2012 Şubat Anneleri

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
günaydınlar...
perş. akşamı dr a gittik, özel muayene olsun bu sefer istedim, ama valla iyi mi kötü mü yaptık bilmiyorum, adam oğluma resmen acıdı.

çorba içirmeyip ev yemeği yedircekmişim, blendır biberon falan olmazmış, 15 aylık olunca hiç bir şey yediremezmişim böyle giderse, gece uyanınca mama yerine su vercekmişiz bi de tv yasak tamamen. ayrıca nasıl bizimle yemezmiş, kendini dışlanmış hissedermiş, aynı anda sofraya oturcakmışız, biz kocamla bile aynı anda oturamıyoruz kaldı ki üçümüz hiç oturamayız dedim, o zaman annesi olarak ben onunla beraber yiyecekmişim vs vs vs. garibimi dışlıyomuşuz.
dün adamın dediklerini yapalım dedik, bütün gün aç kaldı. çrb falan da yemedi sonra inadından. yatmadan önce mama verdim de çocuğun karnı doydu azıcık. bugün de normal eski usul kahvaltısını verdim valla, napayım aç mı bırakayım zaten çok zayıf. tamamen çıplak tarttı dr, 8870 geldi. halbuki 9 kiloyu geçmişti başka dr tartılarında bilemiyorum artık.
velhasıl, siz neler veriyorsunuz minnoşlara bi sorayım istedim size. bildiğim bi tuna taneli yemek yiyordu, başka var mı?

Ada da taneli yiyor canım. Tabi emmediği için biz izlere göre erken başladık ek gıdaya. Yutmasını 2 ayda öğrendi nerdeyse Ada, çok zorlandım başlarda ben. Çiğnemesini bilemedi, yutmasını bilemedi. Dahası ağzını açmayı bilmiyordu. Zor bir süreç oldu bizim için ama sizlere göre de erken tamamlanan bir süreç oldu, tamamen emmemekle alakalı.
Ada mesela hiç ezmeden bulgur pilavı yer. Az şekerli aşurenin kuru üzümlerini ve buğdaylarını yer. Menemen yapıyorum yumurta sarısıyla ekmeği bandırırım, öyle minik de vermem, hörmetlicedir lokmalarım, yer.
Sabahları kahvaltısını ben veriyorsam (bunu bakıcıya yaptırmıyorum) ekmek lokmasının üzerine peynir koyarım yer. Bebek makarnası var pastavillanın minik harfler şeklinde. Kuskustan biraz büyük, normal makarna tanelerine göre küçük. Onu yer.
Az şekerli kekten bir lokma veririm bazen, portakalın zarını soyarım, baş parmağımın tırnağı gibi keserim. Yer onları.
Hatta ekmeğin yumuşak yerini bazen veriyorum eline kopararak yiyor, etimek veriyorum, tuzsuz veya diyet, kopararak yiyor.
Şehriye çorbası filan içiyor, taneli, maydonozlu. Tarhana çorbasına ekmek doğruyorum, iri iri, ve kenarlarını ayırmadan ekmeğin.
Yani taneli değil, baya bildiğin yemek yiyor ada. Ama bakıcıya söylemiyorum. Tıkanıp tıkanmayacağını ayarlayamaz o diye. O ezip sunuyor çocuğa. Beğenirse yiyor.
Zaten sütüm yok. Doktor da dedi, aslolan anne sütüdür, süt yoksa, ha mama ha yemek.
Sadece akşam 6dan sonra yemek vermiyorum. Hazmedemez diye. Mama veriyorum.
Gece uyanırsa da mama veriyorum ama, mamadan kesilmek üzere hissediyorum. Biberonu eskisi gibi sevmiyor.
Sofraya da bizle oturtuyorum çok zaman, mama sandalyesini yanaştırıp.
Eğer sofrada yemiyorsak yemeğimden ikram ediyorum adaya.
Eğer yiyemeyeceği birşeyse, bir parça çavdar ekmeği koparıyorum tabağımdan alır gibi yapıp veriyorum. Benim yediğimden yediğini sanıp seviniyor :D
Bunu deneyebilirsin mesela :D

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
vallahi canım senin bu kocana çok kızıyorum. Yazık ne kadar iltihap varsa vucudunda seni zorlamış. Baksana ecrin sana bi abla tavisyesi:) senin bu kocana bi ayar çekmen lazım. Çıkarsana sen o spirali, korunsun kocan alsın. Ne bukadar acı çekiyosun..
Buyuk konusmiyim ama hayatta da taktirmam spiral filan.
Esime bu konuda hic taviz de vermedim yüz de.
Ilk evlendigimiz sene d.kontrol hapi kullandim.sonra odem yapti. Kullanamam ben bunu dedim.
Igne de olamam rahim ici arac filan kullanamam.
Sen korun.
Insiyatifi de eline direkt vermeden onu korunduruyorum.
Dogumdan sonra da 6.ayda spiral takalim dedi doktorum.
Yok dedim ugrasamam ben. Esim korunsun.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Buyuk konusmiyim ama hayatta da taktirmam spiral filan.
Esime bu konuda hic taviz de vermedim yüz de.
Ilk evlendigimiz sene d.kontrol hapi kullandim.sonra odem yapti. Kullanamam ben bunu dedim.
Igne de olamam rahim ici arac filan kullanamam.
Sen korun.
Insiyatifi de eline direkt vermeden onu korunduruyorum.
Dogumdan sonra da 6.ayda spiral takalim dedi doktorum.
Yok dedim ugrasamam ben. Esim korunsun.

aynen babuşum. evelndim 1 ay doğum kontrol ilacı kullandım resmen şiştim. Dedim niye hormon kullanacam benimde eşim korunur. Bu nedenle mantar felanda olmuyor ne bileyim dahada sağlıklı.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Ada da taneli yiyor canım. Tabi emmediği için biz izlere göre erken başladık ek gıdaya. Yutmasını 2 ayda öğrendi nerdeyse Ada, çok zorlandım başlarda ben. Çiğnemesini bilemedi, yutmasını bilemedi. Dahası ağzını açmayı bilmiyordu. Zor bir süreç oldu bizim için ama sizlere göre de erken tamamlanan bir süreç oldu, tamamen emmemekle alakalı.
Ada mesela hiç ezmeden bulgur pilavı yer. Az şekerli aşurenin kuru üzümlerini ve buğdaylarını yer. Menemen yapıyorum yumurta sarısıyla ekmeği bandırırım, öyle minik de vermem, hörmetlicedir lokmalarım, yer.
Sabahları kahvaltısını ben veriyorsam (bunu bakıcıya yaptırmıyorum) ekmek lokmasının üzerine peynir koyarım yer. Bebek makarnası var pastavillanın minik harfler şeklinde. Kuskustan biraz büyük, normal makarna tanelerine göre küçük. Onu yer.
Az şekerli kekten bir lokma veririm bazen, portakalın zarını soyarım, baş parmağımın tırnağı gibi keserim. Yer onları.
Hatta ekmeğin yumuşak yerini bazen veriyorum eline kopararak yiyor, etimek veriyorum, tuzsuz veya diyet, kopararak yiyor.
Şehriye çorbası filan içiyor, taneli, maydonozlu. Tarhana çorbasına ekmek doğruyorum, iri iri, ve kenarlarını ayırmadan ekmeğin.
Yani taneli değil, baya bildiğin yemek yiyor ada. Ama bakıcıya söylemiyorum. Tıkanıp tıkanmayacağını ayarlayamaz o diye. O ezip sunuyor çocuğa. Beğenirse yiyor.
Zaten sütüm yok. Doktor da dedi, aslolan anne sütüdür, süt yoksa, ha mama ha yemek.
Gece uyanırsa da mama veriyorum ama, mamadan kesilmek üzere hissediyorum. Biberonu eskisi gibi sevmiyor.
Eğer yiyemeyeceği birşeyse, bir parça çavdar ekmeği koparıyorum tabağımdan alır gibi yapıp veriyorum. Benim yediğimden yediğini sanıp seviniyor :D

aynen canım emmekle alakalı. Selim 6 ay sadece anne sütü aldı, Şu anda emiyor. Ek gıda bizim yavaş ilerledi. Ama ona rağmen yinede yiyebiliyor. Hele bu ralar daha iyi öğrendi. Bende bebk bisküviis veriyorum evire çevire yer. Balık yer mesela ufak halde. Yine köfte yer ufak halde. Selimin yeme tarzınıda sağolsun bakıcııs geliştirdi. Ben korkuyordum o daha denyimli ve daha bi dikkatle veriyor ek gıdalarını.

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Merhaba canlar ;
Meraka etmişsiniz pikem ve simuşum öncelikle teşekkür ederim..

Biz selimi doğduğundan beri burda iyi bir yeni doğancı hocaya götürüyorduk. Hatta hocanın Türkiyede iyi bilinen yeni doğancılardan olduğu bilinir. Neyse en son gittiğimizde hoca selimin pipisini yukarı doğru çekti ve kananttı. Sonrada merhem verdi gerzek. Eşimin bu yaptığı şeye canı sıkıldı ama ben ne bileyim yapması gereken bi davranış sandım:) Neyse bi gün sünnet yaptıralımmı diye eşimin çoçuk ürologu arkadaşına götürdük. Eşim arkadaşına dediki ya X hoca biizm oğlanın pipiyi sıyırdı. Ürolog arkadaşı yuhhh nasıl böyle bişey yapar. Kitaplardaki en basit bilgidir 1 yaşından önce böyle bişey yapılmazmış. Tbai ben acayip sinirlendim. Yani doktorumuz değişti..Eşimin arkadaşının tavisyesi üzerine bi doçent adama gittik. Allahım bi entel sormayın. Neyse selim adamı hiç sevmedi. Adama bakıp bakıp ağladı. Bi parça çikolata veriyorum susuyor sonra adam buna bakınca çok kötü ağladı. Neyse bu şartlada bi muayene oldu. Boyu kilosu gelişimini ve insanlarla diyalogunu çok beğendi. Ek gıdayı nasıl veriyrosun dedi. Dedim blendardan geçiriyorum yok olmaz dedi. ama dedim tıkanıyor. Söylediği laf şu: Elini takarsın boğazına çıkarısın. İçimden gerizekalı dediö. Hiç sevmedim adamı selimde sevmedi. Böyle bir muaye geçirdik..

Lilacım aynı şeyi benim doktorumda perşembe günü söyledi. Selim biizmle sofraya oturur. Yemeğin suyuna batırıp ekmek veririm, yer ama böyle taneli taneli henüz yiyemiyor. Bende artık yavaştan yavaştan alıştırmaya çalışıyorum. Doktorlar iyi diyorda bebeklerinde bi yapııs bi doğası var bunu gözardı ediyorlar. Mesela selim istemediğini yapmayan bi çoçuk. Karmaşık tadları sevmiyor. Daha kahvaltıısnı birleştiirp vermedim. herşeyden ayrı ayrı yer. Öyleki hepsinin ismini bilir. Bazen peynir derim açmaz ağzını ardından zeytin derim şapur şupur yer..Canım deme o ki sıkma canını Kuzeyin huyuna giderek yavaş yavaş alıştır derim. Çoçuklarıda bu yemek mevzusu ile çok kasmaya gerek yok diye düşünüyorum.

biz de çrb olarak ama pütürlü veriyoruz her şeyi, çorbann içine de etimek doğrayıp veriyorum ama onun dışında çok bir şey yemiyor, ekmeği yemek suyuna batırınca eline almak istiyor evirip çevirip atıyor elinden. bebek bisküvisi verdim ama kocaman kopardı, yutmadan da çıkardı. bir kez de değil bir kaç kez denedim. küçük ekmek verince onu yumuşatıp yemeye çalışıyor ama biz evde çok sofrada yemek yemeyiz, ondan öyle alışmadı.

zeytini nasıl veriyorsun tanselcim? ezme mi küçük minik olarak mı?

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
biz de çrb olarak ama pütürlü veriyoruz her şeyi, çorbann içine de etimek doğrayıp veriyorum ama onun dışında çok bir şey yemiyor, ekmeği yemek suyuna batırınca eline almak istiyor evirip çevirip atıyor elinden. bebek bisküvisi verdim ama kocaman kopardı, yutmadan da çıkardı. bir kez de değil bir kaç kez denedim. küçük ekmek verince onu yumuşatıp yemeye çalışıyor ama biz evde çok sofrada yemek yemeyiz, ondan öyle alışmadı.

canım zeytini sıcak suya koyuyorum, 15 dk da tuzu giidyor. Sonra kabuklarını soyup minik minik ağzına veriyorum. Çok sever zeytini. bazen 3 tane yer:)
Zeytin ezmesi çok tuzludur hiç denemedim. Ben hiç sevmem zeytin ezmesi.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511

canım evde beraber yemek yemnin önemli olduğunu söylüyorlar ama şartlar bazen elvermiyor demi. Bizim dışarda yemek yeme alışkanlığımız pek yoktur kahvaltı bile olsa evde yemek olarak yeriz. Selimde sofrada çok mutlu ve huuzrlu oluyor. Normalde mama masasına artık oturmak istemiyor ama bizle beraber seviyor.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
vallahi canım senin bu kocana çok kızıyorum. Yazık ne kadar iltihap varsa vucudunda seni zorlamış. Baksana ecrin sana bi abla tavisyesi:) senin bu kocana bi ayar çekmen lazım. Çıkarsana sen o spirali, korunsun kocan alsın. Ne bukadar acı çekiyosun..

Ablamm benn kocama birakirsam bu isi 2013 eylul annesi olurum:gul: kesin olurum ama yani. Zaten ikinciyi de istiyo eline firsat vermis olurum. Ayyyy allah korusunn:gul:

Lilacsss
Defne de taneli yiyiyo cnm. Ama ben hic pure vermedim disardayken yedirdigim kavanozlar haric. Hep catalla ezdim ole yedi.

Sabah zeytinyagina batirip minik minik ekmek veriyorum agzina. Yaninda peynir,yumurta, bazenn pekmez bide. Ara ara zeytin vermeye basladim kozalak soylediginden beri. Bi zeytini iki seferde yiyiyo. Bazen de corba veriyorum kahvaltida. Sikilmasin diye. Sonrasi da rutin. Etli kiymali falan yemek yoksa sadece sebze. Cevizi meyvesine koyuyorum. Aksam yogurt. Yatmadan once de kasik mamasi. Kasik mamasi coktok tutuyor.

Bide gece su verme olayi kesinlikle dogru. Ben 6 yada 7 ayda basladim hatirlamiyorum. Bi kac gece su icince uyanmayi birakti. Saddce yatarken kasik mama yemediyse bi kere kalkiyo bende kiyamayip veriyorum mama. Sabah ac olduklari icin kahvaltiyi daha guzel yiyiyo. Ama ben kilo nun bunla ilgili oldugunu sanmiyorum yapi bu. Defne gecen ay 800 gr aldi mesela. Bu kadar yurumeye kosmaya harekete ragmen. Ama bak cocuk halaa 8 kilo genele bakinca. Zayifsa zayif yani ne yedirirsen yedir tip boyle yapcak bisi yok

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Ay bide masada ayni anda yemek yenmiyo. Ben yiyemiyorum bu sefer. Once defne yi doyuruyorum ben. Sonra onu mama sandalyesine oturtup sofraya getiriyorum. Eline meyve falan veriyorum biz yerken o da elindekini disliyo. Simdilik bu rahat yani

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
canım evde beraber yemek yemnin önemli olduğunu söylüyorlar ama şartlar bazen elvermiyor demi. Bizim dışarda yemek yeme alışkanlığımız pek yoktur kahvaltı bile olsa evde yemek olarak yeriz. Selimde sofrada çok mutlu ve huuzrlu oluyor. Normalde mama masasına artık oturmak istemiyor ama bizle beraber seviyor.

benim eşim geç gelir yani öyle şu saatte gelecek diye hiç beklemem, her gün değişir, çoğunlukla da saat 5-6 gibi yemek yer dışarda, öğle yemeği akşam yemeği karışık olur onun. ben de öyle olunca atıştırırım hep, basit şeyler yerim. ya da annem gönderir falan. ama masada yenmez yani sonuçta. nadir de olsa erken gelince mama sandalyesine oturtup yanımıza alıyoruz ama önce onu doyuruyoruz hep, yanımıza alınca da ecrinin dediği gibi eline bir şey veriyoruz, ama dr un dediği o değil. bizle yiyecek ve kendi yiyecek, bize bakarak çiğnemeyi öğrenecek falan.
bi de çrb hiç yok yani, yemek ezilecek hep. çrb tok tutmazmış. ekmekle de olsa. ecrinnin yaptığı gibi baştan çatalla ezilmeliymiş demek. geçti artık.
bilmiyorum strese soktu beni dr. strese sokmadan akışa bırakmak lazım bence artık. o akşam çok üzüldüm dışlanmış mı hissediyor gerçekten diye.

Ablamm benn kocama birakirsam bu isi 2013 eylul annesi olurum:gul: kesin olurum ama yani. Zaten ikinciyi de istiyo eline firsat vermis olurum. Ayyyy allah korusunn:gul:

Lilacsss
Defne de taneli yiyiyo cnm. Ama ben hic pure vermedim disardayken yedirdigim kavanozlar haric. Hep catalla ezdim ole yedi.

Sabah zeytinyagina batirip minik minik ekmek veriyorum agzina. Yaninda peynir,yumurta, bazenn pekmez bide. Ara ara zeytin vermeye basladim kozalak soylediginden beri. Bi zeytini iki seferde yiyiyo. Bazen de corba veriyorum kahvaltida. Sikilmasin diye. Sonrasi da rutin. Etli kiymali falan yemek yoksa sadece sebze. Cevizi meyvesine koyuyorum. Aksam yogurt. Yatmadan once de kasik mamasi. Kasik mamasi coktok tutuyor.

Bide gece su verme olayi kesinlikle dogru. Ben 6 yada 7 ayda basladim hatirlamiyorum. Bi kac gece su icince uyanmayi birakti. Saddce yatarken kasik mama yemediyse bi kere kalkiyo bende kiyamayip veriyorum mama. Sabah ac olduklari icin kahvaltiyi daha guzel yiyiyo. Ama ben kilo nun bunla ilgili oldugunu sanmiyorum yapi bu. Defne gecen ay 800 gr aldi mesela. Bu kadar yurumeye kosmaya harekete ragmen. Ama bak cocuk halaa 8 kilo genele bakinca. Zayifsa zayif yani ne yedirirsen yedir tip boyle yapcak bisi yok

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Lilacs im dr un dedigi gibi yaptim ben daha once.yerde her buldugunu agzina alan cocuk onune koydugum seyleri alipnalip atti. Bir haftaadir ben yedirirken kasigi kendisi de tutup agzina sokuyor. Ama tamamen kendi eline verirsem agzina sokmayip cok ciddi bi sekilde ustune boca ediyo. Ay bide yeni huy edindi doymaya baslayinca pamagini sokup agzindakini cikariyo yada eliyle alip atiyo. Oyun sanmasin diye hic ses etmmiyorum simdilik. Hemen kaldiriyorum yemegi. Yani sozun ozu tibbi literaturler her cocuga ayni anda tutmuyo.

Dislanmis hisseder mi bilmiyorum ama defne mesela onu almadiysak ( kesin mama sandalyesine oturunca ciglik atmistir) dizimin dibinden ayrilmiyo alana kadar. Agliyo bagiriyo. Kucaga geldimi de guluyo mesela. Sonra sorunsuz oturuyo mama sandalyesine. Ama dedim ya her cocuk farkli arkadasimin kizi yemek yerken toz oluyo. Elinde bi oyuncak yaklasmiyo bile masaya

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
lilacscım Tuna evet taneli yiyor. ama benim itirazlarıma rağmen annem gizli gizli, yada çaktırmadan çok erken başladı. mesela 4 aylıkken. muz kopartıp bir çimdik, veriyordu ağzına. zaten bundan mıdır bilmem Tuna da püre hiç sevmedi. başlarda rendeleyerek yaptım. şimdi de küçük doğruyorum. yiyor çok şükür. ama Kuzey alışık değilse yemeyebilir. hemen zorlama. yavaş yavaş alışacaktır.
o su olayını ben denedim. valla bizde hiç işe yaramadı. hala gecede 3-4 kere emmezsek rahat etmiyoruz...
bir de şu doktorlar hayal aleminde yaşamaktan kurtulsalar... teorik bilgileri ne yazıkki işe yaramıyor. ben çoğu kez yemek saatlerimi Tuna uykuydaykene kaydırıyorum. yoksa ne kendi yiyor ne bize yediriyor. kendi başına yemek yemesi için ise daha çok erken. etrafa dökülüp saçılmasını hiç sevmem. bu koşulda yapacakları da o. varsın geç öğrensin tek başına yemeyi.
ay gerginim ya, doktora çakasım geldi iki tane

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
lilacs doktorlarında dedikleri cidden bir yere kadar, adamlar istatiksel düşünce ile öznel düşünmeyi birleştiremiyorlar genelde, hoş belki meslek icabı kendilerini korumak için öyleleler neyse.. hayat onlara güzel valla.. her çocugun kendine has bir gelişimi oluyor.. kendini çok üzme... ama masada birerbir yemese bile mama sandelyesinde oturtup yanına alabilirsin.. bende genelde öyle yapıyorum onu da yemege dahil eder gibi davranıyorum o an tam karın doyurmaca olmasa bile...

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
lilacscım Tuna evet taneli yiyor. ama benim itirazlarıma rağmen annem gizli gizli, yada çaktırmadan çok erken başladı. mesela 4 aylıkken. muz kopartıp bir çimdik, veriyordu ağzına. zaten bundan mıdır bilmem Tuna da püre hiç sevmedi. başlarda rendeleyerek yaptım. şimdi de küçük doğruyorum. yiyor çok şükür. ama Kuzey alışık değilse yemeyebilir. hemen zorlama. yavaş yavaş alışacaktır.
o su olayını ben denedim. valla bizde hiç işe yaramadı. hala gecede 3-4 kere emmezsek rahat etmiyoruz...
bir de şu doktorlar hayal aleminde yaşamaktan kurtulsalar... teorik bilgileri ne yazıkki işe yaramıyor. ben çoğu kez yemek saatlerimi Tuna uykuydaykene kaydırıyorum. yoksa ne kendi yiyor ne bize yediriyor. kendi başına yemek yemesi için ise daha çok erken. etrafa dökülüp saçılmasını hiç sevmem. bu koşulda yapacakları da o. varsın geç öğrensin tek başına yemeyi.
ay gerginim ya, doktora çakasım geldi iki tane

bizim anneannemiz ve dedemiz çok korkuyorlardı küçükken boğazına takılacak diye, biz hiç vermedik, benim cam rendede rendeleyip verdiklerimden bile bazen fazla büyük buluyorlardı, onlar bakmaya başladıkları andan itibaren ilk işleri rondo almak olmuştu mesela. valla bilmiyorum artık nasıl olacak ama kasamayacam kendimi.

lilacs doktorlarında dedikleri cidden bir yere kadar, adamlar istatiksel düşünce ile öznel düşünmeyi birleştiremiyorlar genelde, hoş belki meslek icabı kendilerini korumak için öyleleler neyse.. hayat onlara güzel valla.. her çocugun kendine has bir gelişimi oluyor.. kendini çok üzme... ama masada birerbir yemese bile mama sandelyesinde oturtup yanına alabilirsin.. bende genelde öyle yapıyorum onu da yemege dahil eder gibi davranıyorum o an tam karın doyurmaca olmasa bile...

masada yersem alıyorum zaten ama genelde koltukta hızlıca atıştırmak şeklinde oluyor benim yemekler :D bana daha rahat bir dr lazım :D

TV olayları ne durumda peki sizlerde? direk hiperaktiviteye sebep olur dedi.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Lilacs ben büyük oğlumdan çok çektim üç yaşına kadar nohut fasulye yerken öğürürdü herşeyi blendırlayıp verdim Kayraya öyle yapmıyorum herşeyi koparıp veriyorum taneli yemeklerdende veriyorum yutuyor maşallah alıştırmakla alakalı yutamıyorsa zorlamıyacaksın sonra hiçbirşey yediremezsin
ayrıca masada hem ona hem kendin yiyemezsinki ben önceden doyuruyorum biz otururkende sandalyesinde önüne bişeyler koyuyorum o yiyor atıyor oyalanıyor işte
Bizim doktor bi akrabamız vardı babaannem ona dert yanıyor doktor şunu dedi bunu dedi diye adam döndü bize hiç bir doktor hastalarına ısrarla söylediklerini kendileri asla yapmaz dedi o zaman çok şaşırmıştım ve daha 17 yaşındaydım doktor gördüğümde hep o sözü hatırlarım
Batur küçüklüğünden bu yana tv seyretmeyi sever hiçde hiperaktif bi çocuk değil hatta gayet sakindir

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
bizim anneannemiz ve dedemiz çok korkuyorlardı küçükken boğazına takılacak diye, biz hiç vermedik, benim cam rendede rendeleyip verdiklerimden bile bazen fazla büyük buluyorlardı, onlar bakmaya başladıkları andan itibaren ilk işleri rondo almak olmuştu mesela. valla bilmiyorum artık nasıl olacak ama kasamayacam kendimi.

masada yersem alıyorum zaten ama genelde koltukta hızlıca atıştırmak şeklinde oluyor benim yemekler :D bana daha rahat bir dr lazım :D

TV olayları ne durumda peki sizlerde? direk hiperaktiviteye sebep olur dedi.

canım televizyon izletme olayı yine çoçuklamı alakalı bilmem. Ben sabahları selime yumurcak TV açarım, bi müüzk çalınca bakar sonra umursamaz. selim internetten bebekelr için hazırlanmış şeyleri severek izler. ama sürekli izletmiyorum.

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
lilacscım ben Noyana baby Tv (burda hep egitici ve cok kısaprogramlar oluyor) haricinde hiç çocuk kanalı açmıyorum.. onuda ingilizce olarak bırakıyorum hiç türkce izlettirmedim bugüne kadar.. bebkliginden beri onla ingilizcede konuşurum... tam ögrenmesede kulak dolgunlugu olsun diye...bazende internetten şarkılar yada egitici bebek klipleri izletiyorum... biz izledigimiz zaman genelde pek bakmaz çünkü ona sıkıcı geliyor şimdi komik olucak ama cidden ya haber kanalı yada history, discovery gibi kanallar açıktır.. ha arada yalan dünya yada gündüz ne giysem izlemiyomuyum bazen izliyorum :D onlarada pek bakmaz... ama reklamları degiştirene kadar ilgisini çekebiliyor onda da dans ediyor gütü poklu... bende TV den kaynaklanan hüperaktiflik görmedim .. pasifize ediyo olmasın? yani herşey kararında sıfır TV diyecek kadar sert degilim ben az olarak olabilir ama çok izletmek banada dogru gelmiyor... oyun oynasın, keşfetsin daha iyi tabii ki...

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
yaf şimdi kelalaka olucakda bi film var 'Hunger Games' Açlık oyunları diye onu izledik çok güzelmiş.. ilginç bi filmdi...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar