2012 Şubat Anneleri

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
ohhh corba tarifleri vermiş bu hatunlar.canım hiççç yemek yapmak istemiyo benim bu aralar.canım yatılı bakıcı,yemek yapan biri,hımm sonra ütü yapan temizlik yapan birilerini almak istiyo..hatta arada gece mesaiside yapsa olur muhahaaaaa....cok sıkıldım ben ya bu ara herseyden offff cekesim var valla..

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

bende noyanı yiyebilermiyim ela cok sekerlendi tadından yenmiyo haberin olsun amma..

tabii ki yevrümm aramızda lafı olmas yanim.. ben minnoşu hertürlü yerim :)
ohhh corba tarifleri vermiş bu hatunlar.canım hiççç yemek yapmak istemiyo benim bu aralar.canım yatılı bakıcı,yemek yapan biri,hımm sonra ütü yapan temizlik yapan birilerini almak istiyo..hatta arada gece mesaiside yapsa olur muhahaaaaa....cok sıkıldım ben ya bu ara herseyden offff cekesim var valla..

puhhhaaaaaaaaa haaaaaa ayyy bak arada bakayım ne kaynatmış kızlar deim yarıldım iki dakkada.. çok alemsin kız :D :cokkomik:

OP
aZeLYa55

aZeLYa55

Daimi Üye
Tepki
2.452
Selam kızlar..
Buraya girip yazamıyorum çok sık, ama faceden takip ediyorum hepicinizi :D
He bu arada Leaderım burdan doğumgünümü kutlamışsın çok teşekkür ederim yavrum
Gökçemm Aden'ime çok çok geçmiş olsun, düzeldiğine çok sevindim ama zor zamanında burada olamadım sonradan okudum :(
Aklımda kaldıkça yazıyorum he alınmayın darılmayın tamam mı :)
Simuşşşşşşş ne aldın Kayra'ya ya ben göremedimmmm :(

Bu arada bana kim alıyor?

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
Ebeveynin çocuğun geleceğindeki rolü

Çocuğun hayatındaki en önemli değişken, ebeveynleridir. Ebeveynin etkileri çocuğun zekası ve eğitim başarısı kadar sağlığı, davranışları ve sosyal refahı üzerinde de izlenebilir. Uzun vadeli grup çalışmaları, ebeveyn etkisinin hayat boyu sürdüğünü, çocuğun çalışma hayatında izleyeceği yol kadar gelecekteki sağlığını ve sosyal refahını da etkilediğini gösteriyor. En önemlisi, ebeveynin “başarısı” sonraki nesilleri de etkiliyor, çünkü nasıl bir ebeveynle yetiştiğiniz nasıl bir ebeveyn olacağınızı belirliyor aslında.

Ünlü psikoloji profesörlerinden Dr. Laurance Steinberg, “İyi ebeveynlik empatiyi, dürüstlüğü, özgüveni, iradeyi, insaniyeti, iş birliğini, neşeyi besler. Aynı zamanda entelektüel merakı, motivasyonu ve başarma arzusunu geliştirir. Çocuklarda anksiyete, depresyon, yeme bozukluğu, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı, antisosyal davranışlar ortaya çıkmasını önleyebilir” diyor.

Nasıl davranmalıyız?

Birçok anne baba kendi anne babasından ne gördüyse onu uygulamaya çalışıyor, bu da çoğu zaman şiddete dayanan bir disiplin anlamına geliyor. Bunun tersine, kendi anne babası tarafından şiddete dayalı disiplinle büyütülen ve aynı hataya düşmek istemedikleri için çocuğuna hiç kural koymayan anne babalar da var.

Anne babanın çocukla ilişkisi çocuğun davranışlarına doğrudan yansır. Buna davranış bozuklukları da dahildir. İyi iletişiminiz kuramazsanız, çocuğunuz sizi dinlemez. İki yetişkinin ilişkisi üzerinden örneklersek: İyi iletişim kurduğumuz insanlara daha çok güveniriz, onların fikirlerine önem veririz, onları dinleriz. Ama hoşlanmadığımız, saygı duymadığınız insanların fikirlerini, ne olursa olsun göz ardı eder, hatta yok sayarız. Çocukla yetişkin ebeveyn arasındaki ilişki de aynen böyledir.

Genel inanışın aksine, sevgi göstermek çocuğu şımartmaz. Sevginizi mümkün olduğunca sık gösterin; çocuğunuza dokunun, sarılın, onu sevdiğinizi söyleyin; onu kucaklayın. Çocuk, sevginin ve ilginin yerine başka şeyler koymaya başladığınız anda şımarır. Örneğin çok fazla müsamaha göstermek, kural koymamak, sürekli hediye vermek gibi davranışlar çocuğu olumsuz etkiler.

Mutlaka çocuğunuzun yaşamının içinde olun. Bu, önceliklerinizi tekrar belirlemeniz ve buna göre yaşantınızı yeniden organize etmeniz, bazı şeylerden fedakarlık etmeniz anlamına gelebilir. Hem fiziksel hem zihinsel olarak çocuğun yanında bulunmak çok önemlidir. Elbette, yanında bulunmak ödevlerini yapmak ya da kontrol etmek değildir.

Çocuğunuzun gelişimini takip edin, yaşına göre ihtiyaçlarını gözden geçirin, değişiklikleri gözlemleyin, nasıl davranmanız gerektiğini öğrenin. Ebeveynler her zaman çocuklarının davranışlarındaki değişikliği takip etmeli ve gerekiyorsa hiç çekinmeden bir uzmandan yardım almalılar.
Çocuğa hiçbir zaman dayak atılmamalıdır, poposuna bir şaplak atmak bile doğru değildir. Her yaptığınızın ve söylediğinizin bir önemi vardır, çünkü çocuk her zaman sizi izler, bir video kameraya kaydeder gibi zihnine kaydeder. Yapılan çalışmalarda, dayak yiyen çocukların saldırgan oldukları, diğer çocukları dövme ya da kavgaya karışma eğiliminde bulundukları ve sorunlarını çözmek için saldırganlık yoluna başvurdukları gösterilmiştir.

Uzman Psikolog Ayben Ertem

paylaşmak istedim....

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Selamm kizlarr.. Ohh valla topikte can var bu sira. Ama ben giremiyorum:( esya topluyorum ufaktan tasincaz diye. Bi kosturmaca surekli. Bugun de diyetisyene ve kadin doom dr una gidicem. Tahlillerim kotu cikarsa spiralimi cikarcaklar:uzgun:

Beni zara dan aramadilar. Bugun 14. Gun. Aksama kadar aramazlarsa yarin ben aricam koskoca sirlet yaptigiz ayip degilminolumsuz da olsa aradiginizi soylemistiniz diye. Gece ruyamda mail geliyodu olumsuz diye. Ensonunda da biz her zaman dostuz yaziyodu ne alakaysa:gul: o kadar etkilenmisim ki ruyamda takim elbise giydim yahu mahvetti bu zara beni:deli:

Ben haala bi hediye secemedim bide:deli: arayislarim devam etmekte:gulegule:

Operim sizi. Kim cigiriyo yine:uzgun:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Selamm kizlarr.. Ohh valla topikte can var bu sira. Ama ben giremiyorum:( esya topluyorum ufaktan tasincaz diye. Bi kosturmaca surekli. Bugun de diyetisyene ve kadin doom dr una gidicem. Tahlillerim kotu cikarsa spiralimi cikarcaklar:uzgun:

Beni zara dan aramadilar. Bugun 14. Gun. Aksama kadar aramazlarsa yarin ben aricam koskoca sirlet yaptigiz ayip degilminolumsuz da olsa aradiginizi soylemistiniz diye. Gece ruyamda mail geliyodu olumsuz diye. Ensonunda da biz her zaman dostuz yaziyodu ne alakaysa:gul: o kadar etkilenmisim ki ruyamda takim elbise giydim yahu mahvetti bu zara beni:deli:

Ben haala bi hediye secemedim bide:deli: arayislarim devam etmekte:gulegule:

Operim sizi. Kim cigiriyo yine:uzgun:

Ecrin spiralinle ilgili bi sorun mu var? ne tahlili bu? bu aralar benim de nedense yumurtalıklarım ağrıyomuş gibi ben de gidip baktırcam bi spirale de ondan merak ettim. taşınma işiniz için de kolay gelsin.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
yakaladın mı bari sorsan bende oyle ama oglan uyanık oldugu için başında oturamıyorum otur kalk kaçırdım tabii kide.. şu kırmızı bornoz takımını yakalamak istiyorum ya... bir acil ihtiyac suan için...

hhhhh yakaladım, aldım Pikoşum. Böyle sarı-beyaz-gri renk bi nevresim takımım yoktu, bi de hiç pamuk saten nevresimim yoktu. bakalım ilk denemem olacak, eğer hoşuma giderse bundan saonra alabilirim, ben genelde bambu nevresim takımı kullanıyorum.

bunların kampanyaya ne koyacakları hiç belli olmuyor Pikoşum, senin dediğini biliyorum sanırım, sanki daha önce koymuşlardı onu... İnşallah tekrar koyarlar :huhuu:

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Ecrin spiralinle ilgili bi sorun mu var? ne tahlili bu? bu aralar benim de nedense yumurtalıklarım ağrıyomuş gibi ben de gidip baktırcam bi spirale de ondan merak ettim. taşınma işiniz için de kolay gelsin.

Blmiyorumm cnm kasigimda batmalar oluyo iki tarafli bide surekli kanama geliyo az az. Pihti falan oluyo. Spiralim yerindeymis ama belki iltihap yapmis olabilir dedi. O yuzden kan verdim. Bugun sonuclari alicam. Sonuclar ciksin herseyi konusucaz dedi. Accik gerginim o yuzden. İltihap varsa cikmasi gerekirmis kullanamazmisim. Bunyemin kabul etmedigii gosterirmis. Bide minik bi kistim varmis yine. O catlamamis yumurta ise o da kanama yaparmis. Ona da bakcak falan filan. :uzgun: zaten 6 ay kontrolu gelmisti spiralin cikmazsa bile kontrol ettirmis oldum.bakalim artik.

Sagol cnm yaa. Valla bi tasinsakk oh dicem. Ev karmakarisik. Ama internet gitcek o baska tabi:uzgun: nese vin alicam artikin

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
hhhhh yakaladım, aldım Pikoşum. Böyle sarı-beyaz-gri renk bi nevresim takımım yoktu, bi de hiç pamuk saten nevresimim yoktu. bakalım ilk denemem olacak, eğer hoşuma giderse bundan saonra alabilirim, ben genelde bambu nevresim takımı kullanıyorum.

bunların kampanyaya ne koyacakları hiç belli olmuyor Pikoşum, senin dediğini biliyorum sanırım, sanki daha önce koymuşlardı onu... İnşallah tekrar koyarlar :huhuu:

inşallah tatlım.. bana da ilk annem almıştı o satenlerden .. ay gereksiz pahalı diye söylenmiştim ama kullanırkende fena olmadı hani :D :D

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
selam canlarrrrr
benim malüm temizlik günüm ondan yoktum salı vitrininide kaçırmışım tamda nevresim vermişken üzüldüm bende nevresim hastalığı varda:) daha kullanmadığım nevresimler var ona ramen hep almak istiyorum saten pamuklusunuda çok severim

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Blmiyorumm cnm kasigimda batmalar oluyo iki tarafli bide surekli kanama geliyo az az. Pihti falan oluyo. Spiralim yerindeymis ama belki iltihap yapmis olabilir dedi. O yuzden kan verdim. Bugun sonuclari alicam. Sonuclar ciksin herseyi konusucaz dedi. Accik gerginim o yuzden. İltihap varsa cikmasi gerekirmis kullanamazmisim. Bunyemin kabul etmedigii gosterirmis. Bide minik bi kistim varmis yine. O catlamamis yumurta ise o da kanama yaparmis. Ona da bakcak falan filan. :uzgun: zaten 6 ay kontrolu gelmisti spiralin cikmazsa bile kontrol ettirmis oldum.bakalim artik.

Sagol cnm yaa. Valla bi tasinsakk oh dicem. Ev karmakarisik. Ama internet gitcek o baska tabi:uzgun: nese vin alicam artikin

hmmmm benimki de ağrı yapıyor, bir de adet dönemlerim halen çok uzun, tam bitti galiba diyorum gene geliyo. :(

inşallah tatlım.. bana da ilk annem almıştı o satenlerden .. ay gereksiz pahalı diye söylenmiştim ama kullanırkende fena olmadı hani :D :D

du bakalım, gelsin hele hemen yıkayıp kullancam :D:D:D

selam canlarrrrr
benim malüm temizlik günüm ondan yoktum salı vitrininide kaçırmışım tamda nevresim vermişken üzüldüm bende nevresim hastalığı varda:) daha kullanmadığım nevresimler var ona ramen hep almak istiyorum saten pamuklusunuda çok severim

olsun olsun sağlık olsun Laylam. evin de ooooooooooooh mis gibi oluyodur, bi ben başaramıyorum şöyle rutin yapılacak işleri yahu.... :/

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
bu arada benim hatun uyanık ve çok mız mız, maşallah yeni dişimiz patlamış alttan :dance: ama sanki eğri gibi geliyo, normal mi acabası? buralardayım ama cvp yazamazsam bilin ki gene üstüme çıkmıştır zilli :D

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar