günaydınlar...
perş. akşamı dr a gittik, özel muayene olsun bu sefer istedim, ama valla iyi mi kötü mü yaptık bilmiyorum, adam oğluma resmen acıdı.
çorba içirmeyip ev yemeği yedircekmişim, blendır biberon falan olmazmış, 15 aylık olunca hiç bir şey yediremezmişim böyle giderse, gece uyanınca mama yerine su vercekmişiz bi de tv yasak tamamen. ayrıca nasıl bizimle yemezmiş, kendini dışlanmış hissedermiş, aynı anda sofraya oturcakmışız, biz kocamla bile aynı anda oturamıyoruz kaldı ki üçümüz hiç oturamayız dedim, o zaman annesi olarak ben onunla beraber yiyecekmişim vs vs vs. garibimi dışlıyomuşuz.
dün adamın dediklerini yapalım dedik, bütün gün aç kaldı. çrb falan da yemedi sonra inadından. yatmadan önce mama verdim de çocuğun karnı doydu azıcık. bugün de normal eski usul kahvaltısını verdim valla, napayım aç mı bırakayım zaten çok zayıf. tamamen çıplak tarttı dr, 8870 geldi. halbuki 9 kiloyu geçmişti başka dr tartılarında bilemiyorum artık.
velhasıl, siz neler veriyorsunuz minnoşlara bi sorayım istedim size. bildiğim bi tuna taneli yemek yiyordu, başka var mı?
Ada da taneli yiyor canım. Tabi emmediği için biz izlere göre erken başladık ek gıdaya. Yutmasını 2 ayda öğrendi nerdeyse Ada, çok zorlandım başlarda ben. Çiğnemesini bilemedi, yutmasını bilemedi. Dahası ağzını açmayı bilmiyordu. Zor bir süreç oldu bizim için ama sizlere göre de erken tamamlanan bir süreç oldu, tamamen emmemekle alakalı.
Ada mesela hiç ezmeden bulgur pilavı yer. Az şekerli aşurenin kuru üzümlerini ve buğdaylarını yer. Menemen yapıyorum yumurta sarısıyla ekmeği bandırırım, öyle minik de vermem, hörmetlicedir lokmalarım, yer.
Sabahları kahvaltısını ben veriyorsam (bunu bakıcıya yaptırmıyorum) ekmek lokmasının üzerine peynir koyarım yer. Bebek makarnası var pastavillanın minik harfler şeklinde. Kuskustan biraz büyük, normal makarna tanelerine göre küçük. Onu yer.
Az şekerli kekten bir lokma veririm bazen, portakalın zarını soyarım, baş parmağımın tırnağı gibi keserim. Yer onları.
Hatta ekmeğin yumuşak yerini bazen veriyorum eline kopararak yiyor, etimek veriyorum, tuzsuz veya diyet, kopararak yiyor.
Şehriye çorbası filan içiyor, taneli, maydonozlu. Tarhana çorbasına ekmek doğruyorum, iri iri, ve kenarlarını ayırmadan ekmeğin.
Yani taneli değil, baya bildiğin yemek yiyor ada. Ama bakıcıya söylemiyorum. Tıkanıp tıkanmayacağını ayarlayamaz o diye. O ezip sunuyor çocuğa. Beğenirse yiyor.
Zaten sütüm yok. Doktor da dedi, aslolan anne sütüdür, süt yoksa, ha mama ha yemek.
Sadece akşam 6dan sonra yemek vermiyorum. Hazmedemez diye. Mama veriyorum.
Gece uyanırsa da mama veriyorum ama, mamadan kesilmek üzere hissediyorum. Biberonu eskisi gibi sevmiyor.
Sofraya da bizle oturtuyorum çok zaman, mama sandalyesini yanaştırıp.
Eğer sofrada yemiyorsak yemeğimden ikram ediyorum adaya.
Eğer yiyemeyeceği birşeyse, bir parça çavdar ekmeği koparıyorum tabağımdan alır gibi yapıp veriyorum. Benim yediğimden yediğini sanıp seviniyor
Bunu deneyebilirsin mesela