2012 Şubat Anneleri

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Tesekkurler simusum. Zayifladi herhalde bunyeler.
Bi de tuhaf bi ruh hali icindeyim.
Ben aslinda son 7-8senemi guclu bir insan olarak gecirdim diyebilirim
Oyle afedersin otu boku takmazdim kafama.
Bu aralar bana da bisey oldu. Herseyi takiyorum,daraliyorum.
Keske gelmeseydim diyorum bazen bu sirkete.

Ne huzursuzluğun var bilmiyorum ama umarım tez zamanda geçer, rahatlar daha iyi hissedersin. Ben de bazen dairede çok bunaldığımda nereye kaçacağımı, ne yapacağımı şaşırırdım...

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
Kızlar, aklınıza, fikrinize özetle yardımınıza ihtiyacım var...

Bebişlerin doğum günleri yaklaşıyor malum... Ne yapacaksınız? anne-baba-kardeş-minnoşlarla bir kutlama mı yoksa görümceler kayınlar kaynana kayınvalideler anneanneler dedeler dayılar teyzeler gibi bir kutlama mı yoksa arkadaşlar mı? Nedir düşünceniz? Benim kafam çok allak bullak... Aileleri çağırcam desem, benim ailem 3 kişi, eşimin 17 :ne::ne: hem de çoluk çocuk, curcuna... hiç çekesim yok valla. o kadar hazırlık yap yorul da gürültünün yanında bonusu. Durunun da bişe anlıcağını düşünmüyorum. Ama babam annem ve kardeşim de gelsin istiyorum. Özellikle de babam. En son 4,5 aylık mı 5,5 aylık mı ne o zaman bi görmüştüş. Ama ben benimkileri çağırırsam eşim de kendininkileri öne sürecek. Bir de kutlama yapmazsak acaba sonra ilk doğum gününde neden yapmadık ki der miyim diye korkuyorum...

Ooooof bi akıl verin nooolur....

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
:huri:selam güzeller...nasılsınız bakim...

babus hastamısın canım.geçmiş olsun cokkk...

minnoşlardan hasta mı var.kıyamam geçmiş olsun.okuyamadım eloş tepemde saclarımı cekiyor...

laylam tacınız hayırlı olsun...kayramın prensliği tescillenmiş ayol..teyy teyyyyy

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

Bebişlerin doğum günleri yaklaşıyor malum... Ne yapacaksınız? anne-baba-kardeş-minnoşlarla bir kutlama mı yoksa görümceler kayınlar kaynana kayınvalideler anneanneler dedeler dayılar teyzeler gibi bir kutlama mı yoksa arkadaşlar mı? Nedir düşünceniz? Benim kafam çok allak bullak... Aileleri çağırcam desem, benim ailem 3 kişi, eşimin 17 :ne::ne: hem de çoluk çocuk, curcuna... hiç çekesim yok valla. o kadar hazırlık yap yorul da gürültünün yanında bonusu. Durunun da bişe anlıcağını düşünmüyorum. Ama babam annem ve kardeşim de gelsin istiyorum. Özellikle de babam. En son 4,5 aylık mı 5,5 aylık mı ne o zaman bi görmüştüş. Ama ben benimkileri çağırırsam eşim de kendininkileri öne sürecek. Bir de kutlama yapmazsak acaba sonra ilk doğum gününde neden yapmadık ki der miyim diye korkuyorum...

hımm hım hım :) cok zor iş valla..simusum..geçmişten bi tecrübe ilk yaş günü cok önemli amaaa belkide en az anladığı yas günü cocukların.kalabalıktan bunalıp annenin burnundan en cok gelen diye düşünüyorum ben...annenin ve babanın olması cok güzel olur yanınızda.eşinin ailesinide daha minimalize edemezmisin yani sadece 1 kuşak akraba gibi..ama tabi senin görümceklerde var...

ben sadece akraba düşünüyorum ki onda da eşimin bi tek ablası ve benim annem babam kardeşlerim.benim dayı,hala,teyze olayınıo girmicem iremden çok iyi biliyorum cok yoruluyorum...arkadaslarada demicem zaten orası işin içinden cıkılmaz hangi birine desem onu bilemem..ben dısarda bi yemek yeriz dedim.arkadaslarımızın yerleri var..sonrada eve pasta kesmeye geliriz yada onuda dısarda halederiz belki arkadaslardan önceden hatırlayıp arayan soran olursa davet ederim diye düşündüm ben..ama su gün doğum günü var demicem kimseye..cok yardımcı olamadım ama canım.sen kendinde o kuvveti görüyorsan yap kalabalık..yardım ederler görümcelerin de belki..aklında içinde kalmasın..

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

hımm hım hım :) cok zor iş valla..simusum..geçmişten bi tecrübe ilk yaş günü cok önemli amaaa belkide en az anladığı yas günü cocukların.kalabalıktan bunalıp annenin burnundan en cok gelen diye düşünüyorum ben...annenin ve babanın olması cok güzel olur yanınızda.eşinin ailesinide daha minimalize edemezmisin yani sadece 1 kuşak akraba gibi..ama tabi senin görümceklerde var...

ben sadece akraba düşünüyorum ki onda da eşimin bi tek ablası ve benim annem babam kardeşlerim.benim dayı,hala,teyze olayınıo girmicem iremden çok iyi biliyorum cok yoruluyorum...arkadaslarada demicem zaten orası işin içinden cıkılmaz hangi birine desem onu bilemem..ben dısarda bi yemek yeriz dedim.arkadaslarımızın yerleri var..sonrada eve pasta kesmeye geliriz yada onuda dısarda halederiz belki arkadaslardan önceden hatırlayıp arayan soran olursa davet ederim diye düşündüm ben..ama su gün doğum günü var demicem kimseye..cok yardımcı olamadım ama canım.sen kendinde o kuvveti görüyorsan yap kalabalık..yardım ederler görümcelerin de belki..aklında içinde kalmasın..

ahahahhaha bu 17 kişi sadece ama sadece kimler bak diyeyim sana;
1 nolu görümcem, eşi ve 3 çocuğu
2 nolu görümcem, eşi ve 2 çocuğu
3 nolu görümcem, eşi ve 3 çocuğu
1 adet kaynım,
1 adet kayın babam ve eşi...

eşim eve geldi şimdi, ben annemlerin gelmesini istiyorum der demeeeeeeeeeeeeeezzzzzzzzzzzz acaip gıcık ve sinir bozucu bir tavırla ben de benimkilerin gelmesini istiyorum dedi.

Afedersiniz bu işin sonu boka sarmadan hayırlısıyla bi halledeydim. Ama görünüşe bakılırsa benim içimde patlayıp dert olacak bana kızımın doğum günleri.... Çok üzücü çok...

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588

Simusum tamamen ayni durumdayiz senle.
Aslinda evimde ailemin de geldigi,es dostla bir kutlamayi isterdim.
Ama annem esimin ailesini gormek istemiyor kesinlikle. Eskiden olsa uzulurdum aman anne idare et derdim ama simdi bilakis ben de istemiyorum asla gorusmelerini. Niye durduk yere sinirlensin annem diyorum,kisacasi ailem kayinvalide ve gorumce salaklarini kaale almasin,gerek yok.
Bu durumda da annem gelmiyorsa onlara da dogum gunu zevkini tattirmak istemiyorum.
Kayinvalidem hayir d.gunu yapmayacagiz dememe ragmen sanki ben hic bisey dememisim gibi sansini zorlamaya devam ediyor.
Gecen ctesi gunu esimi almis sevimli sevimli sanki ilk kez gundeme geliyirmus gibi pasta keselim filan diyordu. Bir de anlatmistim ya gorumcenin ogullariyla birlikte olsunmus. Boyle adanin ailesi sadece kendileriymis gibi kendilerini onemsemelerine kil oldugum icin evime kabul etmeyecegimi,diger torunlara pasta mi alacak napacaksa yapmasini bizim vaktimiz olursa ugrayacagimizi soylicem.
Esim de hem benden korkuyo hemde anasindan.
Hafta sonu filan keseriz Bi pasta diyodu anasi olacak cadiya.
Muhtemelen esim ben ve ada bi yemek yeriz.
Cok istememe ragmen icimde kalicak kalabalik parti.
Belki onlar pasta mi alcak ne bok yiceklerse yapsinlar daha sonra da ben bisey yaparim.

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
valla simuşum eğer içimde kalmasın dersen bi kerelik ilk olduğu için katlan derim ben..ama yardım iste yada bişiyle yapsınlar öle el kol sallayıp gelmesinler..durucuk ta tüm ailesiyle birlikte olsun böylece...sonucta biz ne kadar hoslanmasakta ilerde onlar can ciğer olabiliyor kan mı cekiyor nedir..bknz..irem ve halası...zamanında aramızda cok tatlı seyler olmasada irem şimdi halasına bayılıyor.halasıda ona.sonucta onların arasında inkar edilmez bir bağ var..yani ilk doğum günümde neden yoklar anne demesin..sonraki doğumgünlerini bu gecireceğiniz güne göre ayarlarsın.şimdiden deme öle..

babusum senin işinde zor..bizim ailelerimizde küs olduğu için zamanında ben ireme hep iki doğum günü yapmak zorunda kalıyordum..eşimin ailesine ve bizimkilere.kimse birbirini görmek istemiyordu cünkü..en son yeter deyip iremde azcık büyüyünce kendi arkadaslarıyla yapmaya basladık..şimdi eloş için öyle bi durum yok cünkü ben zaten eşimin ailesi ile görüşmüyorum üvey olanlarla..bi tek ablası var.onuda bu vakitten sonra havada karada ne yaparsa yapsın idare ediyorum cünkü bi tek o var kızlarımın halası..

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
nefret ediyorum aileler yüzünden tartışmaktan! bıktım artık yaaa vallahi de billahi de bıktım artık!! sırf bu eşimin ailesi yüzünden kendi aileme de uzak duruyorum. bu nasıl iş yahu...

eğer bir daha bu dünyaya gelirsem ve tekrar evlenirsem yemin ediyorum evleneceğim adamdan önce ailesine bakıcam. anasına babasına kaç kardeşi var falan diye. ya tek çocuk olan biriyle ya da 2 kardeş olan ama zırt pırt üremeyen biriyle evlenicem. kesinlikle ama adamdan önce ailesine bakıcam.

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
Simuşum bizim burda yakın akrabamız olmadığı için arkadaşlarla kutlarız heralde
Nazoş teyzeyzesi tacımızda çok yakıştı

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870
nefret ediyorum aileler yüzünden tartışmaktan! bıktım artık yaaa vallahi de billahi de bıktım artık!! sırf bu eşimin ailesi yüzünden kendi aileme de uzak duruyorum. bu nasıl iş yahu...

eğer bir daha bu dünyaya gelirsem ve tekrar evlenirsem yemin ediyorum evleneceğim adamdan önce ailesine bakıcam. anasına babasına kaç kardeşi var falan diye. ya tek çocuk olan biriyle ya da 2 kardeş olan ama zırt pırt üremeyen biriyle evlenicem. kesinlikle ama adamdan önce ailesine bakıcam.

çok haklısın Simuşum helede iş seninkiler benimkiler davasına dönüşmüşse işte onun sonu hiç istenmeyen yerlere gidiyor ve kesinlikle uzlaşılamıyor

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

çok haklısın Simuşum helede iş seninkiler benimkiler davasına dönüşmüşse işte onun sonu hiç istenmeyen yerlere gidiyor ve kesinlikle uzlaşılamıyor

aynen ona döndü, uzun zamandır da böyle. ve ben en mutlu günlerimin hep böyle boktan sebeplerle mahfolmasından bıktım! keşke ama keşke evlenmeseydim... keşke.... şuan çok daha mutlu ve huzurlu bir hayatım olurdu... çok pişmanım evlendiğime... çok pişmanım... bana göre bişey değilmiş...

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753

sıkma canını simuşum..allah akıl fikir versin bu adamlara...aileler yüzünden kalpler kırılıyo ya en can sıkıcı durumda bu...offf offf...

nazo06

Daimi Üye
Tepki
1.753
aynen ona döndü, uzun zamandır da böyle. ve ben en mutlu günlerimin hep böyle boktan sebeplerle mahfolmasından bıktım! keşke ama keşke evlenmeseydim... keşke.... şuan çok daha mutlu ve huzurlu bir hayatım olurdu... çok pişmanım evlendiğime... çok pişmanım... bana göre bişey değilmiş...

deme öyle deme...duru neretvaya bak...kimle evlensen yine oluyor bunlar..ha 2 eksik ha 2 fazla..bacısından kardeşinden cekmiyonda kaynanadan cekiyon..sen şimdi kızdın ondan diyosun..ama sen bulursun bi orta yol simuşum..cok haklısın istememekte ama boşver üzme tatlı canını onlar için..

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589
eşime göre tartışmayı da aile mevzuunu da ben açmışım. demişim ki benim ailem 3 kişi, seninkiler oooooooooooooooooooooooooooooonnnnnnnnnnnnn yediiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii demişim.

o da naapacakmış öldürse miymiş 8-10 tanesini.

sırtımızda yük müymüş, o 3 kişinin gelip 3-5 gün kalmasına bişey demiyormuş da ben ooooooooon yediiiiiiiiiii kişinin 1-2 saatine mi tahammül edemeyecekmişim....

hııı bir de benim annem son 1 senemizin 3 ayını nerdeyse bizimle geçirmiş. söyliyim size şimdi o 3 ayı: doğum yaptığımda 40 ım çıkana kadar, skolyoz olunca 1 ay fizik tedavi süresince. budur. dedim sizinkiler dedi biz bakarız simuşa da annemi keyfimden mi çağırdım ben. her başım sıkışınca anne gel demeyi biliyorum. babam daha 2 kez gördü duruyu. 1 doğduğunda bir de 4,5 aylıkken. bu mudur yani adalet? kendi kardeşleri her özlediklerinde gelsenize demeyi biliyolar. e bu ne şimdi???

simurganka01

Daimi Üye
Tepki
2.589

deme öyle deme...duru neretvaya bak...kimle evlensen yine oluyor bunlar..ha 2 eksik ha 2 fazla..bacısından kardeşinden cekmiyonda kaynanadan cekiyon..sen şimdi kızdın ondan diyosun..ama sen bulursun bi orta yol simuşum..cok haklısın istememekte ama boşver üzme tatlı canını onlar için..

yok Nazom. ben ciddi ciddi çok pişmanım. evlilik olayı beni aşan bi müessese. zaten ben üniversitedeyken de biliyodum bana göre bişi olmadığını ama... işte... zaten evlilikte sevdiğim tek şey kızım...

layla55

Daimi Üye
Tepki
1.870

deme öyle canım yaaaa
en basiti benim kibar naif kocam bile yeri geldiğinde ailesinde hiç değmiyecek insanlar için benim kalbimi kırıyorsa ne diyim artık erkeklerin çoğu demiyorum hepsi aynı halbuki evindeki huzuru bozmaya değermi işte
ayrıca evlilikte güzel çocuk yapıp anne baba olmak herşeyden daha güzel böyle düşün balım

bblau

Daimi Üye
Tepki
3.588
yok Nazom. ben ciddi ciddi çok pişmanım. evlilik olayı beni aşan bi müessese. zaten ben üniversitedeyken de biliyodum bana göre bişi olmadığını ama... işte... zaten evlilikte sevdiğim tek şey kızım...

Simusum seninle ayni sikintilardan muzdarip oldugumuz gibi bir de ayni duygu ve dusunceler icerisindeyiz.
Kesinlikle bende evlilik kurumunun bana uygun olmadigini dusunuyorum.
Universitedeyken de boyle dusunurdum. Yine de evlendim tabi tuhaf olarak...
Evlilige de ve hatta aska da hic inancim kalmadi.
Esim cok iyi bir insan bir dedigimi de iki etmez.
Ama ailesi bi habis gibi. Kanserli bi kitle gibi iliskimizde.
Onceleri sadece bulundugu yeri yiyordu bu kitle simdi iliskimizin her tarafina Matastas yapti,yayildi.
Bizi birbirimizden soguttugu gibi benim aska inancimi da oldurdu.
Allah kizima omur versin saglik versin.o olmasa alayina ***tiri basardim afedersin.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar