordan geri dönmem huyum kurusun..
geçmişte de vardır bu şekilde canımın cananı insanları bırakmışlıgım... şimdi hayatımda degiller...

degil ki kayınvalide kurumu ... benim için bitmiştir... yoktur artık...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
aa evet simuşcum annecim yapardı öyle... unutmuşum bak... evek haşlayayım nohutları ..saol canım hatırlattıgın için muckssssss....

Laylam pürüncü yogurdun içine mi katıyosun ama düdüklüde mi yapıyosun? öyleyse bana gelmez.. :D

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
oooh yazdım tarifleriiii, hadi bakalım deniycem en kısa zamanda. bugün protestom var; yemek yapmıcam ehehehhehehhehe :1: yarın yaparım gene nasılsa :deli:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar