2012 Şubat Anneleri

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
ne güzel. ben de kös kös oturdum. onur'la senin aliene gidelim benim aileme gidelim tartışması neticesinde iki tarafa da gitmeme kararı alıp oturdum aşağıya. en son saat 10 da bile yalvarıyodu bana hadi ayıptır kalk gidelim diye.

annem bigün öncesinden yemeğe davet etti. kaynanam yılbaşı sabahı arayıp yemeğe gelin dedi. kaynanama gelmeyecez dedim. ama mal kocam babasına geliriz demiş. o da hazırlık yapmış. çünkü benim sözümün hiç bi tesiri yok. ben gelmıcez demişim, ama oğlu gelırız dedi ya tamam gidecez kesin demek o. ahahahaha. diğer çocuğu yokmuş, burda tek oğlu kalmış yazık değil miymiş? torunları gormek istemezlermiymiş? tabi özlem, hasret bi tek onlara çünkü. benim annemler torunları gormese de olur ne olmuş ki... kardeşimin sevgilisi kalkmış ankaradan gelmiş kime ne ki? abim eşiyle anneme geçmiş bizi beklıyomuş ne ki?

dün yılbaşında aldığı çiçeklerin hiç bi anlamı olmadığını, 2012'in sadece bana Aden'i verdiğini geri kalan herşeyimi elimden aldığını söyledim onura. saçımı başımı yolamayınca kalkıp çiçekleri yoldu. ahahahahahhaa oturup güldüm sadece. günlerdir evde iki yabancı gibi takılıyoruz. teyy teyyy

kayınpeder hayattayken yasadıklarımıza cok benziyor bunlar...eşimin babası varken bize benim annemlere gitmek ne kelime bayram da bile 2.güne anca gidilirdi..erkeklerde bu var sanırım bi öncelik hakkı görüyorlar kendilerinde...ama sonra zaman ilerledikçe işler değişiyor..kim ne derse desin erkek 40 lara yasladıkça kendi evinin karısının farkına varıyor gökçem..o zaman senin dediğinden ayak atamıyo ama işte kırılan kalpler kalıyor geride..eğer aynı sehirde yasanıyorsa ailelerle yapılacak tek sey anlaşma yapıp azcık orda azcık burda diye...sen şimdi adeni düşün yarın büyüyüp evlendiğinde yanında olsun istersin dimi..öyle düşün azcık kaynana git..sonra eşin aynı seyi düşünsün senin annene..demesi kolaydır bunlarıda yasarken öyle olmaz ben cok iyi bilirim..

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
nazom elbette gidelecek. hatta ilk o tarafa gidip peşine bizimkilere geçmek işime de geliyor. çünkü gün bana kalıyor...

ama onur'da anlamlandıramadığım bi aile sevgisi var. ya bi erkek neden annesiyle bbasıyla gün içinde 3-5 kez konuşsun ki. gecen annesinin dediği babanla birlikte kutlarız Aden'in d.gününü olayını söyledim, onda bile benim yanlış anladığımı söyledi. benim bilmem kaç kat dikişle enfeksiyon kapmış, kilo kaybına uğramış yavrumun bana muhtaç olması yükünü zor kaldırabilmem değil de annesine bağırmammış lohusalık sendromum düşün.

nasıl annemi hergun görüyormuşuz annesini de görebilirmişiz pekala. onur dıyorum annem Aden'e bakıyor ve biz her akşam Aden'i almaya giiyoruz elbette görecez dıyorum. yaa bırak bu işleri dıyor bu sefer. ahahahahahajja. aramadım annesini babasını yılbaşı gecesi. ertesi sabah aramadın dedi. aramadım çünkü annemle babamı da aramadım dedim. günde 50 kere konuşuyosun zaten onlarla o yuzden gerek duymamışsındır dedi.

artık sadece gülüyorum. ne yapacagımı şaşırmış durumdayım.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
nazom elbette gidelecek. hatta ilk o tarafa gidip peşine bizimkilere geçmek işime de geliyor. çünkü gün bana kalıyor...

ama onur'da anlamlandıramadığım bi aile sevgisi var. ya bi erkek neden annesiyle bbasıyla gün içinde 3-5 kez konuşsun ki. gecen annesinin dediği babanla birlikte kutlarız Aden'in d.gününü olayını söyledim, onda bile benim yanlış anladığımı söyledi. benim bilmem kaç kat dikişle enfeksiyon kapmış, kilo kaybına uğramış yavrumun bana muhtaç olması yükünü zor kaldırabilmem değil de annesine bağırmammış lohusalık sendromum düşün.

nasıl annemi hergun görüyormuşuz annesini de görebilirmişiz pekala. onur dıyorum annem Aden'e bakıyor ve biz her akşam Aden'i almaya giiyoruz elbette görecez dıyorum. yaa bırak bu işleri dıyor bu sefer. ahahahahahajja. aramadım annesini babasını yılbaşı gecesi. ertesi sabah aramadın dedi. aramadım çünkü annemle babamı da aramadım dedim. günde 50 kere konuşuyosun zaten onlarla o yuzden gerek duymamışsındır dedi.

artık sadece gülüyorum. ne yapacagımı şaşırmış durumdayım.

Benim kocam mı buuuu? :ne::ne::ne::ne::ne:

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Günaydın bu arada hatın gızlar :) hepinize kucak dolusu sevgiler

Lidoş, işe başlamışsın hayırlı olsun yavrum. Neyse ki evle iş yerin altlı üstlü... Eymen e kim bakıyor? annen mi?

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Gökçe bana mesaj geldi yavrum, teşekkür ederim, çok incesin :)

Biz de yılbaşına evde başbaşa girdik. Sonra kız 12.30 da bi uyandı, geri uyuduğunda saat 3 tü :ne:

Gökçecim, Nazom haklı. Erkekler bi tuhaflar. Bak bizim de o gün yaşadığımız mevzu: Ben bunun kız kardeşlerine, görümcelerim oluyor kendileri... Ufak tefek bişiler aldım, asıl amaç çocuklara almaktı onlara da aldım. Neyse eşimin kız kardeşlerinden biri 2 saat mesafede bi yerde yaşıyo. Diğer görümcemle gönderdim onun hediyeleri. Pazar günü gitmiş hediyeler. Hanfendi tenezzül edip pazartesi açabilmiş te beni aramış. Ben de duymadım tlf sessizdeydi. Sonra mesaj atmış, hissettiremesek de seni çok seviyoruz teşekkürler babında. Sonra görünce aradım konuştuk falan. Akşam eşim geldi. Dedim kardeşin anca açabilmiş hediyelerini. Bana hediye gelse bırak ertesi güne bekletmeyi, o an ne işim varsa koyar kenara anında açarım. Eşim olacak kişi o an daha lafım bitmeden başladı: sui zanda bulunmadan önceeee.... hööööööööööööööyyyyyyyt dedim. ne demek sui zan?? sen beni ne sanıyorsun? neden sürekli kötü niyetli kişi ben oluyorum. Hııı tabi sonra yok ben kardeşime kızdımdı da yok bilmem neydi de. sonra zaten dilediği kadar özür dilesin, benim için bir anlamı kalmıyor. vallahi ben yıldım eşimin bu tavırlarından. cidden yıldım. şuan yüzümün her yerinde yaralar var, sinirden egzemalarım coştu.... :zopa:

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
o kadar iyi anlıyorum ki sen. hep köyü niyetli olan yanlış anlayan benim. bana ne derse beğinirsin?

ev sahibi kadından hiç bi farkın yok. en az onun kadar kafayı yemişsin. :) söyleyecek o kadar şey yapılacak onca hareket varken neden sessiz sessiz köşeme çekilip beklediğimi bile bilmiyorum. ben ben olmaktan çıktım artık.

kendi sülalemde atatürk'ü ilah yaptınız temalı bi konuşmam sonrası bana tüm sülalem sırt çevirdi. benim ne yobazlığım kaldı (ki goruyorsunuz az çok feysden aLLAH AŞKINA YOBAZA BENZER HALIM Mİ VAR) ne atatürk düşmanlığım. üzüntüden ertesi gün kanamam oldu bilmem ne. Aden'i az daha kaybediyordum. şimdi hiç biri benimle konuşmuyor. benimle konşmadıkları gibi çocugumu dahi seven yok aralarından. :) 3-5 tanesi ortalığı gaza getirenin gerçek yüzünü görüp benimle eskisi gibi olmaya başladı. o ayrı. Allah büyük hepsi gelecek ama biliyorum.

şimdi de kocam bana sırt çevirdi. demek diyorum bende bi sorun var. ben yüze vırç vırç. olup arkadan konuşamıyorum direk lafı soyluyorum. ve genelde bu lafar hep çok ağır oluyor. kaybeden hep ben oluyorum.

ama bu sefer mesele kocam. aynı evi aynı hayatı paylaştığım insan. kuzeni gormesem de olur. hani gorsem ıyı our ama bi koca kadar etkılemez yokluğu beni. kocama ailen mi ben mi bi seçim yap demıyorum. hakkım da yok zaten öyle bi seçime. ama en az biraz beni de anla, kötü niyet timsali olarak görme beni, en olmadı annenin söylediklerini yaşlılığına ver, sen kusura bakma gökçe dıyıver dıyorum. çok şey mi beklıyorum?

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Gokcecim yavrum. Yalniz degilsin.
Hatta o kadar yalniz degilsin ki ailesini savunma konusunda onurla benim esimin kurdugu bazi cumleler bile ayni.
Ama zamanla nazomun dedigi gibi bir degisim de oluyor.
Yani benim esimde bile olduysa degismeyecek adam yoktur bence.
Adanin dogum gununden konu acildiginda "annem birlikte kutlayalim derse benim yemek ayarladigimi basbasa kutlariz dedigimi soyle,at topu bana. Daha sonraki bir gun de onlarla kutlariz." dedi. O kadar sasirdim ki saskinliktan kucuk dilimi yuttum sanirim.
Aslinda ailesiyle sonradan bile kutlamak istemiyor olmama ragmen ona bile razi oldum yani.

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Yok yavrum ne alakası var çok şey istemekle... Sen de ben de hepimiz de normal olanı/olması gerekeni istiyoruz ama erkek beyni geç mi olgunlaşıyor nedir anlamadım...

Sülalen için üzülme kız. Bırak ne yaparlarsa yapsınlar. Ne düşünürlerse düşünsünler. Beni de pek seven yoktur sülalemde, Allah var çok şükür hiç de aramam. Umrumda da değiller. Ben de çata çat söyler-DİM ne düşünüyosam neye gıcık oluyosam. Şimdi umrumda değil, ne halleri varsa görsünler diyor ve hiç karışmıyorum. Mesela dün akşam amcam olacak insanımsı ılbaşı gecesi taksim de mi nerdeyse herkesin ortasında namaz kılan bi adamın fotoğrafını paylaşıp altına etmedik küfür bırakmamış. Şimdi adama ben de kızdım. Gerek yok yani yaptığı işi yapmaya, hıı amaç yeni yıla namaz kılarak girmekse bunu en rahat ya evinde ya da camide yaparsın. Neticede yapmış yapacağını da, o kadar ağır küfürleri de hakettiğini düşünmüyorum. Şimdi ben bunu desem amcamın gözünde yobazın en önde gideni olurum. Hııı olsam da bişe değişmez o ayrı mesele ama kendimi germek istemiyorum. Zaten evde yeterince geriliyorum. Bu anlattığımın tam tersi bişeyi de işte yılbaşı gecesi bi genç kız içmiş içmiş poposu görünüyormuş, kendini gazeteci sanan mallar da foto çekmişler bunu da haber yapmışlar bi arkadaşım küfür edip paylaşmış. Buna da çok kızdım. Sanane arkadaş. Sen kimsin ki elalemin anmusuna poposuna vs laf ediyorsun. Gene sustum. Dediğim gibi konuşsam söyleyecek çok sözüm olur ama kendimi germekten sinirimi bozmaktan başka işe yaramayacağı ve karşımdaki de beni anlamayacağı için susuyorum artık. Boşveriyorum... Umursamıyorum....

Aden i de biz seviyoruz kız, boşver sevmeyen sevmesin. Afedersin bi tarafıma kadar de geç...

Kocan da er geç anlar hatasını. Bence sen ona zarf at bi, madem annemi her gün görmek istemiyorsun o zaman bul çok sağlam dört dörtlük kendi evladı gibi bakacak tarafsız birini o baksın de. Bakalım ne diyecek...

Bu arada ev işi ne oldu?Aklım takıldı?

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
babuş biz böyle değildik.

işin komiği annesi de çok iyi bir kadın. ama sürekli eli üstümüzde. farketmeden, bilinçli bilinçsiz. meraklı. gelip gitmeye hevesli. Aden!i korkunç sahiplenici.

bir kere olsun dese bana, gökçe takma yaşlı onlar tamam diyecem. ama yok hep haklılar hep yanlış anlayan benim, hep öyle demek istemediler. hep sen başka tarafa çektin.

yahu, babanla birlikte kutlarızın başka tarafa çekilecek neyi var? ben ilk evimden annem kapı komşum diye ayrılmışım karnım burnumda be adam. daha ne istiyorsun?

bana diyor ki, senin annenler istedikerinde geliyorlar, ama benim annemler ayda bir kez o da belki izin alarak. dıyorum ki, onur ben çalışıyorum, evim sürekli derli tolu olamıyor artık ne yazık ki, ben utanırım gelirken izin almasınlar ama haber versınler. ben senın babanın yanında yayılarak yatamam, ama kendi babamın yanında yatarım. fark burda dıyorum ı ıhh anlamıyor. istıyor ki nasıl aden annemle kankaysa kendı anasıyla da olsun. ben her akşam gıdeyım arıyıp sorayım. aynı evın içimnde ıkı yabancı öyleee dolaşıp duruyoruz.

bana , iki çamaşır katlayıp ütü yapmakla kadın olunmuyor dedi yılbaşı akşamı. :) ne yapamm gerektiğini bilmiyorum artık. gülüyorum oğlum için gülümsüyorum o kadar.

ne diyim neyse. bu arada bacım sizin beylerin yaşı ne. bizimki henüz 30una yenı bastı. 10 sene daha mı çekecem ben bu adamı boyle?

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
simoş inan bilmiyorum. pazar günü ev aramaya çıktık bu soğukta. gerzek kadın çok sıkışmış. de banane? ben ödemelerimde sana gecikme yapıyo muyum? hayır?? eee sen madursan benı nasıl madur edebılırsın ki? kaldı ki bana, "sen evın satalık oldugunu bile bile girdin" dedi. niye ben malım çünkü. benle birlikte onurun kuzeni (yan komşum) o da mal. hatta kocam da mal. atraksıon olur dıye el kadar bebeyle bu işe giriştik. be mal kadın, camda kiralık yazmıor muydu? ben niye satlık yazan evii kiralıyım. ya da nasıl kiralıyım? hala neyın satılığından bahsedıyorsun sen?

valla ugrassam öyle bı ugraşırım ki ama inanın benim hiç gücüm kalmadı. hoş onurla birbirimizi yemememizin nedenlerinden biri de bu ev işi ya. ikimizin de gergınlıği. ugraşılacak bi yanı da yok kadının. ezik bi dul. çocugu var ytım. hakikaten çok sıkışık durumu da neyıyle ugrasayım bunun ben?

bakalım yavru telde epey bi payladım kadını. gokçe çok fevrı davrandı bana demiş. ulan bı sabah uyurken emlakçı arayıp ev satılığa çıktı gelp fotolarını çekecem dıyor nasıl fevrı olmıyım. millet gelıp evımı gezecek oyy oyyy...

bakalım arıyorum bulacam ınşallah :(

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
gökçem seni cok iyi anlıyorum surda 4-5 yıl önce yasadıklarımın aynısı bunlar...eğer bi tercih yapılacaksa benim eşimde hep kendi ailesini savunurdu hep onlar haklıydı.hep kötü bendim..sanırım erkeklerde baskın olan benim evde benim dediğim olur,olacak duygusu daha ağır kadınlardan.evliliğin ilk yıllarında etrafında baskısıyla ki özellikle bu anaları babaları ve kardeşlerinin ufacık bir fitiliyle daha da alevli hale geliyor.benim eşime ablası sürekli amann ne ara hanım sahibi oldun da bizi unuttun der dururdu ki ortada bişey yokken..onlarla birlikte olduğumuz her ortamda bizimki benle sürekli bi kavgalı izlenimi,verirdi.sertce seslenmeler,cayımı koy demeler..hoopp millet gider biz baslardık..millet gidince askım balım onlar varken nazo sunu yap bunu getir...

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
nazom öyle erkek çok etrafımda. milletin yanında esip gürleyip millet dağılınca karıcım olanları da biliyorum. onur hep saygılı hep sessiz sakin hep kibar.

adlandıramıyorum da. sanırım işleri kötüye gittiği için böyle oldu bu adam. sürekli uyumak istiyor benimle alakası yok. başka kadın mı var diyecem onu da beceremez bu. o taraklarda bezı de yok sanırım. ehehhhee dermişim bı bakıyomuşsun meger ben boynuzgül oluvermişim...

takıntı oldu ailesi onda. annesi ve babasının dediği hersey nasıl benım gozume batıyorsa, ona da benım soyledıklerım gozune batıyor sanırım. ehehehhehe

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
nazom öyle erkek çok etrafımda. milletin yanında esip gürleyip millet dağılınca karıcım olanları da biliyorum. onur hep saygılı hep sessiz sakin hep kibar.

adlandıramıyorum da. sanırım işleri kötüye gittiği için böyle oldu bu adam. sürekli uyumak istiyor benimle alakası yok. başka kadın mı var diyecem onu da beceremez bu. o taraklarda bezı de yok sanırım. ehehhhee dermişim bı bakıyomuşsun meger ben boynuzgül oluvermişim...

takıntı oldu ailesi onda. annesi ve babasının dediği hersey nasıl benım gozume batıyorsa, onun da benım soyledıklerım gozune batıyor sanırım. ehehehhehe

canım benim ki 39 unu bastı..aramızda 8 yas var bizim eşimle.hep alttan alırdı cıkarken,nişanlıyken ula bi evlendik içindeki üvey ana sevgisi pörtledi benim kocamın o zamanlarda..erkekler bizim gibi her haltı konusamadıkları için içine kapanıyorlar helede bişiyler ters giderse bunu direk eşlerine yansıtıyorlar..erkekler için 30 yaş bi dönüm noktası bence kendilerini daha cok kabul ettirmekle mesguller..birden daha babacı oluverirler aniden..biz bi dönem kardeş gibi olduyduk adamla aramızdaki tersleşmelerden...o yaklasmazdı ben yaklasmazdım aynı senin hesap derdim la bu adam bana bişiyler bi takıyo ama yok o taraklarda bezi olan bi adamda değil..sonra yeterince konusmadığımız farkettik..ve tabi coğu kadının yaptığı gibi ben biçok seyi kabul etmekle huzuru buldum.mesala bir dönemimiz onun bu evin tek mutlak hakimi olduğunu ona hissettirmekle geçti.anama gidecez diyodu ben ondan önce hazır olup cıkıyodum.benim anam nasılsa benim alınmaz deyip önce onlara kosturuyodum.kiii bi de benim kayınvalidem cokkk kötü niyetli bir kadındı anlatsam yaptıklarını ağzınız acık kalır..sonra sıkıldı benim kocam bu oyundan..vee yavas yavas işler döndü.tabi yaşta olgunlaştı..ve bide ben inadımdan vazgectim gökçem..burda cok acık yazamıyom ama uyuyomu abi uyutmadım..gıcık mı o gü unutmus mu beni kardeş gibi mi olmusuz yine hemen bi atraksiyon haa de ki bayılarak mı yaptın.asla bazen derdim oskar ödülü bana bu sene.ama sonunda karısının ben olduğumu bizim artık baska bi hayatımız olduğunu annesine ve babasına sadece hürmet duymamız gerektiğini her dediklerini yapmak zorunda olmadığımızı anladı..

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
heh işte nazom ben yazamadım sen anlamışsın. kardeş gıbıyız ulan. ehehehehehe artık sıkıldım ben guzel gozukecem diye ugarşmaktan. yahu banyoya gırıyorum hazırlık yapıyorum sessız sedasız bı bakıyorum sızmış kanepede. sert sert hadı gec yat dıyorum ya ı ıhhh anlamıyor da okuz. gıdıp yatıyor hakıkaten. :) ahahahah bende mis gıbı koakn saçlarım, kırmızı donumla öylecene kalıyorum mal gibi. ehehhehe. çok gülüyorum kendıme ya. artık o kadar çeresiz kaldım ki, böyle bi ortamda böyle şeyleri açık açık konuşmaya çekinmez oldum. bazen dıyorum sorun bende mı acaba?

yoo kendisi de biskolata erkeği degıl kızım sende ne kusur olacak. ona gore daş gibi kadınsın dıyorum. öff ne bılıyım ya. nazom bu arada bendekı ınat kımsede yoktur. yaklaşmıyacam dedım mi yaklaşmam da. bakalım ev arkadaşı gibi yaşıyoruz haftalardır.

bu ara senden öğrenecek çok şeyim var benim belli.

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
babuş biz böyle değildik.

işin komiği annesi de çok iyi bir kadın. ama sürekli eli üstümüzde. farketmeden, bilinçli bilinçsiz. meraklı. gelip gitmeye hevesli. Aden!i korkunç sahiplenici.

bir kere olsun dese bana, gökçe takma yaşlı onlar tamam diyecem. ama yok hep haklılar hep yanlış anlayan benim, hep öyle demek istemediler. hep sen başka tarafa çektin.

yahu, babanla birlikte kutlarızın başka tarafa çekilecek neyi var? ben ilk evimden annem kapı komşum diye ayrılmışım karnım burnumda be adam. daha ne istiyorsun?

bana diyor ki, senin annenler istedikerinde geliyorlar, ama benim annemler ayda bir kez o da belki izin alarak. dıyorum ki, onur ben çalışıyorum, evim sürekli derli tolu olamıyor artık ne yazık ki, ben utanırım gelirken izin almasınlar ama haber versınler. ben senın babanın yanında yayılarak yatamam, ama kendi babamın yanında yatarım. fark burda dıyorum ı ıhh anlamıyor. istıyor ki nasıl aden annemle kankaysa kendı anasıyla da olsun. ben her akşam gıdeyım arıyıp sorayım. aynı evın içimnde ıkı yabancı öyleee dolaşıp duruyoruz.

bana , iki çamaşır katlayıp ütü yapmakla kadın olunmuyor dedi yılbaşı akşamı. :) ne yapamm gerektiğini bilmiyorum artık. gülüyorum oğlum için gülümsüyorum o kadar.

ne diyim neyse. bu arada bacım sizin beylerin yaşı ne. bizimki henüz 30una yenı bastı. 10 sene daha mı çekecem ben bu adamı boyle?

Benim eşim de 32 yaşında hemşire. Ben eşimden 1 yaş da büyüğüm hatta.Bizim aramızda ailesi oldum olası sorun olmuştur. Ben o kadar aşikar haklıyım ki, laf soka soka ailesi hakkında kompleks sahibi ettim adamı.
Şimdi diyorum ki keşke baştan sessiz savaş gütseydim, açıkça haklılığımı savunmasaydım da bu derece gardını almasaydı. Anasına diyeceğimi deseydim, yapacağımı yapsaydım ama eşime bişey demeseydim. Çünkü ailesine bu derece düşkün biraz da ben ettim, sürekli haklılığımı savunmaya, onların kötü niyetlerini kafasına sokmaya çalışırken.
Şimdi haklılığımı ispat yerine istediğimi almaya odaklandım. Ada'nın doğum gününü onlarla kutlama talebi mi geldi annesinden, ben de istemiyo muyum, ya bunu teklif etmek haksızlık değil mi, bu bizim ilk cocuğumuz, onun ilk yaş günü diye onun kafasına sokmaya çalışmak yerine "Ben istemiyorum. Belki bir başka gün olabilir ama 18 ocakta biz AILECEK ve başbaşa olalım" diyorum en sakin ses tonumla.
Kesinlikle ben de olgunlaştım sanırım.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
selam kızlar konu ağır mevzu lap diye dalmayım dedim
iyisiniz inşallah
Gökçecim en kısasından zamanla herşey rayına giriyor
sadece zamana ihtiyacınız var kuşum

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
Dün akşam gece 10 bucukta telefon geldi eşime. Eşimin memleketten gezmeye gelen amcası ve yengesi, bir diğer amcada kalıyorlardı, karşıda. Bana gelmeye karar vermişler.
O saatte. Sanırım bunu o dakikada düşünüp planlamışlar ve çok samimi olduğumuzu(!) düşünmüş olmalılar ki, çekinmemişler gelmeye o saatte.
Geldiklerinde saat 11di.
Önceki babuş olsa, onlar gelesiye kadar çemçemçem çemkirirdi, bu saatte mi haber verilir, ayıp değil mi yarın işe gidecek insanlara böyle yapılır mı, ben çalışan insanım ne çıkarıcam bu saatte onlara.
Hazır bile alınmaz her yer kapalı vs.
Ama yeni babuş naptı. Koydu çayı. Bu saatte gelen kuru çaya talim eder, b.k yesinler dedi, ne tatlı canını üzdü, ne kendini sinir etti, ne de kocasıyla arasını bozdu kavga çıkarıp.
Haklı mı çıkıcam sanki söylesem. Bin türlü mazaret nasılsa hazırdır. Kırk yılda bir gelen amcasını yarım saat ağırlamaktan imtina eden insan olucam nasılsa konuşsam.
Geldiler, adamın elini öpmeye çalıştım. Elini vermedi. Dindar filan da değil, anlamadım sebebini.
Daha oturur oturmaz çay hazır mı bizde böyle dedi. Cevap bile vermeye tenezzül etmedim. Dayadım çayı. Fazla da oturmadım yanlarında.
Bir ara araba kullandığımı mı eleştirdi, dalga mı geçmeye çalıştı aklınca, birşeyler söyledi. Kadına toplumda belli bir yer biçen dar zihniyetlerden işte....
En son da çay bardakların da ne kadar büyükmüş dedi, iç iç bitmiyor. Cevap vermedim.
Bu İstanbulun bardakları da avratları gibi demek ki gibi birşeyler zırvaladı mal. Bana mı vurgu yaptı bilemedim. Malum iriceyim ya biraz. Boy pos...
O saatten sonra da hiç yanlarında dahi oturmadım. Geçirmeye çıktım, vedalaşmaya bile tenezzül etmedim, güle güle dedim defolup gittiler.
Sonrasında da birşey demedim eşime. Gün ola harman ola yeri gelir, lafı gediğine korum kimse çıkaramaz. Nasılsa biri kaşınır.

adengokce

Daimi Üye
Tepki
2.349
yahu kızlar sağolun be. hepınız ayrı ayrı ne guzel şeyler yazıyosunuz... bu akşam alıp konuşayım ben bu adamı bakalım ne olacak. aradı demın.. bişey demıyecek misin dedı. ne dıyım ıstersın dedım. iyi kötu bişi de dedı.

cesaretım yok içimden geçenleri artık soylemeye dedım. kapattım. :( çok kırıldım be ben

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar