2012 Şubat Anneleri

littlesunshine

Daimi Üye
Tepki
1.138
günaydınlarrr,

biz TV izliyoruz. diğer bakıcımız biraz p.hunu çıkartmıştı sağolsun herşeyde olduğu gibi. Tuna çabuk sıkılır ama. öyle saatlerce izlemez. Pepeye ilgi gösteriyordu. şimdi ondan da sıkıldı. daha çok İngilizce şarkılar dinliyoruz veya izliyoruz netten. yemekleri de bazen öyle yediriyorum çünkü Tuna o kadar hareketli ki, dikkatini başka birşeye çekip sakinleştirmezseniz yemiyor. arada anne şebeklik yapıyor. taklitti, şarkıydı, kuklaydı... bazen de böyle yiyoruz. daha önce de söylemiştim ya, dil öğreniminde ne kadar küçük yaşta o dile maruz kalınırsa o kadar yatkın olunuyor. iletişim olmayabilir, maruz kalmak bile yeterli gerçekten. kaldı ki ben Tunaya parmağı öğretebildim bu şekilde. "Where's your little finger?" diyince işaret parmağını sallıyor. bir şarkı sayesinde oldu o da. "One little finger, tap tap tap." Zaten sürekli İngilizce dinlediği için mi bilmem, Türkçe çocuk şarkılarına aynı ilgiyi göstermiyor. Keşke şu fisher price'ın falan ingilizce versiyonları olsa hep...

neyse yani özetle çocuğu saatlerce biblo gibi tv'nin karşısında tutmadığımız sürece gelişimine katkısı olabileceğini bile düşünüyorum. önemli olan ne kadar, ne ve ne zaman izletilecek bunu kendi yönetimimizde bulundurmak...

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
günaydınlarrr,

biz TV izliyoruz. diğer bakıcımız biraz p.hunu çıkartmıştı sağolsun herşeyde olduğu gibi. Tuna çabuk sıkılır ama. öyle saatlerce izlemez. Pepeye ilgi gösteriyordu. şimdi ondan da sıkıldı. daha çok İngilizce şarkılar dinliyoruz veya izliyoruz netten. yemekleri de bazen öyle yediriyorum çünkü Tuna o kadar hareketli ki, dikkatini başka birşeye çekip sakinleştirmezseniz yemiyor. arada anne şebeklik yapıyor. taklitti, şarkıydı, kuklaydı... bazen de böyle yiyoruz. daha önce de söylemiştim ya, dil öğreniminde ne kadar küçük yaşta o dile maruz kalınırsa o kadar yatkın olunuyor. iletişim olmayabilir, maruz kalmak bile yeterli gerçekten. kaldı ki ben Tunaya parmağı öğretebildim bu şekilde. "Where's your little finger?" diyince işaret parmağını sallıyor. bir şarkı sayesinde oldu o da. "One little finger, tap tap tap." Zaten sürekli İngilizce dinlediği için mi bilmem, Türkçe çocuk şarkılarına aynı ilgiyi göstermiyor. Keşke şu fisher price'ın falan ingilizce versiyonları olsa hep...

neyse yani özetle çocuğu saatlerce biblo gibi tv'nin karşısında tutmadığımız sürece gelişimine katkısı olabileceğini bile düşünüyorum. önemli olan ne kadar, ne ve ne zaman izletilecek bunu kendi yönetimimizde bulundurmak...

bencede çok haklıısn canımcım. Herşeyi kurallar dahilinde yapamayızki. Bunlarında bir yapısal özellikleri var. Mesela selim bazı davranışalrı aynı ben. ben hayatta en çok ısrardan nefret ederim. Selimdede böyle bişey var. ben o istemediği sürece ona asla ısrar etmem. ama babası bunu halen algılamıyor:) sakin çoçuğu sinirlendiriyor. mesela ingilizce bişeyler dineltiyor selime. selim bazıısnı izlemek istiyor bazısını istemiyor. Ben hiç üzmem onu. selimin isteği yönünde davranırım. ama babası bak bu çok güzel bi izle ya istemiyor derim:)

lilacs

Daimi Üye
Tepki
979
Lilacs ben büyük oğlumdan çok çektim üç yaşına kadar nohut fasulye yerken öğürürdü herşeyi blendırlayıp verdim Kayraya öyle yapmıyorum herşeyi koparıp veriyorum taneli yemeklerdende veriyorum yutuyor maşallah alıştırmakla alakalı yutamıyorsa zorlamıyacaksın sonra hiçbirşey yediremezsin
ayrıca masada hem ona hem kendin yiyemezsinki ben önceden doyuruyorum biz otururkende sandalyesinde önüne bişeyler koyuyorum o yiyor atıyor oyalanıyor işte
Bizim doktor bi akrabamız vardı babaannem ona dert yanıyor doktor şunu dedi bunu dedi diye adam döndü bize hiç bir doktor hastalarına ısrarla söylediklerini kendileri asla yapmaz dedi o zaman çok şaşırmıştım ve daha 17 yaşındaydım doktor gördüğümde hep o sözü hatırlarım
Batur küçüklüğünden bu yana tv seyretmeyi sever hiçde hiperaktif bi çocuk değil hatta gayet sakindir

ben dr un dediklerini yapmayı daha ertesi gün kestim zaten. eski usule döndük ama artık eline daha sık bir şeyler veriyoruz, kahvaltı yaptırırken, ayrıca peynir falan yumurta falan veriyorum, bazen yutuyo bazen atıyo ağzından, yavaş yavaş alışsın, napayım.

canım televizyon izletme olayı yine çoçuklamı alakalı bilmem. Ben sabahları selime yumurcak TV açarım, bi müüzk çalınca bakar sonra umursamaz. selim internetten bebekelr için hazırlanmış şeyleri severek izler. ama sürekli izletmiyorum.

tv konusu da sadece reklam izliyordu bizimki, çizgi film anca şarkı olursa bakıyordu, başka da açık olan tv ye bile bakmazdı zaten. şimdi daha az açıyorum tv gerçi, ama reklamları hemen değiştiriyorum. bence de dr çok katı. hiç izlemezse merak edecek iyice, başka yerlerde açık olunca kitlenip kalacak,o daha kötü. o konuda da kendi iç sesimi dinleyecem sanırım, hem layla da rahatlattı içimi bi nebze.

leader

Daimi Üye
Tepki
2.416
Selam izmirden guseller nasilsiniz ozledim hepiciginizi gorumcemler arasinda gidip geliyorum dogum yapti tatlis bi oglan oldu omer faruk

Eymene gelince teyzeleri kuzenleri arasinda sasirdi 19 aylik bebek 14 aylik bebek ve 4,5 yasindaki kuzeni arasinda sasti kaldi bizimki erva oyuncaklarini elinden aldikca agladi ilk kez bebek gormus tabi yavrum bilmioki :D neyse durumlar boyle kizlar simdi kardesimdeyim yarin sabah doncem yine gorumcemlere ...daha 1 hafta izmirdeyim opuorum sizleri kendinize ii bakin

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
lilacscım ben Noyana baby Tv (burda hep egitici ve cok kısaprogramlar oluyor) haricinde hiç çocuk kanalı açmıyorum.. onuda ingilizce olarak bırakıyorum hiç türkce izlettirmedim bugüne kadar.. bebkliginden beri onla ingilizcede konuşurum... tam ögrenmesede kulak dolgunlugu olsun diye...bazende internetten şarkılar yada egitici bebek klipleri izletiyorum... biz izledigimiz zaman genelde pek bakmaz çünkü ona sıkıcı geliyor şimdi komik olucak ama cidden ya haber kanalı yada history, discovery gibi kanallar açıktır.. ha arada yalan dünya yada gündüz ne giysem izlemiyomuyum bazen izliyorum :D onlarada pek bakmaz... ama reklamları degiştirene kadar ilgisini çekebiliyor onda da dans ediyor gütü poklu... bende TV den kaynaklanan hüperaktiflik görmedim .. pasifize ediyo olmasın? yani herşey kararında sıfır TV diyecek kadar sert degilim ben az olarak olabilir ama çok izletmek banada dogru gelmiyor... oyun oynasın, keşfetsin daha iyi tabii ki...

Canım bende böyle düşünüyorum. Dediğin gibi herşey ayarlı olursa kötü bir sonuç olmaz.

tansel

Daimi Üye
Tepki
1.511
Kızlar adım adım eğlenceli eğitim diye bir siteye abone oldum. Oun setleri satılıyor. Bilgisi olan varmı. sizde vaktiniz olursa bi inceleseniz.

ecrinnn

Daimi Üye
Tepki
1.861
Selamm kizlarrr gunaydinnlar herkse kocamann opucukler.

Dun esimi evde mac coskusuyla birakip hasta oldugum halde arkadasima gittim. Onun da kocasini ayagi sakat oldugu halde esim bizim asansorsuz apartmanimiza getirip 3 kat tasimis. Mac kardesligi bole bisi. Adam da besiktasli gerci ama neyse.

Saat 11 de artik bayilcakken esim geldi. Eve gidiyorum uyucam die sevinc naralari aticaktim nerdeyse. Kizla da aramizda bi sgukluk vardi yalan yok. Tasincaz diye kac zamandir bize gelemediginden olabilir. Yada diafonlari kameraliymis dun gordum hic yapmam ama kapida dedikodu mu yaptim acaba dedim. Ama yapmadm ya emim cok severim ben bnlari. Adetim de degildir. Ay koca geceyi 2 kasik profiterol bi kupa kahveyle geçirdim. Acliktan oluyodum. Daha da gitmemm uzunca bi zaman burnu surtsun. Profiterou de ben goturdum hee. O da 2 gun once kendi aradi nie gelmiyosunuz diye. Hayret yani. Neyse.

O saatte ciktik. Esim kucuk yegenine soz vermis aldi gorumcemle onu alsancaga konvoya gittik. Arkada benle gorumcem soylene soylene, onlar onde islik cala cala yarim da evdeydik. Sinirlerim bozuldu iyice. Yemek yicektim vazgectim yemedim zati titremem basladi yine. Girdim yattim ac ac.

Yutkunamiyorum ondan midir nedir bu hafta 2 kilo verdim ben kizlar. 67 nin sinirindayim yarin sabah 66.9 cikcam muhtemelen. İlk kez gordum 67 yi bile. Ama yutup ekmek yemeye baslayinca alirsam bilmiyorum. Ekmege bak sen ya ne kadar farketti. Baslamisken hic ekmek yemesemm mi acaba:panter:

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884
meraba şekerler.. benim dün acayip sırtım mı belim mi ne o tuttu.. kımıldıyamadım... bide agır belfıtıgı var bende korktum cidden ne oluyoruz diye... bugün daha iyiyim ama pusuda bekliyo biliyorum ..bi ters hareketime bakıyo... enemmmmm olmasın bişey ya ne yaparım :(

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
meraba şekerler.. benim dün acayip sırtım mı belim mi ne o tuttu.. kımıldıyamadım... bide agır belfıtıgı var bende korktum cidden ne oluyoruz diye... bugün daha iyiyim ama pusuda bekliyo biliyorum ..bi ters hareketime bakıyo... enemmmmm olmasın bişey ya ne yaparım :(

geçmiş olsun datlum bel ağrısı zor annemde 10 gündür kötüymüş iğne oluyor geceleri uyuyamıyormuş yazık
yarın yine doktora gidecek sende dikkat et Noyanı kucağına falan çok alma eğilirken dizlerini kırda eğil

pikecan

Daimi Üye
Tepki
1.884

geçmiş olsun datlum bel ağrısı zor annemde 10 gündür kötüymüş iğne oluyor geceleri uyuyamıyormuş yazık
yarın yine doktora gidecek sende dikkat et Noyanı kucağına falan çok alma eğilirken dizlerini kırda eğil

saol canumm.. anneciginede çok geçmiş olsun... dogru diyosunda canım kucaga almadan nasıl olucak bu işler evde bi ben bi minnoş...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar